Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2301 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 September 2010 - 06:26 PM

Всички сте много пораснали и разхубавили..
Ние днес разхождайки се съвсем лежерно на гребната база срещтнахме женско джакче почти на нашета възраст и енергичност :) успях да ги щракна с телефона. ето ги сладурите..

#2302 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2010 - 06:31 PM

Всички сте много пораснали и разхубавили..
Ние днес разхождайки се съвсем лежерно на гребната база срещтнахме женско джакче почти на нашета възраст и енергичност :) успях да ги щракна с телефона. ето ги сладурите..

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2303 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2010 - 09:46 PM

Търся Джак ръсел териер мъжки, моля за помощ....нека информацията да е на лични. Благодаря предварително!
User's Signature

Качена снимка

#2304 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 08:32 AM

Привет на всички!
Ние се завърнахме ... в София! Съжалявам, че не успяхме да минем през Пловдив, но плановете ни нещо се промениха в последния момент! Все пак това не пречи по-нататък във времето да "отскочим" - ей го къде е Пловдив! :ab_041:
Ако все още има желаещи софийска сбирака, давайте да се разберем - аз съм силно ЗА "Западен парк", че ни е най-близо, пък и няма шанс да се изгубя, докато стигна до него :wc_055:
User's Signature

Качена снимка

#2305 Потребителят е офлайн   Ralente Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 28 September 2010 - 02:41 PM

Здравейте :smile:
Най-накрая успях да убедя съпруга ми да си вземем джак ръсел териер :af_089: Въпроса ми е има ли в България развъдници на тези очарователни кучета? Търсих из интернет, но не открих нито един. Нямам претенции за пол .. е, предпочитам женско, но бих взела и мъжко ако ми хареса. Гладкокосместо. Моля ви, ако имате някаква информация да ми пишете.
Кученцата ви са страхотни :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
[Качена снимка

#2306 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 September 2010 - 01:51 AM

Показване на мнениетоRalente, в 28 September 2010 - 12:46 PM, написа:

Здравейте :smile:
Най-накрая успях да убедя съпруга ми да си вземем джак ръсел териер :af_089: Въпроса ми е има ли в България развъдници на тези очарователни кучета? Търсих из интернет, но не открих нито един. Нямам претенции за пол .. е, предпочитам женско, но бих взела и мъжко ако ми хареса. Гладкокосместо. Моля ви, ако имате някаква информация да ми пишете.
Кученцата ви са страхотни :ba_025:

Здравей Ralente Съвсем скоро моята Лина ще ражда. Така ,че живот и здраве , може да говорим. Не знам до колко си запозната какво трябва да направиш, преди да си вземеш куче. Преди всичко трябва да се подготвиш психически. Все пак ,това е още един член на семействоито. Няма клуб на Jack russell , "развъдници" колкото искаш. Ето ти малко материали да прочетеш.
http://kiflaiboza.bl...og-post_14.html
А сега се сещам , че tolis75 има малки кученца. Мисля ,че му остана едно. Джакчето на tolis 75 се казва Тара и е сестра на моята Лина. Така , че имам наблюдения за нея. Tolis75 живее в Гърция. В петък мисля , че ще идва в България. Така ,че решавай !
Успех !
User's Signature

Ниамам подпис

#2307 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2010 - 01:46 PM

Снощи теглих малчо и :ud_009: 5.5 кг! Хем не сме от най-апетитните, а виж ти.. доста едрички сме май за 4,5 месеца.

#2308 Потребителят е офлайн   krislubo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 October 2010 - 10:38 AM

Здравейте. От доста време не съм писала тук.
Нашият Лъки , нещо пострада, така и не разбрахме какво ме у точно. Нещо му стана на задната лява лапичка. Правиха снимка. Има нещо като изместване , ама не се знаело дали сега се е получило или е по рождение. Ще чакаме , ще видим. Сега милия гледа толкова жално и все гледа да го гушка и милва някой , а до преди два дни беше едно диво кученце. И по този въпрос да ви питам , укротяват лби се някога изобщо. Не ми харесва и това , че все гледа да хапе. Не е със злоба , просто за него това е игра , но си боли. Като иска някой да го погали , почти не дава , само скача, драска и захапва. Все гледа и да яде , свинчо. Сега доктора каза да го сложим и на диета бил дебеличък.
Има и нещо , което не е толкова важно за мен , но взе да ме дразни .Понеже Лъки стана петнист , всеки ми вика , "Ама това Джак Ръсел ли е ?" , " Защо е такъв петнист?" " С какво е смесен?" и "Сигурнили сте , че това ме у породата?" Писна ми вече от такива коментари и въпроси. Каквто и да е ние си го обичаме. Може на цвят да не го докарваме като породата , но по характер и черти според мен си отговаря напълно.
Ето и някоя друга снимка да ни видите.
Послените две са от преди малко , да видите петнистатат ни хиенка...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2309 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2010 - 12:47 PM

Показване на мнениетоkrislubo, в 01 October 2010 - 08:43 AM, написа:

Нашият Лъки , нещо пострада, така и не разбрахме какво ме у точно. Нещо му стана на задната лява лапичка. Правиха снимка. Има нещо като изместване , ама не се знаело дали сега се е получило или е по рождение. Ще чакаме , ще видим. Сега милия гледа толкова жално и все гледа да го гушка и милва някой , а до преди два дни беше едно диво кученце. И по този въпрос да ви питам , укротяват лби се някога изобщо. Не ми харесва и това , че все гледа да хапе. Не е със злоба , просто за него това е игра , но си боли. Като иска някой да го погали , почти не дава , само скача, драска и захапва. Все гледа и да яде , свинчо. Сега доктора каза да го сложим и на диета бил дебеличък.
Има и нещо , което не е толкова важно за мен , но взе да ме дразни .Понеже Лъки стана петнист , всеки ми вика , "Ама това Джак Ръсел ли е ?" , " Защо е такъв петнист?" " С какво е смесен?" и "Сигурнили сте , че това ме у породата?" Писна ми вече от такива коментари и въпроси. Каквто и да е ние си го обичаме. Може на цвят да не го докарваме като породата , но по характер и черти според мен си отговаря напълно.

А ние пък сме по-скоро на точки - направо далматинец малък стана нашия :ab_041:
За твое успокоение слагам малко снимки на клубни американчета ДРТ хиенки :af_089:
Стискам палци да се оправи лапичката скоро!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2310 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2010 - 03:39 PM

Джак ръсел териер или Парсън ръсел териер - стандарт на породата

Родина на джак ръсел териера: Англия
Време на възникване на породата: 19-ти век
Използване днес: куче-компаньон
Приблизителна продължителност на живота: 13-14 г.

Качена снимкаОбщ вид и поведение. Джак ръсел териерът е активно и подвижно работно куче със здраво телосложение. Той е отличен ловец на подземен дивеч и по време на гонката не изостава от хрътките. Смел и послушен. Движенията са свободни, енергични и добре координирани.

Височина в холката на джак ръсел териера. Идеалният ръст за мъжките е 35 см, а за женските 33 см. Дълго време за тези кучета долната граница на ръста е била 26 см и те могат пълноправно да участват на изложби и да се използват в племенно-развъдната дейност. Английските съдии считат за модел куче от типа „14/14”, т. е. ръст 14 дюйма (35,5 см) и тегло 14 фунта (6,3 кг.).

Качена снимкаГлава на джак ръсел териера. Черепът е плосък, умерено широк, леко се стеснява към очите. Преходът от челото към муцуната е леко забележим. Муцуната е малко по-къса от челото. Носната гъба е черна.

Очи. С бадемовидна форма, достатъчно дълбоко поставени, тъмни, с живо изражение.

Уши. Неголеми, във формата на латинската буква V, краищата са насочени напред, мястото на пречупването им трябва да бъде разположено не по-високо от линията на черепа.

Зъби. Захапката на джак ръсел териера е ножицообразна.

Врат. Чисти линии, мускулест, нормално дълъг.

Качена снимкаПредни крайници. Успоредни и прави с дълги, косо поставени лопатки.

Тяло. Гърдите са умерено дълбоки, гърбът е прав и равен, поясницата е леко изпъкнала.

Задни крайници. Мощни и мускулести, с добре изразени коленни стави. Лапите са къси и успоредни.

Лапите са с плътно прилепнали пръсти и здрави възглавнички.

Опашката на джак ръсел териера е силна, права и високо поставена. Прието е краят на опашката да се купира и да остане толкова, колкото да се побере в шепата на ръката.

Козината на джак ръсел териера е груба, гъста, плътна и твърда. Има неголеми мустаци и брада, без да скриват изражението на муцуната.

Окраската на джак ръсел териера е чисто бяла или бяла с рижави, жълтеникави или черни петна. Желателно е петната да са предимно на главата и в основата на опашката.

В нета има доста публикации за стандарта на породата.

Все пак си мисля, че независимо дали вашият Джак Ръсел Териер е чистопороден или не съвсем, той заслужава много обич и внимание, защото нашите питомци не се интересуват дали ние сме чистопородни. Те просто ни обичат.

#2311 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 09:33 AM

Показване на мнениетоvani6366, в 01 October 2010 - 12:52 PM, написа:

А ние пък сме по-скоро на точки - направо далматинец малък стана нашия :ab_041:
За твое успокоение слагам малко снимки на клубни американчета ДРТ хиенки :af_089:
Стискам палци да се оправи лапичката скоро!

"White MUST predominate which is more than 51%. The word predominate clearly means overwhelm
not as some imagine a marginal percentage. White and tan are the most often seen, but the Tri
colours (black, tan and white) are starting to emerge again after being rare in the early 1990s. They
have always been part of the Jack Russell breed. The white, black tan and brown come in many
patterns and varying mixes of individual hairs, regardless of the shade, dogs are classed as plain
tan/white or tri."
и
"BLACK PIGMENT ON NOSE, AROUND EYE RIMS TICKING NOT DESIRABLE FOR SOME, BUT QUITE CORRECT."

Излиза че черните точки макар и нежелани от много са си съвсем приемливи за стандарта на породата :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#2312 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 October 2010 - 10:45 AM

От това което аз намирам за стандарта на породата навсякъде, и в интернет, и в книгите у дома е посочено, че така наречените "brindle markings" са неприемливи и смятам, че не бива да четем между редовете при тълвкуването на стандарта. Предвид факта, че у нас няма регистриран развъдник, и че повечето кучета да не кажа всички са без легитимни родословия не бива и да очакваме, че кучетата ни са от клас "pet show". Това, че си обичаме диванетата не значи, че трябва да четем само това което ни изнася. Джаки също има 3-4 от тези "brindle"/петънца, но според мен можем да имаме претенции относно качествата на любимците ни само, ако са закупени от развъдник, който претендира и гарантира качеството си с цел изложби. Не искам мнението ми да предизвика бури от недоволство, нито претендирам, че съм крайно запозната със стандарта, но смятам, че целта на този форум е именно това да се запознаваме с повече неща относно породата, а това включва и правилния прочет на стандарта, а не да зариваме главите си в пясъка.
В заключение искам само да кажа, че в нашия форум има страхотни екземпляри на породата и че лично аз харесвам всички кучета тук и като всеки човек си имам слабости към някои. Най-важното според мен е, че всички ние сме се докоснали до невероятното изживяване да имаме един толкова уникален домашен любимец, предвид диманичния, своенравен и лоялен характер. Лично за себе си мога да кажа, че съм пристрастена към кучето си и с всеки ден се убеждавам, че сме направили правилния избор относно породата с всичките му недостатъци и предимства. Важна е усмивката, която Джаки винаги успява да открадне от мен, дори и в моменти в които не ми е до това да се усмихвам.
П.С. Преди време след мое мнение някой беше питал и колко стандарти има не е ли един? Ами оказва се, че не е. Примери: AWTA - American Working Terrier Association 1971; JRTCA - Jack Russell Terrier Club of America 1976, който не се покрива с AKC American Kennel Club. EJRTCA English Jack Russell Terrier Club Alliance създаден 1999 обединяващ English Rustler's Terrier Club и English Jack Russell Terrier of America. Ако се поразровя съм сигурна, че съм срещала и други. Така, че да не се оглеждаме и прекалено, винаги ще се намери противоречие, а такива съм намирала при това съвсем обосновани от съответния клуб или асоциация.
Поздрави на всички от нас.

www.therealjackrussell.com/.../standard.php

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2313 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 11:06 AM

Показване на мнениетоizidra, в 04 October 2010 - 10:50 AM, написа:

От това което аз намирам за стандарта на породата навсякъде, и в интернет, и в книгите у дома е посочено, че така наречените "brindle markings" са неприемливи и смятам, че не бива да четем между редовете при тълвкуването на стандарта. Предвид факта, че у нас няма регистриран развъдник, и че повечето кучета да не кажа всички са без легитимни родословия не бива и да очакваме, че кучетата ни са от клас "pet show". Това, че си обичаме диванетата не значи, че трябва да четем само това което ни изнася. Джаки също има 3-4 от тези "brindle"/петънца, но според мен можем да имаме претенции относно качествата на любимците ни само, ако са закупени от развъдник, който претендира и гарантира качеството си с цел изложби. Не искам мнението ми да предизвика бури от недоволство, нито претендирам, че съм крайно запозната със стандарта, но смятам, че целта на този форум е именно това да се запознаваме с повече неща относно породата, а това включва и правилния прочет на стандарта, а не да зариваме главите си в пясъка.
В заключение искам само да кажа, че в нашия форум има страхотни екземпляри на породата и че лично аз харесвам всички кучета тук и като всеки човек си имам слабости към някои. Най-важното според мен е, че всички ние сме се докоснали до невероятното изживяване да имаме един толкова уникален домашен любимец, предвид диманичния, своенравен и лоялен характер. Лично за себе си мога да кажа, че съм пристрастена към кучето си и с всеки ден се убеждавам, че сме направили правилния избор относно породата с всичките му недостатъци и предимства. Важна е усмивката, която Джаки винаги успява да открадне от мен, дори и в моменти в които не ми е до това да се усмихвам.
Поздрави на всички от нас.

Според мене "brindle markings" означава тигровa, раиранa окраска.

Не искам да влизам в спор с тебе и съм напълно съгласен че в най-добрия случай нашите кучовци са пет клас.

Най-меродавно за стандарта на породата е сайта на международната киноложка федерация:

http://www.fci.be/nomenclature.aspx
User's Signature

Качена снимка

#2314 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 October 2010 - 11:44 AM

[/quote]

Според мене "brindle markings" означава тигровa, раиранa окраска.

Не искам да влизам в спор с тебе и съм напълно съгласен че в най-добрия случай нашите кучовци са пет клас.

Най-меродавно за стандарта на породата е сайта на международната киноложка федерация:

http://www.fci.be/nomenclature.aspx
[/quote]

Така е Пацко, БЛАГОДАРЯ за корекцията. Подведох се между brindle and ticking, което не се посочва в стандарта като неприемливо. Затова и казах, че не съм експерт, но мисълта ми бе, че човек не бива и прекалено да се оглежда, защото не всички от тези които коментират кученцата ни на улицата правят разлика между grizzle, brindle, ticking. Фактът, че и аз се обърквам е показателен. Въртеше ми се в главата нещо за brindle и несъобразих в превода. Така, че още веднъж благодаря :rc_036:.Трябва да си обичаме кучовците и като намерим време и да четем, е и да проверяваме и превода, когато нещо ни се върти в главата:ab_041:.
User's Signature

Качена снимка

#2315 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 12:33 PM

Така е, съгласна съм с Изидра, аз и преди бях писала - не можеш да очакваш дори и пет клас кученце, ако не е от легитимен развъдник и с родословие. Така, че бистренето на стандарти за нас е безмислено. Обаче въпреки неродословните ни диваненца, въпреки противоречията във стандартите, на всеки му се иска неговото хайванче максимално да се доближава до това, което си мисли, че има :smile:
Естествено, че си обичаме много "джакитата", кой каквото му се паднало, кой с петънца, кой без, кой с дълги крака, кой с къси, кой с уши различни от "стандарта", и любовта която ни даряват няма нищо общо със стандарти и порода :dog:
Я по-добре слагайте снимки и пишете за лудории и приключения, да им се радваме всички! :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#2316 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 12:35 PM

И моето съкровище има точици и по гръбчето и по корема, но засега са предимно по кожата.. иначе козината над тях си е бяла и си личат най-вече когато е мокър... не мисля, че е нещо ненормално и извън стандарта на породата :smile:

#2317 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 12:45 PM

Сега се сещам, за приключение на реката преди две седмици - наш Майло се подхлъзнал на един ронлив пясъчен праг и паднал във водата! :ud_009: Обаче брега много стръмен и драпа драпа, не може да се изкатери. Бил много смешен - стои във водата наполовина, спрял да се опитва да се измъкне и гледал мъжа ми с един такъв поглед - "сега си ти наред, измисли нещо" :ab_041: ама без страх, той просто си чакал да види какво ще стане. И да ви кажа, добре че знаем командата "дай лапа" - мъжа ми легнал на този праг, протегнал ръка и почнал - "дай лапа" - Майло първо го гледал малко като - абе ти луд ли си, сега ли е време за тренировка, ама после се усетил, протегнал лапата, мъжо го хванал и лекичко го изтеглил, хванал го за другана и хоп - на брега :ae_085: Така, че - учете ги на команди, дори и най-смешни и елементарни да ви се струват, има смисъл! :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#2318 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 05:20 PM

Направих фен група на породата във Фейсбук... ако някой от вас се подвизава там може да се присъедини :)
Ето линкче: http://www.facebook....6&v=info&ref=mf

#2319 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2010 - 06:26 PM

Здравейте,
и ние не сме писали цяло лято, няма време от игри :) . Извинете, че пак ви връщам на темата за петната, но не разбрах- петна като на далматинец или петна по кожата, които прозират през козината, като тези.... Прикачена снимка

#2320 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 08:22 PM

Показване на мнениетоОзи!, в 04 October 2010 - 06:31 PM, написа:

Здравейте,
и ние не сме писали цяло лято, няма време от игри :) . Извинете, че пак ви връщам на темата за петната, но не разбрах- петна като на далматинец или петна по кожата, които прозират през козината, като тези.... Прикачен файл 28042010451.jpg

Аз говоря за петънца по козината, но те са по-скоро като точки, а не като петна на далматинец.
Колкото за петната по кожата, тях ги имат всички джак ръсели. Пигментацията по кожата е характерна за почти всички породи. Само няколко правят изключение, но сега не се сещам за тях.
Поради това че джакчетата имат къса бяла козина е причината те да се виждат през нея. Кожата започва да се пигментира около 3-ия месец и процеса продължава до края на пубертета.
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема