Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2321 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 October 2010 - 08:40 AM

Показване на мнениетоradusha, в 04 October 2010 - 03:25 PM, написа:

Направих фен група на породата във Фейсбук... ако някой от вас се подвизава там може да се присъедини :)
Ето линкче: http://www.facebook....6&v=info&ref=mf

Bъв Фейсбук има страница на "Приятели на Джак Ръсел" и много снимки на тези невероятни джакчета :)))

#2322 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 09:38 AM

Показване на мнениетоkrisitd, в 05 October 2010 - 08:45 AM, написа:

Показване на мнениетоradusha, в 04 October 2010 - 03:25 PM, написа:

Направих фен група на породата във Фейсбук... ако някой от вас се подвизава там може да се присъедини :)
Ето линкче: http://www.facebook....6&v=info&ref=mf

Bъв Фейсбук има страница на "Приятели на Джак Ръсел" и много снимки на тези невероятни джакчета :)))

ха... аз търсих но не намерих ... :beer:

#2323 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2010 - 07:24 PM

Показване на мнениетоpacko, в 04 October 2010 - 08:27 PM, написа:

Показване на мнениетоОзи!, в 04 October 2010 - 06:31 PM, написа:

Здравейте,
и ние не сме писали цяло лято, няма време от игри :) . Извинете, че пак ви връщам на темата за петната, но не разбрах- петна като на далматинец или петна по кожата, които прозират през козината, като тези.... Прикачен файл 28042010451.jpg

Аз говоря за петънца по козината, но те са по-скоро като точки, а не като петна на далматинец.
Колкото за петната по кожата, тях ги имат всички джак ръсели. Пигментацията по кожата е характерна за почти всички породи. Само няколко правят изключение, но сега не се сещам за тях.
Поради това че джакчетата имат къса бяла козина е причината те да се виждат през нея. Кожата започва да се пигментира около 3-ия месец и процеса продължава до края на пубертета.

Благодаря, аз знам че са характерни и е нормално да прзират, което не е белег за потекло, но не разбрах за кои петна говорите и затова попитах.

#2324 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2010 - 09:42 PM

Някой друг гледа ли повече от един мъжки? Моите маймуни от време на време са много нежни (мият си ушите, закачат се)а друг път се бият много свирепо, а после са сърдити. Почти винаги играта им завършва с настръхнали гърбове и ръмжане. Но стане ли скандал с друго куче винаги се защитават един друг. Колкото и да се опитвам да няма агресия Бъгси напоследък като види мъжко куче и реагира агресивно, аз се карам ама май няма ефект. Дайте съвет, какво да правя? Нормално ли е?

#2325 Потребителят е офлайн   erone Икона

Публикувано: 06 October 2010 - 10:12 PM

Привет на всички,
преди около 20 дни си купих Джак ръсел териер. Никога не съм гледал куче до сега. Това лято в Приморско на плаж Перла видях едно уникално куче ДРТ и за около час игра с него бях твърдо убеден, че като се върна в Пловдив (там живея) ще си купя такова куче. Така и стана. Още първия ден започнах да гледам обяви в интернет, макар че не помнех точно как се казва породата и следобед вече бях с куче от човек от Стара Загора. На това му се вика любов от пръв поглед. Аксел е на малко по-малко от 3 месеца, и цялото ни семейство умират за него. Засега качвам снимката към обявата на куенцето. Скоро ще го поснимам повечко и ще го покажа. За абсолютно никвите познания преди да го купя, мисля, че уцелих добър екземпляр. Както са казали хората: Жена, кола и куче се взимат на късмет и квото ти се падне. Освен, че е адски умно е наистина с характер. Хубавото е, че работя от къщи и винаги има някой с него, което мисля, че е много полезно за обучението докато е малък. Което не пречи да си върши работите освен върху памперса и където реши. Това е засега и поздрави на всички фенове на породата

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2326 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2010 - 08:20 AM

Показване на мнениетоerone, в 06 October 2010 - 08:17 PM, написа:

Привет на всички,
преди около 20 дни си купих Джак ръсел териер. Никога не съм гледал куче до сега. Това лято в Приморско на плаж Перла видях едно уникално куче ДРТ и за около час игра с него бях твърдо убеден, че като се върна в Пловдив (там живея) ще си купя такова куче. Така и стана. Още първия ден започнах да гледам обяви в интернет, макар че не помнех точно как се казва породата и следобед вече бях с куче от човек от Стара Загора. На това му се вика любов от пръв поглед. Аксел е на малко по-малко от 3 месеца, и цялото ни семейство умират за него. Засега качвам снимката към обявата на куенцето. Скоро ще го поснимам повечко и ще го покажа. За абсолютно никвите познания преди да го купя, мисля, че уцелих добър екземпляр. Както са казали хората: Жена, кола и куче се взимат на късмет и квото ти се падне. Освен, че е адски умно е наистина с характер. Хубавото е, че работя от къщи и винаги има някой с него, което мисля, че е много полезно за обучението докато е малък. Което не пречи да си върши работите освен върху памперса и където реши. Това е засега и поздрави на всички фенове на породата

Добре дошъл при нас Аксел! Голям сладурко, да ви е жив и здрав и да ви радва много! :dog:
User's Signature

Качена снимка

#2327 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2010 - 09:25 AM

Показване на мнениетоerone, в 06 October 2010 - 10:17 PM, написа:

Привет на всички,

Честитоооо много да те радва и да те слушка малкия калпазанин! И аз съм от Пловдив.. като поотрасне може да го запознаем с батко му Джаспър хихихи

#2328 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 October 2010 - 11:46 AM

Ероне, добре дошъл и от нас. Еми, така е с тези диваненца, виждаш ги и в следващият момент си се уредил с едно такова. Вашата история напомня на нашата :be_107:. И ние като Вас видяхме един ръсел на морето, на Градина обаче и макар да не сме мислили за домашен любимец се оказахме с такъв. И независимо от факта, че преди да бяхме намерили нашата Джаки да бяхме по прочели нещичко за породата във ветеринарния кабинет като разбраха, че ни е първо кученце ни обясниха, че сме направили доста смел избор. Естественно още бяхме много малки и през повечето време спинкахме у дома, но скоро разбрахме същността на "проблема", но то именно в динамиката им е чара на тези кученца.
Сега като пиша се сещам, че в началото ми е идвало да крещя след някоя беля, а съм започвала единствено да се смея. Може и да съм писала преди за една наша случка. Джаки бе на около 2 месеца, будя се аз, а кучето не е в кошчето, успяла бе да се качи на дивана в хола, докопала едно олекотено юрганче и си направило Коледа момичето, всичко в сняг от пухчета и една такава "усмихната" чакаше похвала за прекрасната изненада. Винаги като се сетя за този случай ме хваща яд, че не грабнах апарата за Коледната снимка, вместо това заливайки се от смях, мислейки си дали наказанието ми няма да е закъсняло си я гушнах, чудейки се откъде такъв ентусиазъм у толкова малко същество. Очакват ви невероятни емоции, както и всички нас. Поздрави и ще очакваме снимки в скоро време.
User's Signature

Качена снимка

#2329 Потребителят е офлайн   Maylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2010 - 02:57 PM

Много се радвам като видя или чуя, че някой си има вече джакче, честито erone! :be_107:

Искам да ви питам дали в това студено и кално време обличате кученцата си с дрешки. Предполагам, че на наш Майло ще му вземем, усещам го че потреперва като сме навън, а вкъщи ме избутва от духалката и ли се намърдва по-близо до нея.

#2330 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 October 2010 - 03:16 PM

Показване на мнениетоMaylo, в 07 October 2010 - 01:02 PM, написа:

Много се радвам като видя или чуя, че някой си има вече джакче, честито erone! :be_107:

Искам да ви питам дали в това студено и кално време обличате кученцата си с дрешки. Предполагам, че на наш Майло ще му вземем, усещам го че потреперва като сме навън, а вкъщи ме избутва от духалката и ли се намърдва по-близо до нея.

Maylo, здравей. Ние Джаки зимата я обличаме, но не заради друго, ами защото сме нискостебленни и коремчето й става цялото в снежни топченца, а и защото през този сезон не й намаляваме разходките до 15-20 минути, а пак си изкарваме по час навън, освен морето обичаме и снега. А и като се приберем не ни се разминава само с лапите, ами и цялото коремче, а като е и кално не ни се разминава обилно измиване и колкото и да е топло у дома, навън си е студено и я пазим, сигурно защото на нас ни е студено. Това е като приказката, че когато на възрастните им е студено си обличат децата. Иначе е зиморничева и само гледа да се завре под нечие одеяло. Пуснете снимки на Майло да го видим колко е порастнал. Как е с белите? Слуша ли?
User's Signature

Качена снимка

#2331 Потребителят е офлайн   Maylo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2010 - 08:37 PM

Показване на мнениетоizidra, в 07 October 2010 - 02:21 PM, написа:

Пуснете снимки на Майло да го видим колко е порастнал. Как е с белите? Слуша ли?

Eто ни и нас - порастнали, надебеляли..Слушаме през повечето време, понаучихме се да ходим по нужда предимно навън и всяка вечер бягаме на поляната с още десетина другарчета... :dog: Доста енергия имаме, често се караме с големи кучета и крадем пръчки и играчки.
Да чукна на дърво големи бели няма, малко ме е яд за едни сандалки, извадени за бързо от шкафа, с които си игра и вече не стават за носене. На една от снимките си лежи до любимия кучешки плюшен чехъл, който пищи много досадно, но пък много се забавлява с него.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2332 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 07 October 2010 - 08:38 PM

erone:Честито ,да ви радва много и да си го обичкате във форома има доста инфо за породата и възпитанието.Като се има предвид че ти е първо куче няма да е лошо да я прочетеш

#2333 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 October 2010 - 09:10 PM

Eто ни и нас - порастнали, надебеляли..Слушаме през повечето време, понаучихме се да ходим по нужда предимно навън и всяка вечер бягаме на поляната с още десетина другарчета... :dog: Доста енергия имаме, често се караме с големи кучета и крадем пръчки и играчки.
[/quote]
Ехааа, какви кадифени ушенца има мъника, а погледа от втората снимка много ми напомня едно друго съкровище :af_089:.
User's Signature

Качена снимка

#2334 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2010 - 10:10 PM

Да ви се похваля и аз.Преди 60 дена по невнимание моят съпруг незаключил вратата на кухнята и разгоненета ни дама се срещнала с напористия ни мъжкар и заварихме стаята с краката нагоре.До последно се надявах,че няма да е станало нищо,защото по нищо не личеше да си имаме бебе,да ама не и онзи ден ни се роди наследник.Сега мама е много грижовна,а бебока е с коремче като плондир.Боже колко е сладък с малки червени лапички. :wub:

#2335 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 October 2010 - 11:40 AM

Показване на мнениетоasteraki, в 07 October 2010 - 08:15 PM, написа:

Да ви се похваля и аз.Преди 60 дена по невнимание моят съпруг незаключил вратата на кухнята и разгоненета ни дама се срещнала с напористия ни мъжкар и заварихме стаята с краката нагоре.До последно се надявах,че няма да е станало нищо,защото по нищо не личеше да си имаме бебе,да ама не и онзи ден ни се роди наследник.Сега мама е много грижовна,а бебока е с коремче като плондир.Боже колко е сладък с малки червени лапички. :wub:

Asteraki, честит наследник :flagbg:, ама само един ли е? Питам, защото по принцип раждат по повечко или пък е защото съпругът ти им е развалил густото на диванетата :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#2336 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2010 - 01:54 PM

Честит бебок и от нас! Майката на колко годинки е? Ози се роди самичък. Майката беше на годинка, пак така я изпуснаха с напористия мъжкар в другата стая. Беше толкова дебела, мислехме че има поне три, а то един огромен дебеланко. Е вече не е дебеланко, но си ни е едричък, по-голм от татко си : ) Ето го на 45 дниПрикачена снимка

#2337 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2010 - 01:57 PM

Ето още една, вече на годинкаПрикачена снимка

#2338 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 October 2010 - 10:49 PM

Привет на новодошлите във форума :rc_036:
User's Signature

Ниамам подпис

#2339 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 October 2010 - 10:55 PM

erone, не се притеснявай да питаш, за каквото и да е. Тук, всички ще ти помогнем с каквото можем!
User's Signature

Ниамам подпис

#2340 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2010 - 04:10 PM

Много благодаря на всички.Да роди ни се само едно слонче(за съжаление или може би за радост).Нашата мама е на 2,5 години и е първо раждане,но не беше изобщо дебела.До последно имахме съмнения,че може би е лъжлива бременност,но когато усетихме мъника да мърда ни се изясниха нещата.Не желаехме точно сега бебе,защото ни предстоеше пътуване да БГ,но сега трябва един от нас да остане да си гледа домочадието и разбира се тази чест се пада на съпруга ми :af_089: .
Ще се опитам да снимама мама,тате и слонче.

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни