Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2561 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 17 December 2010 - 07:44 PM

Ми аз ще предпочета мъжко,имах женска НОК,но тя беше кастрирана.Първо женската като е разгонена,или нещо такова(ако греша ме поправете) забравя и команди ii всичко.После как се гледат кучовци-мелези да не ти казвам.Дяк ръселите са доста твърдоглави и им трябва добро обучение,за да не ви се качат на главата.За женско или мъжко всъщност изборът си е ваш,но имайте предвит нуждите им.Успех!

#2562 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2010 - 08:06 PM

Здравейте!
Имаме си цяяяла тема за джак ръсел териерите ето тук: http://forum.dog.bg/...8%D0%B5%D1%80/.
Ако имате желанието да изчетете всички 128 страници, или поне половината от тях, ще имате приблизителна представа какво ви очаква!
Джаковете са изключително жизнени и енергични животни, много интелигентни и големи хитреци! Най-важното, като за начало е, да му покажете кой е алфа-мъжкарят във вашата глутница (за него вашето семейство си е неговата глутница и той ще използва всяка възможност да се наложи като лидер). Трябва да започнете с обучението още от съвсем рано, почти веднага, след първите няколко дни на адаптация към новата обстановка и никога да не забравяте, че те са хитреци и винаги се опитват да ви се качат на главата! Казвам това от опит - аз се провалих, но пък вече знам при следващо куче какво не бива да позволявам и допускам!
Иначе са ужасно любвеобвилни, привързват се силно, страдат неимоверно, когато са далеч от семейството си!
Абе, с две думи, за мен са си куче-мечта!
Не виждам проблем да ги отглеждате заедно с детенце, да ви е живо и здраво, само имайте предвид, че те се скубят целогодишно и просто трябва да почиствате повечко кучешки косми!
Пожелавам ви мнооого щастливи и радостни мигове с вашия нов член на семейството!
И, заповядайте в темата за джак-ръсел териера, за да можем и ние да се радваме на вашето торнадо!
User's Signature

Качена снимка

#2563 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2010 - 08:18 PM

Здравейте бъдещи колеги,
утре ще си копувам пале джакче, а на мен ми предстои да изчета 128 страници от форума за да се поопозная с всичко нужно за полагането на грижи..

#2564 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 17 December 2010 - 09:21 PM

Добре е детето да отрасне сред животни(поне едно),за да има представа тези животинки какви приятели са.Аз имах такава възможност-не съм пораснал точно с куче.Но ми взеха Чара за 9-тия рожден ден.Оттогава бяхме неразделни,но БЯХМЕ...Тя почина преди година,че и повече...Сега се радвам на Рекс,но не мога да я забравя...Имаме много снимки,но снимките не могат да се сравнят с преживяванията заедно.Пожелавам ви много хубави моменти с кученцето и да внимавате да не изтървете йоздите,че после всички ще съжелявате.Успех! :ab_041:

#2565 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2010 - 09:40 PM

Явно тези кученца са добър собстев характер за да получавам предупреждение вече втори път за обучението и контролът ...
Ще чета внимателно темите във форума и и се надявам да се постигне краен успех със общи усилия.

#2566 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2010 - 09:45 AM

Пиши като си го вземете и качи снимки.Преди да имаш куче трябва да четеш много,за да не сбъркаш,но щом си решен да го възпиташ правилно и имаш мн търпение,кучо ще възнагради цялото семейство със мноооооого любов.Успех и покрай новото кученце не се отпускайте и не забравяйте,че то е един звяр,който е готов да вземе "титлата" алфа във вашата глутница,ако го направи,вече мн трудно ще се коригира.Е,успех! :ba_025:

#2567 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 18 December 2010 - 10:06 AM

Показване на мнениетоdog_lover87, в 17 December 2010 - 08:26 PM, написа:

Добре е детето да отрасне сред животни(поне едно),за да има представа тези животинки какви приятели са.Аз имах такава възможност-не съм пораснал точно с куче.Но ми взеха Чара за 9-тия рожден ден.Оттогава бяхме неразделни,но БЯХМЕ...Тя почина преди година,че и повече...Сега се радвам на Рекс,но не мога да я забравя...Имаме много снимки,но снимките не могат да се сравнят с преживяванията заедно.Пожелавам ви много хубави моменти с кученцето и да внимавате да не изтървете йоздите,че после всички ще съжелявате.Успех! :ab_041:

Приятел... спри във всяка една тема да говориш за миналото ти куче ЧАРА.... разбрахме как сте се разделили, всичко разбрахме..... ставаш много досаден с това което пишеш във всяка тема и дори във всеки един твой пост... ако си мислиш, че помагаш на хората така много се лъжеш .....

света не се върти около теб подяволите...
User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#2568 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 18 December 2010 - 10:07 AM

Показване на мнениетоstrugel, в 18 December 2010 - 09:11 AM, написа:

Показване на мнениетоdog_lover87, в 17 December 2010 - 08:26 PM, написа:

Приятел... спри във всяка една тема да говориш за миналото ти куче ЧАРА.... разбрахме как сте се разделили, всичко разбрахме..... ставаш много досаден с това което пишеш във всяка тема и дори във всеки един твой пост... ако си мислиш, че помагаш на хората така много се лъжеш .....

света не се върти около теб по дяволите...

User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#2569 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 18 December 2010 - 04:06 PM

strugel:Това не е тема за спорове не се заяждай с dog_lover87 а след като сте специалисти и двамата давайте по конкретни съвети а това мнение на dog_lover87 ( Ми аз ще предпочета мъжко,имах женска НОК,но тя беше "кастрирана" Първо женската като е разгонена,или нещо такова(ако греша ме поправете) забравя и команди ii) е доста смешно и несериозно дали е чувал че мъжкото е постоянно разгонено и по тая логика трябва все да ги кастрираме.Ако съм ви засегнал:rc_036:

#2570 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2010 - 11:10 PM

Здравейте,
ето ни и нас ...
Джеси като за първи ден ми се струва доста палава :)
Четох форумите за възпитание на тези палета, но ми се струва малко информацията...
Ако желаете да споделите ефективни методи с каквото и да е било ,сте повече от добре дошли :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2571 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2010 - 11:11 PM

Някакви идеи за опашката?
Има различни слухове за или против това в евро съюза...

#2572 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2010 - 10:33 AM

Показване на мнениетоpoluno6t, в 18 December 2010 - 08:16 PM, написа:

Някакви идеи за опашката?
Има различни слухове за или против това в евро съюза...

В Бг е забранено купирането на опашки и ушички! Т.е. - наказуемо е. Джакчетата са си много сладки и с опашленцата си.
Вашето буболече е прекрасно! Виждам, че сте избрали момиченце! Да ви е жива и здрава, сладурката!
За възпитанието - трябва да започнете от самото начало, т.е, буквално от днес и да сте много постоянни. Използвайте позитивни методи, т.е чрез награди, не удряйте палето - с удряне няма да ви разбере по-добре. Започнете с елементарни команди като: "НЕ" (трябва да знае, че не значи не), "ЕЛА" и т.н. Те възприемат бързо, но се изисква постоянство, ако дадете дори крачка назад, ще ви се качи на главата!
Във форума има цяла секция за възпитание на кученцата! За жалост аз я открих твърде късно :db_046:
А ето и две видеа, които според мен биха били доста полезни:
http://video.google....48416446175392#
http://video.google....83124280633800#
И още нещо - не й позволявайте сега, когато е малка и невероятно сладка, неща, които смятате, че ще са забранени, когато порастне! Например, ако знаете, че не искате кучето ви да се качва на дивана, не й позволявайте сега да го прави и да се опитате да й го забраните след 6 месеца, например! Което ще бъде забранено, се забранява от сега!
Успех!
User's Signature

Качена снимка

#2573 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2010 - 09:54 PM

много благодаря за линковете, ще ги прегледам и със сигурност приложа..
Благодаря

#2574 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2010 - 10:52 PM

Здравейте,аз мога да споделя относно опашките на джаковете.На мен по-ми харесват с купирани опашки,но ако се *клъцнат* докато кутрето е на 2до 4 дена и естествено с малка анестезийка.Тогава почти не тече кръв,а всичко е хрущялче и става лесно,споделям защото ние го направихме в къщи-естествено с ветеринар.А не само в БГ е забранено да се купират и тук в Кипър е същото,но ние искахме нашето бебе да бъде с малко опашле и го направихме по възможно най-безопасния и безболезен начин.Така че въпрос на личен избор.

#2575 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 06:15 AM

Това, обаче, не го прави по-малко незаконно. :dh_188:

Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
....
19. купиране на ушите и опашките с цел промяна на външния вид на животните;
...

Иначе - да, вие си решавате!
User's Signature

Качена снимка

#2576 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2010 - 04:54 PM

Относно опашката на тая възраст не е за предпочитане защото по трудно ще заздравее а и найстина на тоя етап не е хуманно. просто няма смисъл ako e без опашка това не означава че е повече JRT важното че си е ваше и ще ви радва

#2577 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 08:29 PM

Все пак е вапрос на личен избор и аз съм готова да си понеса последиците,затова го споделям с вас.
Който го е страх от мечки не ходи в гората. :rc_036:
Далече съм от мисълта за жестоко рязане с ножици или тесли,все пак говорим за разумни хора,а що се отнася за закони и тяхното спазване,това е дъъъъъъъълга тема. :ba_025:
А дали е с опашка или не,дали е с едно стърчащо ухо или е повече кафяво отколкото бяло въобще не може да ми попречи да ги обожавам тези космати топки.

#2578 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2010 - 08:55 PM

Естествено е че е ? на личен избор за опашките нека не се задълбочаваме повече,но е едно да се отреже на 3 дена друго е на 50 дена на тая възраст е застъпен по сериозно принципа за хуманност ;)

#2579 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 04:04 PM

Аз когато я взех моята на 2 месеца,вече беше с отрязъна опашчица.Иначе мисля че ако имах избор нямаше да и я режа.Но както и да е,като цяло всеки си преценява.Това което се питам е каква е причината по принцип да се режат опашките на кучетата ?
User's Signature

Качена снимка

#2580 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 06:22 PM

До колкото на мен ми е известно, опашките на ДРТ се режат, защото те по принцип са селектирани за ловни кучета и, чрез купирането на опашката, се предотвратява евентуалното захапване за нея от страна на предследвания дивеч (лисици, язовци и т.н.).
Не съм наясно точно от кога е забранено в ЕС, но, пак до колкото знам, вече дори на изложби дисквалифицират кучета с отрязани опашки и уши (тук вече говоря за всички породи, не само за ДРТ).
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема