Джак Ръсел териер
Публикувано: 04 January 2011 - 09:43 PM
dora, в 04 January 2011 - 08:33 PM, написа:
Колко е голяма?
На 45 дни, днес я взехме :) Пишка и ака където поиска, само един път се изпишка на постелката и беше много горда от себе си (не като следващите 2 пъти на земята

Обаче си играхме и се научи сама да ми носи топката :)
Обичам я !!! :)
Публикувано: 05 January 2011 - 06:23 PM
charlie2008, в 05 January 2011 - 04:42 PM, написа:
Мисля, че това ще ти помогне :)
Цък
Публикувано: 06 January 2011 - 12:39 PM
apetrushinova, в 06 January 2011 - 09:15 AM, написа:
Будиме се през 2 часа през нощта, но все пак ни е още 3ти ден, явно си иска време да свикне :)
Голяма сладурана е Инки :) Жива и здрава да ти е :)) На последната снимка е с памперс май, как го понася... не го ли дърпа?
dora, много лесно става прикачването на снимка, само трябва да разгледаш менюто и ще се ориентираш, хайде, чакаме снимки и от теб

Публикувано: 06 January 2011 - 01:10 PM
apetrushinova, в 05 January 2011 - 05:28 PM, написа:
charlie2008, в 05 January 2011 - 04:42 PM, написа:
Мисля, че това ще ти помогне :)
Цък
Благодаря. Това Което го пише там е много хубаво, но не можах да разбера как да корегирам агресията към другите кучета-най вече мъжките и големите. И което е най интересно моя Чарли не проявява каквато и да е агресия към уличните-игнорира ги напълно!? Ако може някой да го обясни?
:)
Публикувано: 06 January 2011 - 08:19 PM
Голяма сладурана е Инки :) Жива и здрава да ти е :)) На последната снимка е с памперс май, как го понася... не го ли дърпа?
[/quote]
Благодаря ти :)
Ами той всъщност й е и голям, снощи едни приятели ми го подариха, заедно с клетка за бебка, но реших, че е много сладка с памперс и я снимах :)
Иначе не й хареса хич :) Тя каквато е щура ще го разкъса на парчета :)
Публикувано: 09 January 2011 - 09:56 PM
Наскоро се запознах с тази порода и адски много ми харесва.
Особени късокосместите джак ръсели. Тези,които приличат на кучето Майло от от Маската:)
Четох из интернет и се запознах с историята на породата и поведението.
Много искам да притежавам един такъв сладур, но ме притесняват 2 неща:
1.Първо никога не съм гледал куче...а доколкото разбрах джак ръселите се много своенравни и не знам, дали ще имам необходимото търпение.
2. Живея сам с работно време 9-18:00. Как ще се справя кученцето само през това време? Сутрин и вечер ще го извеждам....но 10-тина часа, ще изтрайва ли сам?
И как въобще се решава проблема, когато живееш сам с фиксирано работно време си...и ти се иска да оглеждаш домашен любимец?:) Кученцета не се ли побъркват сами.
Благодаря предварително.
Публикувано: 10 January 2011 - 11:38 AM
Cloud, в 09 January 2011 - 09:01 PM, написа:
Наскоро се запознах с тази порода и адски много ми харесва.
Особени късокосместите джак ръсели. Тези,които приличат на кучето Майло от от Маската:)
Четох из интернет и се запознах с историята на породата и поведението.
Много искам да притежавам един такъв сладур, но ме притесняват 2 неща:
1.Първо никога не съм гледал куче...а доколкото разбрах джак ръселите се много своенравни и не знам, дали ще имам необходимото търпение.
2. Живея сам с работно време 9-18:00. Как ще се справя кученцето само през това време? Сутрин и вечер ще го извеждам....но 10-тина часа, ще изтрайва ли сам?
И как въобще се решава проблема, когато живееш сам с фиксирано работно време си...и ти се иска да оглеждаш домашен любимец?:) Кученцета не се ли побъркват сами.
Благодаря предварително.
Здравей,
Наистина Джак Ръселите са адски своенравни поради факта, че са изключително интелигентни същества и винаги знаят как да те изманипулират и да постигнат целите си :)
Освен това са мноооооого енергични кучета и имат нужда от доста разходки, включващи не само "разхождане" ами и бягане! Не можеш да си представиш колко много енергия е побрана в това 6-7 килограмово дребосъче..
В началото докато е малък не е много добра идея да се оставя по толкова часове само, особено ако е на място с много неща, които може да упостоши, като кабели, техника, мебели и т.н... качват се почти на всякъде като котките хихихи :) моя съм го намирала на най-птгоре на секцията

Ако имаш голям коридор, който да затрупаш с играчки за да не му е скучно мисля, че няма да имаш проблеми.. най-важното е да не се поддаваш на манипулациите и да си въоражен с търпение и здрави нерви

Има доста полезни теми в раздела за обучение и възпитание, прочети ги ако искаш !
Публикувано: 10 January 2011 - 12:34 PM
Da i az tova se 4udeh, men ako me ostavqshe nqkoi 10 chasa na den sam...shtqh da se poburkam. No puk ima qvno mnogo hora koito sa sami i si gledat ku4etata. Qsno e 4e edin normalen 4ovek kato raboti, nqma kak da si e vkushti prez denq. Apartamenta mi e golqm...no puk i ima mnogo nehsta za grizane:)))) Znachi sutrin i ve4er (2 razhodki za denq) bi trqbvalo da mu stigat na munika?
Sega ostava da se pointeresuvam otkude moga da se sdobiq s takuv:)
P.S. Izvinqvam se za shliokavicata, pisha ot telefona.
Публикувано: 10 January 2011 - 02:33 PM
Cloud, в 10 January 2011 - 09:39 AM, написа:
Da i az tova se 4udeh, men ako me ostavqshe nqkoi 10 chasa na den sam...shtqh da se poburkam. No puk ima qvno mnogo hora koito sa sami i si gledat ku4etata. Qsno e 4e edin normalen 4ovek kato raboti, nqma kak da si e vkushti prez denq. Apartamenta mi e golqm...no puk i ima mnogo nehsta za grizane:)))) Znachi sutrin i ve4er (2 razhodki za denq) bi trqbvalo da mu stigat na munika?
Sega ostava da se pointeresuvam otkude moga da se sdobiq s takuv:)
P.S. Izvinqvam se za shliokavicata, pisha ot telefona.
Аз мога да споделя личен опит, защото отглеждам "звера" почти напълно самостоятелно. Ако наистина сте решили да си вземете кученце, без значение дали е ДРТ или друга порода, Ви препоръчвам първоначално да си вземете отпуск, за да може да сте до него, докато се адаптира. Те са си бебоци, искат си внимание и грижа, а и първоначалния шок от отделяне от майката си е голям. Освен това, трябва да сте край него, за да можете да му създадете хигиенни навици. Доста е трудничко, но не е невъзможно. Аз лично, като се прибирах от работа, намирах района силно миниран и свършени доста белички, като например разнищен мокет на пода, намерена вещ, която не е за игра, но пък е разнищена на съставните си части ... Стигна се дори до там, че изгриза крака на кухненската маса! И знам, че всичко това е в резултат на скука и липса на внимание!
Освен това, да не забравяме, че бебокът не се извежда навън до третата ваксина, че и две седмици след нея.
Пак казвам, трудно е, но не е невъзможно - когато има желание, се намира и начин!
Публикувано: 10 January 2011 - 03:16 PM
Sega sledvashtiq mi vypros e. Kude da se oglejdam za takiva manici?
Kude da tyrsq obqvi ili eventualno razvudnici.
Bih iskal da si namerq kusokosmest s malko po-dulgi kra4eta.
Neshto takova:

Публикувано: 11 January 2011 - 11:58 AM

За жалост имахме и инцидент, група младежи явно подпийнали ги дразнеха , а те нали са своенравни и не чуват като им викнеш ги лаеха, единия от групата събул си гумения бутуш и ги налагаше, беше ударил малкото бебе (6 месеца)което получи комоцио лежи в снега и не мърда.Като се приближихме и видяхме че не мърда направо ми се разтрепераха краката.Тръгнахме си бързо и още в колата взе да идва на себе си

Публикувано: 11 January 2011 - 04:23 PM

Иначе кучовците ви са много сладки! Малко благородно ви завиждам за голямата група ...