Джак Ръсел териер
Публикувано: 28 February 2011 - 06:27 PM
Публикувано: 01 March 2011 - 03:49 AM
dora, в 28 February 2011 - 09:12 PM, написа:
Майло ме беше притеснил доста ,но всичко се размина.
Страхотни снимки сте напускали.
В момента заради малката е пълна лудница

А ето и малко нови снимки от Нора, приятели и снежен Бургас
Публикувано: 01 March 2011 - 12:02 PM
Много е хубава Нора
Нямам съвети за дружба с коте - аз не искам Майло да ги харесва/ но пък и не е по мой вкус като полудее след тях и си вземе очите ,затова, ако отдалеч видя котка се отдалечеваме докато той не е видял- няма спасение иначе/.
Публикувано: 04 March 2011 - 12:49 AM
Да попитам дали при вашите кучета се наблюдава малко по дълга козинка на гръбчето..Взе да става на зиг заг и ми води до мисълта , че май не сме много чистокръвни :) а и едното ушенце се изправи , а другото си остана клиопнЛО.
БЛАГОДАРЯ
Публикувано: 04 March 2011 - 05:32 AM
poluno6t, в 03 March 2011 - 06:44 PM, написа:
Да попитам дали при вашите кучета се наблюдава малко по дълга козинка на гръбчето..Взе да става на зиг заг и ми води до мисълта , че май не сме много чистокръвни :) а и едното ушенце се изправи , а другото си остана клиопнЛО.
БЛАГОДАРЯ
Колко е голямо кученцето ?
При нас на 2 месеца и половина едното ушенце се изправи напълно, а другото леко клепнало беше, но сега вече и двете са напълно клепнали :)
Иначе козинката може да е по-гъста, понеже е зима :)
Качи малко снимки :)))
Публикувано: 05 March 2011 - 01:38 AM
poluno6t, в 04 March 2011 - 09:24 AM, написа:
е дори да си е мелесче си я обичаме и тази причина няма да доведе до промяна в нашите отношения :)

Нищо му няма на кучето, да ви е живо и здраво и да ви радва. Няма два еднакви Джака, затова тази порода е толква интересна. Пък при тези кучета приоритет са били винаги ловните им качества, а не толкова екстериора просто породата не исчистена. Има някакви стандарти но най важното е да може да накара лисицата да излезе от дупката.
Публикувано: 05 March 2011 - 07:01 AM
Моят Майло е на 32 дни, съвсем малко мъниче, и сега ме тормози първата ваксина. Бих Ви била много благодарна от някои от стопаните в София споделят къде водят своите любимци, в кои клиники и при кои лекари.
Мерси предврително:)
Публикувано: 05 March 2011 - 08:57 AM
Мод: Пишете на кирилица!!!
Публикувано: 05 March 2011 - 02:21 PM
Всеки един от нас във форума е наясно, че кучетата не са с доказано родословие, което е гаранция за породата, а всичко останало е -подобно. НО ... Всички наши кучета носят характеристиките на породата. Ако сте толкова запознат с кинологията (аз нямам претенции да съм, но съм чувала някои неща), би трябвало да ви е ясно, че породни характеристики се търсят дори в кучета, които са 100% доказани мелези, като по типичните белези на породи, кръстоска от които е, се определя и предполага какъв би бил характерът. Е, колкото и нечистопородни да са животните ни, няма начин да не търсим типичните прояви на характера им. В най-лошия случай те са джак ръсело-подобни, ако нямат доказано родословие.
Освен това, ако нямате нещо позитивно, което да кажете, можете просто да подминавате тази страница и да не я отваряте и четете! Моля, не разваляйте удоволствито ни да общуваме помежду се със злобните си забележки!
Благорадя Ви предварително!
Публикувано: 06 March 2011 - 04:35 PM

Публикувано: 06 March 2011 - 06:22 PM
Аз да си попитам друго: кога започнахте да пускате без повод вашите "джакове" :Р
Разхождам Инки на къс повод, за сега не й е много приятно, обаче не сме обработили много добре командата Тук! ако нямам в мен лакомство, ако имам си идва задължително (това ако сме си в нас). Не знам как ще реагира на вън, а много ми се иска да я пусна да си поиграе в градинката пред блока с другите кучовци

Иначе за 5ти ден я разхождаме и вече като си свърши работата и сама ме тегли към входа ако сме далеч :)
Публикувано: 06 March 2011 - 11:58 PM
Публикувано: 07 March 2011 - 02:19 AM
apetrushinova, в 06 March 2011 - 10:17 AM, написа:
Аз да си попитам друго: кога започнахте да пускате без повод вашите "джакове" :Р
Разхождам Инки на къс повод, за сега не й е много приятно, обаче не сме обработили много добре командата Тук! ако нямам в мен лакомство, ако имам си идва задължително (това ако сме си в нас). Не знам как ще реагира на вън, а много ми се иска да я пусна да си поиграе в градинката пред блока с другите кучовци

Иначе за 5ти ден я разхождаме и вече като си свърши работата и сама ме тегли към входа ако сме далеч :)
Колкото по-рано започнете да пускате мъничката, толкова по-добре. Ако я разхождате само на повод, тя категорично няма да може да изразходва многото енергия, която има. Пробвайте да я пускате на "влачещ повод", т.е., оставяйте повода да се влачи след нея - така ще ви е по-лесно да я хванете, ако нещо с командата "Тук" съвсем се обърка! Носете й лакомство и играчка - така ще я стимулирате да идва при вас.
Успех!
Публикувано: 07 March 2011 - 11:27 AM
Jack daniels, в 05 March 2011 - 02:40 AM, написа:
Sorry ,za grubia ezik ama vse niakoi triabva da go kaje!
Tova ne zna4i,4e triabva da sperete da obi4ate va6ite ,,jack rusell-i''
Дайте да го видим твоя JRT колко е истински.
A ако някой иска да научи нещо повече за породата в Амазона има поне 100 книги за ДРТ включително и за dummies.
Освен това има достатъчно информация в саитовете на Амер. Кин орг, Англ. кин орг. Австр.кин.клуб :
http://www.therealja...l.com/index.php
http://www.jack-russ...co.uk/index.htm
http://www.jrtcc.com/breed/index.php
http://www.theartc.o...eedStandard.htm
и т.н.