Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2841 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 March 2011 - 11:49 AM

Приятели, незнам какв му се връзвате на този псевдо алкохолен тип :) Ние си познаваме кученцата най-добре :md_064:
Позволих си да направя едно леко проучване на г-н Уиски и да ви кажа човечеца просто си е такъв.. 90% от коментарите му (както той обича да коментира в проценти) са под формата на съвети, които обаче никой не му е искал :ab_041:
Хора всякакви дет' се вика!
:beer:

#2842 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2011 - 06:44 PM

Показване на мнениетоapetrushinova, в 06 March 2011 - 12:17 PM, написа:

Странни хора има :) :) :)
Аз да си попитам друго: кога започнахте да пускате без повод вашите "джакове" :Р
Разхождам Инки на къс повод, за сега не й е много приятно, обаче не сме обработили много добре командата Тук! ако нямам в мен лакомство, ако имам си идва задължително (това ако сме си в нас). Не знам как ще реагира на вън, а много ми се иска да я пусна да си поиграе в градинката пред блока с другите кучовци :dog:
Иначе за 5ти ден я разхождаме и вече като си свърши работата и сама ме тегли към входа ако сме далеч :)

Има една много хубава тема с преведени статии от руснаците за дресировка /основни положения/от третия месец до към 5-ти 6-ти.
На мен лично много ми харесва и мога да твърдя от личен опит вече ,че вършат работа.
http://forum.dog.bg/...е/page__st__80
Ние започнахме на тихи уединени места точно заради типа характер.Вече идва по команда и сяда даже преди да подам следващата.
Нося винаги лакомство в джоба.Вече дори успява да се раздели с другите кучета - нещо ,което му е трудно много.
Много търпение е нужно.

#2843 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2011 - 08:55 PM

При нас доста позитивна промяна в поведението на Джаспър внесе училището за послушание.. още ме е яд, че го посещавахме само 2 месеца, но нямаше друг начин :( Дните станаха по-къси, а аз започнах съботно/неделна магистратура и зарязахме неговото образование за сметка на моето!
Първоначално бях много притеснена, защото той проявяваше доминантен характер, но с постоянство в упражненията нещата стават.. слуша ме почти с двете уши хахахха

Ето и една снимкчица с част от съучениците му :re_037:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2844 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2011 - 05:14 AM

Абсолютни сладури.
Радуша , моля те сподели повече за това у-ще.
Благодаря.

#2845 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2011 - 10:59 AM

Показване на мнениетоdora, в 08 March 2011 - 05:14 AM, написа:

Абсолютни сладури.
Радуша , моля те сподели повече за това у-ще.
Благодаря.

Ако сте от Пловдив мога да те насоча, понеже доста време търсих правилния човек, който да поеме Джаспър.
Учителят ни е член на Сириус, работи и към полицията - обучава полицейските кучета.. Изключително добър и разбиращ отрабтата си човек.
Упражненията, които правихме бяха изцяло на базата на мотивацията чрез наградки, никаква силова корекция. Ходихме 2 пъти в седмицата, а през останалите дни упражнявахме нещата вкъщи..
Ако те интересува нещо друго казвай :)

#2846 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2011 - 12:37 PM

Здравейте,
обмисляме варианта за кастрация на Джоджо, тъй като е много активен сексуално спрямо кревата си и постоянно си прави инфекции на пикочните пътища.
Какво мислите по въпроса, че ни е много трудно да вземем решение?!?
User's Signature

Качена снимка

#2847 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 08 March 2011 - 08:03 PM

[quote name='^JOJO^' date='08 March 2011 - 12:37 PM' timestamp='1299580675' post='922600']
Здравейте,
обмисляме варианта за кастрация на Джоджо, тъй като е много активен сексуално спрямо кревата си и постоянно си прави инфекции на пикочните пътища.
Какво мислите по въпроса, че ни е много трудно да вземем решение?!?

Щом нямате намериние да го използвате за разплод по добре е да го кастрирате за да не си причинява болка за напред като се мъчи с кревата .Дори и да го от учите от креватчето ще си намери друга материя а можеби и с нарастване на възраста ще му нараства и желанието в близките 7-8 години .След кастрация се уравновесява характера "Успокоява ,Улягана и т-тък." на кучето нека който е запознат от личен опит да си каже мнението все пак аз имам наблюдение от чужди кучета. Ветеринарите са по запознати с +и - вземете и тяхното мнение и накрая си решете

#2848 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 08:04 AM

И ние сме в голяма чуденка относно кастрацията - до преди две седмици даже отказваше да се храни нормално от "любовна мъка" според мен, защото точно тогава се разгонват повечето женски и навън направо полудяваше. И скимти жално като надуши нещо - абе тормоз си е и за кучето и за нас. Сега е добре, даже снощи го пуснах да потича сам, нямаше проблеми, обаче...
А от друга страна кастрацията си е операция, каквото и си говорим, а и след кастрация често се получавали проблеми с уринирането - в смисъл по-трудно става с възрастта.
Та хем ми се ще да "поулегне" малко и да не се захласва по момите, хем ме е страх от здравословни проблеми в последствие - то си е дилема :dog:
User's Signature

Качена снимка

#2849 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2011 - 09:54 AM

Докторите ни съветват да го кастрираме, ако не държим да има поколение. Кастрираните кучета били по-здрави, по-спокойни, живеели по-дълго и т.н. По отношение на проблемите с уринирането - доколкото разбрах се появяват след определене възраст при некастрираните кучета. Простата се подувала и урината излизала по-трудно на тънка струя. Не съм много наясно.

Ние не държим на поколение, но все пак ни е мъчно да го кастрираме. Много трудно решение...
User's Signature

Качена снимка

#2850 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 10:05 AM

Аз да ви споделя имам голям страх от кастрациите. Преди години след кастрация изгубих 5 годишната си котка, която обичах като моя сестра и после цялото семейство с месеци наред не бяхме на себе си.
Предозираха й упойката и 2 дни след операцията почина в ръцете ми.. а казваха, че всичко е наред и просто "малко" предозирали упойката и затова е толкова апатична и не се движи :dh_188:
Все пак при мъжките животни нещата са много по-прости (тя беше женска) и сигурно няма как да се стигне до този изход, но аз съм развила вече фобия и не искам да чуя за кастрация.
Тогава не ме напусна мисълта, че животинчето си беше живо и здраво и благодарение на нашите капризи почина :((((((((

#2851 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 10:49 AM

Мой познати имат също много лош опит със кастриране.Само че при тях беше кученце (пак женско).Аз лично бих ви посъветвал, ако наистина много държите да кастрирате кученцето, то преди това да се посъветвате поне с още един-двама ветеринари преди това.
User's Signature

Качена снимка

#2852 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2011 - 03:30 PM

Много съжалявам за котенцето ви, сигурно ви е било много тежко.
Ние не държим да кастрираме Джоджо. Прости докторите му ни предложиха, защото постоянно има някакви здравословни проблеми и те ни казаха, че доста от тях ще си спестим като го кастрираме. От миналото лято Джоджо почти не е спирал да приема лекарства /за черен дроб, гастрит, цистит, сега има кристалчета в урина, с които се борим вече трети месец. А те ако не се лекуват могат да се образуват камъни в бъбреците, които се махат само с операция и т.н..../. Но засега решихме да не го кастрираме, а ако нещата започнат да излизат извън контрол, тогава пак ще го мислим.
User's Signature

Качена снимка

#2853 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 04:20 PM

Показване на мнението^JOJO^, в 09 March 2011 - 03:30 PM, написа:

Ние не държим да кастрираме Джоджо. Прости докторите му ни предложиха, защото постоянно има някакви здравословни проблеми и те ни казаха, че доста от тях ще си спестим като го кастрираме. От миналото лято Джоджо почти не е спирал да приема лекарства /за черен дроб, гастрит, цистит, сега има кристалчета в урина, с които се борим вече трети месец. А те ако не се лекуват могат да се образуват камъни в бъбреците, които се махат само с операция и т.н..../. Но засега решихме да не го кастрираме, а ако нещата започнат да излизат извън контрол, тогава пак ще го мислим.

Сигурно ли е че всички тези оплаквания се дължат само и единствено на това, че кученцето не е кастрирано и си причинява тези инфекции. Аз съм наблюдавал много други мъжки кученца, които не са кастрирани и нямат подобни проблеми. В крайна сметка, защо за всеки случай не потърсите и второ мнение, от друг ветеринар.
User's Signature

Качена снимка

#2854 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 09:07 PM

Показване на мнениетоYanko P., в 09 March 2011 - 04:20 PM, написа:

Сигурно ли е че всички тези оплаквания се дължат само и единствено на това, че кученцето не е кастрирано и си причинява тези инфекции. Аз съм наблюдавал много други мъжки кученца, които не са кастрирани и нямат подобни проблеми. В крайна сметка, защо за всеки случай не потърсите и второ мнение, от друг ветеринар.

Наистина най-добре потърсете и второ мнение, не е нормално кученцето вече половин година да е постоянно с някакви оплаквания! Или вет-а не поставя точни диагнози и лечение или ви шикалкави нещо за да си създава работа и съответно доходи.. то сред лекарите има ножество такива, та какво остава за ветеринарите :eg_033: Нека го види още някой и ако се съгласи, че кастрацията ще му спести болешките няма какво да му смислите.. о-добре това отколкото да е през месец болничък :(
Принципно и аз знам, че кастрираните кучета са по-здрави, а и както казах при мъжките самата манипулация е много по-лека и нямате основание да се притеснявате, особено ако мъничето е в добри ръце!

#2855 Потребителят е офлайн   Kaya-akula Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 March 2011 - 01:01 PM

Здравейте, не сме писали отдавна , но нямаме много време за форум :) . Кая се чувства добре , въпреки , че има леки здравословни проблеми (трахеобронхит - лекуваме я ;) Сигурно има доста теми относно въпросът ни , но все пак , какво е ВАШЕТО мнение за кастрацията на женско куче , ветеринарите "препоръчват" , ние не го намираме за естествено , но предвид доводите им за по-малка вероятност за заболявания , това че трябва да се разпложда ежегодно и тн. .... кажете мнението си МОЛЯ !
User's Signature

Качена снимка

#2856 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2011 - 01:54 PM

Показване на мнениетоYanko P., в 09 March 2011 - 04:20 PM, написа:

Показване на мнението^JOJO^, в 09 March 2011 - 03:30 PM, написа:

Да, най-доброто решение е да пробваме с друг ветеринар, въпреки че клиниката, която посещаваме е доста добра, но...трябва да чуем и друго мнение. Иначе видимо Джоджо е много добре, по нищо не дава признак, че има някакви здравословни проблеми. Само като имаше гастрит повръщаше, но за сега с това се преборихме :).
За момента ще отложим кастрацията. Така или иначе може да се направи на всяка възраст /въпреки, че е препоръчително да е в по-ранна/.
User's Signature

Качена снимка

#2857 Потребителят е офлайн   Kichka Икона

Публикувано: 10 March 2011 - 10:44 PM

Ето и няколко снимки от нас :)
Като гледам снимките на вашите сладури какви са хубави, ............ама как ги задържате на едно място да им направите снимка :dog: :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2858 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2011 - 06:06 AM

Страхотно е това мъниче.

#2859 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2011 - 10:28 AM

Показване на мнениетоKaya-akula, в 10 March 2011 - 01:01 PM, написа:

Здравейте, не сме писали отдавна , но нямаме много време за форум :) . Кая се чувства добре , въпреки , че има леки здравословни проблеми (трахеобронхит - лекуваме я ;) Сигурно има доста теми относно въпросът ни , но все пак , какво е ВАШЕТО мнение за кастрацията на женско куче , ветеринарите "препоръчват" , ние не го намираме за естествено , но предвид доводите им за по-малка вероятност за заболявания , това че трябва да се разпложда ежегодно и тн. .... кажете мнението си МОЛЯ !

преди първото разгонване около 6 месец е най добре. Плюсовете са много повече от минусите. Кучето ще си остане по детински игриво цял живот. Всяко разгонване и и евентуални бремености и раждания крият много рискове за здравето. Така че аз по принцип съм за кастрацията на женските и по нищо не им личи, докато при мъжките изглеждат като осакатени.

#2860 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2011 - 10:29 AM

Показване на мнениетоKichka, в 10 March 2011 - 10:44 PM, написа:

Ето и няколко снимки от нас :)
Като гледам снимките на вашите сладури какви са хубави, ............ама как ги задържате на едно място да им направите снимка Качена снимка Качена снимка

Малък Шишко:)

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема