Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3481 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 July 2011 - 11:29 AM

Да ви покажем и ние нашата прогресия на съня в снимки
Първо се подготвяме за летния сън от януари:Прикачена снимка
Март месец вече сме така: Прикачена снимка
А сега - така: Прикачена снимка
и така: Прикачена снимка
и такааа ... Прикачена снимка ...
В жегите направо го мързи да гледа, само като се поразхлади го удря сачмата ... А сега точно спи и бълнува - кара се на някого в съня си! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3482 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2011 - 03:00 PM

Ей , сънливковци....много сте готини.
Аз обожавам позата на Майло : на геврек , но по гръб с разтворени лапки- абсурд да мога да я имитирам ./ хаха/.

#3483 Потребителят е офлайн   Sergio Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 July 2011 - 09:10 PM

Ето няколко снимчици на Тара, как се учи на команда "седни" :)
sesana от Изгрев сме, близо до Билла

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3484 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2011 - 05:08 PM

Показване на мнениетоSergio, в 22 July 2011 - 09:10 PM, написа:

Ето няколко снимчици на Тара, как се учи на команда "седни" :)
sesana от Изгрев сме, близо до Билла

Eхе, ние сме почти съседи. Аз съм в Зорница близо до подлеза на Янко Андонов. :ba_025:
Значи когато Таричка е готова за разходки ви чакаме за компания. Друго си е да се разхождаме с такава мацка. :ab_041:
Пипин днес повръща. Явно има проблем с гранулите за кожа и козина на Вирбак или с препарата против бълхи. Този път го накапах аз. Вчера му го сложих, днес коремчето му е зле. Предния път пак ден, два след накапване имахме проблеми. Дали противопаразитните нашийници вършат работа?
Ето как се събуждаме ние....И една снимка на мъжа и кучока. Пипин е най - големия фен на Вальо. Умира за него. Аз храня, извеждам...., но Пипин е най - привързан към Вальо. Когато е нощна смяна, Пипин е на вратата и спи до една негова обувка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3485 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2011 - 06:05 PM

Таричка е сладурка! Да е жива и здрава и да изпълнява команди, че това прави живота на всички по-лесен...
Сесана, не, че искам да ви отчайвам, но ние пипнахме кърлеж с накапан фронтлайн и противопаразитна каишка ... Всъщност първо бяхме само с Фронтлайн и пипнахме един (аз изпаднах в тиха лудост, но да не се повтарям с едни и същи истории) и купихме каишка ... Така окомплектован пипна втори кърлеж... Аз - пак луда и пак на прибежки и припълзявания при ветеринаря ... където му накапаха още един препарат ... След два дена се върнахме с трети кърлеж (всичко като сума е около 90 лева - Фронтлайна, каишката и другия препарат) ... И докторът доволно ми обясни, че ... то май нищо не било на 100 % ефикасно и ми продаде още една ампула, която да разтварям в един литър вода и да го пръскам по крачетата и коремчето, та кърлежите изобщо да не се качвали ... Та, относно ефикасността ... знам ли ... май нищо не може да гарантира на 100 %
User's Signature

Качена снимка

#3486 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2011 - 05:30 PM

Привет и от нас.
Сесана , пак уникални снимки на бандитите.
Това за любимите мъже на кучетата ни и аз си "патя"- моето момче е по цяла седмица в София и аз съм уж за всичко , но като си дойде / още щом спре колата зад блока познавам/ то не е радост не е чудо/ ревнувам/ Майло подивява докато го дочака да се качи и той е пръв по посрещането - ако остане необлизано място може и ние/ хаха/.
Ние пък имаме други проблеми- от пишлето му изтича секрет от седмица / беше като гноен /Водихме го на д-р и е на антибиотик.Не ,че ни казаха какво му е ...., но така или иначе го пие.От това разбира се има и последици с корема.Днес ме притесни много беше изтекло доста секрет./уж трети ден на хапчета/.
Някой имал ли е такива грижи?

#3487 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2011 - 09:30 AM

Katetol, Джими е голшм бохем :D как сладко си спинка само... Браво на мъниците.. страхотни са и как растат като гъбки :wub: Много ви се радвам, качвайте повече снимки...
Ние събота и неделя полудяхме из балканите над Пловдив :dog: За щастие нямахме инциденти този път.. довечера ще кача и малко снимки..

#3488 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2011 - 05:07 PM

Показване на мнениетоdora, в 24 July 2011 - 05:30 PM, написа:

Привет и от нас.
Сесана , пак уникални снимки на бандитите.
Това за любимите мъже на кучетата ни и аз си "патя"- моето момче е по цяла седмица в София и аз съм уж за всичко , но като си дойде / още щом спре колата зад блока познавам/ то не е радост не е чудо/ ревнувам/ Майло подивява докато го дочака да се качи и той е пръв по посрещането - ако остане необлизано място може и ние/ хаха/.
Ние пък имаме други проблеми- от пишлето му изтича секрет от седмица / беше като гноен /Водихме го на д-р и е на антибиотик.Не ,че ни казаха какво му е ...., но така или иначе го пие.От това разбира се има и последици с корема.Днес ме притесни много беше изтекло доста секрет./уж трети ден на хапчета/.
Някой имал ли е такива грижи?

Да това е характерно за дребните породи. Постояно си замърсяват п***те. Ние правим промивки с Хебискръб както ни показа вета с една спринцовка (без игла разбира се) , когато се появи това течение по 1-2 пъти. Хебисктъба го оправя до следващия път. Не тъпчете кучето с антибиотици.

#3489 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2011 - 06:53 PM

Чарли , благодаря ти много.
Така или иначе вече дадох антибиотика.
Аз също правих промивки за които вета ме наруга.
Ще го потърся това чудо и ще видим какво ще стане , защото не виждам ефект от хаповете.

#3490 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2011 - 10:03 PM

Дора, и Джаспър имаше като малък такова течение но си мина от само... дано не е нещо сериозно!
Ето и малко скорошни снимки на нашите диванета :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3491 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 07:32 AM

Много сте готини всички - и спящи и търчащи :af_089:
За течението - и ние имахме миналата година - беше на 4, 5 месеца и при нас си мина само.
Да оздравявате скоро!
User's Signature

Качена снимка

#3492 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 09:07 AM

не чакайте да мине само, третирайте с Хебискръб. По добрите ветеринари го имат като готов разтвор- 2лв/ 150мл. Ако не можете да намерите, тогава Калиев Перманганат- но не е толкова ефективно. Течението е характерно за по късокраките и "надарени" Джакове и няма отърване за винаги.Качена снимка

#3493 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 09:12 AM

Показване на мнениетоdora, в 25 July 2011 - 06:53 PM, написа:

Чарли , благодаря ти много.
Така или иначе вече дадох антибиотика.
Аз също правих промивки за които вета ме наруга.
Ще го потърся това чудо и ще видим какво ще стане , защото не виждам ефект от хаповете.

То с антибиотик е най лесно, ама му пецакваш флората на стомаха, трябва да му даваш пребиотици. И не е гаранция че няма след 2 седмици да се появи пак, затова -промивки с хебискръб - веднага исчезва.

#3494 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 09:45 AM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 26 July 2011 - 09:07 AM, написа:

не чакайте да мине само, третирайте с Хебискръб. По добрите ветеринари го имат като готов разтвор- 2лв/ 150мл. Ако не можете да намерите, тогава Калиев Перманганат- но не е толкова ефективно. Течението е характерно за по късокраките и "надарени" Джакове и няма отърване за винаги.Качена снимка

Явно при вас е нещо по-сериозно или просто ние не сме достатъчно надарени хихихи :) Беше еднократно, една зеленикава субстанция, не в големи количества.. от тогава не сме имали подобен проблем втори път.

#3495 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 09:59 AM

Снощи гушанчо спинка при нас. :wub: Ванката нали е на село и ни е скучно, та поканихме Пипин да го гушим. Аз съм заспала, а той се е сврял в краката на Вальо и там си заспал. Вальо го оставил, за да видим дали ще стане работата. Сутринта се събудих и го гледам се опънал като дъвка до мен и аз го гушам. Явно по навик съм си метнала ръката в/у него. Нито една беля не беше направил. Сладкото ми момче. :smile:
Вчера обрахме овациите в парка. Явно беше спал на криво предната вечер и слушаше. Ама то да не повярваш. На ТУК веднага идва. Вървеше в крак. Казвам ГУШ и скача да го гуша......Като цирков актьор беше. На един светофар, една жена даже комплимент му направи, че е удивително послушен. Пристигаме ние към светофара и вървим в крак. Свети червено и аз казах на Пипин да седне и той изпълнява. Като стана зелено пак казах "в крак" и тръгнахме. Когато пресякохме жената ми дръпна цяла реч за послушанко. :ab_041:
Голяма реклама му дръпнах, но не мога да подмина колко беше послушен и мил.

#3496 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 10:01 AM

Ясноооо, пак ще се ходи на вееееет ... Тея хора вече ще ме посрещат с базуката на входа ...Ама, какво да се прави - явно и Джуджката си е надарен, та и при нас от време на време се появява такова нещо. Изчезва, появява се, изчезва, появява се ... Обикновено се появява, когато възглавниците на дивана му станат неустоимо привлекателни и започне системно да ги изнасилва ... Та аз си мислех, че е нещо, свързано с това ... Явно пак съм в грешка!
Много благодаря на Чарли за инфото, още тези дни ще отида да изтормозя вета за това лекарство :) :) :)
Радуша, как е положението след НОК-инцидента? Поуспокоихте ли се? Надявам се никога повече да не се случва такова нещо, че ... това може да ти скапе всяка разходка ... Иначе диванетата са ви прекрасни! Пу, пу, да не им е уроки!
Те всички са красотници, де ...
Нашият "смел бохем" от два дена е в див стрес - той изпитва неистов страх от всякакъв вид гърмове (странно, щото се предполага, че е порода, селектирана за лов!!!) ... А тук от два дена такива бури се разразяват, че ... от гръмотевиците направо се тресеше подът вкъщи. Той, миличкият, се свря в една дупка между леглото и стената и не мръдна от там! Аз се опитах да го гушкам и да му говоря успокоително, но, в момента, в който го пусна и той като стрела си се шмугва в скривалището! Душичка моя златна той! Вчера, като се прибрах от работа, си го извеждам хайвана - той си щъка, кефи се, даже заваля, без да му направи никакво впечатление и в момента, в който тресна една гръмотевица, той сам си хвана баира и със страшна скорост се залетя към входа! Та, вече знам - ако не слуша и не се прибира - една пиратка ми решава проблема!
Иначе, встрани от майтапа, някой дали има идея как да го отърва от този страх? Предполагам, че не е лесно, но все пак не искам всеки път, когато има буря навън, той да се стресира и шашка ... За Нова година няма да ви разправям ...
User's Signature

Качена снимка

#3497 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 10:16 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 26 July 2011 - 10:01 AM, написа:

Радуша, как е положението след НОК-инцидента? Поуспокоихте ли се? Надявам се никога повече да не се случва такова нещо, че ... това може да ти скапе всяка разходка ... Иначе диванетата са ви прекрасни! Пу, пу, да не им е уроки!
Нашият "смел бохем" от два дена е в див стрес - той изпитва неистов страх от всякакъв вид гърмове (странно, щото се предполага, че е порода, селектирана за лов!!!) ... А тук от два дена такива бури се разразяват, че ... от гръмотевиците направо се тресеше подът вкъщи. Той, миличкият, се свря в една дупка между леглото и стената и не мръдна от там! Аз се опитах да го гушкам и да му говоря успокоително, но, в момента, в който го пусна и той като стрела си се шмугва в скривалището! Душичка моя златна той! Вчера, като се прибрах от работа, си го извеждам хайвана - той си щъка, кефи се, даже заваля, без да му направи никакво впечатление и в момента, в който тресна една гръмотевица, той сам си хвана баира и със страшна скорост се залетя към входа! Та, вече знам - ако не слуша и не се прибира - една пиратка ми решава проблема!
Иначе, встрани от майтапа, някой дали има идея как да го отърва от този страх? Предполагам, че не е лесно, но все пак не искам всеки път, когато има буря навън, той да се стресира и шашка ... За Нова година няма да ви разправям ...

Ами гледам да не ги разхождам сама (до колкото е възможно), както преди обикновено ги разхождах.. сдобихме се и с газов пистолет след инцидента и го нося с мен с хаосни патрони (голям рейнджър го раздавам) също така гледам да ги разхождам предимно на по-отдалечени от населеното място места, където шанса да срещнем някой е по-малък... това е за момента положението :dh_188:
Страх ме е от свякакви пуснати кучета, даже и от по-едрите бездомни :( като видя някакво такова от далече сменяме посоката на разходката...
Колкото до гърменето ние също се плашим :) понеже имаме ловджия в семейството от него знам, че ловното куче още от съвсем малко се води с тях на лов за да слуша тези шумове и те да не са му странни, всичко неестествено за тях ги плаши!
На ум ми идва само да го запознаваш постепенно с тези шумове, разбира се не да му гърмиш под носа, но на първо време с някакви по-безобидни и с лек шум бомбички от сорта на конфети и разните там други измишльотини... :ba_025:

#3498 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 12:15 PM

Показване на мнениетоradusha, в 26 July 2011 - 10:16 AM, написа:

Показване на мнениетоkatetol, в 26 July 2011 - 10:01 AM, написа:

Ами гледам да не ги разхождам сама (до колкото е възможно), както преди обикновено ги разхождах.. сдобихме се и с газов пистолет след инцидента и го нося с мен с хаосни патрони (голям рейнджър го раздавам) също така гледам да ги разхождам предимно на по-отдалечени от населеното място места, където шанса да срещнем някой е по-малък... това е за момента положението Качена снимка
Страх ме е от свякакви пуснати кучета, даже и от по-едрите бездомни :( като видя някакво такова от далече сменяме посоката на разходката...
Колкото до гърменето ние също се плашим :) понеже имаме ловджия в семейството от него знам, че ловното куче още от съвсем малко се води с тях на лов за да слуша тези шумове и те да не са му странни, всичко неестествено за тях ги плаши!
На ум ми идва само да го запознаваш постепенно с тези шумове, разбира се не да му гърмиш под носа, но на първо време с някакви по-безобидни и с лек шум бомбички от сорта на конфети и разните там други измишльотини... Качена снимка

Ами: Седни- кремвирш, Гръм- награда кремвирш и така.
трябва да асоцира гърма с нещо положително , обаче и вие не трябва да се плашите. Моя въобще не трепва, на нова година една пиратка щеше да му отнесе главата. децата хвърлят пиратки , а той иска да им ги носи обратно. Беше толкова очуден че пиратката се взриви и нищо не остана от нея. А на мен направо ми се изправиха косите.

#3499 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 12:32 PM

Сконси е горда маминка на пет мъника. 3 момичета и 2 момчета. Раждането мина много лесно и бързо. Вече сме спокойни и само се радваме на мишлетата :)

#3500 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2011 - 12:50 PM

Сконси е горда маминка на пет мъника. 3 момичета и 2 момчета. Раждането мина много лесно и бързо. Вече сме спокойни и само се радваме на мишлетата :)
Едното мъжкарче е много слабичко и по-дребно от останалите кученца. Дали е добре ако го дохранвам известно време? И мога ли да започна отсега като са толкова мънички? Другото, което се чудя е на каква температура да ги държим. Не искам да страдат от жегите, но да не ги простудя пък на климатик. :)

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни