Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3521 Потребителят е офлайн   weasell Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:One More Dog Blog
    http://oshteedin.blogspot.com/

Публикувано: 27 July 2011 - 07:35 PM

Показване на мнениетоdora, в 27 July 2011 - 05:21 PM, написа:

Чарли , благодаря ти много.
Така и правя и няма да спирам.
Ще продължавам да търся и другото лекарство - току виж някой пък е чувал и не ме гледа като да съм луда.
Пропуснах и таткото и бандита са красавци.

Успех и бързо оздравяване!
Пробвайте й с рибеното масло, няма да навреди, дори е много полезно :ba_025:

#3522 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 27 July 2011 - 08:01 PM

Показване на мнениетоsesana, в 27 July 2011 - 08:18 AM, написа:

kapanec, едно от твоите малки си има голяма фенка. Мъника, който бяга на снимките е страхотен/3-тата снимка от горе - надолу/. Умирам от яд, че къщата ни ще е готова чак на пролет. Ако имаме и малък шанс да стане тази есен ще се запиша за този бебеок.
Chriss, снощи гледахме с мъжа малките и давмата единодушно решихме, че са страхотни.
Като се замисля колко е трудно да гледаш тези бонбони и всичките да ги искаш....Как ги давате, направо ум не ми стига. Сигурно е много трудно.

Да това ни е момата голяма бандидка е скорошно завършване на къщата голямо удоволствие си е да ги видиш как лудуват в двора.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3523 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 08:11 PM

[/quote]

Оооо, той е голям красавец. Обаче позволили са му да стане доминантен и иска той да е шефа- лае постояно когато не е на неговата и се опитва да хапе даже. Но ще го оправя с помоща на Чарли.
[/quote]

Малеее, колко е красив Фреди ... Как им е дало сърце на тези хора да ви го върнат!!! Между другото съм чела също, че ДРТ не се препоръчва за първо куче, защото са големи хитреци и винаги се пробват докъде могат да стигнат! Щом стопанинът няма опит с обучението на кучета, се получава това, което е станало с вашите приятели - кучо започва да доминира ... Тъжно ... То не, че и моя щурчо е възпитан де, щото ... ми е първо куче в живота! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3524 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2011 - 09:06 AM

И на нас Чарли ние 1во куче ,ама аз си научих урока и сега няма проблеми. единствено от време на време е агресивен към другите мъжки които са по малки от него на възраст. Иска да му отдават почести.

#3525 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2011 - 11:36 AM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 28 July 2011 - 09:06 AM, написа:

И на нас Чарли ние 1во куче ,ама аз си научих урока и сега няма проблеми. единствено от време на време е агресивен към другите мъжки които са по малки от него на възраст. Иска да му отдават почести.

В кръга на шегата...Кой мъж не иска почести :ab_041:

Пипин ми е 3-то куче. Но няма нищо общо с предните 2. Та и те нямат нищо общо помежду си. Всяко си е индивидуалност. Поне според мен има нещо много важно в нагласата на човека. Кучето не е играчка. То е живо. То има нужди. То също е бебе, то цапа, играе, прави бели. Това е нещо нормално. Кучето е като детето. Каквото възпиташ, това ще получиш. Веднъж проумееш ли това, всичко си идва по местата. Ако ще и лунно куче да си вземеш. :ae_085:

Да си призная не виждам нищо трудно в отглеждането на Пинин до сега. Даже съм супер доволна. Хигиенните му навици бяха придобити за дни. Той е забавен. Той бяга, търчи, скача. С него се чувстваме добре. Той е като малка енергийна бомба. Нашата малка бомба.
Когато учехме Кити да пиша навън беше голям зор, трудно се адаптираше към нова среда. Беше нежна животинка. Но и тя си беше наша. И си я приехме такава.

katetol, децата са същите. Опитват всяка граница, по всеки начин. Така разбират какво може и какво не. Да не говорим, че повтарят опитите, като сменят постановката. :ab_041: Ако знаете колко начина за питане има, за едно и също нещо :eg_033: Понякога се чудя как не съм залепила устата на Ванката с тиксо. Преди опитите бяха физически /не можеше да използва добре думите в своя полза/, сега вече атаката е словесна. :ab_041:
Вчера успях да си извадя Пипинско зъбче. Видях го, че се клати доста и реших да си го гепна и да си го скътам при зъбаците на Ванката. Душицата ми даде да му дръпна зъбчето. Без дори да посегне да ме гризне. И сега си имам малко зъбченце.

#3526 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2011 - 06:21 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 23 July 2011 - 06:05 PM, написа:

Таричка е сладурка! Да е жива и здрава и да изпълнява команди, че това прави живота на всички по-лесен...
Сесана, не, че искам да ви отчайвам, но ние пипнахме кърлеж с накапан фронтлайн и противопаразитна каишка ... Всъщност първо бяхме само с Фронтлайн и пипнахме един (аз изпаднах в тиха лудост, но да не се повтарям с едни и същи истории) и купихме каишка ... Така окомплектован пипна втори кърлеж... Аз - пак луда и пак на прибежки и припълзявания при ветеринаря ... където му накапаха още един препарат ... След два дена се върнахме с трети кърлеж (всичко като сума е около 90 лева - Фронтлайна, каишката и другия препарат) ... И докторът доволно ми обясни, че ... то май нищо не било на 100 % ефикасно и ми продаде още една ампула, която да разтварям в един литър вода и да го пръскам по крачетата и коремчето, та кърлежите изобщо да не се качвали ... Та, относно ефикасността ... знам ли ... май нищо не може да гарантира на 100 %

Ние сме най-доволни от Адвантикс, защото действието му е да предотвратява забиването на кърлежа, а Фронтлайн има за цел да убие кърлежа след като се е забил и той да си падне сам след ден-два (което според мен е доста тъпо ). А относно каишка и препарат, нашият вет каза, че няма смисъл, действието не се увеличава.

Показване на мнениетоdora, в 24 July 2011 - 05:30 PM, написа:

Привет и от нас.
Сесана , пак уникални снимки на бандитите.
Това за любимите мъже на кучетата ни и аз си "патя"- моето момче е по цяла седмица в София и аз съм уж за всичко , но като си дойде / още щом спре колата зад блока познавам/ то не е радост не е чудо/ ревнувам/ Майло подивява докато го дочака да се качи и той е пръв по посрещането - ако остане необлизано място може и ние/ хаха/.
Ние пък имаме други проблеми- от пишлето му изтича секрет от седмица / беше като гноен /Водихме го на д-р и е на антибиотик.Не ,че ни казаха какво му е ...., но така или иначе го пие.От това разбира се има и последици с корема.Днес ме притесни много беше изтекло доста секрет./уж трети ден на хапчета/.
Някой имал ли е такива грижи?

Ние също имахме такъв проблем, когато имахме мъжко джакче. Пробвали сме с антибиотици - нищо не стана, калиев перманганат - спира течението, но след време пак се появява...

Малчовците на Chriss и на kapanec са големи сладури, да са ви живи и здрави.
Фреди също е голям красавец, жалко, че не е попаднал на хората, обаче съм сигурна, че скоро ще си намери добри стопани.

Вайка мързелува в жегите, като излизаме търси сенки, но все пак носи пръчки, паднали диви ябълки, сливи и каквото там намери, приличащо на топка. За жалост ще се размине с морето, много ми се искаше да се покефи, обаче имаме съмнения, че предишният ни Джак се зарази на гръцкото море и няма да рискуваме пак...

#3527 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2011 - 07:00 AM

Ние с кърлежите нямаме проблеми, но с бълхите :dh_188:
Фронтлайн, Стронгхолд....И пак бълхи още на 2-рата седмица. Една, две са, но е достатъчно.

Сега като заговорихте за пишоците. Пипин понякога има белезникаво секретче. Но то е малко и не винаги го има. Не мирише, не тече, не капе и аз реших, че е нормално. Трябва ли да ходим на доктор за това? Може би е точно една,две капки на ден, но не всеки ден. Нищо не разбирам от мъжки кучешки атрибути.

Вчера чух Пипин да лае...Брей, че глас извади. Не очаквах да е така дълбок и силен. Как звучи само. Да чуя гласа на кучето си след толкова време. Лаеше по една котка, но без да я гони.

Утре ще мерим плажовете, а в понеделник съм на изпит - кормуване.

#3528 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 09:15 AM

Късмет на изпита.
Днес Майло направо ме подлуди- още на първата разходка хвана пътя и ... 40 минути го търсих.
Виждам го викам го....не и не.
Идеше ми да го убия.
Намерих го на обичайните ни места.И след като се прибрахме се започна някакъв ад - обикаля без да спре и скимти - на терасата на прозореца и пак.
Нямам представа какво става .Пак го извеждах/ да не е нещо зор/.
Навън забива носа в земята и направо оре.
Прибрахме се и всичко започва от начало- скимтене и обикаляне./ по това време обичайно спи/
Някакви идеи?Нервно ми е ,но повече ми е жал , а нямам престава какво мога да направя.
Да добавя - обмислям вариант да купя някакво въже/дълго / и да го разхождам вързан.Самата мисъл за това ми е адски неприятна.
Аз искам спокойно да си тича наоколо и като го викна да идва - нищо повече.Избирам все места където има трева и няма хора за да е спокоен и пак ....
Разходката на каишка не е разходка.
Искам да чуя и вас - всъшност моля ви за това.

#3529 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 10:06 AM

Дора, в момен та просто има много разгонени кучки ... Ти си маркират, а нашите глупчовци им се взема акъла, като подушат пишо от разгонена мома ... Това е - природа! Аз по тази, а и ред други причини (като например, че командата Тук му беше като стартова да драсне в противоположната на мен посока) съм му направила въже - около 10-12 метра дълго. Когато го извеждам да се разхождаме, го водя на къс повод, а когато го водя да играе, му закачам дългия и го пускам да си го влачи. Преди правех така с късия, но диването бързо схвана, че обхватът му не е особено широк и бягаше точно на една ръка разстояние ...
User's Signature

Качена снимка

#3530 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 10:48 AM

Нещо такова замислям и аз.
Благодаря.Чуствах се виновна, но и бясна.
Мина ми вече , а той още скимти милия и обикаля.

#3531 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2011 - 06:16 PM

Ето ни след 1 час плуване. Не излиза от водата по собствено желание. Плува, джвака си, пляска се, скача, но само във водата. На пясъка скимти и бяга обратно във водата.
Имам въпрос. Кучето къпе ли се след плаж?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3532 Потребителят е офлайн   IPO Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 06:37 PM

Здравейте попаднах на тази обява в
http://bezdom.info/i...atid=3&Itemid=1
надявам се да помогна на кученцето, стопанина му да си го открие.

На 28.07.2011г. в района на кв.Княжево беше намерен мъжки Джак-Ръсел.
Ако някой си го познае,нека ми пише или ми се обади на тел.0889167517
За контакти:Десислава
Телефон: 0889167517
Имейл: juliano_85@abv.bg
Град: София

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3533 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 10:30 PM

Показване на мнениетоdora, в 30 July 2011 - 09:15 AM, написа:

Късмет на изпита.
Днес Майло направо ме подлуди- още на първата разходка хвана пътя и ... 40 минути го търсих.
Виждам го викам го....не и не.
Идеше ми да го убия.
Намерих го на обичайните ни места.И след като се прибрахме се започна някакъв ад - обикаля без да спре и скимти - на терасата на прозореца и пак.
Нямам представа какво става .Пак го извеждах/ да не е нещо зор/.
Навън забива носа в земята и направо оре.
Прибрахме се и всичко започва от начало- скимтене и обикаляне./ по това време обичайно спи/
Някакви идеи?Нервно ми е ,но повече ми е жал , а нямам престава какво мога да направя.
Да добавя - обмислям вариант да купя някакво въже/дълго / и да го разхождам вързан.Самата мисъл за това ми е адски неприятна.
Аз искам спокойно да си тича наоколо и като го викна да идва - нищо повече.Избирам все места където има трева и няма хора за да е спокоен и пак ....
Разходката на каишка не е разходка.
Искам да чуя и вас - всъшност моля ви за това.

Аз съм против разходките без повод на обществени места... нашите кучета не са с оравновесен характер! Те са ловци, всяка котка, врабче и т.н. за тях е потенциална плячка... сега е малък и несигурен, но след няколко месеца когато добие самочувствие на мачо (а това неминуемо ще се случи) ще си имаш главоболия! Свиквай го от сега да ходи на повод и то с нашийник, това като съвет разбира се :)

#3534 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2011 - 01:04 AM

^ Вая започна да ходи без повод на втората седмица, откакто бяхме започнали да я извеждаме, и смея да кажа, че нямаме абсолютно никакви проблеми. Изпълнява команди и слуша. Ако има друго куче, някакво животинче или човек, който и се струва странен, се замисля преди да изпълни командата, обаче го прави. Тя разбира, че е извън контрола ми, когато е пусната, обаче знае прекрасно, че не е добра идея да прави номера и не се опитва... Единственото ни затруднение е, когато тръгнем към вкъщи. Тя сяда на тревата и ме гледа докато вървя към блока, не иска да се прибира. Като види обаче, че не се обръщам да я търся, бързо ме настига.
Не знам, соред мен много си зависи от характера на кучето, а мъжките по принцип са по-буйни. Мъжкото ни джакче също ходеше без повод, но с него постоянно бях на тръни и в готовност да го хвана. Така че, dora, прецени си, в крайна сметка по-добре на повод, отколкото ти да се притесняваш и кучо да се излага на разни опасности...

#3535 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2011 - 07:53 AM

Сигурно сте прави и то май ще е по- трудно аз да свикна с повода отколкото той.

Пускам го само там където го водя да се разходи/ не е бил изобщо без повод/ ,но след последните му щури идеи се поправих и днес беше първи опит с дългото въже- смешна работа.
Като се замисля то аз с него все съм си на тръни.
Благодаря ви за мнението.

#3536 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2011 - 10:03 AM

Показване на мнениетоdora, в 31 July 2011 - 06:53 AM, написа:

Пускам го само там където го водя да се разходи/ не е бил изобщо без повод/ ,но след последните му щури идеи се поправих и днес беше първи опит с дългото въже- смешна работа.

Защо Ви е дълго въже? Нали има поводи, които си регулират дължината? Аз Сконси я разхождам с такъв повод, когато вървим нанякъде, така си душка спокойно нещо по-надалече, забавя се, после ме настига - има си някаква свобода, но все пак е вързана. А ако сме в някой парк или играем, я пускам. Един джак не може да се разходи пълноценно на повод, това си ни е ангажимента на нас, да им осигуряваме достатъчно тичане. Спомням си първия джак, който видях и заради който се влюбих в породата. Бях на бригада в Щатите и работих на едно голф игрище. Шефът ми го водеше всеки ден на работа. По цял ден кучето тичаше след голф количката на шефа, а ако спират някъде, му хвърляше топки, за да не стои на едно място. Това куче изглеждаше сякаш се намира в рая на джаковете, супер щастливо беше. На ден навърташе по 10км, да не и повече. Сравнено с кученцата, които гледаме в апартамент, ми става гузно чак, но .. нямаме и голям избор :))

#3537 Потребителят е офлайн   Sergio Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 July 2011 - 10:10 AM

На Тарита и направихме няколко къси разходки около блока, пускаме я от повода и кротува ( засега). Кажете какво да предприемем срещу бълхи, имаме съмнения че сме завъдили 1-2

#3538 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2011 - 12:33 PM

Показване на мнениетоChriss, в 31 July 2011 - 08:03 AM, написа:

Показване на мнениетоdora, в 31 July 2011 - 06:53 AM, написа:

Защо Ви е дълго въже? Нали има поводи, които си регулират дължината? Аз Сконси я разхождам с такъв повод, когато вървим нанякъде, така си душка спокойно нещо по-надалече, забавя се, после ме настига - има си някаква свобода, но все пак е вързана. А ако сме в някой парк или играем, я пускам. Един джак не може да се разходи пълноценно на повод, това си ни е ангажимента на нас, да им осигуряваме достатъчно тичане. Спомням си първия джак, който видях и заради който се влюбих в породата. Бях на бригада в Щатите и работих на едно голф игрище. Шефът ми го водеше всеки ден на работа. По цял ден кучето тичаше след голф количката на шефа, а ако спират някъде, му хвърляше топки, за да не стои на едно място. Това куче изглеждаше сякаш се намира в рая на джаковете, супер щастливо беше. На ден навърташе по 10км, да не и повече. Сравнено с кученцата, които гледаме в апартамент, ми става гузно чак, но .. нямаме и голям избор :))

Крис, този джак наистина е бил в рая ... в сравнение с нашите "апартаментни" джакове ... Иначе той всъщност си е живял точно живота, който трябва ... И на мен ми е гузно, защото, колкото и да търчи Джуджката (такова му е индианското име), все ми се струва, че не е достатъчно ...
Иначе ние се спряхме на въже, защото счупи три повода с регулируема дължина ... Двата пъти трябваше доста да се потрудя, докато го прибера, защото беше хукнал след някаква котка или куче ... А ги бях избирала да са за кучета на килограми почти двойно на неговите ... А и, като го пускам с въжето, не го ограничавам къде да ходи - има си пълната свобода, но, ако нещо го удари сачмата в главата и хукне на някъде, имам 10-12 метра за реакция ... Но това е само на места, където се играе (вярно е, че напоследък това място е училищния двор, където е абсолютно забранено, но пък мястото, определено за кучета за нашия квартал е :zz_020: ). Иначе ходим и да се шляем по квартала, но там сме си на къс повод ...
User's Signature

Качена снимка

#3539 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2011 - 04:04 PM

А ей така важно, важно спим след разшляване из квартала в голямата жега ...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#3540 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2011 - 05:07 PM

Като ви гледах и си затананиках " унесено и весело" - имаше една такава песничка.
Да кажа и аз ,че първите ни проби бяха с тези регулеруеми въженца ,но след като го скъса не съм купувала друго.
Пускам го и до скоро нямахме проблеми с прибиране и идване и ...
Сега обаче в сезона на разгонените .... дългото въже ще е нашето/ разбирайте моето/ спасение.
Ние също се разхождаме в у-щето до нас - обикновено в часове ,когато няма никой.Не знаех ,че е забранено.
Често ходим в планината и там си е на воля бясчето.
За добро или лошо нямам голф игрище.

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема