Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3541 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 July 2011 - 07:44 PM

Сконси също е доста силна, като реши, че ще гони нещо, но не е късала повод. Не знам дали е от кучето или от повода, но преди с обикновена каишка си беше истинско мъчение. :)
Добре де, ама с въжето като се отдалечи го отпускате и като се приближи отново го навивате обратно ли? Нещо не мога да си го представя как ползвате такова дълго въже. То това си е фитнес и за този, който разхожда :md_064:

#3542 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2011 - 06:21 AM

Ние сме с автоматичен повод - 5м. За сега няма проблем. Пускам го да си тичка само сутрин, но се оглеждам като гърмян заек. Той е добро момче и се връща, но ако няма други кучета. Играе му се и като види приятел и бяга към него. Уви не всички са приятели. Преди няколко дни беше с наранена муцуна от приятели. :dh_188:
Искам да ви питам нещо. Едното му уше отделя доста ушна кал. Кафява на цвят. Тръска си главата понякога и го чеше - 4-5 за деня. Не забелязвам да е наклонена към него и не го боли. Миризма няма.
От булонката съм запомнила, че възпаленото ухо има миризма, ушна кал и като пипнеш в освовата боли.
Из нета чета за тия ми ти осили и се притеснявам. Ако е осил може ли да е без наклонена глава, болка и непрекъснато тръскане?
Какво трябва да направя? На лекар ще го водя, но в Сряда. Дали се налага да идем по - рано?
Два дни диването не излиза от водата. Плува, плацика се, а вчера даже се гмурка. Обра погледите на плажа. Хареса си един камък и далдисва докато не го извади. Може би ушичките му са пълни с вода, но как се почистват ако е така?
От предната съм научена да подсушавам и почистам с памучен тампон и клечка за уши. Но пък нейните бяха клепнали. Ох, големи чуденки. Поне очичките му вече са наред. Въпреки, че вчера от тях излезе пясък за един замък. У нас се майтапим,че сме объркали името. Трябвало е да го кръстим Мърльо.
След кожните проблеми, доктора вече ме гледа като извънземно. Според него се втелясвам до небесата.Дали и сега е така?

#3543 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2011 - 09:21 AM

Крис, аз оставям фитнеса изцяло и напълно за кучо - пускам го да си влачи повода, щото иначе бая търчене трябва да изтърча. Преди го пусках на влачещ повод с късия, но той е тарикат и веднага разбра от каква дистанция не мога да го хвана.

Сесана - ако е осил, се води НЕЗАБАВНО, особено, ако е в ушенцето! Казвам го толкова категорично, защото аз минах по този път, но така като чета описанието, Пипин не е с осил в ушето. Миналото лято на Джими му беше влязъл осил (не знам дали знаете, но осилите не просто се забиват, а се и движат в тялото - ужасна работа е!!!) в ушенцето. Понеже бях във Варна, не знаех къде да отида (язък, че съм живяла почти целия си живот там, ама денонощни ветеринарни клиники така и не знам къде има) и се обадихме на вет-а, който си го гледа тук, в Сф. Тя жената каза, че трябва веднага да се отиде да бъде изваден (тя само по симптомите, които бяха непрекъснато тръскане на главата, държеше си и главата и ушенцето килнати на страната на ушето, където беше осилът, разпозна какво е), ама, аз като не знам къде, накарах баща ми да се обади на един селски доФтор! За жалост той не можа да види и извали осила и така безславно си се прибрахме ... Цяла нощ кучо не спа (аз също) а стоеше седнал и вперен в една точка и не мърдаше, освен да си тръсне главето. Сутринта, когато вече се развидели, той беше взел-дал - намери си най-тъмното място в апартамента и се сви там! Аз с два реда сълзи и три реда сополи го завлякох на един вет, та там човекът вече извади осила - беше огромен, гнусен и целия в кръв и гой, защото за 10-та часа престой в ушето на Джими, беше се развило невероятно възпаление! Та, така - бяхме на капки десетина дена и се разминахме, но си научихме урока - дори и при най-малкото съмнение за осил търчим на ветеринар! По тоя повод и тази година го измъчиха доста, щото се съмнявах, че има осил, пък то нямаше, ама - вържи попа, да ти е мирно селото!
Иначе, по мое скромно мнение, тази ушна кал може и да е от водата ... Но все пак го заведете на вет да го види ... То и на мен във вет-кабинета ми казаха, че съм луда, ама пък на мен не ми дреме - кой за каквото е учил! Ако бях учила за вет, нямаше да им го водя, а да си го оправям сама!!!
User's Signature

Качена снимка

#3544 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2011 - 06:47 PM

Пак сте напълнили страниците с приключения.
Това с влачещото се въже е луда работа да ви кажа .То голямо заплитане се заплита и ....неудобно е много.
Днес сутринта се убедих обаче ,че ще търпя това неудобство ,защото ДзверЪТ напипа една котка и направо ....беше ужастно/ съскане ,скимтене , козина ,кръв и дълбоко одран мой крак от това ,че си вра носа/
Прибрах се разтреперана и разревана.
Това е мъчение и за мен и за кучето.
Днес се чувствах отвратително цял ден.

#3545 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2011 - 07:34 PM

Дора, разбирам те много добре ... :dh_188: ... Мислили ли сте за обучение по първоначално послушание с професионални треньори? Ние вече поотминахме възрастта, пък и 600-те лева, които ни искаха, имаха стопиращ ефект при мен ... Затова си се мъча сама, като ползвам съветите на обучители на полицейски кучета ... Не, че с тая сачма, дето ни дрънчи в главата, има голям ефект, но се надявам с постоянство и търпение да постигнем някакъв приличен ефект ...
Нашето въже е алпинистко (за да е достатъчно здраво) и, честно казано, не се оплита, освен ако той не направи някое кръгче около храст ... Но пък днес усетих предимството на дългото въже - един човек си разхождаше разгоненото куче без повод (голям смелчага, имайки предвид, че, като е разгонено кучето, е почти невъзможно да се контролира) и моя любовчия като хукна по нея ... потренирах и аз без време ... сега ходи от стая в стая и ми къса нервите с едно такова тънко скимтене ...
User's Signature

Качена снимка

#3546 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2011 - 08:41 PM

Благодаря за разбирането.
Става ми някак по - леко.

#3547 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2011 - 10:23 PM

Показване на мнениетоdora, в 01 August 2011 - 08:41 PM, написа:

Благодаря за разбирането.
Става ми някак по - леко.

Вярвам, че всеки от нас е имал моменти, в които се запитва "в какво се забърках" кученцата ни са толкова своенравни, че трябва да им се показва и доказва ежедневно, че НЕ става на тяхното.. Не трябва да го съжаляваш и да лишаваш собствения си комфорт за сметка на неговия, като не може да ходи пуснат ще бъде вързан и точка... бъди корава и когато покаже самоинициатива в нещо го ограничавай, така ще се научи да слуша...

#3548 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2011 - 10:34 PM

Днес се върнахме от морето и бързам да сложа един клип и да ходя да спя :smile: По - нататък ще кача и някоя снимка, че докато разопаковам и подредя и се изморих. Ето я Чара с кокала в Приморско. http://vbox7.com/play:b688eb321e
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3549 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 August 2011 - 07:02 AM

Показване на мнениетоdora, в 01 August 2011 - 04:47 PM, написа:

Пак сте напълнили страниците с приключения.
Това с влачещото се въже е луда работа да ви кажа .То голямо заплитане се заплита и ....неудобно е много.
Днес сутринта се убедих обаче ,че ще търпя това неудобство ,защото ДзверЪТ напипа една котка и направо ....беше ужастно/ съскане ,скимтене , козина ,кръв и дълбоко одран мой крак от това ,че си вра носа/
Прибрах се разтреперана и разревана.
Това е мъчение и за мен и за кучето.
Днес се чувствах отвратително цял ден.

Dora, според мен най-добре е да вземеш рулетка и не се притеснявай, че може да се скъса или нещо такова, а е много по-удобна от въже. Ние на Джаки сме взели 8 метрова такава, но за кучета от 25-30кг., колкото и да изглежда тънко въженцето е супер здраво, а и не се налага да навиваш да си жулиш ръцете и цапаш. Както мъжът ми е казвал не веднъж и предимно в парка, където има доста дразнители този който я е измислил е за Нобелова награда /шегува се разбира се/, но наистина е много удобдно няма да се заплита, а и помага в определени ситуации, освен това при първа възможност отпускаш и кучето се чувства известна свобода. Ние ходихме из природата и докато гледаме колко риба има в една вододайна зона се чу цоп и видяхме само една опашка да се движи във водата добре, че бяхме на рулетка, защото беше много стръмно и не съм сигурна как щеше да излезне Джаки, ако не беше на рулетка, а така я извадихме почти като "шаранче", ама пусто нали откача като види вода за една секунда да се разсеяш и е вътре :) Взехме за по-високи килограми, защото диваненцата дърпат като за световно, освен това беше с 1 или 2 години гаранция, немска, наистина сме много доволни инвестиция си е защото беше 80 или 100 лева, ама ей на вече 3години и половина си я ползваме. Поздрави от нас.
User's Signature

Качена снимка

#3550 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2011 - 04:14 PM

Здравейте,
Върнахме се вчера от 8-дневна почивка на къмпинг Шабла.
Маша беше за първи път на море и страшно много и хареса - то не беше плуване, не бяха дупки, не беше скачане и тичане по плажа.
Качвам и малко снимки:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Последния ден Маша ни изненада и се разгони *** :mg_062:

Мод: Редактирано!
User's Signature

Качена снимка

#3551 Потребителят е офлайн   Мая Мил Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2011 - 10:28 AM

А ние тази година сме решили да ходим на море на Гърция, което се оказа голям проблем за кучето...много малко хотели пускат домашни любимци, а някои даже предложиха да го крием...да бе,да...ще ходя на море със сладурчето си и ще го крия...Но ще намерим хотел, де! Та ако някой е ходил в Гърция с Джакчето си, нека да сподели дали няма да ни наритат и тримата ако отидем :))))

P.S. Маша е много сладка и смела...Нашия Джаз миналата година умря от страх от вълните, не искаше хич да влиза.

#3552 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2011 - 10:41 AM

Показване на мнениетоМая Мил, в 04 August 2011 - 10:28 AM, написа:

А ние тази година сме решили да ходим на море на Гърция, което се оказа голям проблем за кучето...много малко хотели пускат домашни любимци, а някои даже предложиха да го крием...да бе,да...ще ходя на море със сладурчето си и ще го крия...Но ще намерим хотел, де! Та ако някой е ходил в Гърция с Джакчето си, нека да сподели дали няма да ни наритат и тримата ако отидем :))))

P.S. Маша е много сладка и смела...Нашия Джаз миналата година умря от страх от вълните, не искаше хич да влиза.

И ние ще ходим в Гърция септември с Чара - не са толкова малко хотелите които допускат домашни любимци : http://www.booking.com/ - в критериите имаш отметка за домашни любимци - слагаш я и търсиш. Бях резервирала в http://www.booking.c...546041e29dc6X13 , но я отмених, защото е по - далеко от града, а все пак искам да си изкарам една автентично гръцка почивка. Но пък хотела има собствен плаж, което си беше плюс.Накрая си намерих този /от някакви форуми/, http://www.haus-sakis.de/ и специално ги питах за кучето. Надявам се да съм ти помогнала :smile:
User's Signature

#3553 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2011 - 11:08 AM

Показване на мнениетоМая Мил, в 04 August 2011 - 10:28 AM, написа:

В нашия хотел на Тасос нямаше забрана за домашни любимци, ако не търсите нещо мега луксозно бих ти го шрепоръчала, защото изобщо не е скъп и е със страхотна локация (на крачка от брега) в тихо селце, където несъмнено Джаз ще се чувства доста комфортно!
Ние не взехме нашите дивачета там, защото не знаех как ще е положението там, но следващия път няма да направим тази грешка.. ако все още не сте избрали финална дестнация ти пращам линк да разгледаш хотелчето... http://www.booking.c...S7194618924;ws=

#3554 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2011 - 12:45 PM

И аз да не пропусна да се включа - http://forum.dog.bg/...bc%d1%86%d0%b8/ те тукинка има тема за хотелите в Гърция, допускащи домашни любимзци. Надявам се тя, плюс съветите на съфорумците, които вече са минали по тоя път и са отъпкали пътеката с ДРТ лапички, да намерите най-доброто място за почивка! И после да не забравите да постнете снимки!
User's Signature

Качена снимка

#3555 Потребителят е офлайн   Мая Мил Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2011 - 02:04 PM

Много благодаря за предложенията, момичета...Този Сакис Хаус изглежда скромен, но пък е доста евтничък, лошото е, че моя мъж иска ол инклузив, и то на Халкидики, така че съм се обърнала към разни агенции да разрешат въпроса, та дано намерим най-накрая...Иначе със сигурност ще има много снимки....Не знам дали само аз се чувствам така, но знам, че искам да съмс Джак Ръселчето ми на море, иначе много ми липсва, а другите не могат да го разберат и -Абе, ти луда ли си, я го оставяй това куче и си гледай кефа...Тцтцтц...е на мен кефа ми е кучето де! Ама върви им обяснявай.

#3556 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2011 - 02:19 PM

Показване на мнениетоМая Мил, в 04 August 2011 - 02:04 PM, написа:

Много благодаря за предложенията, момичета...Този Сакис Хаус изглежда скромен, но пък е доста евтничък, лошото е, че моя мъж иска ол инклузив, и то на Халкидики, така че съм се обърнала към разни агенции да разрешат въпроса, та дано намерим най-накрая...Иначе със сигурност ще има много снимки....Не знам дали само аз се чувствам така, но знам, че искам да съмс Джак Ръселчето ми на море, иначе много ми липсва, а другите не могат да го разберат и -Абе, ти луда ли си, я го оставяй това куче и си гледай кефа...Тцтцтц...е на мен кефа ми е кучето де! Ама върви им обяснявай.

Успех тогава! Нашите агенции не предлагат много хотели с допускане на любимци за Гърция, поне аз не можах да открия. А за all inclusive - никога повече! Накрая се оказва, че си стоиш само в хотела. Искам да си хапвам и пийвам в истински таверни. А и Чара вече я научихме да спи по кръчмите - много е послушна :dog:
User's Signature

#3557 Потребителят е офлайн   Мая Мил Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2011 - 02:31 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 04 August 2011 - 02:19 PM, написа:

Показване на мнениетоМая Мил, в 04 August 2011 - 02:04 PM, написа:

Успех тогава! Нашите агенции не предлагат много хотели с допускане на любимци за Гърция, поне аз не можах да открия. А за all inclusive - никога повече! Накрая се оказва, че си стоиш само в хотела. Искам да си хапвам и пийвам в истински таверни. А и Чара вече я научихме да спи по кръчмите - много е послушна :dog:

Хаха, браво на Чара...Нашия Джазз обаче е толкова лаком, че ако сме някъде на заведение, абсурд да е мирен ;) Аз пък разбрах, че храненето в заведения излиза много скъпо в Гърция, ние затова се ориентираме към ол инклузив.
Предложиха ми няколко хотела от агенции, но сега чакам отговор от този- http://www.chrousso....act&language=US
, защото искам да съм сигурна, а не да отида там и да ми кажат- сори.
А на плажа дали ще го пуснат, това не се сетих.

Това мнение е редактирано от Мая Мил: 04 August 2011 - 02:35 PM

#3558 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 August 2011 - 11:58 AM

Как благородно ви завиждам за летните почивки....Даже не много благородно :dry:
Ние си имаме море и си го пазим, но никога не можем да му се насладим, както почиващите.
Моето момче си расте и хубавее. Послушанко ми е той. Ушангите се оправят. Почистваме ги редовно и са ОК. Иде ни ред за следващото хапче за дирофиларията и съм със свито сърце. Пак ще ака кръв горикя. :dh_188: Много е чувствителен към тези препарати. Но пък го пазят.
Я кажете кога ще започне да лае? Нещо гласеца му не се чува хич. Само когато гони дребна животика се чува. Нито ръмжи, нито скимти, нито лае. От една страна това е хубаво, но от друга ми е странно.
Нашето къще ще е готово до месец, два. И ще сме новодомци. Ако щете вярвайте, но Пипин ще си има стая :af_089: към 8-10кв.м. Негова си. На първия етаж на къщата с малка кучешка вратичка, монтирана в голямата към двора. Вальо му е сложил и парно, за да не му е студено. Та ще сме с три спални. Една за нас, една за Ванката и една за Пипин :ab_041: Преди тази стая щеше да е нещо като кабинет за мен и Вальо, но сега вече си има собственик. Ще се наложи да рисувам в градината или в хола :ab_041:
Двора е измислен вече - тревица и детелини. Пипин обожава да лежи в детелини. А аз не обичам цветя. Пързалка и люлки за Ванката и барбекю за гостите.
Най - после ще се отървем от вмирисания град :beer:
Ето ни на плажа. С трите най - любими момчета. Ванката, племеника ми Тони и Пипин. Страшна комбина са.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3559 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2011 - 02:35 PM

Показване на мнениетоsesana, в 05 August 2011 - 09:58 AM, написа:

Как благородно ви завиждам за летните почивки....Даже не много благородно :dry:
Ние си имаме море и си го пазим, но никога не можем да му се насладим, както почиващите.
Моето момче си расте и хубавее. Послушанко ми е той. Ушангите се оправят. Почистваме ги редовно и са ОК. Иде ни ред за следващото хапче за дирофиларията и съм със свито сърце. Пак ще ака кръв горикя. :dh_188: Много е чувствителен към тези препарати. Но пък го пазят.
Я кажете кога ще започне да лае? Нещо гласеца му не се чува хич. Само когато гони дребна животика се чува. Нито ръмжи, нито скимти, нито лае. От една страна това е хубаво, но от друга ми е странно.
Нашето къще ще е готово до месец, два. И ще сме новодомци. Ако щете вярвайте, но Пипин ще си има стая :af_089: към 8-10кв.м. Негова си. На първия етаж на къщата с малка кучешка вратичка, монтирана в голямата към двора. Вальо му е сложил и парно, за да не му е студено. Та ще сме с три спални. Една за нас, една за Ванката и една за Пипин :ab_041: Преди тази стая щеше да е нещо като кабинет за мен и Вальо, но сега вече си има собственик. Ще се наложи да рисувам в градината или в хола :ab_041:
Двора е измислен вече - тревица и детелини. Пипин обожава да лежи в детелини. А аз не обичам цветя. Пързалка и люлки за Ванката и барбекю за гостите.
Най - после ще се отървем от вмирисания град :beer:
Ето ни на плажа. С трите най - любими момчета. Ванката, племеника ми Тони и Пипин. Страшна комбина са.

Сесана, щом ще имате и барбекю за гостите ... ми,че то ... да вземем да ви дойдем на гости!!! Това, което описваш, си звучи като истински рай! Ние с Джимчо ви желаем мнооооого щастие в новата къща ... и много радости и безброй поводи за усмивки! (За стаята на Пипин ще премълча, че току виж Джуджката - имаме си индианско име - реши и той да поиска ... А в софийска гарсониера ... :) :) :) ).
Колкото до гласа - спокойно, ще го чуеш ... И тогава ще ти се прииска да се върне сегашното му положение. Примерно! Моят маймун преди три-четири дена набара една разгонена мома (аз май писах за тази случка), ама въжето удържа нагона му! Проблемът е, че от тогава вече не е същия (любовна мъка явно го е напнала). Ходи като въртоглав из къщи, скимти, вре се да излиза на балкона и гледа жално през перилата ... Сутрин ме буди в 05.00 ч. със скимтене - извеждам го, кротне се замалко и пак започне да обикаля и да скимти! Нервите на Милото (моето мило, не на Джимчо) започнаха да се опъват яко и, ако продължим така, след няколко дена може и да сме мъже само в спомените си ...
User's Signature

Качена снимка

#3560 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 August 2011 - 03:08 PM

Ясно. Значи и моми ще гоним ей...Само дами съм гледала до сега и с мъжките нямам идея какво е.
Ей, значи с Ванката да се спасяват. Пипин ще скимти, а Ванката ще мрънка. Сега огражда една девойка, а пък тя нещо се опъва...та Ванката е нещастен. :ab_041: Мъжки му работи.
Тия дни си броиха зъбите...на кой, колко му паднали....Догодина мацките :ab_041:
Нека стане за живеене къщата...пък ние обичаме гости. :ae_085: Винаги е гот да има компания и хора.
Тая ми ти къща я мъдрим от години, та сега я чакаме много. За една бройка да я разминем, но ни се усмихна щастието.
И Пипин си има индианско име: Кичкирмети. :ab_041:

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема