Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3621 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 12 August 2011 - 09:23 PM

Малко извън темата от последните постове да покажем сестрата на Пипин и Арни, Gia, която в момента си кара карантинката тук преди да опустоши Малта, така както днес го направи с мама Джаки в парка :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3622 Потребителят е офлайн   vladi8008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2011 - 09:48 AM

Показване на мнениетоsesana, в 11 August 2011 - 08:48 AM, написа:

Чара е разкошна. А мъника в моряшко костюмче още повече. :ba_025:
vladi8008, ако имате желание, с най - голямо удоволствие ще запознаем песчетата.
Трудно си намираме партньорчета за игра. Бързо се изморяват или изнервят другите кучовци. За сега само Майло/бийгъл/ ни е в категорията. С него бяга и играе Пипин. Има си и други другарчета, но за 30-40 минути ги измаря и те му отказват игра. По - едрите животни го търкалят и после повръща, та за сега го оставям само малко да се заиграва с тях.
За пишкането, ние се научихме бързо. Но пък мисля, че той си дойде с подготовка. Взимах му чаршаф за еднократна употреба и капах капки. Поставях чаршафа на терасата. След всяко ставане или хапване оставях Пипин на терасата. Когато свърши работа - бонбона. За седмица беше готов. Никога не съм се крала за беля.
Сега се опитвам да го отуча от чаршафа, което според мен ще е доста по трудно. Но има време.
Вчера ме ухапа по крака. Остави ми рана. Захласна се в игра и ме обърка с пръчката, която беше до крака ми. :hahaha: Скарах му се и той горкия се стресна. Сега не смее да припари до глезена ми. А толкова боли там.
Вчера ме събуди в 6 сутринта. Реших, че му се пишка, но не пожела да излезе от кошчето. Видя ме и пак заспа. Мале как се ядосах. Дори докато спя ме вижда, защо му трябваше да ме буди?

Пипин на каква възраст е.А пак Шарки относно чаршафите за пишкане - разпердушинва ги за секунди.:):) Сега му взехме играчка плюшен заек и с такава старст го дави и разнася из стаята че ме хваща страх :):):) . Ами ще се радвам да ги запознаем когато ни минат ваксините ние сме от славейков а вие ?

#3623 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2011 - 11:49 AM

Привет и от нас.
Нашата "мацки"треска попремина и сега отново се разхождаме спокойно , но така или иначе Майло се промени.
Стана някак по - сигурен в себе си и се перчи на всичко що мърда/ торбички , храсти ..../та ходим без повод само на безлюдни места , а те са доста кът.
Напускали сте пак страхотни снимки - така ви се радвам.
Четох за кастрирането и ....защо мислите ,че се налага и защо търсите оправдание в това колко ще е здравословно?
Ако някой е решил добре ,но чак пък да е за здравето на кучето ей така без нищо да го налага..../всъшност това за половата агресия как да го разбирам ?/

Нашето приучаване за пишкането е като при Пипин/ малките ходиха след майка си в банята /когато си дойде само веднъж се обърка и щом му показах мястото не съм имала грижи.Нашата последна разходка вечер е къв 18:30 и сутрин в 6 вече съм навън.Сигурно ще издържи и до по - късно ,но така е удобно и за мен.В това отношение нямам какво да се оплача.
Хубави почивни дни на всички и да направите много снимки / аз така и не се научих/.

#3624 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2011 - 12:15 PM

Ние сме от Зорница. 4 навършени месеца. Не е много луд. По - скоро си е игрив.
Ръфането на мебели, ръце, дрехи....го преодоляваме с кокали от кожа. Ако останем без е ад. Ръце, крака...каквото му попадне.
Днес бяхме да доктор. Снощи започна да си тръска главата по - често. Възпалението на ушето не е минало. Включват му капки и хапчета. Достатъчно го чакахме. Извадиха му и един зъб.
Доктора ме изненада с предложение за женски ръсел на 3,5 месеца. Със всички ваксини, родители с потекло....Много му харесал Пипин и как го гледам...та ми предложи да я взема. Аз обаче се чудя дали ще се справя, пък и мъжа не съм питала още. Варненка е мадамата.

#3625 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2011 - 12:41 PM

Мислех ,че Пипин е по- голям.
Сякаш го знаем от години / хихи/.

#3626 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2011 - 01:20 PM

Показване на мнениетоdora, в 13 August 2011 - 12:41 PM, написа:

Мислех ,че Пипин е по- голям.
Сякаш го знаем от години / хихи/.

Това сигурно се дължи на факта, 4е изобщо не говоря и пиша.

#3627 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2011 - 08:13 PM

Показване на мнениетоdora, в 13 August 2011 - 11:49 AM, написа:

Четох за кастрирането и ....защо мислите ,че се налага и защо търсите оправдание в това колко ще е здравословно?
Ако някой е решил добре ,но чак пък да е за здравето на кучето ей така без нищо да го налага..../всъшност това за половата агресия как да го разбирам ?/

Dora, не си търрся оправдания, и да точно за здравето на кучето си мисля. Не е проблем 2 пъти годишно да я разхождам около блока на повод. Тъй като според повечето източници ако се направи кастрация преди първото разгонване намалява вероятноста от ракови образувания с около 80%, се замислям за този вариант. Интересувам се дали освен ползите, няма да навредя повече, отколкото се мъча да помогна. Предишното ми куче /некастрирано/ умря точно от тумор. Така че ясно защо повдигам този въпрос. А и на запад ако кучето не е родословно и няма да се използва за разплод задължително се кастрира.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3628 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2011 - 08:59 PM

Мери , дано не съм те засегнала.
Явно живея по - на изток .
Съжалявам.
Признавам , че след като два дена моето чудо не спря да скимти и не можех да спя / след като подуши разгонена/та тогава ми се щеше сама да го кастрирам/ хихи/.
Мисля , че доста променихме живата на любимците си - то гранули и кожени кокъли та за кастрацията ми е думата де - всеки знае какво и защо го решава.

#3629 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2011 - 09:07 PM

Показване на мнениетоdora, в 13 August 2011 - 08:59 PM, написа:

Мери , дано не съм те засегнала.
Явно живея по - на изток .
Съжалявам.
Признавам , че след като два дена моето чудо не спря да скимти и не можех да спя / след като подуши разгонена/та тогава ми се щеше сама да го кастрирам/ хихи/.
Мисля , че доста променихме живата на любимците си - то гранули и кожени кокъли та за кастрацията ми е думата де - всеки знае какво и защо го решава.

Не съм се засегнала, не се притеснявай, извинявай ако звуча така.Просто съм пред дилема и нямам много време за да взема "правилното" решение. :dry:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3630 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 14 August 2011 - 09:01 PM

Показване на мнениетоizidra, в 12 August 2011 - 09:23 PM, написа:

Малко извън темата от последните постове да покажем сестрата на Пипин и Арни, Gia, която в момента си кара карантинката тук преди да опустоши Малта, така както днес го направи с мама Джаки в парка :af_089:

Изидра;много сте красивиКачена снимка

#3631 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 14 August 2011 - 09:02 PM

Показване на мнениетоizidra, в 12 August 2011 - 09:23 PM, написа:

Изидра;много сте красивиКачена снимка

#3632 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 August 2011 - 10:08 PM

Kapanec, знаеш как е всички са ти на сърце :smile: След като сме започнали да покажем и още един член от кучилото на Джия, Арни и Пипин. Това е Джаки /носи името на мама/. Всъщност всяко по свой начин те завлядява :af_089:, а той е любвеобвилен като нея.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3633 Потребителят е офлайн   vladi8008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2011 - 11:03 AM

Показване на мнениетоsesana, в 13 August 2011 - 12:15 PM, написа:

Ние сме от Зорница. 4 навършени месеца. Не е много луд. По - скоро си е игрив.
Ръфането на мебели, ръце, дрехи....го преодоляваме с кокали от кожа. Ако останем без е ад. Ръце, крака...каквото му попадне.
Днес бяхме да доктор. Снощи започна да си тръска главата по - често. Възпалението на ушето не е минало. Включват му капки и хапчета. Достатъчно го чакахме. Извадиха му и един зъб.
Доктора ме изненада с предложение за женски ръсел на 3,5 месеца. Със всички ваксини, родители с потекло....Много му харесал Пипин и как го гледам...та ми предложи да я взема. Аз обаче се чудя дали ще се справя, пък и мъжа не съм питала още. Варненка е мадамата.

а какви са тези кожени кокали -не съм чувал.

#3634 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 01:10 PM

Изидра, Джаки е едно малко бижу на четири крака ... Както всички ваши кучовци, всъщност. Гледах снимките на вашите бебета-кучовци и тези на Капанец и малко ви завидях ... благородно ...

vladi8008, кокалите са от пресована телешка, ако не греша, кожа. Те са полезни не само за мебелите у дома ви, но и за зъбетата на кучо ... И, уж, превентират натрупването на зъбен камък. Казвам "уж", защото Джимчо редовно си има и си джвака такива кокали, но е натрупал такъв ужасяващ зъбен камък, че тези дни ще ходим да ни го чистят ... Което, най-вероятно ще му коства и мъжките атрибути - така и така ще го слагат под упойка ... :dh_188: ...
Иначе гъбите почти са ни минали :be_107: . Още си отглеждаме някакви на предните лапи, но ги морим с лекарства и скоро, надявам се, и те ще отшумят.
Питах и за този секрет от мъжествеността му - препоръчаха ми със спринцовка да правя промивка с едното от лекарствата - то е някакъв течен дезинфектант със силно червен цвят ... ама как се казва ... :dry:
User's Signature

Качена снимка

#3635 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 02:05 PM

Привет.
Нашия секрет изчезна сякаш изведнъж , а всъшност доста време промивах с калиев перманганат / след изкаран курс антибиотик , който не промени нищо/.
Имам чуство , че и рибеното масло даде ефек , но така ми беше писнало , че правих всичко и не зная кое точно е причината да изчезне.
Сега ушите му са в рани/ като струпейчета - грапави и явно го сърби/.Все да има нещо.
Снимките на бандитко са страхотни изидра.

#3636 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 04:13 PM

Показване на мнениетоdora, в 15 August 2011 - 12:05 PM, написа:

Привет.
Нашия секрет изчезна сякаш изведнъж , а всъшност доста време промивах с калиев перманганат / след изкаран курс антибиотик , който не промени нищо/.
Имам чуство , че и рибеното масло даде ефек , но така ми беше писнало , че правих всичко и не зная кое точно е причината да изчезне.
Сега ушите му са в рани/ като струпейчета - грапави и явно го сърби/.Все да има нещо.
Снимките на бандитко са страхотни изидра.

Еееех, Дора, майка ми, която не обича особено кучета, твърди, че едно дете съм щяла да отгледам с половината от грижите, дето ги полагам за кучо! Тези струпейчета също може да са някаква гъбична инфекция. Закарайте го на доФтор, че тея прости гъби са толкова упорити, че нямам думи ...
Моят свинчо продължава да се бори с мен всяка вечер (вече към десета поред), опитвайки се да избегне мазането на краците с лекарство. Аз обаче с твърдост и упоритост надвивам! И, освен всичко останало, се чувствам напълно превентирана откъм гъбична инфекция по краката - докато се борим, омазваме не четири, а шест- четири кучешки и два човешки крака!
User's Signature

Качена снимка

#3637 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 05:02 PM

Майкати е абсЕлютно права мила./хихи/
Не ми се хади по доктори.За мъжките ни секрети нищо не помогнаха.Повече съвети/ с полза/ получих тук.
Продължавам да си мажа ушанките както аз си знам пък да видим до кога.

#3638 Потребителят е офлайн   vladi8008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2011 - 05:04 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 15 August 2011 - 01:10 PM, написа:

Изидра, Джаки е едно малко бижу на четири крака ... Както всички ваши кучовци, всъщност. Гледах снимките на вашите бебета-кучовци и тези на Капанец и малко ви завидях ... благородно ...

vladi8008, кокалите са от пресована телешка, ако не греша, кожа. Те са полезни не само за мебелите у дома ви, но и за зъбетата на кучо ... И, уж, превентират натрупването на зъбен камък. Казвам "уж", защото Джимчо редовно си има и си джвака такива кокали, но е натрупал такъв ужасяващ зъбен камък, че тези дни ще ходим да ни го чистят ... Което, най-вероятно ще му коства и мъжките атрибути - така и така ще го слагат под упойка ... :dh_188: ...
Иначе гъбите почти са ни минали :be_107: . Още си отглеждаме някакви на предните лапи, но ги морим с лекарства и скоро, надявам се, и те ще отшумят.
Питах и за този секрет от мъжествеността му - препоръчаха ми със спринцовка да правя промивка с едното от лекарствата - то е някакъв течен дезинфектант със силно червен цвят ... ама как се казва ... :dry:

А как се процедира с тези кокали оставям му няклко като го оставям сам в къщи ли? Уффф и с тва пикане няма оправия ,ака на терасата ама пикае накъдето му падне ,жена ми го бие с весника а той си мисли че е игра и се обраща да го хапе :):) дивак голям.На снимката го има как спи и такав е лиглЬо че без мен не ще да заспива:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3639 Потребителят е офлайн   vladi8008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2011 - 05:06 PM

Ей го на моя кучо.Не че някой е изявил желание да го види ама аз да си го покажа :):):):):):) че ми е слабост вече :):)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3640 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 07:51 PM

Показване на мнениетоvladi8008, в 15 August 2011 - 03:06 PM, написа:

Ей го на моя кучо.Не че някой е изявил желание да го види ама аз да си го покажа :):):):):):) че ми е слабост вече :):)

Влади8008, Кучо е страхотен! Не, че никой не е изявявал желание да го види, чакахме сами да се сетите :mg_062: ! Мноооого е готин, но не съм сигурна дали не е много мъничък за кожените кокали. Те са доста твърди а той малчото със сигурност не е с постоянни зъбета и не знам дали са подходящи за него. Честно казано не помня кога започнахме ние да ги джвакаме.
Иначе Джуджката (Божкеее, какви ли не имена сътворявам за моя кучо) не се занимава с нищо, докато нас ни няма. Както му оставя играчката, така я и намирам. Иначе вие сами си решавате кога да му го дадете кокала - ако го заинтригува, си гарантирате час, час и нещо спокойствие. За пикането да помага някой с по-скорошни бебешки преживявания, че аз помня с едрото производство как се справяхме, но с пишането ...
ПС - Класическа грешка - джак ръсел в леглото! Само да вметна (от личен опит), че, позволите ли му сега да спи при вас (говоря за нощно спане, не за следобедна сладка дрямка), после няма да можете да го отучите!!! Даааааже ще е наглец и все ще гледа да се сбута помежду ви - да не би случайно да се "сближите" нещо със съпругата! :dry:

Дора, стискам яко палци да се оправи малкото маймунче! Ама, ако са гъбички, не знам дали ще минат без специално лечение. Ние сме с професия гъбар - тез гъби му се лепят като мухи на едни други неща. Като беше бебе ги пипваше просто след като го изкъпя. Тогава доФтора му би някаква ваксина, но май трябваше да се повтори, пък ние не я повторихме и ...
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема