Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3861 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 October 2011 - 06:19 PM

Показване на мнениетоzazapanchev, в 01 October 2011 - 12:42 PM, написа:

Здравейте! Нашата Фокси вчера стана мама на 4 малки сладура, но едното е с проблем нещо на нослето и е доста по-дребничко от останалите. Те съответно го избутват и то не може да суче. Ако продължава така ще умре :( Спасяват го грижите на мама, а тя постоянно си го ближе и прегръща :) Преди малко го хранихме със спринцовка и адаптираното мляко на дъщеря ни, но не знаем по колко мл. дадаваме. Ако някой знае моля да сподели. Ще направим всичко възможно да го спасим. Роди се второ и живее вече втори ден значи има шанс, ще себорим!

Здравейте!
Топлете го и го хранете - на всеки час-два го пробвайте да хапне по малко. Нашите кученца се родиха преди 2 месеца. И аз имах такова дребно кученце - приличаше повече на зародиш, отколкото на останалите, но се роди живичко - даже се опитваше да суче. Личеше си, че е недоразвито. На 2 пъти почти умираше в ръцете ми и го спасявах. Но на 7-мия ден почина. Опитайте се да направите всичко възможно, положете усилия, може и да успеете да го спасите. Слагайте го на майката да суче от нея - за да не загуби смукателния рефлекс. Има и адаптирано мляко за малки кученца, консултирайте се и с лекар.
А какво му е на нослето?
Пишете ни пак.

#3862 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2011 - 06:19 PM

Здравейте! Нашата Фокси вчера стана мама на 4 малки сладура, но едното е с проблем нещо на нослето и е доста по-дребничко от останалите. Те съответно го избутват и то не може да суче. Ако продължава така ще умре :( Спасяват го грижите на мама, а тя постоянно си го ближе и прегръща :) Преди малко го хранихме със спринцовка и адаптираното мляко на дъщеря ни, но не знаем по колко мл. дадаваме. Ако някой знае моля да сподели. Ще направим всичко възможно да го спасим. Роди се второ и живее вече втори ден значи има шанс, ще себорим!

Здравейте!
Топлете го и го хранете - на всеки час-два го пробвайте да хапне по малко. Нашите кученца се родиха преди 2 месеца. И аз имах такова дребно кученце - приличаше повече на зародиш, отколкото на останалите, но се роди живичко - даже се опитваше да суче. Личеше си, че е недоразвито. На 2 пъти почти умираше в ръцете ми и го спасявах. Но на 7-мия ден почина. Опитайте се да направите всичко възможно, положете усилия, може и да успеете да го спасите. Слагайте го на майката да суче от нея - за да не загуби смукателния рефлекс. Има и адаптирано мляко за малки кученца, консултирайте се и с лекар.
А какво му е на нослето?
Пишете ни пак.

#3863 Потребителят е офлайн   zazapanchev Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2011 - 08:04 PM

Показване на мнениетоChriss, в 01 October 2011 - 06:19 PM, написа:

Здравейте!
А какво му е на нослето?
Пишете ни пак.

Благодаря!
Топлим го, храним го, и на мама го слагаме, но другите бебоци са вече заякнали и го избутват. Иначе се роди почти наполовина по-малко от останалите със съединена ноздра и устичка. Диша си, суче си, но просто едната ноздра е така. Дано оцелее, но едва ли :(

#3864 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2011 - 11:15 PM

Показване на мнениетоin4e_molko, в 30 September 2011 - 07:35 AM, написа:

desi79, права сте. Стигнах до решението да си го взема догодина, когато ще мога да си взема няколко седмици отпуска, за да е в началото само с мен и да свикне по-леко и бързо. А така ми се искаше и аз да си присъединя към вашия отбор :(
Благодаря отново на всички за отзивчивостта. Хубав и успешен ден и страхотен уикенд с любимите за вас същества :)

Постъпвате правилно.Сега имате цяла година,за да решите от къде ще си вземете кученце.Потърсете развъдници които са регистрирани,не зооборси,информирайте се за цените,помислете какъв клас искате да е-Пет или Шоу.Предполагам че разликата между кученце с родословие Пет клас и тези от обявите няма да е много голяма.Прочетете темите в Да пазим и разиваме породите.Желая Ви успех и да ни зарадвате със снимки догодина на едно истинско джакче :smile:
Поздрави
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3865 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2011 - 01:17 PM

Хей , къде се изпокрихте?
Пускайте снимки на бебчетата да им се радваме.
Какво става с Пипин с Рошличка и всички други?
Надничам тук ..... и няма никой.

#3866 Потребителят е офлайн   zazapanchev Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2011 - 01:31 PM

Мъничето не се справи :dh_188:

#3867 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2011 - 02:31 PM

Съжалявам.
Не се ядосвай много .Тя природата си знае.

#3868 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2011 - 09:37 PM

Показване на мнениетоzazapanchev, в 02 October 2011 - 02:31 PM, написа:

Мъничето не се справи :dh_188:

:dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#3869 Потребителят е офлайн   rolipoli Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Джак Ръсел Териер

Публикувано: 03 October 2011 - 08:00 AM

И аз съжалявам за загубата :dh_188: :dh_188: :dh_188:

#3870 Потребителят е офлайн   kiss1444 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 October 2011 - 08:28 AM

Здр. :smile:
Скоро си взехме една малка разбойничка и понеже отказва категорично да си яде сухата храна,необходимо ли е да и даваме допълнително калции,защото всеки ми казва различни неща,и още нещо има ли вероятност от калция да си изправи ушичките?
П.П. Благодаря предварително :smile:

#3871 Потребителят е офлайн   rolipoli Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Джак Ръсел Териер

Публикувано: 03 October 2011 - 09:50 AM

Здравей, kiss1444 :re_037:
Аз лично мисля, че няма връзка между даването на калций и изправянето на ушичките. Но това е мое мнение. Искам да ти предложа да опиташ да накисваш гранулките малко в топла вода (за извесно време - няколко минутки) преди да ги даваш на сладураната , така те ще омекнат и на ная ще й е по - лесно. Аз така практикувам с моите кученца и после постепенно малко по - малко спирам да слагам вода и нямам проблеми. Тя на каква възраст е? И какви са гранулите - да не би самите гранули да не харесва?

#3872 Потребителят е офлайн   Делфин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2011 - 10:04 AM

Ето с какъв пальош се сдоби и нашата фамилия. Толкова е мъничка, че ме е страх да не я настъпим, на 08.10. ще направи 2 месеца, казва се Кейт и още от 2 ден в новия си дом взе да вършее из целия апартамент.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3873 Потребителят е офлайн   kiss1444 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 October 2011 - 11:00 AM

Показване на мнениетоrolipoli, в 03 October 2011 - 09:50 AM, написа:

Здравей, kiss1444 :re_037:
Аз лично мисля, че няма връзка между даването на калций и изправянето на ушичките. Но това е мое мнение. Искам да ти предложа да опиташ да накисваш гранулките малко в топла вода (за извесно време - няколко минутки) преди да ги даваш на сладураната , така те ще омекнат и на ная ще й е по - лесно. Аз така практикувам с моите кученца и после постепенно малко по - малко спирам да слагам вода и нямам проблеми. Тя на каква възраст е? И какви са гранулите - да не би самите гранули да не харесва?

Ще опитам и този вариант,но мн се самнявам че няма да ги иска,когато я взехме си ги е яла при предишния собствек,но тук като и мирише на друго яденe, неиска и да ги помирише.На 4 месеца,при предишния собственик е хранена с Pro plan,и сега и даваме Pro plan,но друг вид,защото ни остана от предното кученце,но не я иска.А за калциите питам защото от една софииска клиника ни го казаха,но аз не сам мн сигурна че е така.И да попитам,след като малко отслабна от както не яде сухата храна и стана 2кг и половина ако и даваме калци по колко да и даваме.

Делфин,малката е прекрасна малка машинка :ie_146: :dog:

#3874 Потребителят е офлайн   Caro Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Jack Russell Terier

Публикувано: 03 October 2011 - 06:11 PM

Чета отдавна в този форум ,но имах проблеми с логването и не можех да пиша.Имам си две джакчета момче на 3г. и 5мес. -казва се Бари (купихме го от гр.София преди година) и момиче на 1г. и 10мес. - на име Дарси (купена от гр.Шумен на около 45 дена).Живеем на село и палавниците са пуснати на свобода ,но тяхната колибка е нашата къща т.е. спят и се хранят с нас .Преди около месец момичето го изтървахе (макар ,че имаше предпазни гащички които тя прегриза).Притеснява ме това ,че вече е закръглена и все така луда и невнимателна сякаш е бебе.Имам два въпроса :Може ли да повреди бебетата с нейното лудуване и защо постоянно ближе килимите и пътеките вкъщи (това е откакто е бременна)- какво и липсва.Качвам снимка на палавниците:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3875 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2011 - 06:47 PM

Показване на мнениетоkiss1444, в 03 October 2011 - 07:28 AM, написа:

Скоро си взехме една малка разбойничка и понеже отказва категорично да си яде сухата храна,необходимо ли е да и даваме допълнително калции,защото всеки ми казва различни неща,и още нещо има ли вероятност от калция да си изправи ушичките?

Калций се дава само след изследване и по препоръка на ветеринар.Малко калций или много калций в организмът е еднакво опасно.За гранулите-овкусявайте с бульонче,пастет....Постепенно намалявате овкусителят.Ако се инати още,слагате купичката 10мин.и я махате.На следващото хранене пак така.Докато не огладнее толкова,че да започне да ги яде.В промеждутъка от хранения никакви глезотийки.Ни трохичка :ab_041: Ако пък сте решили да храните натурално и да готвите специално за кученцето има тема.Прочетете я много добре,търсете информация какво и колко,витамини,минерали и т.н.Не е никак просто да му набавите всичко необходимо и във вярните количества,за да расте добре,но както си прецените.
Успех
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3876 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2011 - 07:55 PM

Показване на мнениетоДелфин, в 03 October 2011 - 11:04 AM, написа:

Ето с какъв пальош се сдоби и нашата фамилия. Толкова е мъничка, че ме е страх да не я настъпим, на 08.10. ще направи 2 месеца, казва се Кейт и още от 2 ден в новия си дом взе да вършее из целия апартамент.

Божееееееееееееееееее нямам думи :wub: раскошна е,много е ладичка
Да ви е жива и здрава и много игрива :dog:
User's Signature

Качена снимка

#3877 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2011 - 08:00 PM

Показване на мнениетоkiss1444, в 03 October 2011 - 09:28 AM, написа:

Здравей,аз определено не мисля че трябва да яде гранули Теро може да умира от глад но няма сила която да го накара да яде гранули.
Аз се бях притеснила също като теб и говорих с ветериняря и той ми обясни че няма нищо п-хубаво от това да си хапва домашно приготвена храна и сега неиска дори да помирише кучешка храна,а относно калцийте на Теро му давахме до 8-9 месеца и доктра каза че тва е достатъчно и не е необхдимо повече.
Дан съм полезна :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#3878 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2011 - 08:03 PM

Показване на мнениетоCaro, в 03 October 2011 - 07:11 PM, написа:

Чета отдавна в този форум ,но имах проблеми с логването и не можех да пиша.Имам си две джакчета момче на 3г. и 5мес. -казва се Бари (купихме го от гр.София преди година) и момиче на 1г. и 10мес. - на име Дарси (купена от гр.Шумен на около 45 дена).Живеем на село и палавниците са пуснати на свобода ,но тяхната колибка е нашата къща т.е. спят и се хранят с нас .Преди около месец момичето го изтървахе (макар ,че имаше предпазни гащички които тя прегриза).Притеснява ме това ,че вече е закръглена и все така луда и невнимателна сякаш е бебе.Имам два въпроса :Може ли да повреди бебетата с нейното лудуване и защо постоянно ближе килимите и пътеките вкъщи (това е откакто е бременна)- какво и липсва.Качвам снимка на палавниците:

Прекрасни са :wub:
Пожелавам всичко да е ОК
User's Signature

Качена снимка

#3879 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 03 October 2011 - 08:39 PM

Четете внимателно предишните постове в по предните страници ,тия ? се обсъждат на всеки 2месеца .Отговора на

desi79 е много изчерпателен както и другите и коментари са 6+

#3880 Потребителят е офлайн   kiss1444 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 October 2011 - 10:16 PM

desi79 и vai много благодаря,ще опитаме със слагането за 10мин. на гранулите ако не стане ще започнем да и приготвяме храната сами,дано всичко е наред и имаме успех :smile:

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни