Публикувано: 23 July 2013 - 10:20 PM
Aз разсъждавам така: че бълха ги ухапала ясно. Но аз не одобрявам факта, че МОИТЕ пари отиват в тази фирма, за хора, които работят и подкрепят всичко това. А не отиват примерно при ардън гранж, които не тестват и които нямат такава реклама и т.н. и т.н.
Същото е и примерно ако работиш на най-ниската позиция във фирма, която сече гори. Ако напуснеш, компанията сигурно няма да спре, няма и да им дреме, но твоят заплата няма да идва от това, ти няма да си макар и миниатюрна частица от това нещо. Може да е наивно, сигурно е. Но аз лично не искам да давам дори лев за компании, които правят това. Същото е и с козметиката, която не тества. Нивея бълха ги ухапала, че не съм купувала с години от тях, нито пък фирмите, от които купувам усещат, че купувам от тях. Но в последната година виждам много хора, които също започнаха да подбират в полза на нетестващите. И вирът се увеличава, съответно и бълхите.
Действително вече в БЪлгария могат да се намерят много много марки и алтернативи на РК дори и на лечебната им серия. 99% съм убедена, че сред тях може да се намери алтернатива на определена храна на РК за проблемно животно.
И за вирът съм съгласна.
Не мисля, че сме прогледнали сега. Ясно ми е, че всички компании гледат само едно и че повечето тестват примерно. НО това, което прочетох днес ми е по-сериозно и е доста по-различно от тестването, отново само за пример. Същото беше навремето и с Ямс. После прогледнахме за тестванията, после прогледнахме и за тракийския, сега за РК. Просто още една марка в коша. А алтернативи, слава Богу, пак казвам, има.
За мен да разсъждаваш по начина "кво толкова, никой няма да усети" е равносилно на едно никога непроменящо се статукво, щото кво - ми няма смисъл. И пак казвам - аз разбирам изнесената информация не като ловдийско ОБУЧЕНИЕ, а НЕЗАКОННО ненужно причиняване на страдание. Не че ако беше първото, щях да продължа да купувам РК. Аз се радвам, че е изнесена такава информация и честно казано смятам, че в световен мащам ако тази новина се разпространи, няма да бъдат единици хората, които ще спрат да купуват РК.