Dog.bg Форуми : ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива незаконни боеве с мечки в Украйна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива незаконни боеве с мечки в Украйна РОЯЛ КАНИН участва в спонсорирането на обучения на кучета с жива стръв Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   danah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 July 2013 - 10:29 AM

Макдоналдс отчитат по-ниска от очакваното печалба за тримесечието и заяви, че очаква глобалните продажбите през юли да бъде сравнително равен, изпращайки акциите си на загуба с почти 3 на сто в средата на деня за търговия.
"Въз основа на последните тенденции продажби, нашите резултати за останалата част от годината се очаква да останат съмнителни," главният изпълнителен директор Дон Томпсън се казва в изявление.

малко спам и..... буквален превод от световната преса

не храня детето си в макдоналдс,няма да храня и кучето си с РК,да не говорим че от техните Hypoalergenic i Analergenic нямаше никакъв ефект(кучето ми е с алергия)
User's Signature

Ако кучето ти вярва че си страхотен,нямаш нужда от второ мнение

#62 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 10:56 AM

"Да, така е за съжаление, факт, не го отричам. За това и го казвам - нищо няма да се промени:-((((((((((((( "

За щастие много неща се променят, когато обществото реагира. Вярвам, че ако ЧЕТИРИ ЛАПИ даде широка публичност на този срамен акт, Роял Канин ще я ухапят повече бълхи.

#63 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 July 2013 - 11:00 AM

Показване на мнениетоChita, в 24 July 2013 - 10:56 AM, написа:

"Да, така е за съжаление, факт, не го отричам. За това и го казвам - нищо няма да се промени:-((((((((((((( "

За щастие много неща се променят, когато обществото реагира. Вярвам, че ако ЧЕТИРИ ЛАПИ даде широка публичност на този срамен акт, Роял Канин ще я ухапят повече бълхи.

+1 към последните две мнения. абсолютно вярно!
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 July 2013 - 11:27 AM

Показване на мнениетоChita, в 24 July 2013 - 08:56 AM, написа:

Дано да си права, дано, наистина.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#65 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 12:00 PM

Радвам се, че никога не съм купувала и харесвала тази марка храна, определено няма да го правя и за в бъдеще. Някак си фирма, която поставя на първо място маркетинга пред качеството и подкрепяща подобни отвратителни действия, не ми е фаворит... И съм напълно съгласна с изказването по-горе: "Капка по капка, вир става"!

#66 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 12:25 PM

Значи попаднах на една класация за храни Cat Food Reviews,Ratings and Analysis Та въпросния роял канин е доста назад в класацията.До скоро хранех с роял котките и кучето си/става дума за доста години/ щото се вързах на всеобщото мнение за тях без да проуча нещата.Роял може и да са били по-по най преди доста време но в момента нещата се промениха и много други производители не им отстъпват по качество а дори и са доста пред тях.Та според мен след някой и друг ден може да ги видим като спонсори на боеве между кучета.Аз лично не мога да преборя компания като Роял затова най малкото което мога да направя е да НЕ купувам повече храната им.Бълха ги е ухапала но само това мога да направя и да е ефективно.Фурията аз пиша доста рядко във форума понеже повече читател но имам чувството че те познавам от години.Знам как храниш котки без да ги харесваш,знам как ги ваксинираш,вече научих че ходиш по протести,и тн. и тн..Вече съм убеден че ти си идеалния индивид и всички останали сме ,,елементарни,И понеже и аз попадам в тази категория /на елементарните/ ми се струва че за твоето ниво ти трябва и друг форум но не смея да ти препоръчам да не излезе че правя реклама.Айде със здраве :re_037:

#67 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 July 2013 - 12:37 PM

dios1
Тук във форума си говорим от години, може да се харесваме или не, да се скарваме помежду си чат-пат, но си споделяме какви ли не неща без да се озъртваме кой как ще го възприеме, нали? В най-различни теми хората споделят своите виждания, за почивки, разходки, изложби, ежедневие - всичко, в най-различни теми, в крайна сметка това е форумно общуване : не знам за теб, но аз други кучешки сайтове на български не посещавам изобщо, така че мненията ми са само тук - ако ти пречи, слагаш ме в игнора и не се дразниш)))) Айде със здраве:-))))

Сега се връщам от една клиника, ами пълно е с РК ветеринарна линия. Продават го, и не само те, други клиники също. И зареждат наедро, не вярвам да спрат всички вкупом изведнъж да спрат да зареждат.

За това не вярвам да има наистина някакъв ефект от спиране на закупуването от няколко души, защото зоомагазините и клиники както са го продавали преди, така ще го правят и занапред. Това е както от години говорим че животинските пазари и зоомагазини не трябва да търгуват с кучета и котки, убеждаваме и предупреждаваме да не се взима куче или коте от магазин или борса, но хората купуват и тази търговия не секва. Същото е и с РК.
User's Signature

#68 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 July 2013 - 12:48 PM

"23 July 2013

Royal Canin Statement

You may be aware of a story that has been trending on social media platforms and on several media around the apparent sponsorship of bear-baiting by Royal Canin.

Royal Canin have been absolutely horrified to see these images linked with our brand.

As a company with knowledge and respect for animals at our heart we unreservedly condemn this abhorrent practice or any other form of cruelty to animals.

Royal Canin understand that these images relate to a dog show in Eastern Europe which was inadvertently sponsored by the local unit without them having full knowledge of the side events which occurred. We would never knowingly condone this kind of practice. Royal Canin is extremely proud of all the work we do to promote and support animal welfare.

Once again we would like to express our corporate ethic regarding animal welfare. Our Animal Welfare Policy states that we do not undertake, support or sponsor research that harms animals. This policy extends to sponsored marketing activities. Activities that could endanger the animal’s health, its life expectancy, its wellbeing or way of life is prohibited under this policy."

Позицията на РК

Даааммммм.... :dry:

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 12:53 PM

...максимум ще накажат някой от разпостранителите им в Украйна и с това ще се измият ръцете. Маркетинга и доходите са преди всичко за тях. :eg_033:

И е било официален шампионат на Украйна за лайки по мечка и глиган. Значи от РК няма как да не са знаели какво спонсорират.
User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 July 2013 - 12:56 PM

Какво значи, че не са били напълно наясно с целта на това мероприятие?!?

Ма, чакай бе, утре може така без да знаят да финансират и някой, който строи атомна бомба... (в кръга на шегата)

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 12:58 PM

брех, очахвах да напишат, че са използвали името и логата им без тяхно знание и (разбира се!!) съгласие...
Защо ли ми напомня на един случай с Хайнекен... хм?
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 01:04 PM

Участниците в шампионата са доволни и изказват благодарности на генералния спонсор РК:

"От лица президента Клуба и от себя лично, а также от всех Членов правления Клуба, хотим выразить ещё раз огромную благодарность компании “Royal Canin” – генеральному спонсору Чемпионата." източник тук:
http://www.ohotaslai...ml/page__st__60

Форум " Охота с лайкой" - "Лов с лайка".
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 01:05 PM

Май наистина не разбираш.Става дума за мен Не ми пука колко ги е еня РК, колко ти пука на теб и в какво вярваш или не вярваш , това е моят отговор,нищожен но толкова мога да направя и го правя.Ти какво казваш че не те разбирам от толкова аз,аз,аз.Спирам.Айде със здраве :beer:

#74 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 July 2013 - 01:08 PM

Показване на мнениетоdios1, в 24 July 2013 - 01:05 PM, написа:

Май наистина не разбираш.Става дума за мен Не ми пука колко ги е еня РК, колко ти пука на теб и в какво вярваш или не вярваш , това е моят отговор,нищожен но толкова мога да направя и го правя.Ти какво казваш че не те разбирам от толкова аз,аз,аз.Спирам.Айде със здраве :beer:

Това може ли някак да го преведеш, защото не се разбра каквото точно се опитваш да кажеш?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 01:08 PM

Показване на мнениетоdios1, в 24 July 2013 - 11:05 AM, написа:

Нормално е да изказвам единствено мое становище, това че ти се дразниш от него - не е мой проблем. не казвам "Аз, аз, аз", а отговарям единствено за моето становище, колкото и нищожно да е то))))))

Виж по-горе как се измъкват РК, били са генерален спонсор на този шампионат. Максимум другия шампионат няма да го спонсорират и ще накажат някого от доставчиците в Украйна. Шампионат пак ще има, само че с други спонсори.
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 01:14 PM

само да вметна нещо, което няма връзка с темата, но пък има общо с Роял Канин. На два пъти попадам на тяхна лечебна храна Renal без указан срок на годност. Първият път беше пауч, който лекарят, който ми го продаде, го унищожи пред мен, за да съм сигурна, че няма да бъде препродаден. Вторият път се натъкнах на няколко пакета суха храна. Разбира се, вече не купувам тази храна, имам предположение какво се е случило...

#77 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 July 2013 - 01:27 PM

Е гати изявлението! По-мъгляво и да искаха, нямаше как да го напишат. Но е факт, че те спонсорират такива неща. Което на мен ЛИЧНО ми е достатъчно. Едно е да спонсорираш изложба, друго е ловджийско обучение. Аз лично приключих с рояла, сори, не искам да дам и левче в тази фирмиа повече. Фурия, не е БАШ така за другите марки. Има английски такива, които не биха спонсорирали такова нещо, канадски също, имат и съвсем други етични принципи и т.н.

А да дойде една фирма да спонсориа инициативи за бездомни - веднага съм фен!

Изявлението на РК доказва правата страна в спора за бълхите и само изкусния език на ПР експерта им ще ги спаси /вероятно/ в този случай.
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 01:36 PM

Доколкото разбирам твоето становище е че РК са маскари ма щом им внасят храните и щот купуват ще купувам и аз.Това че са спонсори на простотии кво толкова ще се извинят,ще накажат местните дистрибутори и булката пак в бяло.Спонсори винаги ще се намерят,в случая дразнещото е че става дума за един от водещите производители който дори участва и в кампании срещу опитите с животни.И ако реакцията на повечето не е като твоята може би следващ път да наказват местните блядове няма да има.Та да преведа личната ми война с РК щот не разполагам с толкова дистрибутори се свежда до некупуването на продукцията им . .Е ,тайно се надявам да станем повече,признавам си,ма след твоите писания надали.

#79 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 01:58 PM

Показване на мнениетоdios1, в 24 July 2013 - 11:36 AM, написа:

Доколкото разбирам твоето становище е че РК са маскари ма щом им внасят храните и щот купуват ще купувам и аз.

Не, не си разбрал моето становище - аз ще дам тази храна само, единствено и ако нямам в момента под ръка друго какво да дам на кучето си, няма да го оставя да умре от глад, ти би ли го направил? Той беше в клиника на хотел под наблюдение с антибиотик и те там НЯМАХА друга храна, това което имаха бе неизвестна за мен марка и не бях сигурна тепърва на 10 години дали ще му се отрази добре. Ей за такива случаи говоря, екстремни случаи, когато де факто нямаш избор, особено като пътуваш заедно с цялото семейство далеч и няма как да вземеш кучето с теб, и няма кой да му занесе друга храна в клиниката. Разбираш ли? Иначе с останалото съм съгласна - не храня целенасочено и съзнателно с РК от доста време, преди да им падне качеството преди години я препоръчвах, но сега е талаш и царевичак, като изключим ветеринарни линии. Сега вкъщи лека-полека ще се връщаме на изцяло натурално сурово хранене по БАРФ, така че твоето рпазбиране на моето становище наистина е погрешно)))))))) Нормално е да не се разберем чрез нета, това са издръжките на интернет общуване между непознатите.

За законодателство на Украйна в този случай не знам дали ще има санкции. Единствен садист, осъден там, бе Александр Ведула, но той е някакъв ужасен фрапиращ случай - над 30 убити кучета.
Инак като чета темата на форума на ловците, линка към който дадох по-нагоре, те са супер доволни, така че ние да не купуваме РК - те ще купуват. И така кръгът се затваря.

ПС. Ето какво пише единия от организаторите на шампионата в началото на февруари тази година:" Всеукраинский клуб охотничьих лаек Кинологического Союза Украины 25-28 апреля 2013 года проводит календарное кинологическое мероприятие, именуемое ІІ Чемпионат Украины среди охотничьих лаек по подсадному медведю и вольерному кабану," - "Всеукраински клуб на ловджийските лайки от Кинологически Съюз на Украйн на 25-28 2013-та година провежда календарно кинологическо мероприятие, наричано II Шампионат на Украйна сред ловджийските лайки по (ъъъ..."подсадной" не знам как да го преведа, не съм наясно с термините на ловджиите на български, на руски знам какво значи - не току що хваната от гората дива мечка, а опитна и участвала вече в подобни неща) ...мечка и волиерен глиган."

Други статии които намерих при украинските ловци също много описват ловджийските бази и тестове на кучета там с лисици и борсуци.
User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 02:42 PM

Цитат

Боже, колко сте елементарни.
Не казвам че РК е номер едно, но и истерията ви не ми допада. Ще храня животното си с тази храна, която му допада най-много и няма да позволя някакви истерични лелки да ме откажат във вреда на кучето да не му вземам точно тези гранули.
Сега мисля да прехвърля кучето си на Еукануба
Еми айде да ми преведеш на простоцарски това твое мнение щот аз го разбирам по следния начин
1.Кучето ти е казало че тази храна му допада най много и ти нямаш избор :db_046:
2 РК най му допада щот кучето е опитвало останалите храни и нъц никоя не му харесва
3 Сега последно БАРФ или Еукануба

Искрено ме забавляваш,само ще си позволя съвсем тихичко да ти намекна че тези твои изявления ми навяват едни далечни спомени за един приказен герой.

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни