ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива незаконни боеве с мечки в Украйна РОЯЛ КАНИН участва в спонсорирането на обучения на кучета с жива стръв
Публикувано: 24 July 2013 - 10:29 AM
"Въз основа на последните тенденции продажби, нашите резултати за останалата част от годината се очаква да останат съмнителни," главният изпълнителен директор Дон Томпсън се казва в изявление.
малко спам и..... буквален превод от световната преса
не храня детето си в макдоналдс,няма да храня и кучето си с РК,да не говорим че от техните Hypoalergenic i Analergenic нямаше никакъв ефект(кучето ми е с алергия)

Ако кучето ти вярва че си страхотен,нямаш нужда от второ мнение
Публикувано: 24 July 2013 - 10:56 AM
За щастие много неща се променят, когато обществото реагира. Вярвам, че ако ЧЕТИРИ ЛАПИ даде широка публичност на този срамен акт, Роял Канин ще я ухапят повече бълхи.
Публикувано: 24 July 2013 - 11:00 AM
Chita, в 24 July 2013 - 10:56 AM, написа:
За щастие много неща се променят, когато обществото реагира. Вярвам, че ако ЧЕТИРИ ЛАПИ даде широка публичност на този срамен акт, Роял Канин ще я ухапят повече бълхи.
+1 към последните две мнения. абсолютно вярно!

Публикувано: 24 July 2013 - 11:27 AM
Chita, в 24 July 2013 - 08:56 AM, написа:
Дано да си права, дано, наистина.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 24 July 2013 - 12:00 PM
Публикувано: 24 July 2013 - 12:25 PM

Публикувано: 24 July 2013 - 12:37 PM
Тук във форума си говорим от години, може да се харесваме или не, да се скарваме помежду си чат-пат, но си споделяме какви ли не неща без да се озъртваме кой как ще го възприеме, нали? В най-различни теми хората споделят своите виждания, за почивки, разходки, изложби, ежедневие - всичко, в най-различни теми, в крайна сметка това е форумно общуване : не знам за теб, но аз други кучешки сайтове на български не посещавам изобщо, така че мненията ми са само тук - ако ти пречи, слагаш ме в игнора и не се дразниш)))) Айде със здраве:-))))
Сега се връщам от една клиника, ами пълно е с РК ветеринарна линия. Продават го, и не само те, други клиники също. И зареждат наедро, не вярвам да спрат всички вкупом изведнъж да спрат да зареждат.
За това не вярвам да има наистина някакъв ефект от спиране на закупуването от няколко души, защото зоомагазините и клиники както са го продавали преди, така ще го правят и занапред. Това е както от години говорим че животинските пазари и зоомагазини не трябва да търгуват с кучета и котки, убеждаваме и предупреждаваме да не се взима куче или коте от магазин или борса, но хората купуват и тази търговия не секва. Същото е и с РК.

Публикувано: 24 July 2013 - 12:48 PM
Royal Canin Statement
You may be aware of a story that has been trending on social media platforms and on several media around the apparent sponsorship of bear-baiting by Royal Canin.
Royal Canin have been absolutely horrified to see these images linked with our brand.
As a company with knowledge and respect for animals at our heart we unreservedly condemn this abhorrent practice or any other form of cruelty to animals.
Royal Canin understand that these images relate to a dog show in Eastern Europe which was inadvertently sponsored by the local unit without them having full knowledge of the side events which occurred. We would never knowingly condone this kind of practice. Royal Canin is extremely proud of all the work we do to promote and support animal welfare.
Once again we would like to express our corporate ethic regarding animal welfare. Our Animal Welfare Policy states that we do not undertake, support or sponsor research that harms animals. This policy extends to sponsored marketing activities. Activities that could endanger the animal’s health, its life expectancy, its wellbeing or way of life is prohibited under this policy."
Позицията на РК
Даааммммм....

Публикувано: 24 July 2013 - 12:53 PM

И е било официален шампионат на Украйна за лайки по мечка и глиган. Значи от РК няма как да не са знаели какво спонсорират.

Публикувано: 24 July 2013 - 01:04 PM
"От лица президента Клуба и от себя лично, а также от всех Членов правления Клуба, хотим выразить ещё раз огромную благодарность компании “Royal Canin” – генеральному спонсору Чемпионата." източник тук:
http://www.ohotaslai...ml/page__st__60
Форум " Охота с лайкой" - "Лов с лайка".

Публикувано: 24 July 2013 - 01:05 PM

Публикувано: 24 July 2013 - 01:08 PM
dios1, в 24 July 2013 - 01:05 PM, написа:

Това може ли някак да го преведеш, защото не се разбра каквото точно се опитваш да кажеш?
Публикувано: 24 July 2013 - 01:08 PM
dios1, в 24 July 2013 - 11:05 AM, написа:

Нормално е да изказвам единствено мое становище, това че ти се дразниш от него - не е мой проблем. не казвам "Аз, аз, аз", а отговарям единствено за моето становище, колкото и нищожно да е то))))))
Виж по-горе как се измъкват РК, били са генерален спонсор на този шампионат. Максимум другия шампионат няма да го спонсорират и ще накажат някого от доставчиците в Украйна. Шампионат пак ще има, само че с други спонсори.

Публикувано: 24 July 2013 - 01:14 PM
Публикувано: 24 July 2013 - 01:27 PM
А да дойде една фирма да спонсориа инициативи за бездомни - веднага съм фен!
Изявлението на РК доказва правата страна в спора за бълхите и само изкусния език на ПР експерта им ще ги спаси /вероятно/ в този случай.

Публикувано: 24 July 2013 - 01:36 PM
Публикувано: 24 July 2013 - 01:58 PM
dios1, в 24 July 2013 - 11:36 AM, написа:
Не, не си разбрал моето становище - аз ще дам тази храна само, единствено и ако нямам в момента под ръка друго какво да дам на кучето си, няма да го оставя да умре от глад, ти би ли го направил? Той беше в клиника на хотел под наблюдение с антибиотик и те там НЯМАХА друга храна, това което имаха бе неизвестна за мен марка и не бях сигурна тепърва на 10 години дали ще му се отрази добре. Ей за такива случаи говоря, екстремни случаи, когато де факто нямаш избор, особено като пътуваш заедно с цялото семейство далеч и няма как да вземеш кучето с теб, и няма кой да му занесе друга храна в клиниката. Разбираш ли? Иначе с останалото съм съгласна - не храня целенасочено и съзнателно с РК от доста време, преди да им падне качеството преди години я препоръчвах, но сега е талаш и царевичак, като изключим ветеринарни линии. Сега вкъщи лека-полека ще се връщаме на изцяло натурално сурово хранене по БАРФ, така че твоето рпазбиране на моето становище наистина е погрешно)))))))) Нормално е да не се разберем чрез нета, това са издръжките на интернет общуване между непознатите.
За законодателство на Украйна в този случай не знам дали ще има санкции. Единствен садист, осъден там, бе Александр Ведула, но той е някакъв ужасен фрапиращ случай - над 30 убити кучета.
Инак като чета темата на форума на ловците, линка към който дадох по-нагоре, те са супер доволни, така че ние да не купуваме РК - те ще купуват. И така кръгът се затваря.
ПС. Ето какво пише единия от организаторите на шампионата в началото на февруари тази година:" Всеукраинский клуб охотничьих лаек Кинологического Союза Украины 25-28 апреля 2013 года проводит календарное кинологическое мероприятие, именуемое ІІ Чемпионат Украины среди охотничьих лаек по подсадному медведю и вольерному кабану," - "Всеукраински клуб на ловджийските лайки от Кинологически Съюз на Украйн на 25-28 2013-та година провежда календарно кинологическо мероприятие, наричано II Шампионат на Украйна сред ловджийските лайки по (ъъъ..."подсадной" не знам как да го преведа, не съм наясно с термините на ловджиите на български, на руски знам какво значи - не току що хваната от гората дива мечка, а опитна и участвала вече в подобни неща) ...мечка и волиерен глиган."
Други статии които намерих при украинските ловци също много описват ловджийските бази и тестове на кучета там с лисици и борсуци.

Публикувано: 24 July 2013 - 02:42 PM
Цитат
Не казвам че РК е номер едно, но и истерията ви не ми допада. Ще храня животното си с тази храна, която му допада най-много и няма да позволя някакви истерични лелки да ме откажат във вреда на кучето да не му вземам точно тези гранули.
Сега мисля да прехвърля кучето си на Еукануба
1.Кучето ти е казало че тази храна му допада най много и ти нямаш избор

2 РК най му допада щот кучето е опитвало останалите храни и нъц никоя не му харесва
3 Сега последно БАРФ или Еукануба
Искрено ме забавляваш,само ще си позволя съвсем тихичко да ти намекна че тези твои изявления ми навяват едни далечни спомени за един приказен герой.