ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива незаконни боеве с мечки в Украйна РОЯЛ КАНИН участва в спонсорирането на обучения на кучета с жива стръв
Публикувано: 24 July 2013 - 02:58 PM
На теб ти е смешно, а на мен косата се откъдри, когато ме уведомиха в неделя от клиниката че кучето е погълнало дървена шпатула и повръщаше. Ходих до там да го храня с бариева каша за контрастните снимки и им звънях по нанайсе пъти на ден за да кажат какво показва снимката. До вчера сутринта бе под въпрос дали ще отварят корема, ако шпатулата е заседнала, или ще му се размине на момчето. Е, слава Богу, размина му се. Но там се наложи да го хранят с РК вет-линия. Ей ти стресова ситуация, за която говоря.
1. Кучето не ми е казало, а ми е показало като супер-алергично чрез обривите си че една определена храна не му понася, а тази храна преди време му понасяше. За това в клиниката бе по-разумно да посоча вет-линията им, понеже други марки - напълно възможно са били в пъти по-добри - не ги знаех. И не ми се експерементира със здравето му - смяна на храната става за седмица две все пак.
2. Какво значи "не му харесва"? У нас нямаме такива дивотии - 15 минути и паницата се маха, който е ял - да е ял, инак отива да си чете вестника)))Не става дума на кучето да му "харесва", става дума как му се отразява. В крайна сметка има моменти когато най-харесва да яде изпражнения. Е... С тях ли да го храня?:-))))))))))))))))))
3. Последно БАРФ, не виждам друга алтернатива. Само че ще го захранвам много внимателно - 10 дена сме още на лекарства срещу повръщане. Минусите при БАРФ са в това, че в хотели за кучета не хранят така, ако ти се наложи да пътуваш и да оставиш кучето там. Дори да им напълниш хладилника с месо, шкембе непочистено, телешки и агнешки опашки, пилешки шийки, телешки и агнешки обрезки-сухожилия, извара и т.н. няма гаранция че ще съхраняват храната правилно и ще го дават на куч. Ей това е наистина адски неудобно.
И заглавието е редно да се промени - не са незаконни боеве с мечки, а ловджийски шампионат, който е разрешен и е законен в Украйна. За да се махне това, трябва да се забрани ловът като цяло със закон, което е невъзможно.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 29 July 2013 - 12:48 PM
информация от сайта на 4 Лапи

Публикувано: 30 July 2013 - 12:31 AM
Furia_S, в 24 July 2013 - 12:58 PM, написа:
Ловджийски шампионат ли ?
Кафявата мечка е защитен вид .В Европа. А измъчването на каквото и да е беззащитно животно не се оправдава с нищо.Тъй че минавай директно на натюрелно хранене, без колебания.
Пък 4те лапи, ако може, да не ме държат на стенд бай до преговорите си с тези боклуци . И временно да прекратявят петициите си до яснота ,нали.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 30 July 2013 - 05:42 AM
Проблемът е държането им в плен с цел обучението на кучета, а и с каквито и да е други цели...
Заглавието на темата е заглавието на статията на Четири лапи.
Публикувано: 30 July 2013 - 12:48 PM
Предполагам че в Украйна си имат подобно разрешение, а те по закони са там много особени. Тях ЕС и Брюксел не ги бъркат, те не са към ЕС, изобщо имат някакви си свои собствени правила и не се съобразяват с никой доколкото можах да разбера. Като отпадне РК като спонсор, учредителите на шампионата ще намерят друга марка храни, или друг спонсор, ако отпаднат храните, наплашени от наказанието към РК, ако има такова. Но самият шампионат ще продължи, предполагам, защото другата алтернатива е да се забрани изобщо лов на мечки и глигани, а там ловен туризъм е доста разпостранен.
Всичко е пари, както винаги.

Публикувано: 30 July 2013 - 02:15 PM
И само едно питане към owl на базата на какво се определя квотата за отстрел в страни като България например.
Публикувано: 30 July 2013 - 02:42 PM
Оле боже, не мога да повярвам, вече са цели подвижнИ крематориИ. Четете повече глупости и вярвайте на жълта преса, като толкова ви е акъла.
То и в Русия се твърди че в България бездомни глутници НЯМА и проблема е изцяло решен благодарение на Кастрирай-Върни. Това отговаря ли на истината? Не напразно като дойдат тук руските туристи или купуващи жилище за постоянно пребиваване чак хлъцват - как живеете тук? И купуват кучегони.
Бре как може разумен човек да вярва на пропаганда, не проумявам.

Публикувано: 30 July 2013 - 03:59 PM
dios1, в 30 July 2013 - 02:15 PM, написа:
И само едно питане към owl на базата на какво се определя квотата за отстрел в страни като България например.
Публикувано: 30 July 2013 - 04:44 PM
owl, в 30 July 2013 - 03:59 PM, написа:
Темата е поредната безсмислица, дето ич биля не ми се коментира, ама тва подчертаното ме хвърля в оркестъра.
Так точно, бе джанъм, успяха да го опровергаят? Дан съ броили мечата популация??

Моля,не използвайте червения цвят!
Той е запазен за Модерацията.
Благодаря!
Мод
Публикувано: 30 July 2013 - 06:31 PM
mikivt, в 30 July 2013 - 04:44 PM, написа:
owl, в 30 July 2013 - 03:59 PM, написа:
Темата е поредната безсмислица, дето ич биля не ми се коментира, ама тва подчертаното ме хвърля в оркестъра.
Так точно, бе джанъм, успяха да го опровергаят? Дан съ броили мечата популация??

Моля,не използвайте червения цвят!
Той е запазен за Модерацията.
Благодаря!
Мод
До колко си запознат с материята?
Публикувано: 30 July 2013 - 07:55 PM
Публикувано: 30 July 2013 - 07:59 PM
В Украйна? Ходила ли сте в Украйна? Знаете ли изобщо за каква огромна площ иде реч? О, вече не смея да пиша за личния си опит, че ей сега ще изскочи пореден зоо-талибан и ще насочи срещу мен смъртоносният си показалец, питайки "ТИИИИ!!! Що си ходила в Украйна и как смееш да споделяш личният си опит!!! Отново говориш за себе си?! ААААА!!!???".

Публикувано: 30 July 2013 - 08:08 PM
owl, в 30 July 2013 - 06:04 PM, написа:
Разбираме го и двамата))Просто се шегуваме)) МикиВТ правилно е попитал, от там малко поразредихме обстановката)

Публикувано: 31 July 2013 - 08:08 AM
Квотата за отстрел на мечки в България,се определяше не от популацията а от ловните страсти на някои депутати и от така тиражираните в пресата нападения.При около 800 мечки в цялата страна надали има данни за свръхпопулация.Основния довод е че ловните стопанства почелят от 30 до 50 000 евро за убита трофейна мечка.
А и забравих, снимки на крематорИИ дет са измислени в украинското Лесичево носеха самите протестиращи украинци

Публикувано: 31 July 2013 - 08:42 AM
dios1, в 31 July 2013 - 08:08 AM, написа:
Квотата за отстрел на мечки в България,се определяше не от популацията а от ловните страсти на някои депутати и от така тиражираните в пресата нападения.При около 800 мечки в цялата страна надали има данни за свръхпопулация.Основния довод е че ловните стопанства почелят от 30 до 50 000 евро за убита трофейна мечка.
Публикувано: 31 July 2013 - 09:31 AM
Да, манипулиран си, точно както бяха манипулирани руснаците и украинци които писаха преди години по форумите си (още старото К-9 и по други по-малки, които не бачкат сега, К-9 умря като ресурс и се разцепи на нов и на алтернативен) че в България гледат кучета като ги въртят над главата и ги хвърлят в реката. Хората бяха чули недочули нещо, чели недочели някъде, и аре юруш на маслините - цяла България така гледа кучета. Наложи се да им обяснявам че става дума за "тричане" и не се практикува въобще, освен в едно закътано забравено от бога място и тук таме в умиращи селца. На някои, особено упорити зоо-талибани, се наложи да обяснявам няколко пъти.
Първосигнално повярваха на тази легенда, също както и на това че в България сме решили проблема с бездомните глутници с кастрирай - върни. И иди че им обяснявай как нямаш сестра...

Публикувано: 31 July 2013 - 12:29 PM
owl, в 30 July 2013 - 05:55 PM, написа:
http://dartsnews.bg/News/31460
http://www3.moew.gov...G_2008-2017.pdf

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !