starrkopf, в 19 August 2013 - 01:11 AM, написа:
renny_yang, в 18 August 2013 - 11:16 PM, написа:
Значи проблемът е, че е самотно, а не, че трябва да излезе навън.
Честито !
Но не е само това . Вие как си представяте живота на кученцето преди да отиде при новото семейство ? Ами нали затова едно животно преминава фази на развитие, а поведението му е отражение на средата , в която живее и опита натрупан до момента . Каккъв опит да има едно кученце на 60 дни , сменило кошарката с непознато място ?
Kато го лишавате от внимание не правите нищо друго,освен да го стресирате още повече. Нали затова те скимтят ,когато са в кучилото - търсят закрила и сигурност и от майка си и от другите кученца . Ама няма кой да пита или да попрочете ... А известно ли вие как се отразява този "игнор" и непукизъм ?
После ще ми пишете нови теми : " Кучето ми изпитва страх от самота " , или " Защо кучето ми постоянно търси контакт и внимание ?" ....
И ще го обучавате и ще го игнорирате отново , докато съвсем се предадете ,защото то няма да знае какво искате , дотолкова ще е объркано.
Но нищо , карайте както знаете . Те горките кучета търпят много .
Чудно как ще се отнасяте един ден с децата си : наверно и тях така ще пренебрегвате ?
Оставете кученцата си да се "окопитят " в новата обстановка , пък после ако няма ефект кажете на всички колко неадекватни съвети сте получили . Дайте им възможност да опознаят дома и да не се чувстват изолирани , да добият опит .
"Приятелю", ти нещо си жестоко объркан. Това е кученце. То трябва да се научи, че вие сте алфата, а то е обикновена бета
На една приятелка пинчерката и беше родила и когато на 2 месеца кученцата се раздвижиха и почваха да скимтят страшно силно..... Ъммм бих го описал с тази песен нищо, че е стара:
-Стягам багажа и дим да ме няма, изключвам телефона си и дим да ме няма, ей не ме търсете известно време.

Вход

Горе
Цитиране +