Dog.bg Форуми : German Sieger Show KASSEL 2013

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

German Sieger Show KASSEL 2013

#141 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 November 2013 - 04:08 PM

Качена снимка Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#142 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 04:11 PM

Снимки на хапането на някои от тяхКачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#143 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 04:13 PM

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#144 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 04:14 PM

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#145 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 04:16 PM

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#146 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 November 2013 - 04:19 PM

Показване на мнениетоYerom, в 25 November 2013 - 01:29 PM, написа:

Furia както писах на зигера участват хора всякъкви и от всякъде .Всеки е със своите амбиции,комплекси,възможности и познания ако щеш.Там всеки иска да бъде значим да бъде център на внимание да бъде с нещо повече от останалите,но често пъти мерака надминава възможностите и за това след това ги има такива клипове.

Колкото до сивите кучета в първата стотица мисля че нямаше класирани .Участваха като цяло малко на брои такива кучета кучета .

Родословни ли са?)))От развъдчици?))) Или хванати от улицата? (в контекста на спора ни в друг ресурс)

Защо са на мода с тази окраска с черен гръб?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#147 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 04:19 PM

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#148 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 04:38 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 November 2013 - 04:19 PM, написа:

Показване на мнениетоYerom, в 25 November 2013 - 01:29 PM, написа:

Furia както писах на зигера участват хора всякъкви и от всякъде .Всеки е със своите амбиции,комплекси,възможности и познания ако щеш.Там всеки иска да бъде значим да бъде център на внимание да бъде с нещо повече от останалите,но често пъти мерака надминава възможностите и за това след това ги има такива клипове.

Колкото до сивите кучета в първата стотица мисля че нямаше класирани .Участваха като цяло малко на брои такива кучета кучета .

Родословни ли са?)))От развъдчици?))) Или хванати от улицата? (в контекста на спора ни в друг ресурс)

Защо са на мода с тази окраска с черен гръб?

Furia На главния шампионат на Германския съюз за немски овчарки според теб какви кучета участват.Качена снимка

Колкото до окраската това е един огромен пазар които се диктува от пазарните правила.явно интереса към кучета с сива окраска е по малък и за това не са се наложили.

#149 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 November 2013 - 04:56 PM

Yerom
Атрактивна окраска като във всяка една порода?
Е, разделяне на шоу и работни линии не са само при вас, ама такъв сакътлък...... и да оправдавате тия истерици с изнервеност. Балабанов по световните как не е изнервен с кучетата си?

Смятате ли че НОК трябва да се купува от гаража, а не от развъдник?
User's Signature

#150 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 05:05 PM

[quote name='Furia_S' date='25 November 2013 - 04:56 PM' timestamp='1385391387' post='1125320']
Yerom
Атрактивна окраска като във всяка една порода?
Е, разделяне на шоу и работни линии не са само при вас, ама такъв сакътлък......
[/quo

Нещо не разбирам кои какво разделя.Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 05:08 PM

Как да не го разделяте? В атрактивни породи, модерни като НОК имате разделяне на шоу и работни линии. Защо не работете с родословни кучета които хем работят хем са екстерьорно добре се представят по изложби?
User's Signature

#152 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 05:49 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 November 2013 - 05:08 PM, написа:

Как да не го разделяте? В атрактивни породи, модерни като НОК имате разделяне на шоу и работни линии. Защо не работете с родословни кучета които хем работят хем са екстерьорно добре се представят по изложби?

Furia До ден днешен не съм прочел и видял родословие на немска овчарка в което да пише работна или екстериорна линия е,независимо дали е сиво ,черно или черно кафяво.Всички съвремени немски овчарки назад в родословието стигат до един и същи пра родител.Разнобразието на кръвни линии не значи разделяне на кръвните линии.И доколкото съм запознат със правилника за развъждане и селекция за всички немски овчарки условията са едни и същи независимо от цвета на космената покривка .

#153 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 05:56 PM

Добре, а откъде намирате работни линии? И защо по състезания и тук в БГ практически където и да се обърнеш все са зайци и сплескани шарани с черен гръб?
User's Signature

#154 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 06:19 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 November 2013 - 05:56 PM, написа:

Добре, а откъде намирате работни линии? И защо по състезания и тук в БГ практически където и да се обърнеш все са зайци и сплескани шарани с черен гръб?

Работни за какво?
А това за заиците и шараните : да не бъркаш нещо с някое ловнорибарско изложениеКачена снимка Качена снимка Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 06:23 PM

Yerom
Как за "какво"? За реална всекидневна работа, обектна, най-малко. Персонално към вас въпросът ми е следния: разделяте ли НОК на шоу и работни линии и с кои точно кучета работите? Интересно ми е, без майтап, би ми се искало да се сдобия със сивак с прав гръб от стар добър тип ГДР, а не със сплескан заек, с уши до земята, и трафаретен като шаран, оплитащ задните си лапи докато стигне фигуранта)))

Бихте ли ме ориентирали към развъдник с родословни хем красиви хем стабилни животни?

Или е по-почтено да се откажа от индустрията на НОК и да се ориентирам към ИЕО и малинуа?
User's Signature

#156 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 06:31 PM

Фурия,

разделяне има и то е точно на работни и шоу линии.
Това разделяне се е наложило точно от самите германци преди много години.
Така с години кучета от т.н. работна линия остават с анатомия и визия по - близка до първоначалните ,
а кучета от т.н. шоу линии се развиват и стигат до това което са днес , за добро или зло .
Принципно действително представители и от двете линии ( работни и шоу ) са наследници на едни и същи кучета , но с времето както се случва при всяка една порода има хора които държат на едни качества и визия и други които вярват , че кучето може да претърпи външна промяна и да съхрани своите работни качества.
Всяка група има своето право и е добре , че има различни хора с различни виждания и приоритети за да има повече и разнообразни линии днес.
Така например днес се ценят изключително много кучета представители на т.н. ГДР тип.
Хората развъждащи тези линии се стараят да не изчезнат те от породата тъй като с падането на Берлинската стена както хората , така и кучетата са се смесили :) Т.н. ГДР тип кучета се славят с изключително твърд характер , тежки кости и относително добро състояние на ТД и ЕД .
Към днешна дата има доста развъдчици които едновременно работят и с работни и с шоу линии, разбира се не рядко се правят връзки между представители на различните линии.Относно резултата не мога да кажа нищо конкретно ... принципно повечето развъдчици очакват една такава връзка да даде кученца с анатомия близка до тази на шоу линиите , но здраве и характер типични за ГДР тип кучета.
Естествено,че не пише нищо на родословията ... т.е. не пише шоу или работна линия , но към днешна дата съществуват доста представители на т.н. работни линии които в родословието си т.е. последните 5 генерации назад нямат нито един общ предшественик с т.н. шоу линии.

#157 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 06:34 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 November 2013 - 04:23 PM, написа:

Yerom
Как за "какво"? За реална всекидневна работа, обектна, най-малко. Персонално към вас въпросът ми е следния: разделяте ли НОК на шоу и работни линии и с кои точно кучета работите? Интересно ми е, без майтап, би ми се искало да се сдобия със сивак с прав гръб от стар добър тип ГДР, а не със сплескан заек, с уши до земята, и трафаретен като шаран, оплитащ задните си лапи докато стигне фигуранта)))

Бихте ли ме ориентирали към развъдник с родословни хем красиви хем стабилни животни?

Или е по-почтено да се откажа от индустрията на НОК и да се ориентирам към ИЕО и малинуа?

Ако се нуждаеш от куче което да охранява обект , моят съвет е да се насочиш към Каракачанката ... и това най - чистосърдечно !
Немската овчарка е социално куче и има нужда от близък контакт със своят собственик или хората с които живее. Според мен лично НОК страда когато е изолиран и от него се изисква само и единствено да охранява .

#158 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 06:43 PM

Показване на мнениетоmik, в 25 November 2013 - 04:34 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 November 2013 - 04:23 PM, написа:

Yerom

Ако се нуждаеш от куче което да охранява обект , моят съвет е да се насочиш към Каракачанката ... и това най - чистосърдечно !
Немската овчарка е социално куче и има нужда от близък контакт със своят собственик или хората с които живее. Според мен лично НОК страда когато е изолиран и от него се изисква само и единствено да охранява .

Абсолютно не съм съгласна че има строго определена порода за пазене на обект, просто бих искала да намеря сивак с изправен гръб старотипен със здръва психика, който да не се крие под масата ако види човек с пръчка.
User's Signature

#159 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 06:50 PM

Вадиш си грешни изводи за т.н. шоу линии от едно клипче в интернет .
Нима всички кучета от всяка една порода имат на 100% типичен за породата характер ?!? НЕ !
Както при т.н. шоу линии , така и при т.н. работни линии НОК има кучета с характер несъответстващ за породата.
Взимайки си куче от ГДР тип няма гаранция,че то ще е това което очакваш.
Не можеш да твърдиш , че всички шоу тип немски овчарки са страхливи и криви, това е нелепо .
Винаги съм смятала, че си здравомислещ човек и се надявам действително да размислиш над това което си написала.
Просто е нелепо.

#160 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 06:58 PM

Тъй де, просто се питам защо върлуват черни гръб кутрета и къде са останалите? Естествено че няма гаранция никога, включително като взема от развъдник от тия с черен гръб.

А има ли развъдници, където кучилата се тестират от опитни кинолози?
User's Signature

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема