Dog.bg Форуми : German Sieger Show KASSEL 2013

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

German Sieger Show KASSEL 2013

#541 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 December 2013 - 05:56 PM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 24 December 2013 - 05:31 PM, написа:

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 24 December 2013 - 04:14 PM, написа:

Щом вярваш на твоя генен инженер, да си беше взел ишиас и да му "отключиш" гените за работа Качена снимка ...Да видим после какво ще предаде на поколението...Качена снимка

Не може да се отключи нещо, което го няма Карлосе.
А останалите ти простотии, няма какво да ги коментирам.
Тествай си с бамбука, вярвай и прави каквото искаш. Не разговаряй повече с мен. Отдавна съм те помолил за това.

Наученото не се предава на поколението "ЛЕГЕНДАРНИ"Качена снимка ...но виж борбеността, драйва, агресията, доминантността -да...ако са заложени генетично.
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#542 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2013 - 06:09 PM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 24 December 2013 - 05:41 PM, написа:

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 24 December 2013 - 05:17 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 24 December 2013 - 04:46 PM, написа:

Няма една тема в тоя подфорум дето да не стигне до изясняване на лични отношения и кой на кого какво бил казал,направил.
Най-умрелия подфорум за една от най-известните и обичани породи Качена снимка
Хората като видят такива дрязги и бягат надалеч,вместо с радост да публикуват снимки на любимците си(били те родословни,НОК-подобни,мелези и др).,да задават въпроси и да търсят информация Качена снимка
Жалко е за кучетата и за феновете на породата Качена снимка

Когато истината се премълчава и ти казват това, което искаш да чуеш само, за да ти вземат парите ще бъде така.
На всеки детето му е любимо, но това не означава, че е най във всичко. Нали така.
И аз си обичам кучетата с всичките им плюсове и недостатъци, но не казвам че са "ЛЕГЕНДАРНИ".
Няма как да знаеш и тестваш всички кучета, за да направиш подобно заключение. Затова казвам, че са добри.
Като видя нещо по-добро не мога да кажа, че не е такова. Трябва да бъдем реалисти, а не да витаем в облаците и да се самозалъгваме.

Каза човека, продал множество кучила, на шоу и работни и дори малинои без родословия. Човека, велик на думи и който не е показал никаква работа до сега. Комплексара, който нарича другите комплексари.

Качена снимка За подарил, нищо не каза...Чак пък множество Качена снимка
Този, който се е интересувал е видял, и тествал. Ти си имаш "ЛЕГЕНДАРНИ"кучета, няма нужда да ти показвам Качена снимка
Защо казваш малинои, нали нямат родословие...т.е. не са чистопородни Качена снимка ...Ами аз такива взех и от Холандия бе...нечистопородни Качена снимка без FCI родословие Качена снимка
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

#543 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2013 - 06:37 PM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 24 December 2013 - 05:56 PM, написа:

Щом вярваш на твоя генен инженер, да си беше взел ишиас и да му "отключиш" гените за работа Качена снимка ...Да видим после какво ще предаде на поколението...Качена снимка

Тествай си с бамбука, вярвай и прави каквото искаш. Не разговаряй повече с мен. Отдавна съм те помолил за това.

Наученото не се предава на поколението "ЛЕГЕНДАРНИ"Качена снимка ...но виж борбеността, драйва, агресията, доминантността -да...ако са заложени генетично.

Наученото не се предава, но с работа, може да се отлючат всички видове гени и да се предадът активни, направо отключени на следващото поколение. А ако не работиш с кучето, нищо няма да предадеш и от отключени, за няколко поколения ще се превърнат в заключени не проявяващи се гени и за още няколко поколения ще изчезнат и никога повече няма да могат да бъдат отключени, защото няма да са там и няма да ги има..

#544 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2013 - 09:39 PM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 24 December 2013 - 06:37 PM, написа:

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 24 December 2013 - 05:56 PM, написа:

Наученото не се предава, но с работа, може да се отлючат всички видове гени и да се предадът активни, направо отключени на следващото поколение. А ако не работиш с кучето, нищо няма да предадеш и от отключени, за няколко поколения ще се превърнат в заключени не проявяващи се гени и за още няколко поколения ще изчезнат и никога повече няма да могат да бъдат отключени, защото няма да са там и няма да ги има..

По голяма глупост не бях чувалКачена снимка Гените или ги има или ги няма...Ако не тестваш кучетата, ще допуснеш да се развъждат такива, които са с по-мек характер и след няколко поколения качеството ще падне...Затова изискванията за теста трябва да са по-високи, за да не могат посредствени кучета да бъдат допускани да се развъждат. Така качеството ще остане по-високо.
Хайде сравнявай сега тестовете...Белгийски ринг, KNPV, SchH/IPO.
Кученцата още като малки се тестват за тяхните естествени(генетично заложени) способности, още докато са при майката. Ориентация, нюх, борбеност, доминантност, агресия...и т.н. Това те ще предадат на тяхното поколение, а не това, което са научили в последствие.
User's Signature

#545 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 December 2013 - 10:37 PM

Как се тестват бебетата кученца?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#546 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2013 - 01:17 AM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 24 December 2013 - 09:39 PM, написа:

По голяма глупост не бях чувалКачена снимка Гените или ги има или ги няма...

Леле, объркал си си професията май, така ми се струва. Що не отидеш, да им станеш един консултант на институтите, които се занимават с генетика? Ма може ли да са толкова прости, да назначават на работа разни доктори - инженери по генетика и молекулярни биолози, а да не вземат предвид особено ценното мнение на Карлоса от Димитров град? :re_037:
Алоу, кога стана и генетик, къде ти е дипломата?
Аз му давам информация от първа ръка и какви са най - новите открития в областа. А именно:
До този момент се считаше, че върху животните и човека, оказват влияние два фактора, генетиката и какви качества е унаследил от родителите си и средата, какви качества се придобиват, вследствие на взаимодействието с околната среда. Оказва се обаче, че средата е много по - мощен фактор, който е в състояние, да влия на генетиката. И да отключва определени гени, който да са в следващите поколения отключени и готови за употреба, демек, проявяват се външно. Това не означава, че наученото, се унаследява в готов вид в следващите поколения. Няма такова куче, което да се роди професор или такъв човек, който да се роди с висше образование. :re_037: Алоу.
Но ако се работи много, с няколко поколения кучета например, следващите поколения, ще се родят много работоспособни наготово. Това обаче, не означава, че се отрича селекцията и отсяването на качества, било то работни, психически или анатомични. Просто открили са нов фактор, влиящ върху генетиката, който изобщо не е за пренебрегване, а именно влиянието на околната среда. Която оказва влияние, при селекцията и естествения подбор, но също така се оказва, че има мощно влияние, на генетично ниво. :re_037:

#547 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2013 - 04:08 AM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 25 December 2013 - 01:17 AM, написа:

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 24 December 2013 - 09:39 PM, написа:

По голяма глупост не бях чувалКачена снимка Гените или ги има или ги няма...

Леле, объркал си си професията май, така ми се струва. Що не отидеш, да им станеш един консултант на институтите, които се занимават с генетика? Ма може ли да са толкова прости, да назначават на работа разни доктори - инженери по генетика и молекулярни биолози, а да не вземат предвид особено ценното мнение на Карлоса от Димитров град? :re_037:
Алоу, кога стана и генетик, къде ти е дипломата?
Аз му давам информация от първа ръка и какви са най - новите открития в областа. А именно:
До този момент се считаше, че върху животните и човека, оказват влияние два фактора, генетиката и какви качества е унаследил от родителите си и средата, какви качества се придобиват, вследствие на взаимодействието с околната среда. Оказва се обаче, че средата е много по - мощен фактор, който е в състояние, да влия на генетиката. И да отключва определени гени, който да са в следващите поколения отключени и готови за употреба, демек, проявяват се външно. Това не означава, че наученото, се унаследява в готов вид в следващите поколения. Няма такова куче, което да се роди професор или такъв човек, който да се роди с висше образование. :re_037: Алоу.
Но ако се работи много, с няколко поколения кучета например, следващите поколения, ще се родят много работоспособни наготово. Това обаче, не означава, че се отрича селекцията и отсяването на качества, било то работни, психически или анатомични. Просто открили са нов фактор, влиящ върху генетиката, който изобщо не е за пренебрегване, а именно влиянието на околната среда. Която оказва влияние, при селекцията и естествения подбор, но също така се оказва, че има мощно влияние, на генетично ниво. :re_037:

Ще го кажа отново...без да съм специалист генетик
Имаш две кучета, с което работиш да речем IPO. Ето това ти е околната среда, наложена от теб на кучето.
В този спорт не се изисква толкова много агресия, изисква се повече послушание и прецизност(за повече точки), не се изисква и доминантност.
Кучетата трябва да се впишат в тази среда, така че да се вземат повече точки.
Едното куче е доминантно, по-агресивно, екстремно като генетика...Другото няма такава агресия, не е доминантно, по-спокоен характер.
Ето тука идва подбора(селекцията)...Кое куче според теб ще се впише в тази среда определена от теб, така че да вземеш повече точки?
А, ако ги поставим в среда изискваща повече екстремност и агресия?

Така както го обясняваш по горе, все едно да вземеш посредствено куче, да работиш много с него и в последствие то щяло придобие някакви качества, които да предава на поколението си. Не, то ще се научи, но ще се приспособи до толкова към средата, колкото му позволява генетиката, която има. И тази генетика то ще предаде на поколението си...т.е. поколението също ще е посредствено.
Няма как да отключиш нещо, което го няма. А за да го има се прави селекция на база тест(околна среда).

User's Signature

#548 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 December 2013 - 01:22 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 24 December 2013 - 08:37 PM, написа:

Как се тестват бебетата кученца?

Отговорете на този въпрос, моля. Защото и на мен ми е интересно. Стига сте дракали. Аз си тествам по мой си начин, ама айде и гуру от породата да кажат.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#549 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2013 - 11:30 PM

Да, наистина ще е интересно как се тестват малките НОК-чета.

Иначе науката е създала такива тестове, независимо от породата, което предполагам си знаете отдавна:

Тестове за определяне характера на малките кучета по Кемпбел, Томан, Кьонек и Брето.

Полицейската школа предпочита да залага на учението на И.П. Павлов за типовете нервни системи, субективното тестване на преобладаващите реакции в поведението: хранителна, отбранителна, ориентировъчна, полова, апортировъчна, поискова, реакция на привързаност, родителска, игрова, подражателна и реакция на общуване чрез влияние върху вродените безусловни рефлекси с външни дразнители в непозната среда. Субективното тестване зависи от нивото на IQ, квалификация, етиката и не на последно място образоваността с последните научни знания на тестващият водач. Дори да се направи правилнен подбор на малко куче резултатите ще са по-малко или повече временни и ефективни и бързо ще се похабят преспективен характер и гените, ако индивидуалното обучение се основава на консервативно „политически и военно коректно“ обучение .

„...Инстинктите и навиците в най-голяма степен определят цялостното поведение на кучето. Инстинктите се унаследяват, но степента и формата на тяхната изява е силно повлияна както от състоянието на организма, така и от условията на средата... ... При изменение условията на възпитание се изменя преобладаването на една или друга реакция...“ ( извадка от статията с линк по-долу).

Преобладаващи реакции в поведението на кучето.

Физиология на висшата нервна дейност на кучето.

Типове висша нервна дейност.

Индивидуален подход при обучение на кучето.

#550 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2013 - 01:55 AM

Ами обикновено, нито един сериозен развъдчик няма да позволи да наблюдаваш, та камоли да тестваш неговите кученца. Просто ще ти изнесе кученцето, което е определил за теб, а ти дори, няма да имаш възможност да видиш останалите кученца.
Принципно, в зависимост за какво ти трябва кучето се тества по различен начин и с различни критерии. Аз когато избирах Ханк, можех да избирам от две кучила, като собественик на мъжкото куче, бащата на малките. Ако нямаше да взимам кученцето за себе си, хич нямаше и да избирам, а щях да оставя това право на унгарците, тъй като и те оставиха куценца за себе си. Изборът беше много труден и 4-5 дена докато бях там, мислих и въздишах непрекъснато. Сърцето ми беше спечелено от една прекрасна женска, с която се фотографирах за спомен. А избрах и взех Ханк, защото ми трябваше, мъжко куче, поради ред причини. Избрах си, най - любопиното и най - борбеното кученце, което беше и най - активно. Когато унгареца им хвърляше нова играчка (например празна кутийка от бира), първо това кученце отиваше и я взимаше тази играчка и докато не се наиграеше, не я даваше на другите да я вземат. Тествах кученцата и едно по едно. Хапане, желание за борба, реакция на гръм с камшика, спокойствие, желание да контактуват с мен, поведение в нова за тях среда. И не можех да реша, защото всички кученца реагираха прекрасно на тези тестове. Попитах унгареца, кое според него е най - силното куче в кучилата, той не отговори. Тъй като съм нахален, докато бях там, питах го няколко пъти. Последния път, когато му казах, взимам това кученце аз си го бях харесал, още на видеата които имах и бях гледал на бебета в България още, ми каза следното. Имаш набито око Георги. Още в когато наблюдава кученцата в България ти разбра кое е най - силното кученце.
Да, едно е да гледаш отстрани, а друго е да си там, овладян от емоциите, защото това са децата, на любимото ти куче, което го няма вече и трябва да избереш и всички да избират след твоя избор. Тогава си като сляп.
Това което ме отрезви бе, когато унгареца им хвърли кутийката от бира. Ханк я захапа и друго кученце не можа да се добере до нея, в следващия един час. След това я взимаше кученце номер две в йерархията - това е кученцето, което си избра унгареца. Ханк бе изключително независимо куче, а това което си избра унгареца, търсеше изключително контакта с човека и имаше концентрацията на възрастно куче, докато Ханк беше любопитен и искаше всичко да види и разбере и концентрацията хич я нямаше. Хвърлих им конг същата работа, Ханк го взе и докато не се наигра, другите не можеха да се докопат, но след като се наиграеше, великодушно им го оставяше да си играят с него останалите и да се борят за него. Другото което гледах е, дали кученцата имат паралелни крайници и да няма чупки в гръбначния стълб (т.е. да има плавна горна линия).
Моя приятел, взе изтърсака - Хектор. Най - малкото кученце, последно в йерархията. Той пък го взе, поради причина, която е далеч от здравия разум, но Хектор дойде при него и му облиза лицето и така се харесаха двамата, от пръв поглед.
След като в България Хектор разбра, че си има ново семейство, което го обича и подкрепя, той отказа да се подчинява на Ханк, като бивш водач на глутницата и на няколко пъти се сбиха между 60 тия и 75 тия ден, като диви котки. В единия от тези боеве (не че сме ги позволявали, просто всичко се случи мигновенно и от игра, се превръща в жесток бой), в бой от няколко секунди, докато им се скарам и ги разделя, Ханк скъса и отхапа ухото на Хектор. :(
На снимката сме аз, държейки Гина, която обикнах от пръв поглед и която ме обичаше и ми ближеше лицето. Моят приятел Пламен, държейки Хектор, който бе изтърсака (но който се превърна в прекрасно и много сериозно мъжко куче), Ласло, който държеше кучката, която искаше да остави за себе си, но тъй като 5 годишният му син избра другата кучка - Гилда, която също бе много хубаво куче, аз взех Гитта за моя приятел Румен.
Прикачена снимка
Това са кученцата от едното кучило, всичките мъжки:
http://www.youtube.c...h?v=dpf_QheoCBQ
А това са кученцата от другото кучило, всичките женски + 1 мъжко:
http://www.youtube.c...h?v=hRDpF7txAHA
От женските, винаги Гитта и Гилда отнасяха гюдерията.
Ето я Гитта как се превърна:
http://www.youtube.c...h?v=zwXGndL8ZkA
http://www.youtube.c...h?v=g0PM08b_mPA
А ето го Хектор:
http://www.youtube.c...h?v=sLmzwe16U94
http://www.youtube.c...h?v=vK7eXfofalc

#551 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2013 - 06:41 AM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 27 December 2013 - 01:55 AM, написа:

Ами обикновено, нито един сериозен развъдчик няма да позволи да наблюдаваш, та камоли да тестваш неговите кученца. Просто ще ти изнесе кученцето, което е определил за теб, а ти дори, няма да имаш възможност да видиш останалите кученца.

Бах маа му...аз в Холандия съм попаднал на много "несериозен" развъдчик Качена снимка
Тествах всички кученца(мъжки и женски) и развъдчика ме погледа докато ги тествам. После ми каза гледай...започна да ги тества той.
Ако някой със слабо сърце беше видял този тест, със сигурност щеше да се обади на организация за защита на животните Качена снимка Бях и при друг развъдчик...същата работа Качена снимка
Само че, за тях това е нормално, като се има в предвид, за какво се развъждат кучетата.
Нямаше кученце и в двете кучила, което да няма борбеност, висок праг на болка(за възрастта си Качена снимка ), апортировъчен инстинкт(метална тръба, дърво, пластмаса, стъклоКачена снимка, голяма връзка ключове-само метал), доминантност, концентрация и т.н... за хапане изобщо няма смисъл да споменавам Качена снимка .
Тия хора, защо са толкова "несериозни" развъждачи, нямам обяснение.Качена снимка Качена снимка
User's Signature

#552 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 December 2013 - 01:18 PM

Георги Симеонов

Цитат

Чакайте малко, не мога да се съглася - че аз от такъв развъдчик ще бягам надалеч тогава. Как така да не мога да видя кутрето с останалото кучило и как точно то реагира на отворен чадър, хвърляно шише със стотинки вътре, дрънчане на ключове? какво говорите - просто ще ми го изнесе, ми аз тогава няма да го взема, откъде да знам че кутрето няма да е едно истерично, което го е страх от сянката си и само ще джафка по вятъра, инак изпада в ужас ако види непознати или чуе гръмотевици? Вие знаете ли около нас колко изгубени в паника и ужас покрай пиратки на нова Година НОК-подобия бягаха или се криеха под стълби?
Нещо... не ми изглежда много сериозно това - да не позволиш да наблюдаваш, да не видиш кутрето сред другите в кучило като поведение, просто ще ми го изнасе "На, те това е за теб"...
Това е много странно и определено бих търсила друг развъдчик.
User's Signature

#553 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 27 December 2013 - 02:15 PM

Аз също си мисля обратното...а именно,че трябва да можеш да видиш кучилото и да си избереш....
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#554 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2013 - 02:58 PM

Избор само на пазара от размножители като Доги в кашончето имате избор от цялото кучило понеже ще сте единствените кандидати.При този които работи по правилата обикновено се чака за куче и той гарантира със името на развъдника си за качеството на това което е произвел там не се избира там се чака на опашка.Качена снимка

#555 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2013 - 06:03 PM

Показване на мнениетоYerom, в 27 December 2013 - 02:58 PM, написа:

Избор само на пазара от размножители като Доги в кашончето имате избор от цялото кучило понеже ще сте единствените кандидати.При този които работи по правилата обикновено се чака за куче и той гарантира със името на развъдника си за качеството на това което е произвел там не се избира там се чака на опашка.Качена снимка

Бах маа му...Ами аз в Холандия съм попаднал не само на "несериозен" развъждач(според Георги Симеонов), ами и на размножител(според "експерта-кинолог)Качена снимка ...Дали не съм се прекарал Качена снимка Качена снимка
А защо на този холандски "размножител" кученцата са капарирани, още преди да се направи запложданетоКачена снимка , мъжкия му е едно от най-използваните кучета в KNPV, като разплодник(без още да е положил някакъв изпит) Качена снимка, доста от кученцата, които е продал са действащи полицейски кучета(забележи "експерте").
А аз до този момент, съм нямал куче с такъв драйв, борбеност, доминантност, праг на болка...Качена снимка
User's Signature

#556 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2013 - 06:58 PM

Показване на мнениетоYerom, в 27 December 2013 - 12:58 PM, написа:

Съгласна съм, че за кучета се чака, понякога с години, това не е само в дадена порода, навсякъде е така, капарираш, записваш се за определена скачка и чакаш. Дори разбирам че развъдчика не е длъжен да пуска някого у дома, обяснимо е, но сега сме в ерата на интернета, има го ютуб, нормален развъдчик снима цялото кучило да видят хората как се държат бебета и в какви условия се отглеждат. Какви са тези - на ти, ето това е твое. А къде ще е гаранция че това е кутре от точно тази скачка, ако кутрета ги крият? Не така, нормални развъдчици не си крият малките, напротив - снимат ги, показват производители, роднини, братчета сестричета, дават коректно описание на характера.... При нас имаше случаи на подмяна на кучета и пренабиване на чип, така че много трябва да се внимава все пак...
User's Signature

#557 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2013 - 07:08 PM

Незнаико сигурен ли си че не си попаднал на битака в Холандия че тебе само към пазарите и кашончетата те влече.Качена снимка Не пиши глупости Качена снимка ти никога не си имал научени кучета.

#558 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2013 - 07:17 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 27 December 2013 - 06:58 PM, написа:

Показване на мнениетоYerom, в 27 December 2013 - 12:58 PM, написа:

Съгласна съм, че за кучета се чака, понякога с години, това не е само в дадена порода, навсякъде е така, капарираш, записваш се за определена скачка и чакаш. Дори разбирам че развъдчика не е длъжен да пуска някого у дома, обяснимо е, но сега сме в ерата на интернета, има го ютуб, нормален развъдчик снима цялото кучило да видят хората как се държат бебета и в какви условия се отглеждат. Какви са тези - на ти, ето това е твое. А къде ще е гаранция че това е кутре от точно тази скачка, ако кутрета ги крият? Не така, нормални развъдчици не си крият малките, напротив - снимат ги, показват производители, роднини, братчета сестричета, дават коректно описание на характера.... При нас имаше случаи на подмяна на кучета и пренабиване на чип, така че много трябва да се внимава все пак...

Нали питаше за тестване......... по интернет как ще ги тестваш .Ти за DNA тест не си ли чувала ? При НОК отдавна е задължителен Само при кучетата на Незнаико на пазара е на чесна пионерска Качена снимка верваите ми.

#559 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2013 - 09:05 PM

Ще спрете ли да се плюете един друг а да отговаряте по същество? То бива взаимна омраза ама чак толкова... Излагате се. Е щом не може по клипчета, то без реално виждане на живо на кучила ич беля, какви са тези приказки че не може да се види кучило в реала? Какво има да крие един истински развъдчик, щом си крие кучета?
User's Signature

#560 Потребителят е офлайн   404 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 December 2013 - 09:10 PM

Furia, моля недейте да прекъсвате това забавление за много хора, които четем детинското заяждане на уж големи и зрели хора :db_046:. Толкова е забавно, а също и отчасти полезно. Моля, оставете тази дългогодишна забава да продължи!!! Сутрин четенето на тази тема е част от ритуала ми по пиене на кафе и четене на интересни и забавни истории онлайн :tb_195: :af_089:.

:rc_036:

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема