Dog.bg Форуми : German Sieger Show KASSEL 2013

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

German Sieger Show KASSEL 2013

#581 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 December 2013 - 09:40 PM

Е тъй де,като цяло за идеята :md_064:
Инак предполагам с подходящата дресировка биха показали повече тези кучета....
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#582 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2013 - 02:11 PM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 27 December 2013 - 09:25 PM, написа:

Аз мога да кажа, че много, ама много по - лесно ми беше, когато взимах Бонт от Жинопо и Иржи Новотни е преценил, кое е най - подходящото куче за мен. Просто ми го изнесе и каза, това е твоето куче.И аз го гушнах и всички много му се радвахме. Любопитен бях да видя и другите кученца какви са, но сега, когато избирах от унгарците, видях в каква дилема и какви размисли се вкарах. Предпочитам вариант 1, Иржи Новотни да ми го изнесе и връчи. Много по лесно е, а избора му беше перфектен за мен.
....................................................................................................................................................................................
Защото ти имаш навика да плюеш, там от където си бозал(ти май забрави от кого си бозал) ....Гола вода си като интелект, да не говорим за възпитание и образование. Пълен простак си и наглец и на всичкото отгоре и комплексар! Просто си от най - отвратителните хора, които не мога да понасям.

Качена снимка Майстор на късия разказ... Но защо се преиначават и премълчават някои детайли, което не е за първи път, си нямам на идея Качена снимка Качена снимка
Моля те, пусни видеото как Иржи ти връчва Бонт(мир на праха му)...или да го пусна аз Качена снимка
И защо като съм гола вода като интелект, простак, наглец и без висше Качена снимка , ме послуша от къде да си вземеш куче, с което в последствие да си избиваш комплексите...Аз бягам и страня от такива хора Качена снимка , камо ли да ги послушам. Качена снимка Е да, имам си и недостатъци...прекалено съм прям.Качена снимка
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#583 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 December 2013 - 07:22 PM

Доги,
За какво говориш?

Някой може ли да обясни за кое иде реч? МОЛЯ без личностни нападки!

Обясни И твоята гледна точка.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#584 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2013 - 09:37 PM

Качена снимка Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#585 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2013 - 09:50 PM

Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#586 Потребителят е офлайн   gsdbg Икона

Публикувано: 29 December 2013 - 09:57 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 December 2013 - 07:22 PM, написа:

Доги,
За какво говориш?

Някой може ли да обясни за кое иде реч? МОЛЯ без личностни нападки!

Обясни И твоята гледна точка.

Явно си имат някакви лични раздори и нямат смелост да си решат проблема като възрастни хора а се разнасят по форума, като някакви недорасли деца... То по скоро единия, като гледам как се опитва да очерни другия, не мога да определя завижда ли му , какво ли , но не мисля, че това е това е толкова важно.

На мен лично ми е по-интересно изказването на Доги Дог, как самият той ще го коментира:

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 27 December 2013 - 10:32 PM, написа:

Никога не съм учил куче на нещо, което да няма смисъл. Например нещо като IPO. Аз не обучавам кучетата си на спорт, а да ми бъдат полезни в реалната среда. Като куче за охрана, персонална защита, следа.
Послушанието го правя дотолкова, колкото да мога да работя с кучето, не за точки.
Вие сте свикнали да виждате кучета, научени на определени неща, повтаряйки ги всекидневно, докато се научат да ги правят перфектно по определени правила, за точки.
При обучението, аз се осланям на генетично заложените инстинкти на кучето и ги използвам. Ако то няма такива на нужното ниво, което определям чрез тестове, няма смисъл да работя с него.

Извинявам се, но такава простотия не бях чувал или чел където и да било. Тъй казано означава, че взимаш кученце от велик и прехвален холандски развъдник и спестяваш месеци тренировки и отиваш на шампионата, което няма как да стане. Няма дисциплина създадена от човек, която да не изисква повторение за да се научи дадено куче. В youtube.com има достатъчно видеа, които го доказват, дори ако се загледате във видеата от състезанията/шампионатите или там както се казват, се търси висока степен на усвоени умения, което колкото и да е генетично заложено в дадено куче , без повторения не става... Честно казано горния коментар ме накара да се погледам доста видеа за ИПО и КНПВ , и да ги сравня. Еми и двете имат много общо - просто едното е с няколко нива по-усложнено от другото , но основата е една и не мисля, че едно наистина добре подготвено куче за ИПО с малко повече упражнения няма издържи изпит КНПВ.

#587 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2013 - 10:47 PM

Показване на мнениетоgsdbg, в 29 December 2013 - 09:57 PM, написа:

На мен лично ми е по-интересно изказването на Доги Дог, как самият той ще го коментира:

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 27 December 2013 - 10:32 PM, написа:

Никога не съм учил куче на нещо, което да няма смисъл. Например нещо като IPO. Аз не обучавам кучетата си на спорт, а да ми бъдат полезни в реалната среда. Като куче за охрана, персонална защита, следа.
Послушанието го правя дотолкова, колкото да мога да работя с кучето, не за точки.
Вие сте свикнали да виждате кучета, научени на определени неща, повтаряйки ги всекидневно, докато се научат да ги правят перфектно по определени правила, за точки.
При обучението, аз се осланям на генетично заложените инстинкти на кучето и ги използвам. Ако то няма такива на нужното ниво, което определям чрез тестове, няма смисъл да работя с него.

Извинявам се, но такава простотия не бях чувал или чел където и да било. Тъй казано означава, че взимаш кученце от велик и прехвален холандски развъдник и спестяваш месеци тренировки и отиваш на шампионата, което няма как да стане. Няма дисциплина създадена от човек, която да не изисква повторение за да се научи дадено куче. В youtube.com има достатъчно видеа, които го доказват, дори ако се загледате във видеата от състезанията/шампионатите или там както се казват, се търси висока степен на усвоени умения, което колкото и да е генетично заложено в дадено куче , без повторения не става... Честно казано горния коментар ме накара да се погледам доста видеа за ИПО и КНПВ , и да ги сравня. Еми и двете имат много общо - просто едното е с няколко нива по-усложнено от другото , но основата е една и не мисля, че едно наистина добре подготвено куче за ИПО с малко повече упражнения няма издържи изпит КНПВ.

Изказа се още един спортист/ка...Задължително ли е всеки, който си взима работно куче, да ходи по шампионати...На шампионатите има правила и точки...в реална обстановка те ще важат ли.Качена снимка За мен е по-важно генетичната основа и базата на развъждане. Аз не гледам наученото от кучето и прецизността на изпълнението, а как реагира то в непозната за него среда. Дали има необходимите качества за работно, не за спортно куче. Спорта и реалната работа са две различни неща господине/госпожо...Обучението е също различно...
Едно наистина добре подготвено куче за ИПО може да мине КНПВ, ако му позволяват генетичните заложби господине/госпожо...Само че такива кучета са доста малко...
https://www.youtube....h?v=e5B0R6A2EpQ
Няма да се учудя, ако видим това и с голдън ретривър Качена снимка Качена снимка
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

#588 Потребителят е офлайн   gsdbg Икона

Публикувано: 29 December 2013 - 11:20 PM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 29 December 2013 - 10:47 PM, написа:

Изказа се още един спортист/ка...Задължително ли е всеки, който си взима работно куче, да ходи по шампионати...На шампионатите има правила и точки...в реална обстановка те ще важат ли.Качена снимка За мен е по-важно генетичната основа и базата на развъждане. Аз не гледам наученото от кучето и прецизността на изпълнението, а как реагира то в непозната за него среда. Дали има необходимите качества за работно, не за спортно куче. Спорта и реалната работа са две различни неща господине/госпожо...Обучението е също различно...
Едно наистина добре подготвено куче за ИПО може да мине КНПВ, ако му позволяват генетичните заложби господине/госпожо...Само че такива кучета са доста малко...

Айде без квалификации, да не отговарям подобаващо.

Като сте толкова разбиращ и осмивате шампионатите като цяло, независимо дали са КНПВ, Мондиоринг, Ипо, Шунтцхунд, ПХ и още един куп други дисциплини/системи за обучение, които пресъздават именно реална и полева работа по един или друг начин, и търсите някакво признание от останалите, покажете нещо реално как обучавате и какви резултати сте постигнали без повторения и упражнения. Но със сигурност няма да покажете нищо, защото няма как да стане или навярно всичко става на тъмно и тайно място, което никой не може да види. По същия начин както "отговорихте" на Шибуми_гърл за това как тествате малките кученца, защото сте изключително прям, не сте търговец и не гоните никаква комерсиална цел.

Като гледам, вие просто търсите някой с който да се счепкате за да привлечете внимание към себе си, в което няма нищо лошо, но ще е по-полезно за вас да излезнете пред света с постижения, а не с празнословие и глупави изказвания по форумите.

#589 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2013 - 11:58 PM

Това е реална работа според НезнаикоКачена снимка. Мъка мъка мъка......Качена снимка

В ролята на каскадьора...... DOGI Качена снимка Качена снимка

http://youtu.be/ffezmlcyz6c Качена снимка

#590 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2013 - 12:05 AM

Показване на мнениетоgsdbg, в 29 December 2013 - 11:20 PM, написа:

Като сте толкова разбиращ и осмивате шампионатите като цяло, независимо дали са КНПВ, Мондиоринг, Ипо, Шунтцхунд, ПХ и още един куп други дисциплини/системи за обучение, които пресъздават именно реална и полева работа по един или друг начин, и търсите някакво признание от останалите, покажете нещо реално как обучавате и какви резултати сте постигнали без повторения и упражнения. Но със сигурност няма да покажете нищо, защото няма как да стане или навярно всичко става на тъмно и тайно място, което никой не може да види. По същия начин както "отговорихте" на Шибуми_гърл за това как тествате малките кученца, защото сте изключително прям, не сте търговец и не гоните никаква комерсиална цел.

Като гледам, вие просто търсите някой с който да се счепкате за да привлечете внимание към себе си, в което няма нищо лошо, но ще е по-полезно за вас да излезнете пред света с постижения, а не с празнословие и глупави изказвания по форумите.

Качена снимка Качена снимка Качена снимка Господине/госпожо...Най-вероятно госпожо по начина, по който се изразявате Качена снимка Има системи за обучение, които са по-близо до реалната среда и такива, които са много далече от нея. Едните изискват повече атлетичност, агресия, доминатност, борбеност, а други не. Ако сте малко по-запозната, нямаше да пишете глупости и сега да ми отговаряте троснато.
Най-малко съм искал да ви обидя, като ви нарекох спортистка.
Ако съм искал някъде да се показвам и да се състезавам, щях да съм спортист.
Не кучетата от спортните шампионати ще спасят човешки живот, ще защитят границата на държавата ни, ще открият наркотици, взривни вещества и т.н., а тези, които работят на улицата заедно с полицията и армията.
Там обучението е доста различно. Скоро да сте чули за полицейско куче заловило наркотици, взрив, хванало нелегални емигранти...сигурно не. Но знаете за спортните постижения при кучетата в спорта.
Дано сте ме разбрала и не ми отговаряте повече троснато.
И тъй като сте доста далеч като информация за КНПВ и какво означава тази абривиатура, ще ви пусна едно клипче, което показва идеята за създаването на тази организация и основата като изпитания.
Приятно гледане.

https://www.youtube....h?v=O9r1kaMb5gg
User's Signature

#591 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2013 - 12:28 AM

Незнаико ти едно куче не можеш да накараш да седне а расъждаваш на глас за реална работа.Мъка.....Качена снимка скоро ходил ли си на лекарКачена снимка

#592 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2013 - 12:37 AM

Показване на мнениетоYerom, в 30 December 2013 - 12:28 AM, написа:

Незнаико ти едно куче не можеш да накараш да седне а расъждаваш на глас за реална работа.Мъка.....Качена снимка скоро ходил ли си на лекарКачена снимка

Ти пак ли се появи бе бивш "ЕКСПЕРТЕ-КИНОЛОГ" от родната полиция.
Не каза кой ти даде този акъл, да вкараш ишиаси, като работни кучета в родната полиция, дето никой от бившите ти колеги не ги ще и си купуват кучета, за да работят на улицата.
User's Signature

#593 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 30 December 2013 - 12:42 AM

Не виждам защо е това противопоставяне на спортни и ''реални''.
В крайна сметка не може всички да сме полицаи,охранители или пък да искаме куче за реална защита.
Всеки един стопанин си има приоритети.
Много хора спортуват и се забавляват едновременно с кучетата си.
Пък и има толкова други спортове,които НОК може да спортува-аджилити,флайбол,фрийстаил,гън дог,при нас има пастирски състезания(не им знам името),уейт пулинг,байкджоринг и какво ли още не.
:beer:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#594 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2013 - 12:50 AM

Незнаико ти като какъв се изявяваш Качена снимка дане си кадровик в МВР и какво те бърка тебе полицията.Да нямаш нещо комплекси.Качена снимка

#595 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2013 - 12:55 AM

Показване на мнениетоYerom, в 30 December 2013 - 12:50 AM, написа:

Незнаико ти като какъв се изявяваш Качена снимка дане си кадровик в МВР и какво те бърка тебе полицията.Да нямаш нещо комплекси.Качена снимка

Мен не ме бърка, ами ми е жал за бившите ти колеги, дето от собствените си мизерни парици си купуват кучета, с които да могат да работят, заради акълии като теб, влезли по втория начин в полицията.
Тези ишиаси дето си ги вкарал в полицията, с какви пари са купени бе "експерте"...не са ли от данъците, които плащаме ние...
User's Signature

#596 Потребителят е офлайн   gsdbg Икона

Публикувано: 30 December 2013 - 01:04 AM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 30 December 2013 - 12:05 AM, написа:

Качена снимка Качена снимка Качена снимка Господине/госпожо...Най-вероятно госпожо по начина, по който се изразявате Качена снимка Има системи за обучение, които са по-близо до реалната среда и такива, които са много далече от нея. Едните изискват повече атлетичност, агресия, доминатност, борбеност, а други не. Ако сте малко по-запозната, нямаше да пишете глупости и сега да ми отговаряте троснато.
Не кучетата от спортните шампионати ще спасят човешки живот, ще защитят границата на държавата ни, ще открият наркотици, взривни вещества и т.н., а тези, които работят на улицата заедно с полицията и армията.
Там обучението е доста различно. Скоро да сте чули за полицейско куче заловило наркотици, взрив, хванало нелегални емигранти...сигурно не. Но знаете за спортните постижения при кучетата в спорта.
И тъй като сте доста далеч като информация за КНПВ и какво означава тази абривиатура, ще ви пусна едно клипче, което показва идеята за създаването на тази организация и основата като изпитания.
Приятно гледане.

Не аз а вие сте доста далеч от системите за обучение да не говорим за КНПВ. Вие живеете в много сериозна заблуда за обучението на кучета за каквато и да е работа, доколкото мога да ви преценя от писанията ви, за вас кучето трябва да е просто мнооого агресивно и да държи на бой, дали ще бъде контролируемо или не няма значение. Присмивате се на хората, които се занимават любителски, което е смешно тъй като вие дори и тяхното ниво не сте достигнали, а се опитвате да им давате акъл. А дали се е чуло куче да се е доказало в реална ситуация, за което вие не сте чули е просто ваш пропуск, защото най-вероятно седите само пред компютъра и гледате клипчета, които не може да осмислите благодарение на което обърквате незапознатите, и явно сте много далеч от тези среди където са известни доказалите се кучета и техните водачи.

Не ми показвайте чужди трудове и филмчета за лека нощ, където само доказвате моите думи и се осмивате сам себе си, покажете нещо различно и натурално, което да ме обори.

#597 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2013 - 01:14 AM

Незнаико в полицията има сектор Кинология може да попиташ с какви пари купуват кучета .Маи скоро не си се преглеждал при лекарКачена снимка

#598 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2013 - 01:49 AM

Показване на мнениетоgsdbg, в 30 December 2013 - 01:04 AM, написа:

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 30 December 2013 - 12:05 AM, написа:

Приятно гледане.

Не аз а вие сте доста далеч от системите за обучение да не говорим за КНПВ. Вие живеете в много сериозна заблуда за обучението на кучета за каквато и да е работа, доколкото мога да ви преценя от писанията ви, за вас кучето трябва да е просто мнооого агресивно и да държи на бой, дали ще бъде контролируемо или не няма значение. Присмивате се на хората, които се занимават любителски, което е смешно тъй като вие дори и тяхното ниво не сте достигнали, а се опитвате да им давате акъл. А дали се е чуло куче да се е доказало в реална ситуация, за което вие не сте чули е просто ваш пропуск, защото най-вероятно седите само пред компютъра и гледате клипчета, които не може да осмислите благодарение на което обърквате незапознатите, и явно сте много далеч от тези среди където са известни доказалите се кучета и техните водачи.

Не ми показвайте чужди трудове и филмчета за лека нощ, където само доказвате моите думи и се осмивате сам себе си, покажете нещо различно и натурално, което да ме обори.

Качена снимка Качена снимка Качена снимка Точно така, госпожо ...любителски. Минах от там за кратко, от което последваха много въпроси...и започнах да търся и да се занимавам със сериозното.
Точно това любителското, подкрепено от "киноложки"организации, унищожи доста работни породи.
Сериозните кучета не са за любители, госпожо...Аз успях да се докосна в буквалния смисъл до сериозни кучета, за които едва ли сте чували...Не защото не са известни в тяхните среди, а защото вие сте любител...
Аз на когото съм искал да покажа, съм показал...и хора, които разбират и имат повече опит, ми се обадиха.
Лека нощ ви пожелавам.
User's Signature

#599 Потребителят е офлайн   gsdbg Икона

Публикувано: 30 December 2013 - 08:26 AM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 30 December 2013 - 01:49 AM, написа:

Качена снимка Качена снимка Качена снимка Точно така, госпожо ...любителски. Минах от там за кратко, от което последваха много въпроси...и започнах да търся и да се занимавам със сериозното.
Точно това любителското, подкрепено от "киноложки"организации, унищожи доста работни породи.
Сериозните кучета не са за любители, госпожо...Аз успях да се докосна в буквалния смисъл до сериозни кучета, за които едва ли сте чували...Не защото не са известни в тяхните среди, а защото вие сте любител...
Аз на когото съм искал да покажа, съм показал...и хора, които разбират и имат повече опит, ми се обадиха.
Лека нощ ви пожелавам.

Не се познаваме и не се опитвайте да ме вкарате в някакъв коловоз, защото няма да стане.Със сигурност съм на доста повече годинки от вас и с доста по-голям опит при братята руснаци.

Опитвам се да водя конструктивен спор с вас, но виждам, че сте поредният самозванец с високопарни приказки, осмиващ всички останали за да се самоизтъкне, колко е велик. Ама това, че нямал подходящо куче, но бил показал , това че само се бил докоснал и край , вече е експерт, това че си писал с холандци и успял да ги баламоса по същия начин и вече е едва ли не БОГ - всичко това губи смисъла да продължавам да си губя времето. Истина е, че хората, които наистина разбират или искат да разберат, не говорят, а действат в следствие на което говорят за тях.

Ако бяхте такъв за какъвто се опитвате да се представите, щяхте да бъдете доста по-толерантен, нямаше постоянно да се самоизтъквате на база нищо постигнато, както и нямаше да сте толкова праволинеен, което всъщност ме навежда на мисълта ,че едва ли не се опитвате да се рекламирате за да извлечете някаква полза от продажба или обучение, което е доста жалко по начина по-който го правите,

Живейте си със здраве, вече ми е ясно що за човек сте.

#600 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 December 2013 - 08:32 AM

Маааааааама му стара, ама спрете се бре хора...... Толкова гнусотии изчетох тук в двете посоки че просто ви се чудя. Какви са тези хора, дето не могат да се разберат помежду си, та тръгнали чрез кучета да си го мерят? Спрете се, моля ви, иде нова година, нов късмет, недейте така.... Хайде да са ви живи и здрави кучета та и вие покрай тях.
Това, което изчетох, май към български развъдчик за съвет ако искам работно НОК, няма да се обърна. Май ще потърся ротвайлери и черни териери. Не че при тях няма дракане, ама...

Направо не знам... Почти ме отказахте. Може би е за добро.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема