МНОГО СПЕШНА нужда от приемни и/или постоянни домове за 6 котки едната е глуха, друга е сляпа!
Публикувано: 20 September 2013 - 03:09 PM
Публикувано: 25 September 2013 - 11:48 AM
Вчера бях няколко часа с бандата котаци, за да мога да ги опозная и в обичайната им среда. Хора, страхотни са животините
Публикувано: 25 September 2013 - 12:12 PM
Относно цистита - може би трябва да се смени антибиотика, но това само лекар може да прецени.
А едно изследване на урина + ПКК + биохимия би могло допълнително да даде данни за състоянието на организма на животните.
Знам, че като за 6 котки това са много пари, но ако ще има да "лъсва" нещо - по-добре отсега да се знае.
p.s. Да не би пък да не е цистит? Ако имат камъни или песъчинки в бъбреци, пикочен мехур или уретра мисля, че също е възможно да се пишка кръв (от разраняването и механичното дразнене). За целта обаче пък трябва да се направи ехограф.
Публикувано: 25 September 2013 - 12:40 PM
grima, в 25 September 2013 - 12:10 PM, написа:
Синулокс взимат. След малко ще звъня в клиниката да питам какво да правим и ако трябва поне на една котка да пуснем някакви изследвания (досега не са правени), за да видим на какво може да се дължи проблема. Иначе като цяло котките са в добра кондиция. Нямат признаци нещо да ги боли, имат апетит, игриви са.
Публикувано: 25 September 2013 - 03:08 PM
Пак казвам, не съм лекар, не искам да поставям диагнози. Но ако може да пробвате и този вариант, не е някакво скъпо изследване.
П.П. Силно стискам палци на всички котани от темата. Уви, друго в момента не мога да направя
Публикувано: 26 September 2013 - 09:12 AM
Цуцинка и Гушла нямат камъни, но пък ще трябва да продължават с антибиотика и да им бъде изследвана и на тях урината. Кой ще ги дава тия антибиотици като стопанката заминава след 4 дена засега ми е пълна мистерия.
Както казах още в началото на темата, приемам помощ! ВСЯКАКВА ПОМОЩ ... Котките активно се предлагат за осиновяване в чужбина. Дори и да не се намерят веднага постоянни домове, то приемни ще бъдат подсигурени. Но ... преди това да се случи котките трябва да бъдат подготвени, т.е. пак опирам до това да им намеря приемни домове тук, в България. Трябва да бъдат в нечий дом, за да можем да видим дали лечението дава резултат и ако има някакви други проблеми и тях да видим и отстраним. Вариантът с някакво празно помещение под наем, където веднъж на няколко дена някой да ходи да слага храна вече е напълно неподходящ.
Трябват ми приемни домове за месец - месец и половина
Публикувано: 28 September 2013 - 12:07 PM
Публикувано: 01 October 2013 - 11:51 AM
За Мишо и Гушла имаше кандидат-осиновители, но явно нямаха търпение да мине подготовката и да намерим транспорт и преди 2 дена са си взели 2 котки от местния немски приют. За немските котки добре, за мен и тези 6 котки не много, но ... явно така е било писано.
Много благодаря на trontinia за дарението от 30 лева
janny, благодаря
Публикувано: 01 October 2013 - 04:59 PM
MechoPuh, в 01 October 2013 - 11:51 AM, написа:
Мина успешно и Аля вече е будна
Публикувано: 07 October 2013 - 11:45 AM
Вчера беше последната доза антибиотици на Гушла и Цуци. Те си пишкат съвсем нормално вече и само за профилактика им даваме паста Уропет. Миличката Аля още пишка кръв, но лекарите ме успокоиха, че това е съвсем нормално. Камъните са били гигантски и лигавицата на мехура и е ужасно наранена. Тя е на 4 различни вида медикаменти, но се чувства добре. Ще трябва да и взема и специална лечебна храна за струвитни камъни. Хубаво е и Цуци и Гушла профилактично да се хранят с такава, защото макар че при тях проблемите не бяха така изразени, все пак тестовете показаха наличие на кристали в урината.
Публикувано: 10 October 2013 - 11:10 AM
Купих и чувал специална лечебна храна за котки склонни към образуване на струвитни камъни.
Появи се чудесна възможност (а и честно казано други възможности за момента няма ...) Мишо и Бъди да заминат в една котешка къща в Германия, откъдето да им търсят нови домове. Времето много ни притиска, а и така котките имат много по-голям шанс скоро някой да ги хареса. Все пак едно е да видиш и пипнеш животинчето наживо, друго е да го гледаш само на снимка. За да могат да заминат обаче са нужни 180 лева за транспорт. Ваксините и другите им медицински разходи мога да платя разсрочено, лекарите ми влизат в положението. Пътят обаче трябва да заплатя в момента на тръгването им, нямам как ... Отново моля за помощ за тези 6 котки, а и заради все още настоящата им стопанка. Тя наистина е ужасно зле финансово и заминава за чужбина поради пълна невъзможност семейството и да намери препитание тук. Не е лош или безотговорен човек. За разлика от много жени в България, не си е разкарала котките, когато е забременяла и родила. Доколкото финансите са и позволявали не ги е оставила гладни или занемарени. Ако някой реши да помогне, може да го направи по форумската сметка или на рецепцията на Добро Хрумване или Антим. Познават ме и на двете места и съм напълно сигурна, че ако някой остави пари, те ще стигнат до мен.
Публикувано: 10 October 2013 - 11:58 AM
grima, в 10 October 2013 - 11:53 AM, написа:
Дано не ми се налага скоро отново, но е хубаво да знам, че има и други марки на пазара. Тази напр. я чувам за първи път, а ето че явно е хубава храна. Благодаря ти, че сподели
Публикувано: 16 October 2013 - 05:01 PM
Вчера Беба замина за Германия при новото си семейство! За това хубаво събитие "виновници" са изцяло tinati и прекрасните жени от Щройнерхилфе Булгариен, които неуморно и всеотдайно се трудят, за да осигурят на българските животни втори шанс и хубав живот
Публикувано: 23 October 2013 - 01:45 PM
Благодарение на Ели, Бъди и Мишо заминаха за Германия в една котешка къща
Публикувано: 30 October 2013 - 03:32 PM
Публикувано: 20 November 2013 - 12:11 PM
Преди седмица Бъди беше осиновен от котешката къща, но за съжаление все още нямам новини и снимки лично от осиновителката му. Дано да ми пише. Много бих искала да знам как е момчето. Това, което знам е, че той си я бил избрал
Вчера Цуцинка и Гушла също заминаха за Германия. Цуци директно при осиновители, а Гушла в приемен дом, но при човек, с който редовено си пишем. Вече дори имам снимки на двете момичета от новите места. Цуци се държала все едно цял живот там си е живяла, а Гушла, както се очакваше е малко стресирана, но пък много мила и гушлива.
Публикувано: 22 November 2013 - 01:32 PM

Вход

Горе
Цитиране +