Dog.bg Форуми : МНОГО СПЕШНА нужда от приемни и/или постоянни домове за 6 котки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

МНОГО СПЕШНА нужда от приемни и/или постоянни домове за 6 котки едната е глуха, друга е сляпа!

#21 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 September 2013 - 03:09 PM

Момичета, благодаря ви за мненията и препоръките! Маците вече са на широкоспектърен антибиотик и се надявам този път вече да имаме по-добри резултати с лечението им. Освен това всичките ги тествахме за FIV/FeLv и за мое огромно облекчение са НАПЪЛНО ЧИСТИ ОТ ГАДНИТЕ ВИРУСИ :af_089:. Честно си признавам, че чаках резултатите с ужас, защото зъбите на Аля са далеч от перфектни, Беба има лек гингивит около едно зъбче, една котка е с котешко акне, а 2 котки са с цистит (+1 със съмнение за цистит), както знаете. Направо си бях сигурна, че за "мой късмет" поне 2 котки ще излязат FIV+, но за щастие песимизмът ми не винаги е оправдан :smile:!

#22 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 September 2013 - 11:48 AM

С цистита пак се връщаме в изходна позиция въпреки антибиотика :dh_188:. След като събота-неделя имаше видимо подобрение, сега отново пишкат кръв. Вече съм в шах. Явно пак ще се ходи на лекар. Д-р Николова мислеше, че проблемът се дължи на нискокачествената храна, която са получавали в последните години-две. Това и на мен ми изглежда като най-логична причина, защото все пак цели 3 котки в един дом се оказаха с този проблем. В събота им купих чувал качествена храна (Роял Канин). Е, много и се зарадваха, естествено, ама подобрение със здравословния им проблем няма ... Толкова силно се надявах поне с тая гадост да се преборим докато стопанката им е тук и има кой да ги наблюдава сериозно, но очевидно няма да стане.
Вчера бях няколко часа с бандата котаци, за да мога да ги опозная и в обичайната им среда. Хора, страхотни са животините :wub:! Наистина страхотни! Толкова ми е тъпо, че тука никой не ги иска и в крайна сметка ще са поредните неоценени в собствената си страна, които ще дирят щастието навън. Въпреки, че ме познават съвсем малко и то по не особено приятни поводи като ходенето на лекар, в момента, в който влязох при тях, всичките ме наобиколиха. Чудех се кой по-напред да галя и гушкам :wub:. Имаше борба (нежна) кой да се настани в скута ми, кой да ме наближе по-усърдно, кой да се отърка в лицето ми :smile:. Разбрах или по-точно казано лично усетих защо Цуцинка се казва Цуцинка :ab_041:. Тя е едно пораснало голямо бебе - само се чуди към кой да се закрепи и да цока.

#23 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 September 2013 - 12:10 PM

Все пак да питам какви изследвания са правени? Какъв антибиотик са взимали и колко време?
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2013 - 12:12 PM

Висококачествената храна е хубаво нещо, но няма да даде кой знае какъв резултат за 3 дни.
Относно цистита - може би трябва да се смени антибиотика, но това само лекар може да прецени.
А едно изследване на урина + ПКК + биохимия би могло допълнително да даде данни за състоянието на организма на животните.
Знам, че като за 6 котки това са много пари, но ако ще има да "лъсва" нещо - по-добре отсега да се знае.

p.s. Да не би пък да не е цистит? Ако имат камъни или песъчинки в бъбреци, пикочен мехур или уретра мисля, че също е възможно да се пишка кръв (от разраняването и механичното дразнене). За целта обаче пък трябва да се направи ехограф.

#25 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 September 2013 - 12:40 PM

Показване на мнениетоgrima, в 25 September 2013 - 12:10 PM, написа:

Все пак да питам какви изследвания са правени? Какъв антибиотик са взимали и колко време?

Синулокс взимат. След малко ще звъня в клиниката да питам какво да правим и ако трябва поне на една котка да пуснем някакви изследвания (досега не са правени), за да видим на какво може да се дължи проблема. Иначе като цяло котките са в добра кондиция. Нямат признаци нещо да ги боли, имат апетит, игриви са.

#26 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2013 - 03:08 PM

Мечо, не съм лекар и нямам претенции да поставям диагнози или да се пиша разбирач (подчертавам предварително!). Говоря единствено от личен опит. Нашият сляп Мишко имаше проблеми с пишкането. Първото нещо, което направихме е да му се вземе малко, макар и не стерилна или там каквато е урина - просто с катетър му взеха малко урина (апропо, той милият изтърпя това упражнение дори без каквото и да било седиране!, което било голямо геройство) и още под микроскопа в кабинета се видя, че има песъчинки. Оказа се, че се запушва и оттам проблемите. Мина курс антибиотик, изцяло на лечебна храна и оттогва няма никакви проблеми. Ако се спре лечебната при него веднага се връща проблема.

Пак казвам, не съм лекар, не искам да поставям диагнози. Но ако може да пробвате и този вариант, не е някакво скъпо изследване.

П.П. Силно стискам палци на всички котани от темата. Уви, друго в момента не мога да направя :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 September 2013 - 09:12 AM

Вчера и трите котки, които пишкат кръв бяха на ехограф. За съжаление, както и се предполагаше проблем има и то сериозен. Аля има 2 камъка в пикочния мехур. Единият е с размери приблизително 1,5 на 0,5 см, а другият е зад него и не могат да се преценят точните размери :dh_188:. Съвсем я втасах вече ... Сега трябва да се прави биохимия, да се изследва урина и ... да взимаме решение за операция ако общото здраве на Аля го позволява. Вече наистина не знам как ще се оправям.
Цуцинка и Гушла нямат камъни, но пък ще трябва да продължават с антибиотика и да им бъде изследвана и на тях урината. Кой ще ги дава тия антибиотици като стопанката заминава след 4 дена засега ми е пълна мистерия.
Както казах още в началото на темата, приемам помощ! ВСЯКАКВА ПОМОЩ ... Котките активно се предлагат за осиновяване в чужбина. Дори и да не се намерят веднага постоянни домове, то приемни ще бъдат подсигурени. Но ... преди това да се случи котките трябва да бъдат подготвени, т.е. пак опирам до това да им намеря приемни домове тук, в България. Трябва да бъдат в нечий дом, за да можем да видим дали лечението дава резултат и ако има някакви други проблеми и тях да видим и отстраним. Вариантът с някакво празно помещение под наем, където веднъж на няколко дена някой да ходи да слага храна вече е напълно неподходящ.
Трябват ми приемни домове за месец - месец и половина :uc_029:. Е, и финансова помощ няма да откажа, макар че не храня голяма надежда някой да помогне.

#28 Потребителят е офлайн   janny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 September 2013 - 12:07 PM

Можем да вземем една котка в приемен дом, няма значение коя, нека вземем тази, която никой не иска. Но трябва да имаш предвид следното. Лора е ваксинирана и с нея всичко е наред, но Деви, който осиновихме от Бургас не е ваксиниран и не е кастриран още- няма 6 месеца. Лошото е че има съмнения че има херпес вирус. Казаха в клиниката, че като го кастират ще проверят дали не са полипи, защото очите и носа са чисти, ноп все пак има съмнения и аз трябва да предупредя.

#29 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 October 2013 - 11:51 AM

Тук нещата се развиват толкова динамично, че не смогвам да пиша всички новини своевременно. В четвъртък правихме ПКК и биохимия на Беба и Аля. Състоянието на Беба беше добро и в петък беше кастрацията, която мина успешно и котката вече се възстановява. На Аля изследванията, както можеше да се очаква бяха с отклонения, но все пак не чак толкова сериозни предвид на проблема и. Решихме освен антибиотика да включим и Легафитон заради завишените показатели на черния дроб. Предвид на здравословния и проблем и притискащото ни време, операцията за отстраняването на камъните е насрочена за днес. Стискайте и палци много силно! Дано всичко да е наред!
За Мишо и Гушла имаше кандидат-осиновители, но явно нямаха търпение да мине подготовката и да намерим транспорт и преди 2 дена са си взели 2 котки от местния немски приют. За немските котки добре, за мен и тези 6 котки не много, но ... явно така е било писано.
Много благодаря на trontinia за дарението от 30 лева :rc_036:. Разходите по подготовката, изследванията, операциите, прехраната на тези 6 животинки са доста солидни и всяка помощ за мен е от огромно значение. Освен за тях, разходи имам и по Милица, която е на хотел, Изабела, Ели, Вики и Рафа. Останалите ми котешки теми ги знаете, няма да ги изброявам. Ще бъда много признателна ако и други хора ни подадат ръка.
janny, благодаря :rc_036:! Ще обсъдя предложението ти с лекарите да видим какво ще кажат за рисковете. И дай Боже по-скоро да ми стане ясно кой го искат и кой не, че всичко се мени поне по 3-4 пъти на ден.

#30 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 October 2013 - 04:59 PM

Показване на мнениетоMechoPuh, в 01 October 2013 - 11:51 AM, написа:

Операцията за отстраняването на камъните е насрочена за днес. Стискайте и палци много силно!

Мина успешно и Аля вече е будна :smile:! Ще се наложи да остане в клиниката до четвъртък и ще и включат още един антибиотик в лечението, но важното е че мина!

#31 Потребителят е офлайн   Esckarina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2013 - 09:13 AM

Изпратих 50 лева за тези котета на общата сметка.
Стискам им палци! Уважение към Вас за поетата отговорност!

#32 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 October 2013 - 11:45 AM

Esckarina, БЛАГОДАРЯ Ви от все сърце и от името на тези 6 котки :rc_036:!
Вчера беше последната доза антибиотици на Гушла и Цуци. Те си пишкат съвсем нормално вече и само за профилактика им даваме паста Уропет. Миличката Аля още пишка кръв, но лекарите ме успокоиха, че това е съвсем нормално. Камъните са били гигантски и лигавицата на мехура и е ужасно наранена. Тя е на 4 различни вида медикаменти, но се чувства добре. Ще трябва да и взема и специална лечебна храна за струвитни камъни. Хубаво е и Цуци и Гушла профилактично да се хранят с такава, защото макар че при тях проблемите не бяха така изразени, все пак тестовете показаха наличие на кристали в урината.

#33 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 October 2013 - 11:10 AM

Вчера късно вечерта бяхме с почти цялата банда (без Аля) на реваксинация. Беба и Гушла така се бяха опишкали и оакали (или само едната, но като за няколко котки), че покрай нас витаеше особено очарование :ab_041:. Добре че вече беше час, в който отдавана всички нормални стопани на животни бяха приключили с посещенията по клиники, а персонала беше минимален. Бях помъкнала фотоапарат да ги снимам ама така се бяхме омазали всички, че въобще не ни беше до това.
Купих и чувал специална лечебна храна за котки склонни към образуване на струвитни камъни.
Появи се чудесна възможност (а и честно казано други възможности за момента няма ...) Мишо и Бъди да заминат в една котешка къща в Германия, откъдето да им търсят нови домове. Времето много ни притиска, а и така котките имат много по-голям шанс скоро някой да ги хареса. Все пак едно е да видиш и пипнеш животинчето наживо, друго е да го гледаш само на снимка. За да могат да заминат обаче са нужни 180 лева за транспорт. Ваксините и другите им медицински разходи мога да платя разсрочено, лекарите ми влизат в положението. Пътят обаче трябва да заплатя в момента на тръгването им, нямам как ... Отново моля за помощ за тези 6 котки, а и заради все още настоящата им стопанка. Тя наистина е ужасно зле финансово и заминава за чужбина поради пълна невъзможност семейството и да намери препитание тук. Не е лош или безотговорен човек. За разлика от много жени в България, не си е разкарала котките, когато е забременяла и родила. Доколкото финансите са и позволявали не ги е оставила гладни или занемарени. Ако някой реши да помогне, може да го направи по форумската сметка или на рецепцията на Добро Хрумване или Антим. Познават ме и на двете места и съм напълно сигурна, че ако някой остави пари, те ще стигнат до мен.

#34 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 11:53 AM

Мечо, исках да ти препоръчам лечебната храна на Trovet поради много положителните ми впечатления от нея - качество/цена. Виждам обаче, че съм закъсняла и вече си им взела. Сигурна съм, че ще се повляят добре и скоро ще отшумят оплакванията.
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 October 2013 - 11:58 AM

Показване на мнениетоgrima, в 10 October 2013 - 11:53 AM, написа:

да ти препоръчам лечебната храна на Trovet поради много положителните ми впечатления

Дано не ми се налага скоро отново, но е хубаво да знам, че има и други марки на пазара. Тази напр. я чувам за първи път, а ето че явно е хубава храна. Благодаря ти, че сподели :rc_036:!

#36 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 October 2013 - 05:01 PM

В понеделник Аля беше на контролен преглед и сваляне на конците. Вече няма кръв в урината :smile:. Остава и антибиотик за 3 дена и приключваме основната фаза на лечението. Още 10-ина дена ще даваме Легафитон и Уропет и след това сме на контролен преглед за чернодробните показатели и за изследване на урината. Дано всичко да е наред и да можем най-сетне и нея да ваксинираме.
Вчера Беба замина за Германия при новото си семейство! За това хубаво събитие "виновници" са изцяло tinati и прекрасните жени от Щройнерхилфе Булгариен, които неуморно и всеотдайно се трудят, за да осигурят на българските животни втори шанс и хубав живот :rc_036:! Бях доста ошашкана и под пара и въпреки, че носех фотоапарат, хич и не се сетих да снимам Беба за последен път на родна земя :dh_188:. Тя отиде при семейство с 11 годишно дете и 5 годишна също сляпа котка. Котката също така има склонност към образуване на песъчинки, така че хората са съвсем наясно с храненето и Беба ще получава адекватни грижи и в това отношение. Хората веднага ми писаха, че всичко е наред и Беба вече проучва къщата :smile:. Дай Боже скоро да мога да споделя поне толкова добри новини и за останалите 5 котета.

#37 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 October 2013 - 01:45 PM

Стопаните на Беба са много мили хора и редовно ми пишат, за да ме държат в течение как е Беба и как се адаптира в новия си дом. Естестевено, тъгува за тукашните си другарчета и доста настойчиво обикаляла и помяуквала все едно търси някой :dh_188:. Тя беше доста привързана към Гушла, която е отгледала от новородено котенце и ми е много тъжно, че мечтата ми да бъдат осиновени заедно не се осъществи. Така било писано обаче. Със заварената котка е имало кратък инциден на поступване, но нищо особено съществено. Нашето момиче не се дава и си отстоява позициите в дома. От стреса покрай път, ново място, нови хора, едното и оче е започнало леко да сълзи. Водили са я на лекар, но не е нещо сериозно за щастие.
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимка
Благодарение на Ели, Бъди и Мишо заминаха за Германия в една котешка къща :rc_036:. Тревожно ми е как ли свикват там, но нямах други алтернативи за тях и се реших. Много силно се надявам все някак да успеят да преминат здрави и не много стресирани през всичките тези промени, които им се струпаха на главите в такъв кратък срок.

#38 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 October 2013 - 03:32 PM

В края на миналата седмица бяхме с Аля на контролни изследвания. Чернодробните и показатели са все още завишени, но по-добре от първия път. Продължаваме с Легафитона и малко след средата на ноември пак трябва да и се пусне контролно биохимия. Дано с това вече да се приключва с изследванията и проблемите. Вече е ваксинирана поне.

#39 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 November 2013 - 12:11 PM

В понеделник направихме нова контролна биохимия на Аля и за щастие вече всичко е почти напълно в норма :smile:! За всеки случай ще взима още около месец Легафитон, но с изследванията поне засега мисля, че приключихме. Беше и реваксинирана.
Преди седмица Бъди беше осиновен от котешката къща, но за съжаление все още нямам новини и снимки лично от осиновителката му. Дано да ми пише. Много бих искала да знам как е момчето. Това, което знам е, че той си я бил избрал :smile:.
Вчера Цуцинка и Гушла също заминаха за Германия. Цуци директно при осиновители, а Гушла в приемен дом, но при човек, с който редовено си пишем. Вече дори имам снимки на двете момичета от новите места. Цуци се държала все едно цял живот там си е живяла, а Гушла, както се очакваше е малко стресирана, но пък много мила и гушлива.
Прикачена снимкаПрикачена снимка

#40 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 November 2013 - 01:32 PM

Спешно търся придружител за Аля до Франкфурт. Организацията по пътуването и разходите са моя грижа.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни