Dog.bg Форуми : Красив и още по-красив

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Красив и още по-красив бели котенца

#1 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 November 2013 - 01:51 PM

Съдбата ми уреди среща с тези две прекрасни бели космати топчици.

Така бяха хвърлени зарчетата, че за да бъдат печеливши в играта, не остана друга опция освен да ги мушна в жилетката си и да потегля със свито сърце към детската ясла, където останалите двукраки членове от семейството ме чакаха да потеглим към вкъщи...

Посрещнати повече от възторжено от домашната "глутница", отделихме дребните изтощени топчици в детската стая и ги снабдихме първо с тоалетна, храна и вода. Скочиха в паничката с храната, омазаха се порядъчно, след това си свършиха нуждите - кой в предназначения за целта съд, кой извън него на памперс-подложка... Бяха ги черпили с прясно мляко и съответно резултатът не закъсня, но от тази сутрин като че ли започва да се нормализира продукта :ab_041: След това решиха, че тяхното място за спане е коша на бебешката количка и предложения им от мен специален мек кош беше презрян, че дори и опикан :ud_009: Спаха дълго и се посъвзеха като че ли, защото след това си поиграха добре.

Междувременно минахме на преглед - претеглиха ги (475 гр. и 500 гр.) обезпаразитиха ги вътрешно (очаквам изходния резултат... :dry: ), напудриха ги против външни гадове и ги снабдиха с подходяща за джудженцата храна.
Две момчета са. Дадохме им имена Този и Ози. Но по молба на една прекрасна фея :wub: , която много ми помага, а и за да не обиждаме Този, той получи името Сноу :wub:

Сноу е момчето с различните очи - зелено и синьо. Прекрасен е, наистина прекрасен, активен, игрив, мърка за световно, иска да се гушка и му се обръща внимание. Оказа се, че е глухичък, а и не винаги все още се ориентира къде е тоалетната, но пък компенсира с чар и красота :ab_041:
Ози е момчето със зелените очи. Той е не по-малко прекрасен, но е много по-предпазлив спрямо непознати от Сноу, гледа ме все още с подозрение, но когато го взема в шепата си, пуска и той тракторчето. Безотказно ползва котешката тоалетна и задължително влиза в паницата с манджата... Умно момче :ab_041:

Ще търсим добри домове, а защо не и добър дом, за момчетата. Отговорни, грижовни стопани, които ще вземат Сноу и Ози не само заради външната им красота!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2013 - 01:57 PM

Прекрасни са и двамата! Не се съмнявам, че бързо ще си намерят дом.

#3 Потребителят е офлайн   ivangog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:скулптора , кучета , колоездене ,

Публикувано: 15 November 2013 - 07:37 PM

Не съм експерт по породи котки , но не бяха ли ангорците глухи ?
Със същия глухчо ме срещна и мен съдбата , и се оказа много смело коте .
Само той от котките в къщи издържа на дебилщините на кучето и си играе с него .
Който го вземе няма да сгреши !
User's Signature

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !

#4 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2013 - 10:55 PM

Героите от тази тема определено не са породисти, но на кой му е нужна порода???!!! :md_064:

Най-важното е, че малките маймуни преодоляха за 3 дни рядкото щастие, което ги беше споходило и сега вече са с перфектен изходен материал. Хапват много добре, наддават успешно и изобщо се развиват само в положителна посока!
Играят, лудуват, спят, хапват, пият вода, посещават тоалетната си, после пак играят, лудуват, ....

Ужасно ми е трудно да ги снимам, защото когато влезна в стаята и спят, веднага стават и търчат да се галят и да си играем, а когато играем е изцяло невъзможно да ги снимам, защото просто предпочитат да си играят върху мен. Явно е, че ще трябва да се организира цял снимачен екип :ab_041:

Ето все пак малко снимки, като да не е без хич :r_181:

Предпочитаното място за спане продължава да е детската количка, но сега се преместиха един етаж по-нагоре
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Вече разкрита, че съм в стаята, сънчовците се раздвижват
Прикачена снимка

и се движат в аболютен синхрон
Прикачена снимка

Тук може да се види какъв е единствения вариант за "снимка" ако не са върху мен, не са размазано боричкащо се или катерещо се по мен петно :smile:
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   nina_13 Икона

Публикувано: 01 December 2013 - 03:48 PM

Разкошни са!!!

#6 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2014 - 01:07 PM

Не съм писала много отдавна в темата, а има с какво да се похвалим.
Сноу беше осиновен непосредвствено преди настъпването на Новата година в София - младо семейство с детенце, много симпатични и отговорни! Поддържаме връзка и всички сме много щастливи.

Ози все още е у нас, побърква наличните домашни котки и кучета с безспирните си игри и веселие, обожава Мишо, който пък го обгрижва почти като майка :wub: Убедена съм, че Ози не знае, но все още търсим дом за него - задължително в домашна обстановка без възможност да излиза навън, т.к. не трябва да се излага за дълго време на слънчево лъчение, при добри и отговорни хора, които по възможност имат и друг домашен любимец.

Ето няколко снимки на Ози, които са правени в периода от края на декември, когато се раздели с брат си до този уикенд.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2014 - 03:52 PM

Моето малко голямо момче Ози :wub: замина за Виена в приемен дом, от където ще търси своите Хора завинаги.
Първоначално не му се беше понравила промяната и новите приятели, и порядъчно се беше представил като куче - ръмжал на всичко от котешки произход, но пък показал голямата си привързаност към приемната мама и я търсел постоянно. Няколко дни му бяха необходими на нашето лигаво момче, за да се осафиреса и сега вече доволно беснее и играе с останалите си космати приятели.

Много ни беше трудно да се разделим с Ози, признавам си - особено на мен и на нашия сляп Мишо, който буквално осинови Ози и се грижеше за него като майка, бяха неразделни.... Но, колкото и да ни беше мъчно, знаех, че за Ози живота у нас ще стане много труден в един момент, т.к. имаме котарак-идиот, който вече беше започнал профилактично да показва на Ози кой е шефа в къщата и да го тормози, да го бие, че и Мишо си отнасяше пердаха покрай това...
Сега Ози има възможността да намери своя истински дом и своите Хора. Надявам се, че ще бъде здрав, че ще попадне на отговорни и добри хора, и ще може да се наслади на дълъг и безгрижен живот!

Ето няколко снимки, които направих на вече порастналото момче буквално няколко минути преди да го пъхна в транспортната клетка и да отпътуваме за летището. Все още красивото бяло същество не знаеше, че му предстои страшния полет към новата му родина.
Надявам се, скоро да можем да се похвалим и със снимки от Австрийско.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни