Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#11 Потребителят е офлайн   nori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 August 2004 - 10:28 AM

A da toi e mnogo dobur lekar,opredelq kakvo mu e nakucheto bez dori da go e vidql:))))))

#12 Guest_kali_*

• Група: Гости

Публикувано: 06 August 2004 - 01:21 PM

Цитат

Мога. Отворената уста и езика е нормално, поне според мен. Кучетата нямат потни жлези и така се охлаждат - имам същия проблем. За дишането тежко не зная, ако усещаш хрипове по добре го заведи на лекар. Какво е ? Разкажи повече за него, любима порода. Леле, на 8 месеца още бебе и сигурно много играе. Носи ли пръчки ? Пази ли ? Учил ли си го на нещо ? Откъде е ? Пиши, ще се радвам да говорим.

Vzeh go ot Yambol /ne e ot razvadnik/ no ina4e doktora pak i drugi kazvat , 4e e istinski. Bebeto ve4e e 32 kg. i e stra6en umnik! Hubavoto e 4e givee v ka6ta s dvor i ima mnogo mqsto za dvigenie.Vzeh go na 38 dni / nqmah tarpenie da go vzema/. Do 5 meseca givee6e v ka6ti no si be6e giva maka za men i za nego.Po cql den sam prave6e kakvi li ne 6urotii, no sega navan mu e dobre.

#13 Потребителят е офлайн   nori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2004 - 01:35 PM

Цитат

Да, така мисля че се казва. Или поне беше той ... взех Чанук от Иван - председателя на клуба, той има зоомагазин на Славейков

I az si vzeh kucheto ot tozi magazin!hubavo che rodoslovieto mu e istinsko i che go vzeh na sledvashtiq den sled kato go bqha ostavili tam inache koi nae kakva bolest shteshe da e pipnalo ot obezbvijbane!
Magazina vsichki go znaqt che e na slaveikov no vsushtnost e na solunska.

#14 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2004 - 05:09 PM

Цитат

Toзи магазин е много хубав-аз ходя на английски на Славейков и всеки ден като минавам от там зяпам по витрините...Има доста лакомства,с които лигавя Друпи.
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#15 Потребителят е офлайн   nori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2004 - 07:41 PM

Цитат

Цитат

Toзи магазин е много хубав-аз ходя на английски в "Алианс ЕООД" и всеки ден като минавам от там зяпам по витрините...Има доста лакомства,с които лигавя Друпи.

Az predi dve godini sushto hodih da ucha angliiski tam i togava se zapalih po kuchetata,bqh si nabelqzala edno goldenche,no go kupiha i taka v edin ponedelnik otivam da vidq dali ne sa dokarali novo i tam zavarih moq pes.Napravo se vliubih!I taka na sledvashtiq den si go grabnah,sled edin mesec si poluchihme rodoslovieto i taka veche 20 meseca:))))

P.S az vse oshte hodq tam za povodi(veche dva izlojbeni e skusal) i lakomstva glavno predi izlojbi za da namina i prez BRFK da se zapishem:)))

#16 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2004 - 08:36 PM

:-)
Az iskam na Droo da mu kupq nov nagrudnik(toi se du6i-s udarenie na "i" ot tezi okolo vrata) ama vidqh 4e nagrudnicite im sa 36lv-nevuzmojno!!
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#17 Потребителят е офлайн   mihael Икона

Публикувано: 10 October 2004 - 12:04 AM

здравейте. моля ако знаете ми кажете добро училище за кучета. имам немска овчарка на три месеца и половина.

#18 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2004 - 12:41 AM

Най доброто училище за немска овчарка е спортен клуб Сириус. Събират се почти всяка събота или неделя на полянката зад музея Земята и хората. Сами са направили уредите, въобще хората са страхотни. Ходех там с моето куче, а и досега често се отбивам. Ако искаш, разгледай това Клуб Сириус. Имат и страница, само да я намеря и ще я пейстна и нея - ето я

#19 Потребителят е офлайн   mihael Икона

Публикувано: 10 October 2004 - 06:41 PM

Цитат

Най доброто училище за немска овчарка е спортен клуб Сириус. Събират се почти всяка събота или неделя на полянката зад музея Земята и хората. Сами са направили уредите, въобще хората са страхотни. Ходех там с моето куче, а и досега често се отбивам. Ако искаш, разгледай това Клуб Сириус. Имат и страница, само да я намеря и ще я пейстна и нея - ето я

blagodaria. biah im vidial stranicata ama ne biah siguren dali sa dobri. shte se otbia i az pri tiah.

#20 Потребителят е офлайн   vesko Икона

Публикувано: 18 October 2004 - 08:05 PM

iskam da si ozloba nemskata ov4arka koqto e mujka i e na 6 m. i da qdresiram dobre. Ako nqkoi razbira molq da mi dade suvet ili pone da mi kaje nqkoq internet stranica v koqto moga da namera nujnata informacia.

#21 Потребителят е офлайн   nori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2004 - 08:10 PM

Абе ти да не си някое малоумно квартално момченце,което иска да се фука пред останалите със злабното си куче?Не мисля че тук има някой, който е почитател на озлобяването на кучета и злабните кучета!И може ли да питам защо искаш кучето ти да е злобно?

#22 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2004 - 08:18 PM

Страницата на клуб Сириус си я видял по горе. Само че те не се занимават с озлобяване, а с спортна дресура. Защо ти е да я озлобяваш ? Едно озлобено куче не е полезно никому, особено ако живееш в големия град и го разхождаш в парка, където има други кучета, хора, деца. Просто трябва да го възпиташ добре и ще имаш един страхотен пазач и добър приятел. Злобата е нещо, което веднъж генерирана, трудно се спира. Немската овчарка перфектно куче и тя трябва да може да реагира на команди в всеки един случай. Дори и да скочи на някой, трябва да можеш да я спреш и да я контролираш в всеки един момент, а това не се постига с озлобяване, а много работа, всеки ден. Кучето си носи злобата в себе си, ако твоето е на 6 месеца, още е малък. Сега му е точно време за 1 клас - обучение и възпитание. Ако мога да те посъветвам - отиди до музея някой път и виж как се занимават с кучетата си хората от клуба. Възпитание, задържане, душене по следа - наистина кучетата им работя страхотно. Ако имаш още въпроси, питай ...

#23 Потребителят е офлайн   vesko Икона

Публикувано: 19 October 2004 - 12:19 AM

Az jiveq v ku6ta s dvor i ne nujno da go voda v park 6toto si imam i gora suvsem blizko i iskam sam da si dresiram ku4eto. iskam da go nau4a samo 4e kato mu kaja druj to da me slu6a ili da spre po moe jelanie i da go nau4a na mnogo drugi takiva komandi. i na kakvo obu4enie ili vazpitanie mu e vreme?
KAJETE MI PONE DA NAMERQ OT NQKUDE KNIGA???

#24 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2004 - 09:59 PM

Цитат

Az jiveq v ku6ta s dvor i ne nujno da go voda v park 6toto si imam i gora suvsem blizko i iskam sam da si dresiram ku4eto. iskam da go nau4a samo 4e kato mu kaja druj to da me slu6a ili da spre po moe jelanie i da go nau4a na mnogo drugi takiva komandi. i na kakvo obu4enie ili vazpitanie mu e vreme?
KAJETE MI PONE DA NAMERQ OT NQKUDE KNIGA???

Веско, овчарчето на 6 месеца вече не е бебе, но още му е рано да се учи на това, което искаш ти. Първо трябва да стане куче, после идва обучението по задържане. Значи - учи го и се занимавай с него всеки ден, всеки. Не гледай хората в парка, които стоят и пушат - ти имаш овчарка. Даже и да си в къща, това не значи нищо - ако не ти се занимава, вържи го и ще "пази", както се казва ... но ако искаш да имаш наистина великолепно куче, трябва да му отделяш време. С книги мога да ти помогна, но повярвай, ако ходиш на училище - ще е много по добре. По добре и за кучето, защото то се учи също, подражава на другите кучета. Ще научиш и много неща от общуването с тези хора. Значи най общо - до 8 -10 месеца куче ходи в първи клас - послушание. стой, спри, донеси, седни, легни, чакай тук, скочи, прескочи и се върни и още един куп команди. Когато бебето ги научи, трябва да ги затвърди. Имай предвид, че овчарката помни бързо, но за да ги затвърдиш, трябва да се учиш вески ден с нея по малко, да ги повтаряш. След тази възраст горе долу идва първия пуберитет - куче решава, че вече е голямо, започва да осъзнава, че е силно и може да започне да става "вироглаво" - това е нормално, просто трябва малко повече занимание с него. След като стане на година някъде вече можеш да тръгне на втори клас - задържане и злоба. Немската овчарка има злоба в себе си, това са гени, няма защо да я озлобяваш - тя има това в наследство. Просто трябва да се научиш да я контролираш. Писах много ... ако имаш въпроси, питай. Ако не мога да ти отговоря, ще помоля инструктора на Сириус да ти отговори. И виж това Клуб Сириус

#25 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 22 December 2004 - 07:47 PM

[span style='font-size:21pt;line-height:100%'][span style='font-size:14pt;line-height:100%']немските овчарки [/span][/span]въплатяват идеала на милиони хора

#26 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 22 December 2004 - 07:51 PM

Това е една галерия за тях и за всички фенове - Шампиони немска овчарка

Радвам се да видя приятели на породата !

#27 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2004 - 08:10 PM

Тези кучета съм чувала че са добри пазачи и май те се използваха за граничарски?
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 23 December 2004 - 12:18 PM

за немската овчарка е говорено много ,писано е много и повечето хора смятат немското овчарско куче за травиална порода . на изложбите на БРФК вече не излизат немски овчаки - няма ,в пловдив излезе 1 итя стана шампион на България.
Призовавам всички любители на НОК посещавайте изложбите не оставяйте любимата ни порода да мине в забвение !

#29 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2004 - 01:32 PM

Тази порода никога няма да мине в забвение ! Освен шоу порода, немската овчарка е и невероятно работно куче ! С породата се работи много и по целия свят, използва се навсякъде и определено е в водещата десятка на най популярните породи !

#30 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 December 2004 - 04:59 PM

аз имам 4 кучета овчарки - на 8г ., на 4г. ,на 8 м и бебе на почти 2 месеца. със всичите работя всеки ден . немога да си позволя някое от тех да не е контролируемо. малката - 8 мес. се подготвя за изпит -това става след 1г.и 4 м като включва следа, полушание ,апортировка,защита . за да бъде допусната за разплод немската овчарка трябва да докаже ,че има необходимите работни качества .
всяко нещо с времето си - твоето куче 1-во трябва да може да бъде спряно и тогава да хапе

• (75 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни