Немското овчарско куче
Публикувано: 18 October 2004 - 08:10 PM
Публикувано: 18 October 2004 - 08:18 PM
Публикувано: 19 October 2004 - 12:19 AM
KAJETE MI PONE DA NAMERQ OT NQKUDE KNIGA???
Публикувано: 19 October 2004 - 09:59 PM
Цитат
KAJETE MI PONE DA NAMERQ OT NQKUDE KNIGA???
Веско, овчарчето на 6 месеца вече не е бебе, но още му е рано да се учи на това, което искаш ти. Първо трябва да стане куче, после идва обучението по задържане. Значи - учи го и се занимавай с него всеки ден, всеки. Не гледай хората в парка, които стоят и пушат - ти имаш овчарка. Даже и да си в къща, това не значи нищо - ако не ти се занимава, вържи го и ще "пази", както се казва ... но ако искаш да имаш наистина великолепно куче, трябва да му отделяш време. С книги мога да ти помогна, но повярвай, ако ходиш на училище - ще е много по добре. По добре и за кучето, защото то се учи също, подражава на другите кучета. Ще научиш и много неща от общуването с тези хора. Значи най общо - до 8 -10 месеца куче ходи в първи клас - послушание. стой, спри, донеси, седни, легни, чакай тук, скочи, прескочи и се върни и още един куп команди. Когато бебето ги научи, трябва да ги затвърди. Имай предвид, че овчарката помни бързо, но за да ги затвърдиш, трябва да се учиш вески ден с нея по малко, да ги повтаряш. След тази възраст горе долу идва първия пуберитет - куче решава, че вече е голямо, започва да осъзнава, че е силно и може да започне да става "вироглаво" - това е нормално, просто трябва малко повече занимание с него. След като стане на година някъде вече можеш да тръгне на втори клас - задържане и злоба. Немската овчарка има злоба в себе си, това са гени, няма защо да я озлобяваш - тя има това в наследство. Просто трябва да се научиш да я контролираш. Писах много ... ако имаш въпроси, питай. Ако не мога да ти отговоря, ще помоля инструктора на Сириус да ти отговори. И виж това Клуб Сириус
Публикувано: 22 December 2004 - 07:47 PM
Публикувано: 22 December 2004 - 07:51 PM
Радвам се да видя приятели на породата !
Публикувано: 23 December 2004 - 12:18 PM
Призовавам всички любители на НОК посещавайте изложбите не оставяйте любимата ни порода да мине в забвение !
Публикувано: 23 December 2004 - 04:59 PM
всяко нещо с времето си - твоето куче 1-во трябва да може да бъде спряно и тогава да хапе
Публикувано: 30 December 2004 - 02:29 PM
Тревожи ме, обаче, един въпрос: Защо на всички киноложки изложби в България има 1, максимум 2 немски овчарки? Не съм получила смислен отговор. Някой ми каза: Защото това е порода с работни изпитания и принципите за излагане са съвсем различни, собствениците на НОК не ги приемат сериозно тези "общи" изложби, те се интересуват от специалки. Добре де, кога и къде има специалки? С удоволствие бих погледала, но никой не публикува материал по въпроса.
Направо ми се вижда невъзможно. Убедена съм, че това е най-популярната порода в България. В съзнанието на много хора думата "куче" е свързана с образа на немска овчарка.
Публикувано: 02 January 2005 - 11:39 AM
има още нещо - немските овчарки трябва да издържат изпит Sch1 или IPO1 ,или друг в зависимост от това коя система е приета за да бъдат допуснати до развъдна дейност.
проблем е записването на куче от ОНОК на изложба на БРФК - тамвече се намесват интереси
за да има 2 клуба в България -значи са намесени интереси....
хубавото е в това , че на специалките и двете организации канят извесни немски съдии,които отсъждат ,както за проверка на характера тека и на екстериор.
Публикувано: 02 January 2005 - 11:54 AM
Публикувано: 02 January 2005 - 12:02 PM

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 02 January 2005 - 11:23 PM
Цитат
И развъдник " Ljulin " имат ново Н.О.К. от Германия!!!!
----
за шелти - Каросто са участвали два пъти на изложби в Германия също мисля че и р-к " драгалевци " всяка година ходят в Г-я на специалка. А доколкото ми е известно от развъдник " Терминал " са направили няколко заплождания в Германия. Не че съм им фен /на породата / но уважавам страста на всеки развъдчик за своята порода и повярвай ми, за тях нямат никаква стойност CACIB - и и прочие а дали кучето е минало на работен изпит, характер, и т.н. неща които са далеч от изложбите с ранг САС и САСIB.
Публикувано: 03 January 2005 - 12:14 AM

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 03 January 2005 - 12:49 AM
Публикувано: 03 January 2005 - 11:51 AM
Военните унищожиха един голям потенцял от работни и ектериорни животни от поделението в Саранци - наистина класни кучета внесени от чужбина бяха избити заради некадърност на една фуражка - тези които успяхме да спасим са раздадени на хора.
повечето сега "пазят обекти " - и никой не знае съдбата им . аз лично спасих 5- сега след възстановителния период ще можете да ги видите на изложбите
Публикувано: 10 January 2005 - 07:38 PM
немското овчарско куче има среден размер, идеална височина в холката 62,5см за мъжки ,57,5 за женски +,- 2,5 см .
по- високо или по -ниско куче намалява ценността за развъждане
н.о.к е умерено разтеглен формат , здрава,мускулеста и добре сложена.
съотношението дължина височина , а също положението ,пропорциите и размаха нана крайниците са взаимосвързани така че да позволяват на кучето [SIZE=7]дълго и без умора да бяга големи растояния.
...... ....... ........
[B]тя трябва да демонстрира смелост и решителност, когато е необходимо да защити себе си , стопанина си или имущесвото му.
н.о.к трябва да е готово за борба и да атакува по команда на стопанина , през останалото време тя е бдителна послушна преданна , добра с деца, асъщо с животи и непознати хора които се държат спокойно
..... ...... ...... ....