Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#21 Потребителят е офлайн   nori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 October 2004 - 08:10 PM

Абе ти да не си някое малоумно квартално момченце,което иска да се фука пред останалите със злабното си куче?Не мисля че тук има някой, който е почитател на озлобяването на кучета и злабните кучета!И може ли да питам защо искаш кучето ти да е злобно?

#22 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2004 - 08:18 PM

Страницата на клуб Сириус си я видял по горе. Само че те не се занимават с озлобяване, а с спортна дресура. Защо ти е да я озлобяваш ? Едно озлобено куче не е полезно никому, особено ако живееш в големия град и го разхождаш в парка, където има други кучета, хора, деца. Просто трябва да го възпиташ добре и ще имаш един страхотен пазач и добър приятел. Злобата е нещо, което веднъж генерирана, трудно се спира. Немската овчарка перфектно куче и тя трябва да може да реагира на команди в всеки един случай. Дори и да скочи на някой, трябва да можеш да я спреш и да я контролираш в всеки един момент, а това не се постига с озлобяване, а много работа, всеки ден. Кучето си носи злобата в себе си, ако твоето е на 6 месеца, още е малък. Сега му е точно време за 1 клас - обучение и възпитание. Ако мога да те посъветвам - отиди до музея някой път и виж как се занимават с кучетата си хората от клуба. Възпитание, задържане, душене по следа - наистина кучетата им работя страхотно. Ако имаш още въпроси, питай ...

#23 Потребителят е офлайн   vesko Икона

Публикувано: 19 October 2004 - 12:19 AM

Az jiveq v ku6ta s dvor i ne nujno da go voda v park 6toto si imam i gora suvsem blizko i iskam sam da si dresiram ku4eto. iskam da go nau4a samo 4e kato mu kaja druj to da me slu6a ili da spre po moe jelanie i da go nau4a na mnogo drugi takiva komandi. i na kakvo obu4enie ili vazpitanie mu e vreme?
KAJETE MI PONE DA NAMERQ OT NQKUDE KNIGA???

#24 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2004 - 09:59 PM

Цитат

Az jiveq v ku6ta s dvor i ne nujno da go voda v park 6toto si imam i gora suvsem blizko i iskam sam da si dresiram ku4eto. iskam da go nau4a samo 4e kato mu kaja druj to da me slu6a ili da spre po moe jelanie i da go nau4a na mnogo drugi takiva komandi. i na kakvo obu4enie ili vazpitanie mu e vreme?

Веско, овчарчето на 6 месеца вече не е бебе, но още му е рано да се учи на това, което искаш ти. Първо трябва да стане куче, после идва обучението по задържане. Значи - учи го и се занимавай с него всеки ден, всеки. Не гледай хората в парка, които стоят и пушат - ти имаш овчарка. Даже и да си в къща, това не значи нищо - ако не ти се занимава, вържи го и ще "пази", както се казва ... но ако искаш да имаш наистина великолепно куче, трябва да му отделяш време. С книги мога да ти помогна, но повярвай, ако ходиш на училище - ще е много по добре. По добре и за кучето, защото то се учи също, подражава на другите кучета. Ще научиш и много неща от общуването с тези хора. Значи най общо - до 8 -10 месеца куче ходи в първи клас - послушание. стой, спри, донеси, седни, легни, чакай тук, скочи, прескочи и се върни и още един куп команди. Когато бебето ги научи, трябва да ги затвърди. Имай предвид, че овчарката помни бързо, но за да ги затвърдиш, трябва да се учиш вески ден с нея по малко, да ги повтаряш. След тази възраст горе долу идва първия пуберитет - куче решава, че вече е голямо, започва да осъзнава, че е силно и може да започне да става "вироглаво" - това е нормално, просто трябва малко повече занимание с него. След като стане на година някъде вече можеш да тръгне на втори клас - задържане и злоба. Немската овчарка има злоба в себе си, това са гени, няма защо да я озлобяваш - тя има това в наследство. Просто трябва да се научиш да я контролираш. Писах много ... ако имаш въпроси, питай. Ако не мога да ти отговоря, ще помоля инструктора на Сириус да ти отговори. И виж това Клуб Сириус

#25 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 22 December 2004 - 07:47 PM

[span style='font-size:21pt;line-height:100%'][span style='font-size:14pt;line-height:100%']немските овчарки [/span][/span]въплатяват идеала на милиони хора

#26 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 22 December 2004 - 07:51 PM

Това е една галерия за тях и за всички фенове - Шампиони немска овчарка

Радвам се да видя приятели на породата !

#27 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2004 - 08:10 PM

Тези кучета съм чувала че са добри пазачи и май те се използваха за граничарски?
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 23 December 2004 - 12:18 PM

за немската овчарка е говорено много ,писано е много и повечето хора смятат немското овчарско куче за травиална порода . на изложбите на БРФК вече не излизат немски овчаки - няма ,в пловдив излезе 1 итя стана шампион на България.
Призовавам всички любители на НОК посещавайте изложбите не оставяйте любимата ни порода да мине в забвение !

#29 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2004 - 01:32 PM

Тази порода никога няма да мине в забвение ! Освен шоу порода, немската овчарка е и невероятно работно куче ! С породата се работи много и по целия свят, използва се навсякъде и определено е в водещата десятка на най популярните породи !

#30 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 December 2004 - 04:59 PM

аз имам 4 кучета овчарки - на 8г ., на 4г. ,на 8 м и бебе на почти 2 месеца. със всичите работя всеки ден . немога да си позволя някое от тех да не е контролируемо. малката - 8 мес. се подготвя за изпит -това става след 1г.и 4 м като включва следа, полушание ,апортировка,защита . за да бъде допусната за разплод немската овчарка трябва да докаже ,че има необходимите работни качества .
всяко нещо с времето си - твоето куче 1-во трябва да може да бъде спряно и тогава да хапе

#31 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2004 - 08:56 PM

Цитат

Книга,която е много добра е "Всичко за кучето".Продава се навсякъде.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 December 2004 - 02:29 PM

Всъщност, методиката за обучение на кучета, позната в България, е създадена от германци точно за породата немска овчарка, дори често си задаваме въпроса (тези, които имаме кучета от други породи) дали е правилна за нас? Така че, завиждам на собствениците на немски овчарки ... благородно ...
Тревожи ме, обаче, един въпрос: Защо на всички киноложки изложби в България има 1, максимум 2 немски овчарки? Не съм получила смислен отговор. Някой ми каза: Защото това е порода с работни изпитания и принципите за излагане са съвсем различни, собствениците на НОК не ги приемат сериозно тези "общи" изложби, те се интересуват от специалки. Добре де, кога и къде има специалки? С удоволствие бих погледала, но никой не публикува материал по въпроса.
Направо ми се вижда невъзможно. Убедена съм, че това е най-популярната порода в България. В съзнанието на много хора думата "куче" е свързана с образа на немска овчарка.

#33 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 January 2005 - 11:39 AM

и азсе притеснявам от факта , че вече не излизат немски овчарки на изложбите на БРФК. обяснявам си го с факта , че в българия съществуват 2 клуба за немско овчарско куче - единият е БОГОК и е към БРФК. а другият ОНОК и той е към WUSV Германия .
има още нещо - немските овчарки трябва да издържат изпит Sch1 или IPO1 ,или друг в зависимост от това коя система е приета за да бъдат допуснати до развъдна дейност.
проблем е записването на куче от ОНОК на изложба на БРФК - тамвече се намесват интереси
за да има 2 клуба в България -значи са намесени интереси....

хубавото е в това , че на специалките и двете организации канят извесни немски съдии,които отсъждат ,както за проверка на характера тека и на екстериор.

#34 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2005 - 11:54 AM

Аз бях тази година на изложбата на БОГОК. Съдията беше супер, поне за мен - за всяко куче, което съдеше говори поне 15 минути, като посочи защо дава такава оценка, какви са му недостатъците, как да се работи. За съжаление не успях да отида в Пазарджик - вечерта колата ми се развали и ме беше яд, били са около 150 кучета, както разбрах после от Иван. За Sch1 си прав, но в БГ само Сириус организират състезания, ако има и други бих се радвал да го науча. Хубавото е, че и двата клуба работят - тази година внесоха елитни кучета, зная го от "Карасто" - Пловдив, а май някъде имам и снимка на една бебе, което Иван внесе от Германия, сега ще се поразровя. В Събрия беше уникално на немските овчарки, то май там това е като религия за много хора. Между другото, на БОГОК беше и едно куче от Сърбия, което стана победител - Canto v. Apelheim, страхотно наистина !!!

#35 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2005 - 12:02 PM

От две години редовно ходя по изложби,а и имам пряко наблюдение относно участието на немски овчарки по изложбите,тъй като моите кучета са в една група с тях.За две години,само веднъж не е имало немска овчарка на изложба и то защото в същия ден имаше специалка за немските овчарки.За качествата на българските немски овчарки участващи на нашите изложби няма да говоря,само ще спомена факта че това са кучета показвани единствено и само на български изложби.И ако тези кучета са наистина качествени след като побеждават тук,защо собствениците им не смеят да ги покажат зад граница,въпреки че имат възможности за това,мистерия?!?
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#36 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2005 - 11:23 PM

Цитат

Аз бях тази година на изложбата на БОГОК. Съдията беше супер, поне за мен - за всяко куче, което съдеше говори поне 15 минути, като посочи защо дава такава оценка, какви са му недостатъците, как да се работи. За съжаление не успях да отида в Пазарджик - вечерта колата ми се развали и ме беше яд, били са около 150 кучета, както разбрах после от Иван. За Sch1 си прав, но в БГ само Сириус организират състезания, ако има и други бих се радвал да го науча. Хубавото е, че и двата клуба работят - тази година внесоха елитни кучета, зная го от "Карасто" - Пловдив, а май някъде имам и снимка на една бебе, което Иван внесе от Германия, сега ще се поразровя. В Събрия беше уникално на немските овчарки, то май там това е като религия за много хора. Между другото, на БОГОК беше и едно куче от Сърбия, което стана победител - Canto v. Apelheim, страхотно наистина !!!

И развъдник " Ljulin " имат ново Н.О.К. от Германия!!!!
----
за шелти - Каросто са участвали два пъти на изложби в Германия също мисля че и р-к " драгалевци " всяка година ходят в Г-я на специалка. А доколкото ми е известно от развъдник " Терминал " са направили няколко заплождания в Германия. Не че съм им фен /на породата / но уважавам страста на всеки развъдчик за своята порода и повярвай ми, за тях нямат никаква стойност CACIB - и и прочие а дали кучето е минало на работен изпит, характер, и т.н. неща които са далеч от изложбите с ранг САС и САСIB.

#37 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2005 - 12:14 AM

Blazy,аз коментирах немските овчарки които са участвали на наши изложби през последните две години и за този период от време,нямам сведения те да имат някакви задгранични успехи.Все пак не сме толкова много хората,които постоянно пътуваме,за да не разберем кой къде какво е постигнал.Не е трудно,особено за човек с финансови възможности да заведе кучето си на изложба в чужбина,все пак е и важно какво е постигнал там,в конкуренция.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#38 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2005 - 12:49 AM

Конкуренцията там е убийствена ... давам пример само колко се различаваше на БОГОК Канто от всички останали. И като начин на водене и представяне, и като куче. А специалките в Германия са по няколкостотин кучета, Сърбия както писах е религия. Но Blazy е права - повечето собственици на тази порода се интересуват от работните изпитания, отколкото от екстериорната оценка. А и дали това е най важното за едно куче от породата ? А за останалото не мога да коментирам.

#39 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 January 2005 - 11:51 AM

работните качества са много важни за НОК , екстериора също- за да може да е функционално и универсално работно куче. В Б-я има кучета внесени от вън които се ползват главно за работа .
Военните унищожиха един голям потенцял от работни и ектериорни животни от поделението в Саранци - наистина класни кучета внесени от чужбина бяха избити заради некадърност на една фуражка - тези които успяхме да спасим са раздадени на хора.
повечето сега "пазят обекти " - и никой не знае съдбата им . аз лично спасих 5- сега след възстановителния период ще можете да ги видите на изложбите

#40 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 January 2005 - 07:38 PM

стандарт н.о.к
немското овчарско куче има среден размер, идеална височина в холката 62,5см за мъжки ,57,5 за женски +,- 2,5 см .
по- високо или по -ниско куче намалява ценността за развъждане
н.о.к е умерено разтеглен формат , здрава,мускулеста и добре сложена.
съотношението дължина височина , а също положението ,пропорциите и размаха нана крайниците са взаимосвързани така че да позволяват на кучето [SIZE=7]дълго и без умора да бяга големи растояния.
...... ....... ........
[B]тя трябва да демонстрира смелост и решителност, когато е необходимо да защити себе си , стопанина си или имущесвото му.
н.о.к трябва да е готово за борба и да атакува по команда на стопанина
, през останалото време тя е бдителна послушна преданна , добра с деца, асъщо с животи и непознати хора които се държат спокойно
..... ...... ...... ....

• (75 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни