Цитат

Здравейте.Ето го моето ново служебно куче,казва се Наго и е 2,5 месеца.Много поздрави на всички....Някой ако може да ми каже дали има нещо по-специално при отглеждането на толкова малко куче ще съм благодарен да разбера.Наго в момента живее на балкона ми,но адски лае,иска вътре в стаята при мен да стои.Храня го 3 пъти дневно с Роял Канин 4800-бяло-червен е чувал.Давам му и витамини СА-37 и калций.В момента сме на привикване с името и нашийник....няма никакви прдоблеми с това.На 25-ти ще му сложат 3-та ваксина.Правим 2 двучасови разходки дневно.
Здравейте,
За възрастта си кученцето Ви изглежда прекрасно, но защо на терасата, а не при Вас. Кучето е социално животно и не обича самотата. Притесненията му са още по-големи, ако то чувства, че някъде много наблизо до него е стопанинът му, а не може да бъде заедно с него.
Казвате, че това е новото Ви служебно куче. Е, разбира се, доста е рано за такова твърдение - та то е още бебе, но искам да Ви обърна внимание на нещо друго.
Много западни полицейски школи изискват кучетата им да живеят съвместно с водачите (денонощно). Така се създава абсолютна връзка човек-куче.
Преди много години един много известен дресьор на полицейски кучета (мисля, че се казваше Джефри Брак) ми изпрати книгата си "Как да обучим кучето за полицейска работа". Един от първите му съвети беше също, че кучето трябва да е постоянно със своя водач.
Поздрави,
Николай Атанасов