Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#421 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 August 2005 - 02:53 PM

Цитат

Какво ще кажете за моето кученце :) Цък :D

Дъко е СУПЕР! w) w) w)
Виж фотографът да се постарае още l) l) l).
Като собственик на черно куче те разбирам напълно - адски трудно се снима - все излиза черно петно. Не трябва да си с черно, трябва да следиш светлината все да ти е в гръб..... голяма досада :(
Като потребител приканен да разгледа галерията и упорито разгледал 55 почти еднотипни, често не на фокус, снимки, те моля да си направиш един "Топ Тен" и да сложиш линк към него вместо към това "ЦЪК" r).

#422 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2005 - 04:48 PM

имам въпросче относно главата на НОК... виждал съм кучета с по -издължена муцуна... виждал съм и екземпляри с по - къса муцуна и по широка глава.... може ли да се говори за някакви разновидности при главите при НОК

#423 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2005 - 09:31 AM

Цитат

имам въпросче относно главата на НОК... виждал съм кучета с по -издължена муцуна... виждал съм и екземпляри с по - къса муцуна и по широка глава.... може ли да се говори за някакви разновидности при главите при НОК

Здравейте,

Приложено Ви изпращам извадка от стандарта на НОК, която се отнася за главата:

Глава:
Дължината на главата е пропорционална на големината на тялото и представлява 40 % от височината при холката. В общи линии главата трябва да е суха, с умерена ширина между ушите. Ширината на главата трябва да отговаря на нейната дължина. При мъжките е допустимо главата да е малко по-широка, а при женските да е малко по-тясна. Главата не трябва да е тежка или олекотена, изнежена или много дълга. Челната част трябва да е леко изпъкнала, като браздата по средата на челото трябва да е слабо забележима. Скулите образуват лека извивка без да изпъкват. Челото, погледнато отгоре, се стеснява постепенно от ушите към върха на муцуната. Дължината му е около 50 % от дължината на цялата глава. Муцуната е клиновидна и суха. Челюстите са добре оформени и силни. Устните са стегнати, сухи и добре прилепнали. Носната гъба винаги е черна. Носната линия трябва да е успоредна с продължението на черепната част.

Понякога се наблюдават случаи, описани от Вас. В такива случаи се говори за НЕТИПИЧНА глава или за НЕПОРОДНА глава. И в двата случая това води до занижаване на оценката от екстериорната преценка, включително и до дисквалификация на кучето.

Може да погледнете тук:

http://cynology.free...com/photo2.html

На една от снимките има схема, изобразяваща пропорционалността на главата.

Поздрави,

Николай Атанасов
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#424 Потребителят е офлайн   boxer4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2005 - 10:14 PM

страхотни ку4ета и така фотогени4ни тази снимка е....
Качена снимка
User's Signature

Ако искаш верен приятел вземи си куче!

#425 Потребителят е офлайн   skLeko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2005 - 12:50 PM

Качена снимкаЗдравейте.Ето го моето ново служебно куче,казва се Наго и е 2,5 месеца.Много поздрави на всички....Някой ако може да ми каже дали има нещо по-специално при отглеждането на толкова малко куче ще съм благодарен да разбера.Наго в момента живее на балкона ми,но адски лае,иска вътре в стаята при мен да стои.Храня го 3 пъти дневно с Роял Канин 4800-бяло-червен е чувал.Давам му и витамини СА-37 и калций.В момента сме на привикване с името и нашийник....няма никакви прдоблеми с това.На 25-ти ще му сложат 3-та ваксина.Правим 2 двучасови разходки дневно.

#426 Потребителят е офлайн   skLeko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2005 - 01:03 PM

Уффф...Извинявам се че пак не намалих снимката.Наго в момента е 10,5Кg.

#427 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2005 - 01:06 PM

Цитат

Качена снимкаЗдравейте.Ето го моето ново служебно куче,казва се Наго и е 2,5 месеца.Много поздрави на всички....Някой ако може да ми каже дали има нещо по-специално при отглеждането на толкова малко куче ще съм благодарен да разбера.Наго в момента живее на балкона ми,но адски лае,иска вътре в стаята при мен да стои.Храня го 3 пъти дневно с Роял Канин 4800-бяло-червен е чувал.Давам му и витамини СА-37 и калций.В момента сме на привикване с името и нашийник....няма никакви прдоблеми с това.На 25-ти ще му сложат 3-та ваксина.Правим 2 двучасови разходки дневно.

Здравейте,

За възрастта си кученцето Ви изглежда прекрасно, но защо на терасата, а не при Вас. Кучето е социално животно и не обича самотата. Притесненията му са още по-големи, ако то чувства, че някъде много наблизо до него е стопанинът му, а не може да бъде заедно с него.

Казвате, че това е новото Ви служебно куче. Е, разбира се, доста е рано за такова твърдение - та то е още бебе, но искам да Ви обърна внимание на нещо друго.

Много западни полицейски школи изискват кучетата им да живеят съвместно с водачите (денонощно). Така се създава абсолютна връзка човек-куче.

Преди много години един много известен дресьор на полицейски кучета (мисля, че се казваше Джефри Брак) ми изпрати книгата си "Как да обучим кучето за полицейска работа". Един от първите му съвети беше също, че кучето трябва да е постоянно със своя водач.

Поздрави,

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#428 Потребителят е офлайн   skLeko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2005 - 01:30 PM

Здравейте г-н Атанасов.
Прав сте за това че трябва да е близо до мен,но все пак трябва да свиква с мястото където ще живее тъй като чакам и бебе да ми се роди през януари не мога да го оставя да спи до леглото ми,където му е най-спокойно.На балкона ,който е изцяло негов съм построил от тухлички итонг доста прилична къща в която сум направил и дървена скара.Така кучето има всичко необходимо и е близо до мен.
По вупроса дали е служебно или не...
Длъжността ми е водач на служебно куче,зачислено ми е и си има всички документи,здравна книжка/паспорт/,вграден чип с номер и т.н.
Може би имате предвид това че не съм го обучил още...Ще дойде време и за това.
Благодаря,до нови срещи!

#429 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2005 - 04:04 PM

Цитат

Здравейте г-н Атанасов.
Прав сте за това че трябва да е близо до мен,но все пак трябва да свиква с мястото където ще живее тъй като чакам и бебе да ми се роди през януари не мога да го оставя да спи до леглото ми,където му е най-спокойно.На балкона ,който е изцяло негов съм построил от тухлички итонг доста прилична къща в която сум направил и дървена скара.Така кучето има всичко необходимо и е близо до мен.
Длъжността ми е водач на служебно куче,зачислено ми е и си има всички документи,здравна книжка/паспорт/,вграден чип с номер и т.н.
Благодаря,до нови срещи!

ПОЗДРАВИ ОТ СЪРЦЕ!!! Желая Ви да покорите много много профисеонални, пък и лични върхове! Много се радвам за Вас... Виждате ли колко много светлина Ви чака... Вече имате две прекрасни същества около Вас, а чакате и трето! Бъдете разумен и справедлив по отношение на децата (бебе и куче), също и към по-добрата си половинка r) ! Всичко най-хубаво!!! b)

#430 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2005 - 04:51 PM

Цитат

Здравейте г-н Атанасов.
Благодаря,до нови срещи!

Здравейте отново,

Дължа Ви извинение. Не знаех за професията Ви. Желая Ви успехи и все пак - понеже това е още малко кученце, аз Ви желая да го възпитате и обучите правилно и наистина да се превърне в добро кслужебно куче.

Желая Ви скорошна поява на рожбата Ви. Да бъде жива и здрава и да Ви носи само радост. Поздрави и за Вашата съпруга.

С най-добри чувства,

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#431 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2005 - 12:45 PM

Качена снимка

това е мойто зверче... d)

#432 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2005 - 02:39 PM

Цитат

Качена снимка

това е мойто зверче... d)

Да ви е живо и здраво! Има много сериозен поглед. Желая Ви успех да постигнете всичко, което сте замислил.

Поздрави,

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#433 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 13 August 2005 - 12:22 PM

Цитат

Здравейте.Ето го моето ново служебно куче,казва се Наго и е 2,5 месеца.Много поздрави на всички.....

здравейте , честито бебе - да ти е жив издрав r) , днес си взеам при мен мат и мути вече са на 47 дни и ще ви ги представя слончетата ;) муц вече си има нови стопани b)

#434 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 13 August 2005 - 03:48 PM

току що взеха и Мат d) s) даже не можах да си го щракна обаче мути си е при мен r)

#435 Потребителят е офлайн   Glutton Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 August 2005 - 04:30 PM

Имам немска овчарка на 4 години и съм забелязал всяко лято отслабва видимо много. А това лято си е истински кошмар! Знам че е нормално но това вече е ненормално.Храни си се нормално. Пробвах да увелича храненията и съответно размера им, но не ги дояжда!Основното му ядене си е гранули но винаги има и по нещо повече. Ако може някакви съвети, препоръки...или каквото и да е..ще съм ви благодарен!
Качена снимка

Качена снимка
Предоставям ви снимки. Аз лично мисля че изглежда що годе добре на тях... но на живо е по зле s)

#436 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2005 - 05:12 PM

trenertg, Мути при теб ли щеше да си остане:)?
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#437 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2005 - 05:18 PM

Цитат

Имам немска овчарка на 4 години и съм забелязал всяко лято отслабва видимо много. А това лято си е истински кошмар!

Не знам, на снимките не ми изглежда чак толкова слаба. Предишното ми куче,КОЛИ, също всяко лято в горещините поотслабваше и не се хранеше много добре, но го бяхме приели като нещо нормално. Затова пък зимата ставаше разкошен - наедрял и с хубава козинка.Щом и ти пишеш, че е всяко лято и, ако няма други оплаквания, може би наистина е от горещините. Но вероятно ще ти отговорят хора с немски овчарки, аз все пак не съм имала куче от тая порода.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#438 Потребителят е офлайн   Glutton Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 August 2005 - 05:34 PM

Все пак ти благодаря за отоговора! подеиства ми успокоително b)
Знам че е нормално! Има и още една подробност! Зимната козина опадва...
Все пак ако някои смята че може да се направи нещо по въпроса...моля да соподели! Жално ми е да го гледам толкова слаб. Мои познати ме питаха "да не би да е на диета", "да не правиш икономии", "храниш ли го"

#439 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2005 - 05:37 PM

Е, не се вживявай толкова на разни подхвърляния.Ти нали си знаеш, че се грижиш добре за кучето си! Все си мисля, че е от горещините, но ще ми е интересно да прочета и мнение на специалист. w) d)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#440 Потребителят е офлайн   Glutton Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 August 2005 - 05:56 PM

Да права си! Знам че си се грижа добре за косматия ми приятел!!! Виж мога да си призная едно...не искам много да натдава, защото пък ще загуби пъргавината си! Качвал се е на пепятсвия високи 1,85 м. 1,90 м. Незнам дали има някакъв стандарт за това. Мямам голям опит, но по моите наблюдения рядко се намира куче което да премине такава височина поне сред моите познати с кучета!!!

• (75 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни