Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#51 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 22 January 2005 - 05:12 PM

не , това е пациент прилича много на АЛФ и за това го щракнах b)

#52 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2005 - 12:24 PM

Цитат

Сантал - София, Фон Гопи - пак София, мисля, че има и Фон Драгалевци. Има доста бурен клубен живот - обучение, учене по следа и т.н. Ветеринарния лекар на клуба е на втората пресечка на Витошка, до кафето на Висаж. Не, не съм член на клуба, само се интересувам от породата и ходихме с Чанук на сбирките, когато беше по малък.

'von Goppy'...Димитровград...Георги Апостолов ....ОНОК

#53 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 24 January 2005 - 12:49 PM

Цитат

Конкуренцията там е убийствена ... давам пример само колко се различаваше на БОГОК Канто от всички останали. И като начин на водене и представяне, и като куче. А специалките в Германия са по няколкостотин кучета, Сърбия както писах е религия. Но Blazy е права - повечето собственици на тази порода се интересуват от работните изпитания, отколкото от екстериорната оценка. А и дали това е най важното за едно куче от породата ? А за останалото не мога да коментирам.

Едно НОК zа да има успехи като такова,като раzплодник трябва освен отли4ни оценки да си вzеме и вси4ки нужни работни иzпити zа да се допусне въоб6те до zаплождане и това не е гаранция,4е ку4ето 6те има успе6на кариера като раzплодник или ку4ка предава6та положителните ка4ества на породата.
Вярно е,4е конкуренцията тук в Германия е огромна/ли4ен опит/,но тук освен,4е си има много пове4е то4ки и клауzи в правилниците си има и хора който ги спаzват,което е важното.
А ку4етата на БОГОК е просто неуместно да се сравняват с които и да били други НОК,zа6тото след като обединението не е 4лен на WUSV по какви правилници раzвъждат и популяриzират породата,как работят с ку4етата??????????
Явно сте лубител,zа6тото в Бг има доста хора които се zанимават много сериоzно с породата и имат ка4ественни ку4ета,но не ги търсете иz между 4леновете на БОГОК,моля.Няма да иzреждам имена zа да не проzву4и като реклама,но има хора.
А НОК е породата ку4ета при които иzискванията както екстериорни така и работни са много строги в сравнение с други породи и имено zа това са достигнали до това съвър6енство.

#54 Потребителят е офлайн   Ky4eTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2005 - 04:03 PM

За всяка порода /работна/ изискванията са сериозни и по отношение на работни и по отношение на екстериорни качества.
"Еталонното" куче е това което съчетава в най-висока степен и двете дадености.

При НОК са постигнати може би най-много резултати защото това е най-популярната порода в света, с най-много привърженици, които са поставени съответно в условия на доста висока конкуренция, но затова пък се постигат и тези резултати.

За да има развитие една порода трябва да има не само почитатели а и хора които сериозно да работят с нея. Явно при НОК ги има.
Аз лично като видя представени кучета в чужбина напр. на "специалка", ами за мен лично е трудно да кажа от първите 10 кое е най-добро, просто всички са достойни за
1-вото място. Страхотна конкуренция.
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 29 January 2005 - 01:37 AM

Цитат

За всяка порода /работна/ изискванията са сериозни и по отношение на работни и по отношение на екстериорни качества.
"Еталонното" куче е това което съчетава в най-висока степен и двете дадености.

При НОК са постигнати може би най-много резултати защото това е най-популярната порода в света, с най-много привърженици, които са поставени съответно в условия на доста висока конкуренция, но затова пък се постигат и тези резултати.

За да има развитие една порода трябва да има не само почитатели а и хора които сериозно да работят с нея. Явно при НОК ги има.
Аз лично като видя представени кучета в чужбина напр. на "специалка", ами  за мен лично е трудно да кажа от първите 10 кое е най-добро, просто всички са достойни за
1-вото място. Страхотна конкуренция.

Да,така е!
Но има и огромна разлика в кучетата на Балканите и тези в Германия т.е. качеството е много по-добро,е там дори аз самата се затруднявам да давам оценки,но не споря със съдиите
:)))
А кучето грабнало титлата Световен шампион за 2004 е невероятно и най-вече групата потомци преставени от него бе много силна!
Честито на Ларус Бату!!!

Да,така е!
Но има и огромна разлика в кучетата на Балканите и тези в Германия т.е. качеството е много по-добро,е там дори аз самата се затруднявам да давам оценки,но не споря със съдиите
:)))
А кучето грабнало титлата Световен шампион за 2004 е невероятно и най-вече групата потомци преставени от него бе много силна!
Честито на Ларус Бату!!!

#56 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2005 - 03:48 PM

Не знам но мисля че в България стандарта на породата е малко изменен, защото има доста видове Н.О.К и при нас преобладава малко по ГДРейският тип и моя звяр е такъв

#57 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2005 - 04:38 PM

Цитат

Не знам но мисля че в България стандарта на породата е малко изменен, защото има доста видове Н.О.К и при нас преобладава малко по ГДРейският тип и моя звяр е такъв

Не, има само един тип немско овчарско куче и това е кучето, описано в стандарта на породата. В БГ има два клуба, които членуват в две различни организации - единия клуб членува в БРФК, а другия в немското обединение за породата. Доколкото до гдр - сктите овчарки, предполагам че говориш за така наречената източно европейска овчарка, която се признава единствено от руснаците. Всичко останало, което се вижда по парковете и къде ли не, не е родословен представител на НОК. За съжаление поради огромната популярност на немеца, има много така наречени "развъдници", които буквално бълват кученца, независимо от характера и състоянието на родителите, интересувайки се от чисто материални подбуди. Въпреки всичко, потвърждавам, че НОК е невероятно куче и съм горд, че имах такова куче, въпреки че бе без родословие. Надявам се да дойдеш на следващите изложби или на сбирките на клуб Сириус, за да те запалим и да идвате да работите заедно с кучето - на теб ще ти хареса, гарантирам ти, а куче ще бъде повече от щастливо да прояви заложбите си. d)

#58 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2005 - 04:23 PM

И аз намирам за най-доброто куче НОК а за сбирките с удоволствие, кога и къде и как? d)

#59 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2005 - 04:20 PM

Ехо кажи ми повече за Сириус

#60 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 February 2005 - 09:26 PM

Повече за "Сириус" тук: www.sirius-bg.net
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#61 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2005 - 07:08 AM

Мерси много вчера бях при вас в магазина мноооого е хубав смятам непременно да ви навеста пак! b)

#62 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 February 2005 - 10:52 PM

Хахаха, мисля че аз ви обслужих, но не бях сигурна, че си точно ти и си спестих втрещените ви погледи в резултат на "ясновидски" въпрос от сорта:"Как са неонките и кучето?" bl)
Ще се радвам ако дойдеш отново и този път свиркай b)
User's Signature

#63 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 07 February 2005 - 09:39 PM

d) един интересен факт от живота на немската овчарка :
след мноого изследвания е установено , че растящото бебе немска овчарка на 4 месеца достига половината от височината като възрастно куче...

много се впечатлих като го прочетох bl) , не съм проверявала как растат бебетата ми на височина а само на кг. , сега имам възможност - Габи и Гаргамела са всеки ден пред мен... пък ималките бебоци растат w)

#64 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2005 - 11:43 PM

Ок във темата съм. Значи за изложба ами не знам по-точно. Аз и Бък ще ходим на изложба за първи път! r) Какво представлява най-общо казано?

Цитат

много се впечатлих като го прочетох  , не съм проверявала как растат бебетата ми на височина а само на кг. , сега имам възможност - Габи и Гаргамела са всеки ден пред мен... пък ималките бебоци растат 
Ти колко звяра имаш, остави прочетох ти мотото за двете НОК, че са по-добре от едно и аз мисля така но нямам много време s) Нищо лятото!

#65 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 16 February 2005 - 02:35 PM

Здравейте почитатели на най-породата!
Ще помоля някой от Вас, който знае основните команди на немски да ги побликува или да ми ги изпрати на мейла. Предварително благодаря! r)
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#66 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 16 February 2005 - 04:44 PM

Марине, колко е голям Бък?И имаш ли негова снимка в стойка?
LudmilDo, командите на немски ги има някъде в темата за обучение...
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#67 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 February 2005 - 09:12 PM

Ето тук можеш да намериш правилника на IPO, а командите на немски са указани за всяко упражнение ;)
User's Signature

#68 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 09:26 PM

Сори че закъснях ама чак сега видях темата. Значи Бък е на 3 години за негова снимка досаждам на дог.бг, а за командите на немсики щом ви трябва немски аз съм човека. Така де знам езика доста добре. Инче ако искаш мога да ти я пусна по мейла?

#69 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 16 February 2005 - 10:41 PM

Пускай я, чакам b)
А горкия дог.бг има толкова работа...ако искаш аз мога да ти я кача във форума...
А нещо чета за изложби нагоре...?
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#70 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 11:01 PM

Ами ако искаш я пусни. А какво за изложбите?

• (75 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни