Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#701 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 November 2005 - 03:49 PM

r) bl)
User's Signature

Качена снимка

#702 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2005 - 03:07 PM

ЗОЗИНОФИЛЕН ПАНОСТИТ - болест на растежа или сменящо се куцане на различните крайници.Заболяване при кучетата на възраст от 5-12 месеца.Най-често при НОК и доберман/и при др. едри породи/.Дават се обезболяващи,витамини от група В ,намалява се калций и протеини.Изчезва от самосебе си ???
User's Signature

Качена снимка

#703 Потребителят е офлайн   skLeko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2005 - 03:27 PM

И моя Наго куцаше допреди няколко дена с предна дясна лапа,на всичкото отгоре един колега го настъпи точно на нея и за капак го сборичкаха едрите кучета от квартала,но сега това куцане отмина държа го околко 1 месец.При опипване и натискане по цялата лапа не изпитваше болка и моя доктор ми каза че е от растежа.Обаче не съм намалявал или спирал калция.Наго вече е на 6 месеца без 5 дена и му излязоха новите кучешки зъбки....има само долу един двоен все още.
Ако някой има новата книга за НОК на издателство "Труд" нека сподели дали си струва....
Айде до скоро!
п.с. Вече сме 28кг.

#704 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2005 - 03:27 PM

тези симптоми много ми напомнят за симптомите при възпалена анална жлеза...

честит първи сняг... аз и моя немирник открихме сезона и за пореден път се убеждавам, че това му е любимото време от годината... сняг и много сняг...
d)

#705 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2005 - 07:28 PM

В момента опитвам да кача и няколко снимки, но Интернета нещо взе да пропада.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#706 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2005 - 08:53 PM

super super super super drink
User's Signature

Качена снимка

#707 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 November 2005 - 01:06 AM

Благодаря, чета с интерес !!! bravo

#708 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 08:44 AM

Благодаря и от името на добронамерените любители на породата! nok
User's Signature

Качена снимка

#709 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 08:48 AM

Цитат

Благодаря и от името на добронамерените любители на породата! nok

Вие ли ми изпрагихте смс преди малко.
User's Signature

Качена снимка

#710 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 21 November 2005 - 09:08 AM

в днешно време едва ли някоя нок би могла да мине това препятствие ... даже много се съмнявам , но дори и 3 метрово много малко кучета ще могат да преодолеят

#711 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2005 - 11:30 AM

Mad_Max, а и останалите - Можете да видите създаването и развитието на породата - ТУК.

#712 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 11:56 AM

Цитат

Mad_Max, а и останалите - Можете да видите създаването и развитието на породата - ТУК.

А също и тук:

http://www.cynology....ogallerynok.htm
User's Signature

Качена снимка

#713 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2005 - 12:15 PM

super

Винаги ми е правило впечатление, че породата тръгва с равен гръб и постепенно започва да се променя ... скосена задница, гърбът не е вече толкова равен. Защо се е получило така ?

#714 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 12:43 PM

d)

#715 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 02:57 PM

Цитат

super

Винаги ми е правило впечатление, че породата тръгва с равен гръб и постепенно започва да се променя ... скосена задница, гърбът не е вече толкова равен. Защо се е получило така ?

Хей, скъпи приятели. Я се вземете в ръце. В България има официална организация на породата. Тя си има компетентно ръководство, съдии, кьорунгспециалисти, експерти. Има не малко развъдници и развъдчици. Ами питайте тях.

Няма въпрос на който да не мога да Ви отговоря, но защо пък аз?! Нека чуем мнението на специалистите....
User's Signature

Качена снимка

#716 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 21 November 2005 - 03:25 PM

азще кажа моето мнение
по принцип винаги съм искала куче, което перфектно може да работи, а във същото време да е отличен представител на породата
смятам че нок не трябва да е като изтребител наклонено назад за мен идеално куче е динго хаус геро, федор арминиус , фанто хиршел и разбира се уран b)

това са си мои предпочитания ... но смятам че и всяко едно от тях със тази анатомия ,която имат стена от 5 метра няма да е трудност ;)

първата немска овчарка която сме имали беше бистра - дядо ми я беше донесал от дюселдорф 88 г. дъщеря на динго - идеално работно куче и абсолютно копие на баща си ;)
смятам ,че отново нок ще добие стария си вид на идеалната съвместимост между екстериор и работни качества и полицаите няма да се заглеждат по белгийците ...

#717 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 03:47 PM

Мад макс r) Малко странно звучи от твоята уста " самозванци " при фак ,че ти си се заинтересовала от кинология преди няколко месеца bl) и видиш ли "те самозванците " не се се доказали пред теб bl) толкова по това изказване n)
Лично аз вече не съм много в час с НОК но познавам един такъв " самозванец " и съм щастлива ,че го познавам това е Георги Младенов съдия на НОК, развъдчик р-к " от Люлин " и много точен човек и това ,че не пише по форумите не го прави по малко специалист а аз него го познавам от повече от 10г. и знам как работи super

#718 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 04:06 PM

Цитат

Мад макс r) Малко странно звучи от твоята уста " самозванци " при фак ,че ти си се заинтересовала от кинология преди няколко месеца bl) и видиш ли "те самозванците " не се се доказали пред теб bl) толкова по това изказване n)
Лично аз вече не съм много в час с НОК но познавам един такъв " самозванец " и съм щастлива ,че го познавам това е Георги Младенов съдия на НОК, развъдчик р-к " от Люлин " и много точен човек и това ,че не пише по форумите не го прави по малко специалист а аз него го познавам от повече от 10г. и знам как работи super

Злати, наистина е прозвучало малко "скромен" постингът ми и още повече, че не ме познаваш по-добре... (жалко че я няма изчервяващата се физиономийка)... също и никой тук от форума не съм искала да обидя... Нито познавам хора, които се занимават, или са членове на клубове... Но познавам хора, от ръководство на организации. Познавам (визуално) и съдии... Ходих на семинар за ЧРТ и там нямаше нито един от хората, за които говориш... Но ще се коригирам - ПОВЕЧЕТО ОТ ТЕЗИ, КОИТО ПОЗНАВАМ И СЪМ ВИЖДАЛА СА ТАКИВА!!! Кой себеуважаващ се кинолог не би отишъл на подобен семинар, предвид факта, че г-жа Герасимова е развъдчик от 30 години, а породата е призната едва `86 година? Както и да е...

И това, че от 5 месеца съм тук във форума и пиша - не означава, че кинологията ми е интерес от тогава... oleeee Ако не пред децата, които са се влюбили в кучето си и от там са получили интереса си към кинологията, към кого трябва да се доказват кинолозите? Ти кинолог ли си? Грешно представяш мнението ми и аз не искам да създаваш грешно впечатление и у останалите... Прозвуча ми малко като "Тази организация няма нужда отчленове - така или иначе", след като заявих, че не желая да бъда член... Когато гроздето е високо, то става кисело... Аз лично съм била председател на организация и смятам, че една организация има нужда от всички. Що се отнася до:

Цитат

Мад макс  Малко странно звучи от твоята уста " самозванци " при фак ,че ти си се заинтересовала от кинология преди няколко месеца  и видиш ли "те самозванците " не се се доказали пред теб

Че ако не пред мен, пред хора като мен (това визирах с "мен") пред кого ще се доказват??? oleeee
Познаваш някой, който благодарение на друг е някой и въпреки че не си в час с НОК смееш да твърдиш, че той работи много добре? Аз не бих посмяла... И като е специалист господина, в какво се състои специалността му? Какво му е образованието? И от колко време е кинолог? (макар, че за мен е доста смело изказването)...

Извинявам се г-н Атанасов, ако не съм защитила честта Ви както подобава, но както и сам знаете - прекалено много знаете!!! Ако не за някой, то за близките му... С уважение към Вас!

#719 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 04:12 PM

Цитат

Цитат

Мад макс r)  Малко странно звучи от твоята уста " самозванци " при фак ,че ти си се заинтересовала от кинология преди няколко месеца bl) и видиш ли "те самозванците " не се се доказали пред теб bl) толкова по това изказване n)

Злати, наистина е прозвучало малко "скромен" постингът ми и още повече, че не ме познаваш по-добре... (жалко че я няма изчервяващата се физиономийка)... също и никой тук от форума не съм искала да обидя... Нито познавам хора, които се занимават, или са членове на клубове... Но познавам хора, от ръководство на организации. Познавам (визуално) и съдии... Ходих на семинар за ЧРТ и там нямаше нито един от хората, за които говориш... Но ще се коригирам - ПОВЕЧЕТО ОТ ТЕЗИ, КОИТО ПОЗНАВАМ И СЪМ ВИЖДАЛА СА ТАКИВА!!! Кой себеуважаващ се кинолог не би отишъл на подобен семинар, предвид факта, че г-жа Герасимова е развъдчик от 30 години, а породата е призната едва `86 година? Както и да е...

И това, че от 5 месеца съм тук във форума и пиша - не означава, че кинологията ми е интерес от тогава... oleeee Ако не пред децата, които са се влюбили в кучето си и от там са получили интереса си към кинологията, към кого трябва да се доказват кинолозите? Ти кинолог ли си? Грешно представяш мнението ми и аз не искам да създаваш грешно впечатление и у останалите... Прозвуча ми малко като "Тази организация няма нужда отчленове - така или иначе", след като заявих, че не желая да бъда член... Когато гроздето е високо, то става кисело... Аз лично съм била председател на организация и смятам, че една организация има нужда от всички. Що се отнася до:

Цитат

Мад макс  Малко странно звучи от твоята уста " самозванци " при фак ,че ти си се заинтересовала от кинология преди няколко месеца  и видиш ли "те самозванците " не се се доказали пред теб

Че ако не пред мен, пред хора като мен (това визирах с "мен") пред кого ще се доказват??? oleeee
Познаваш някой, който благодарение на друг е някой и въпреки че не си в час с НОК смееш да твърдиш, че той работи много добре? Аз не бих посмяла... И като е специалист господина, в какво се състои специалността му? Какво му е образованието? И от колко време е кинолог? (макар, че за мен е доста смело изказването)...

Извинявам се г-н Атанасов, ако не съм защитила честта Ви както подобава, но както и сам знаете - прекалено много знаете!!! Ако не за някой, то за близките му... С уважение към Вас!

Кристина,

Знаете ли кое е най-страшното ?

Че другите знаят, че аз зная колко те знаят.

Поздрави,

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#720 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 04:14 PM

ЧОВЕК НЕ Е ОПАСЕН С ТОВА, КОЕТО ЗНАЕ, А С ТОВА, КОЕТО ДРУГИТЕ НЕ ЗНАЯТ ЗА НЕГО!

Аз прекратявам с това, защото тук все пак е форум за НОК, което означава, че би следвало да се обсъждат въпроси свързани с НОК! Не нападам никого, но не обичам и думите ми да са разбирани грешно и интерпретирани криво... Склонна съм да оставя въпросите си реторични, ако Злати не желае да отговори! Злати, надявам се, че не си ме разбрала грешво и не си се обидила... Ако е така - значи не си ме разбрала! Поздрави! super best

• (75 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни