Немското овчарско куче
Публикувано: 19 November 2005 - 03:07 PM

Публикувано: 19 November 2005 - 03:27 PM
Ако някой има новата книга за НОК на издателство "Труд" нека сподели дали си струва....
Айде до скоро!
п.с. Вече сме 28кг.
Публикувано: 21 November 2005 - 09:08 AM
Публикувано: 21 November 2005 - 11:56 AM
Цитат
А също и тук:
http://www.cynology....ogallerynok.htm
Публикувано: 21 November 2005 - 02:57 PM
Цитат
Винаги ми е правило впечатление, че породата тръгва с равен гръб и постепенно започва да се променя ... скосена задница, гърбът не е вече толкова равен. Защо се е получило така ?
Хей, скъпи приятели. Я се вземете в ръце. В България има официална организация на породата. Тя си има компетентно ръководство, съдии, кьорунгспециалисти, експерти. Има не малко развъдници и развъдчици. Ами питайте тях.
Няма въпрос на който да не мога да Ви отговоря, но защо пък аз?! Нека чуем мнението на специалистите....
Публикувано: 21 November 2005 - 03:25 PM
по принцип винаги съм искала куче, което перфектно може да работи, а във същото време да е отличен представител на породата
смятам че нок не трябва да е като изтребител наклонено назад за мен идеално куче е динго хаус геро, федор арминиус , фанто хиршел и разбира се уран b)
това са си мои предпочитания ... но смятам че и всяко едно от тях със тази анатомия ,която имат стена от 5 метра няма да е трудност ;)
първата немска овчарка която сме имали беше бистра - дядо ми я беше донесал от дюселдорф 88 г. дъщеря на динго - идеално работно куче и абсолютно копие на баща си ;)
смятам ,че отново нок ще добие стария си вид на идеалната съвместимост между екстериор и работни качества и полицаите няма да се заглеждат по белгийците ...
Публикувано: 21 November 2005 - 03:47 PM
Лично аз вече не съм много в час с НОК но познавам един такъв " самозванец " и съм щастлива ,че го познавам това е Георги Младенов съдия на НОК, развъдчик р-к " от Люлин " и много точен човек и това ,че не пише по форумите не го прави по малко специалист а аз него го познавам от повече от 10г. и знам как работи super
Публикувано: 21 November 2005 - 04:06 PM
Цитат
Лично аз вече не съм много в час с НОК но познавам един такъв " самозванец " и съм щастлива ,че го познавам това е Георги Младенов съдия на НОК, развъдчик р-к " от Люлин " и много точен човек и това ,че не пише по форумите не го прави по малко специалист а аз него го познавам от повече от 10г. и знам как работи super
Злати, наистина е прозвучало малко "скромен" постингът ми и още повече, че не ме познаваш по-добре... (жалко че я няма изчервяващата се физиономийка)... също и никой тук от форума не съм искала да обидя... Нито познавам хора, които се занимават, или са членове на клубове... Но познавам хора, от ръководство на организации. Познавам (визуално) и съдии... Ходих на семинар за ЧРТ и там нямаше нито един от хората, за които говориш... Но ще се коригирам - ПОВЕЧЕТО ОТ ТЕЗИ, КОИТО ПОЗНАВАМ И СЪМ ВИЖДАЛА СА ТАКИВА!!! Кой себеуважаващ се кинолог не би отишъл на подобен семинар, предвид факта, че г-жа Герасимова е развъдчик от 30 години, а породата е призната едва `86 година? Както и да е...
И това, че от 5 месеца съм тук във форума и пиша - не означава, че кинологията ми е интерес от тогава... oleeee Ако не пред децата, които са се влюбили в кучето си и от там са получили интереса си към кинологията, към кого трябва да се доказват кинолозите? Ти кинолог ли си? Грешно представяш мнението ми и аз не искам да създаваш грешно впечатление и у останалите... Прозвуча ми малко като "Тази организация няма нужда отчленове - така или иначе", след като заявих, че не желая да бъда член... Когато гроздето е високо, то става кисело... Аз лично съм била председател на организация и смятам, че една организация има нужда от всички. Що се отнася до:
Цитат
Че ако не пред мен, пред хора като мен (това визирах с "мен") пред кого ще се доказват??? oleeee
Познаваш някой, който благодарение на друг е някой и въпреки че не си в час с НОК смееш да твърдиш, че той работи много добре? Аз не бих посмяла... И като е специалист господина, в какво се състои специалността му? Какво му е образованието? И от колко време е кинолог? (макар, че за мен е доста смело изказването)...
Извинявам се г-н Атанасов, ако не съм защитила честта Ви както подобава, но както и сам знаете - прекалено много знаете!!! Ако не за някой, то за близките му... С уважение към Вас!
Публикувано: 21 November 2005 - 04:12 PM
Цитат
Цитат
Злати, наистина е прозвучало малко "скромен" постингът ми и още повече, че не ме познаваш по-добре... (жалко че я няма изчервяващата се физиономийка)... също и никой тук от форума не съм искала да обидя... Нито познавам хора, които се занимават, или са членове на клубове... Но познавам хора, от ръководство на организации. Познавам (визуално) и съдии... Ходих на семинар за ЧРТ и там нямаше нито един от хората, за които говориш... Но ще се коригирам - ПОВЕЧЕТО ОТ ТЕЗИ, КОИТО ПОЗНАВАМ И СЪМ ВИЖДАЛА СА ТАКИВА!!! Кой себеуважаващ се кинолог не би отишъл на подобен семинар, предвид факта, че г-жа Герасимова е развъдчик от 30 години, а породата е призната едва `86 година? Както и да е...
И това, че от 5 месеца съм тук във форума и пиша - не означава, че кинологията ми е интерес от тогава... oleeee Ако не пред децата, които са се влюбили в кучето си и от там са получили интереса си към кинологията, към кого трябва да се доказват кинолозите? Ти кинолог ли си? Грешно представяш мнението ми и аз не искам да създаваш грешно впечатление и у останалите... Прозвуча ми малко като "Тази организация няма нужда отчленове - така или иначе", след като заявих, че не желая да бъда член... Когато гроздето е високо, то става кисело... Аз лично съм била председател на организация и смятам, че една организация има нужда от всички. Що се отнася до:
Цитат
Че ако не пред мен, пред хора като мен (това визирах с "мен") пред кого ще се доказват??? oleeee
Познаваш някой, който благодарение на друг е някой и въпреки че не си в час с НОК смееш да твърдиш, че той работи много добре? Аз не бих посмяла... И като е специалист господина, в какво се състои специалността му? Какво му е образованието? И от колко време е кинолог? (макар, че за мен е доста смело изказването)...
Извинявам се г-н Атанасов, ако не съм защитила честта Ви както подобава, но както и сам знаете - прекалено много знаете!!! Ако не за някой, то за близките му... С уважение към Вас!
Кристина,
Знаете ли кое е най-страшното ?
Че другите знаят, че аз зная колко те знаят.
Поздрави,
Николай Атанасов
Публикувано: 21 November 2005 - 04:14 PM
Аз прекратявам с това, защото тук все пак е форум за НОК, което означава, че би следвало да се обсъждат въпроси свързани с НОК! Не нападам никого, но не обичам и думите ми да са разбирани грешно и интерпретирани криво... Склонна съм да оставя въпросите си реторични, ако Злати не желае да отговори! Злати, надявам се, че не си ме разбрала грешво и не си се обидила... Ако е така - значи не си ме разбрала! Поздрави! super best