Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#721 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 November 2005 - 04:21 PM

Mad_Max
Уважавам ентузиазма ти, но не може да говориш така за хората които дори не познаваш лично. Това е мое мнение. Мен също ме нямаше на семинара за ЧРТ. Но и не бях длъжна да ходя там. Виж, ако беше семинар за чау - щях да съм първата която е дошла и последната която си е тръгнала. И двете уважаваме Николай, и двете черпим от знанията му, но и на двете ни това не ни дава право да коментираме хората, които тук ги няма. Не ни прави чест, нали?...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#722 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 04:22 PM

Цитат

ЧОВЕК НЕ Е ОПАСЕН С ТОВА, КОЕТО ЗНАЕ, А С ТОВА, КОЕТО ДРУГИТЕ НЕ ЗНАЯТ ЗА НЕГО!

Аз прекратявам с това, защото тук все пак е форум за НОК, което означава, че би следвало да се обсъждат въпроси свързани с НОК! Не нападам никого, но не обичам и думите ми да са разбирани грешно и интерпретирани криво... Склонна съм да оставя въпросите си реторични, ако Злати не желае да отговори! Злати, надявам се, че не си ме разбрала грешво и не си се обидила... Ако е така - значи не си ме разбрала! Поздрави! super best

Кристина,

Както знанието, така и незнанието са в състояние да породят злоба в духовно бедните хора.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#723 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 04:26 PM

Цитат

Mad_Max
Уважавам ентузиазма ти, но не може да говориш  така за хората които дори не познаваш лично. Това е мое мнение. Мен също ме нямаше на семинара за ЧРТ. Но и не бях длъжна да ходя там. Виж, ако беше семинар  за чау - щях да съм първата която е дошла и последната която си е тръгнала. И двете уважаваме Николай, и двете черпим от знанията му, но и на двете ни това не ни дава право да  коментираме хората, които тук ги няма. Не ни прави чест, нали?...

Не е така Таня! Ти казваш, че нямаш претенции да бъдеш "кинолог", обичаш си думата КУЧКАР!!! Тези хора, за които аз говоря претендират да бъдат кинолози и нищо не ги оправдава!... Щом това е професията им! Най-вече съдии ме разочароваха!!! И ако проблемът е, че Злати се чувства засегната в името на мира бих се извинила, но би било изкуствено, защото не разблирам къде в изказването си съм сбъркала... Истината е една!!! Тези хора ме разочароваха!!! Аз съм никой... Но ме разочароваха със самочувствието си без покритие!!! Един - единствен от тях не го направи! И аз се чувствам лично обвързана да защитя мнението си за него!!! Честта няма нищо общо с личното мнение и свободата да го изразиш! Поздрави!

#724 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 November 2005 - 06:34 PM

Mad_Max
Предпочитам да те видя на живо и да те набия лично отколкото да подливам масло в огъня след изказването ти че съдиите са

Цитат

Но ме разочароваха със самочувствието си без покритие!!!

С колко от тях се познаваме лично? колко от тях са ти насреща? с кого си говорила за кинология? кого видяхме извън ринга за да слагаме такива етикети? Аз изкарах с Герасимова няколко часа и вече съм в културен шок от тази жена - ум, тактичност, знания, снизходителност (без унизителен намек) - очарована съм от тази съдийка. Какво искаш конкретно ти, Крис, някой съдия да излезе от ринга и да ти обърне внимание? Персонално? Че защо? Ако той го прави за всеки, който е зад ринга - няма да има време да оценява кучетата ( а все пак за това е дошъл).

Стига това противопостяване на изложби и изследователската дейност. Кинология е за мен обединява наука за животните (генетика, анатомия, етология) и начина на гледане (груминг, хендлинг). Компилация от тези неща, апогеят им трябва да са изложбите - тези аспекти НЕ БИВА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ а взаимно да се допълват. Стига вече наши-ваши. съдии били такива а пък другите онакива.
Стига.
User's Signature

#725 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 21 November 2005 - 06:43 PM

стига толкова !!!

нека говорим за нок
съдията за да бъде съдия значи има необходимите знания - той може гласно до каже аргументите си при оценката и да се обоснове на всеуслушание или само на оценителния лист без конкретни препоръки или забележки да каже оценката си според това, което вижда и това което трябва да е по стандарт кучето
съдията не е длъжен да дава обяснения

специално за нок - овчаркаджиите ценят най много оценките дадени на специализирани изложби от хора доказани развъдчици и съдии на немско овчарско куче и то при качествена и количествена жестока конкуренция

#726 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 06:47 PM

trenertg
подписвам се под всяка ваша дума.
User's Signature

#727 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 07:20 PM

Мад макс от теб на киноложко ниво не мога да се обидя b) Но след написаното от двете Танчета реших да не ти отговарям просторно Фурия е изчерпала доста от нещата,които бих отделила време да и напиша а и най-вече за да Уважа и другата Таня , с която имам удоволствието да се познавам повече от 10г.
Но не мога да се сдържа и да не ти кажа, винаги проверявай какво и за кого пишеш а именно аз написах ВЕЧЕ не съм в час от няколко години и то само с шампионите от отминалите години а когато активно съм се занимавала с НОК заедно с майка ми ти може би още и права не си минавала под масата fow Друг е въпроса,че моето призвание са хъскитата това не означава,че не разбирам или незнам И да усмелявам се да пиша!!!!!!
И последно едно е да пишеш докторати и научни статии или само да ги четеш но съвсем друго е да развъждаш,да гледаш кучета ,да създаваш породата из под твоите ръце и да си готов със знания и да ги прилагаш. .....така това е от мен в тази тема n)
п.с. И за какво членство става дума ? От къде ти роди сега това нещо главата в какво връзка го написа?? ouu

#728 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 07:45 PM

(през сълзи) insult, благодаря Ви, който и да сте... d)

#729 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 08:05 PM

без да искам да обидя някого w) - взехте да се уливате... oleeee

#730 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 08:21 PM

1. Извинявам се че изместих темата - на друга. Това не ми се случва за първи път. Случва ми се навсякъде, където отида...
2. Извинявам се на участниците в тази тема, че бяха свидетели на това, което се случи...
3. Извинявам се, че реагирам по начин, който или не е разбиран, или се приема остро. Не е за първи път. Нито единствено в тази тема.
4. Извинявам се за недостатъците си...
5. Извинявам се, че допуснах да прозвуча като някой със страшно голямо самочувствие и се самозабравих... Вярно е, че никой не познавам лично и никой за нищо не е длъжен.
6. Извинявам се, ако съм засегнала някого лично. Това също не ми се случва за първи път и колкото и да не вярвате - не съм имала това за цел! Съвсем не е умишлено...
7. Извинявам се за начина по който пиша - изглежда всичко се тълкува единствено и само като един сапунен сериал...
8. Извинявам се за всичко, което съм сгрешила, дори и да не го осъзнавам...

Нищо не ме оправдава! Аз не съм достоен човек! Не заслужавам времето, което Ви отнех чрез четене на постингите ми... И моля, продължете разговора за НОК, аз нямам нужната компетенция да се включа където и да било!...

#731 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 08:30 PM

Та....да се върнем на НОК! Преди време не ми обърнахте внимание като ви попитах за черната немска овчарка r) Някой има ли такова куче,те допускат ли се до изложби и дали са признати,като порода? И съответно дали се развъждат в БГ? r)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#732 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 08:31 PM

Mad_Max
спри се, м?

insult

идея си нямаш колко много си преличате двете.

и двете сте страхотни - някакъв ваш бесен непримерим жадуващ ентузиазъм ви обединява.
Стела - някои нямат този късмет да имат твое виждане и твой талант. До всичко драпаме сами. Много те харесвам, но понякога не е нужно да се подиграваш на наивни сълзи на тинейджъри. Спести си го като забавление в твоя килер и ни позволи да усетим звъннване на кристала.

(да, разбира се сега някой ще се издрайфа защото плюенето е на мода, няма да реагирам - само постинги от нивото на Стела са ми любопитни)
User's Signature

#733 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2005 - 09:37 PM

Цитат

Та....да се върнем на НОК! Преди време не ми обърнахте внимание като ви попитах за черната немска овчарка r)  Някой има ли такова куче,те допускат ли се до изложби и дали са признати,като порода? И съответно дали се развъждат в БГ? r)

Това е Тафи, сниман на 06. 06. 2005 г. Много добро заъгляване, изключително добри екстериорни форми, но... Дългокосмест.

Качена снимка

Здравейте,

Напълно нормално е немските овчарски кучета да имат абсолютно черна окраска, което има своето генетично обяснение. Тя е позволена от стандарта и не се отчита като породен недостатък. В нашата страна черно оцветените немски овчарски кучета (в повечето случаи нечистопородни екземпляри) се популяризират с названието "канадски вълк". Такава порода не съществува. По-находчиви и комбинативни кучетъргаши преминаха на друг вариант. Те предлагат черните немски овчарски кучета (особено дългокосместите индивиди) като представители на породата грьонендал - вариант на белгийското овчарско куче.

Голяма част от привържениците е развъдчиците на немски овчарски кучета с класическо оцветяване развиват теории, че черните немски овчарски кучета са непригодни за служебна работа. Това не е вярно и може да бъде подкрепено с множество примери. Друг е въпросът, че селекционерите на черни немски овчарски кучета понякога игнорират всичко останало и наблягат единствено на цвета. В този случай потомците на такива кучета наистина губят определеното им от селекцията предназначение и се превръщат единствено в модна атракция.

От мене толкова. За повече - на лична поща.

С уважение,

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#734 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2005 - 01:09 AM

4ета с интерес написаното за НОК!И макар 4е т.нар."дългокосмести" не са в стандарта,на мене много ми харесват и искам да си купя то4но такова!Ей така,за собствена наслада и удоволствие искам да си имам един(или една)такъв красавец-някой да ме насо4и от къде или от кого?!И без туй едно такова ку4е едва ли 6те бъде пове4е от пет клас,тъй 4е това ме навежда на мисълта,4е може цената да е по-символи4на!6те помогнете ли с малко инфо?
И един въпрос(в отговора съм сигурна,но пак да питам!): това,4е ку4ето 6те е дългокосместо НОК,би ли отнело от неговите поведен4ески ка4ества и евентуално би ли създало проблем при неговото обу4ение?
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#735 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2005 - 09:04 AM

Първо-благодаря за изчерпателния отговор на Г-н Атанасов super
Второ-дългокосместите кучета не се водят по изложби,тъй като дългия косъм се счита за порок! ОБАЧЕ те са прекрасни работни кучета! Само да вметна-дългокосмести екземпляри могат да се родят и от напълно "нормални" овчарки! ПРеди време получих оферта за дългокосместо"плъхче",мога да ти дам координати на човека(ако още се продава(,но трябва да те предупредя,че цената не беше мн реалистична) d) Ако имаш още въпроси-питай,с радост ще ти отговоря! r)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#736 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2005 - 09:07 AM

bl)
User's Signature

Качена снимка

#737 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 22 November 2005 - 09:24 AM

Здравейте, почитатели на породата!
Четох, четох и нещо май не схващам?!?!?!
Кой каза, че НОК е шоу клас куче?! - това, че екстериора (анатомията) през годините се е променяла не означава, че кучето не е годно за работа!!! Та може ли някой от вас да ми даде пример с порода, имаща над 100 годишна история, която да не е претърпяла изменение на първоначалния си облик?! Все пак това е расата, която е най-популярна в света и е нормално да има представители, изпълняващи ролята само на домашни любимци, но съгласете се, че всеки един екземпляр се оформя от собственика, респективно водача. Дори и най-обещаващото кученце ако се остави безконтрол и само му се подава храна, след като порасне то няма да е нищо повече от едно домашно животно в повечето случаи сериозна заплаха.
И на края нека си зададем въпроса - колко от участниците в клас над 24 месеца на най-престижната изложба на НОК, каквато е Зигершау не са защитили степен на работен изпит?!

п.п. и моля участвалите по-горе в "сапунката" нека не превръщаме темата в междуличностна вражда! Самото заглавие определя за какво следва да пишим тук! Оценки на състоянието на кинологията в РБългария може да давате в съответната тема, определена за целта, за което предварително благодаря!

Людмил Добрев
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#738 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2005 - 09:28 AM

Цитат

азще кажа моето мнение
по принцип винаги съм искала куче, което перфектно може да работи, а във същото време да е отличен представител на породата
смятам че нок не трябва да е като изтребител  наклонено назад  за мен идеално куче е динго хаус геро, федор арминиус , фанто хиршел и разбира се уран  b)

това са си мои предпочитания ... но смятам че и  всяко едно от тях със тази анатомия ,която имат стена от 5 метра няма да е трудност  ;)

първата немска овчарка която сме имали беше бистра - дядо ми я беше донесал от дюселдорф 88 г. дъщеря на динго  - идеално работно куче  и абсолютно копие на баща си  ;) 
смятам ,че  отново нок ще добие стария си вид на идеалната  съвместимост между екстериор и работни качества  и полицаите няма да се заглеждат по белгийците  ...

Здравейте Таня,

Немското овчарско куче не е като изстребител, както Вие се изразявате. Вярно е, че много специалисти в развъдния процес, който провеждаха, създадоха такъв тип куче. Но то съвсем не е най-рационалното от гледна точка на работните /ползователните/ качества, а е по-скоро продукт на криво разбрана модна тенденция.

Погледнете фигурите, които прилагам /те са от моя публикация по темата /.

Качена снимка

Качена снимка

Вижте на първата фигура двата типа кучета. Погледнете горното и после долното /така наречения изтребител/. Вижте как се променят нещата, когато кучетата започнат да се движат. И още нещо за горното куче, което също е леко свлечено. Обърнете внимание, че то не е в естествената си поза, а е в така наречената екстериорна позиция. При едно спокойно седене на едно място ставните ъгли няма да са в такова положение и то съвсем няма да наподобява изтребител.

На следващата схема е така наречения напрегнат тип НОК такова, което има най-рационално движение и изразходва най-малко енергия по време на придвижване. Но не забравяйте отново да обърнете внимание, че и то е в екстериорна позиция.

В естествената природа няма представител на сем. Кучета, който да е с наклонена форма. Това е получено в резултат на целенасочено водена селекция предимно за създаването на спортно куче с бърз и мощен тласък, развиващо голяма скорост на не особено голяма дистанция, пружинираност на скакателните стави, позволяващи сравнително по-малко изрозходване на енергия по време на отскок.

Колкото до цитираните от Вас кучета:

Dingo v. Haus Gero, с номер в Племенната книга 1 449 693 е един от върховете на селекцията при НОК. Единственно за него и за още едно НОК в племенните анализи на породата не е отчетен нито един негативен показател. Роден на 16. 09. 1978 г., за своето време той е ЕТАЛОНА на породата със своята височина при холката от 64,5 см и тегло 35 кг. Влиза в категория VA през 1982 г., и още на следващата година става световен шампион. По време на своята кариера четири пъти става шампион на Италия и веднъж на Испания.

Uran v. Wildsteiger Land, с номер в Племенната книга 1 526 684 е кучето, което обособява най-стабилната линия в породата. Името му фигурира в различините пояси на родословните свидетелства на 70 % от немските овчарски кучета по света. На много от своите потомци той стои в основата както от бащина, така и от майчина страна. За него е писано и говорено много, но има данни, които официално не се знаят и малко хора имат достъп до тях. Ще си спестя да ги поместя в този постинг.

Natz v. Hasenborn, с номер в Племенната книга 1 537 382 е второто куче в историята на НОК, за което, подобно на Dingo, в племенната характеристика няма нито един негативен показател.Според кьорунгпреценката му той е с височина при холката 63,5 см и тегло 34 кг. Завоювал е и трите най-високи категории при проверка на работните качества - (SchH 3, IP 3, FH). Четири пъти е в категория "Елит" (1983, 1984, 1985, 1986).

Що се отнася до «белгийците», както Вие се изразявате моето внение е, че тази порода просто все още не е комерсиализирана и селекцията при нея продължава да се води предимно за работа, а не за спорт.

Но това е дълга тема, която не може да бъде изчерпана само с последните няколко реда, които ви пиша, а за съжаление в момента нямам време за по-голяма обстойност.

С уважение,

Николай Атанасов
http://www.cynology.info
User's Signature

Качена снимка

#739 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 22 November 2005 - 09:29 AM

Ако се разровите в необятния интернет може би ще откриете повече такива снимки
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#740 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 22 November 2005 - 09:32 AM

Цитат

Прегледах книгата за НОК на изд.Труд.Меко казано не съм очарован.Много меко NN . А в справочната част не видях българските кучета участвували на световните шампионати.?

;) значи продължаваме да се учим от единствената книга която търпи постоянно развитие всеки ден - интернет

ето няколко интересни линка за нок и развъдници

развъдник avaxhof

развъдник в сърбия haus Milesevac

един малък немски развъдник v.Askanis

• (75 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »