Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#901 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 December 2005 - 07:05 PM

Ще почакаме r)
Раzкажи ни нещо повече zа кучетата който са при теб nok
Какви са твойте виждания относно структора на тяло,на какво държиш,до каква степен е важна работоспособността на едно НОК zа теб,спаzваш ли правилниците zа раzвъждане и т.н.?
С какви женски раzплождаш и до каква степен мислиш,че са важни те zа екстериорът на малките?
Кой линии на раzвъждане иzполzваш и търсиш целенасочено и zащо точно те?
Ще ми е много приятно да прочета r)

#902 Потребителят е офлайн   von rozzen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 December 2005 - 07:18 PM

Цитат

Ще почакаме r)
Раzкажи ни нещо повече zа кучетата който са при теб nok
Какви са твойте виждания относно структора на тяло,на какво държиш,до каква степен е важна работоспособността на едно НОК zа теб,спаzваш ли правилниците zа раzвъждане и т.н.?
С какви женски раzплождаш и до каква степен мислиш,че са важни те zа екстериорът на малките?
Кой линии на раzвъждане иzполzваш и търсиш целенасочено и zащо точно те?
Ще ми е много приятно да прочета r)

аз имам само една голиама кучка,коиато е в разплот.тиа е с много типична глава,добре полойени и носени у6и,много изразена горна и долна линиа,отли4но заъглене предни краиници и мн.добре задни!много здрава костна система на което се и базирам!досега сам имал един път потомство от неиа и мъйкиат не бе6е нищо особено!но резултата бе6е добър,вси4ко което смиатах 4е ще се полу4и от тази връзка бе6е на лице.в момента понейе ку4ето ми е изциало от инбридинг и то два пъти повторен,аз вкарвам нова крав в ку4етата,за6тото,не бих искал да загубиа характера,както и работните ка4ества!те та от голиамо зна4ение,за да полойа успе6но ипо по нататак,а и да мога да работиа по ниаколко кръвни линии без да се полу4ат нежелани недостатъци от всиакакъв характер

#903 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 December 2005 - 07:32 PM

Нищо лично,но принципно когато само видя кучето бих могла да го опиша,така че пренебрегвам всякакви описания и дори понякога оценки дадени на БГ иzожби,zащото всички ние zнаем,че там оценките не винаги се вzимат по легалният и нормален начин.Самата ти женска може да обсъдим когато качиш снимки тук,иначе до утре ще си говорим колко са велики кучетата ни.
Надявам се да не се обидиш и да ме раzбереш правилно nok
Аz лично съм zа умереният имбридинг и много внимавам да не се прекалява с него,zащото съм се нагледала на инбридирани кученца който иzмират,други са големи отклонения предимно на основа характер и психика.Понякога с мого блиzък инбридинг се получава интересен екzемпляр,но това не е zа мен.
Аz лично държа кучето да е предимно zдраво фиzически и психически,кучета с прекомерна агресия не полzвам zа раzплод.
След това е важно анатомическото построяване на кучето,като доброто zаъгляване е zадължително при мойте кучета zа да работя с тях.
Всичко останало се постига с много работа,дисциплина и zнания.
За който се надявам скоро да мога да демонстрирам на БГ иzложба r)

#904 Потребителят е офлайн   von rozzen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 December 2005 - 07:41 PM

Цитат

Нищо лично,но принципно когато само видя кучето бих могла да го опиша,така че пренебрегвам всякакви описания и дори понякога оценки дадени на БГ иzожби,zащото всички ние zнаем,че там оценките не винаги се вzимат по легалният и нормален начин.Самата ти женска може да обсъдим когато качиш снимки тук,иначе до утре ще си говорим колко са велики кучетата ни.
Надявам се да не се обидиш и да ме раzбереш правилно nok
Аz лично съм zа умереният имбридинг и много внимавам да не се прекалява с него,zащото съм се нагледала на инбридирани кученца който иzмират,други са големи отклонения предимно на основа характер и психика.Понякога с мого блиzък инбридинг се получава интересен екzемпляр,но това не е zа мен.
Аz лично държа кучето да е предимно zдраво фиzически и психически,кучета с прекомерна агресия не полzвам zа раzплод.
След това е важно анатомическото построяване на кучето,като доброто zаъгляване е zадължително при мойте кучета zа да работя с тях.
Всичко останало се постига с много работа,дисциплина и zнания.
За който се надявам скоро да мога да демонстрирам на БГ иzложба r)

да така е и не бих могал да се обидиа,това описание е на петер меслер,а и на бг ийлойби на онок жси4ли оценки и описаниа са отnemski sadii s goliam opit i s imidj,6те жи бада благодарен ако ми помогнете с ка4ването на снимки

#905 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 December 2005 - 07:52 PM

http://www.bgphoto.net

В тоzи сайт трябва да се регистрираш и след съzдаден профил там да качиш снимките си,който е добре да бъдат с въzможно малък формат,да речем под 100 КБ zа да могат да се отварят лесно и да не zадръстват форумът zабавяйки отварянето на темата.
След това пишейки ново мнение кликваш първо на снимката която си решил да постваш и след това горе в ляво на IMG бутонът.
Много е лесно,ако ли не се получи тук някъде във форума имаше тема zа качване на снимки,помоли модераторите да ти дадат линк към нея ;)

#906 Потребителят е офлайн   von rozzen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 December 2005 - 07:55 PM

Цитат

http://www.bgphoto.net

В тоzи сайт трябва да се регистрираш и след съzдаден профил там да качиш снимките си,който е добре да бъдат с въzможно малък формат,да речем под 100 КБ zа да могат да се отварят лесно и да не zадръстват форумът zабавяйки отварянето на темата.
След това пишейки ново мнение кликваш първо на снимката която си решил да постваш и след това горе в ляво на IMG бутонът.
Много е лесно,ако ли не се получи тук някъде във форума имаше тема zа качване на снимки,помоли модераторите да ти дадат линк към нея ;)

мерси

#907 Потребителят е офлайн   емо Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 28 December 2005 - 11:14 PM

По мой наблюдения последните години 70% от кучетата са по URSUS BATU.Наистина прекрасно куче,много хубави кучета е дал но има и много помияри.Не искам да казвам име но в България има 1 куче което се използва за разплод с инбридинг 1/1 не съм збъркал това е истина .Това ако не е простотия мръсно и долно здраве му кажи.

#908 Потребителят е офлайн   емо Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 December 2005 - 11:18 PM

Извинявам се имбридинга е 2/1

#909 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2005 - 02:24 AM

Цитат

в България има 1 куче което се използва за разплод с инбридинг 1/1 не съм збъркал това е истина .Това ако не е простотия мръсно и долно здраве му кажи.

Здравейте !

Извинявам се, че се намесвам и то в този късен час, но пътувах и току-що се прибирам.

Разбирам възмущението Ви. Такива форми на инбридинг в неговата най-тясна форма, наречена кръвосмешение, се допускат само в експериментални условия или от много изявени развъдчици, които с цената на риска предполагат получаване на нещо по-добро.

При създаването на породата Щефаниц масово е използвал кръвосмешение, но останалите да се "изживяват" като Щефаниц - това наистина е глупост.

Не приемам квалификациите Ви "мръсно" и "долно", защото не зная кой го е направил и какво е целал. Много по-вероятно е да е от невежество и криво разбрано самочувствие за компетентност по отношение на развъдния процес.

Ще ми бъде интересно, ако внесете повече светлина по въпроса.

Поздрави,

Николай Атанасов
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#910 Потребителят е офлайн   емо Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 December 2005 - 10:57 AM

Аз казвам мръсно и долно защото това куче се използва за разплод.Аз никога не бих заплодил мойте кучки.

#911 Потребителят е офлайн   емо Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 December 2005 - 10:59 AM

От колегиална гледна точка не искам да казвам имена.Всеки си носи кръста

#912 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2005 - 11:32 AM

nok nok bl)
User's Signature

Качена снимка

#913 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2005 - 11:57 AM

Цитат

От колегиална гледна точка не искам да казвам имена.Всеки си носи кръста

Съгласен съм с Вас, само нискоинтелигентен лумпенизиран мозък би тръгнал да хули и одумва този или онзи в публичното пространство.

Това е въпрос на морал, лична чест, достойнство и себеуважение. Аз не съм искал да споменавате имена. Просто ми се стори, че думите са доста пресилени.

Но има и друг момент. Най-малкото, след като знаете за кого става дума, би било коректно да съветвате Ваши познати, които ще заплождат на въпросното куче да прегледат добре родословното свидетелство и да си дадат сметка за риска, който би ги сполетял.

Поздрави !
User's Signature

Качена снимка

#914 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2005 - 11:59 AM

Цитат

На този линк е Илюстрован стандарт на НОК My Webpage bravoS Имат интересни виждания в рамките на стандарта nok nok

Поздрави за сайта, който сте успял да откриете.

Всеки, имащ претенции да е селекционер на породата би трябвало да се запознае внимателно с него.
User's Signature

Качена снимка

#915 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 29 December 2005 - 12:36 PM

Цитат

По мой наблюдения последните години 70% от кучетата  са по URSUS  BATU.Наистина прекрасно куче,много хубави кучета е дал но има и много помияри.Не искам да казвам име но в България има 1 куче което се използва за разплод с инбридинг 1/1 не съм збъркал това е истина .Това ако не е простотия мръсно и долно здраве му кажи.

А,според мен и тукашни иzвестни раzвъдчици включително и Мартин Гьобл(които поzнавам лично) не Урсус,а именно Уран присъства във огромна част то родословията на НОК по цял свят super
Успях да видя на живо няколко кучета легенди и съм щастлива от това r)
Карли дядото на моят мъжкар видях и седях на една педя раzстояние от него,Урсус също видях на световното преz 2002 и лично мен успя да ме впечатли той с групата си,типичността на екzемплярите и zатвореността на тялото,невероятни млади животни имаше негови потомци super

А,що се отнася до кръвосмешението според мен хората отговорни zа това трябва да понесат своето накаzание n) ,отлъчване от клубът поне zа 1 година и иzzемане на всичките им кучета,да видим тогава как ще раzможават,zащото това zа мен е едно просто раzмножаване на махленско ниво n)
Поzнавам човек който zаплождаше майка на син,плодеше кучка с фалшиво родословие и сега това куче се опитва да го продаде zа сума пари oleeee
Аz лично предупредих мой много добри поzнати да се паzят от даденият човек и да не zаплождат на кучето му,понеже родословието е подправено от майчина страна.

#916 Потребителят е офлайн   von rozzen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 December 2005 - 03:39 PM

Цитат

Цитат

По мой наблюдения последните години 70% от кучетата  са по URSUS  BATU.Наистина прекрасно куче,много хубави кучета е дал но има и много помияри.Не искам да казвам име но в България има 1 куче което се използва за разплод с инбридинг 1/1 не съм збъркал това е истина .Това ако не е простотия мръсно и долно здраве му кажи.

А,според мен и тукашни иzвестни раzвъдчици включително и Мартин Гьобл(които поzнавам лично) не Урсус,а именно Уран присъства във огромна част то родословията на НОК по цял свят super
Успях да видя на живо няколко кучета легенди и съм щастлива от това r)
Карли дядото на моят мъжкар видях и седях на една педя раzстояние от него,Урсус също видях на световното преz 2002 и лично мен успя да ме впечатли той с групата си,типичността на екzемплярите и zатвореността на тялото,невероятни млади животни имаше негови потомци super

А,що се отнася до кръвосмешението според мен хората отговорни zа това трябва да понесат своето накаzание n) ,отлъчване от клубът поне zа 1 година и иzzемане на всичките им кучета,да видим тогава как ще раzможават,zащото това zа мен е едно просто раzмножаване на махленско ниво n)
Поzнавам човек който zаплождаше майка на син,плодеше кучка с фалшиво родословие и сега това куче се опитва да го продаде zа сума пари oleeee
Аz лично предупредих мой много добри поzнати да се паzят от даденият човек и да не zаплождат на кучето му,понеже родословието е подправено от майчина страна.

много е важно,когато заплождаш своето куче да си наиасно какви са целите ти,както и какво търсиш от тази връзка,а и дали това куче е подходиащо за вашето,!тук в българиа се иска от едно заплождане да излезе супер ку4е,мойе да стане,но развъдчика триабва да има много познаниа!

#917 Потребителят е офлайн   von rozzen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 December 2005 - 04:25 PM

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка
ЕТО МАЛКО СНИМКИ КА КУчЕТАТА МИ,А ТАЗИ НА МЪЖКИАТ Е ОТ КОИТО ОчАКВАМ БЕБЕТА!!! nok nok nok

#918 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 29 December 2005 - 07:56 PM

Здравей r)
Браво,успял си да качиш снимки bravoS
Прав си що се отнася до търсенето на желана линия и zаплождане.
За мен лично едно невероятно куче е Karly v.Arminius и именно zа това имам негов пряк внук,zащото макар да дава понякога недостатъци в пигментацията това куче е едно от малкото в историята на НОК с идеално предно zаъгляване което предава много успешно на потомците си.А,всеки zнае,че zа добрият ход са нужни както отлично положена крупа,добра дължина и ъгли като цяло,така и достатъчно дълго и добре поставено рамо.Та Карли в това отношение е идеал и много са zаплождали на него именно zаради теzи му качества който е предавал успешно и продължава да прави чреz потомците си.От друга страна като цяло кучето което е мое е много интересен раzплодник,но zа целта са ни нужни и подходящи женски.Аz съм против zаплождането на всяка женска доведена му и често връщам мераклий,zащото смятам,че едно достойно куче в чието получаване раzвъдчикът е вложил 30 години работа е кощунство да се покрива всяка една женска която му попадне.С две думи аz си подбирам женските zа него.За сега има една женска която е от същият раzвъдник и по майчина линия ще стане чудесен инбридинг,кученцето което съм реzервирала също кръвно се припокрива с него...така,че живот и zдраве след около 2 години ще имам прекрасни реzултати w)

П.П.На мъжото куче от твойте снимки никак не ми харесва предното му zаъгляване което е меко каzано според мен недостатъчно,а крупата макар достатъчно дълга не е оптимално положена n)

#919 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 29 December 2005 - 08:17 PM

Качена снимка

Идеална женска която на живо е перо zа окото w)
Идеално телосложение което е предпоставка zа идеален ход,темперамента и е като на оса и пчеличка едновременно,раzбирайте ме както искате.
Та,това е женската от която се очакват бебета nok

#920 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 29 December 2005 - 08:24 PM

Това ще е таткото на малките w)
Какво повече би могъл да си пожелае един Овчароман nok w) Качена снимка

• (75 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45