Dog.bg Форуми : Съвети за начинаещи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Съвети за начинаещи

#41 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 August 2013 - 06:02 PM

Показване на мнениетоmastersan55, в 14 August 2013 - 03:15 PM, написа:

Здравейте ! :mg_062: От днес кучето е при мен и е невероятно малък само на 25 дена :smile: Днес го храних с бебешки гранули накиснати в кисело мляко . Става ли ? Бих приел и някакви ваши рецепти :ab_041:

Ето го и мъникът : Прикачен файл 2013-08-14 16.53.14.jpg Мисля да го кръстя на известният северняк.. Балто :ba_025:

Защо сте го взели толкова малък?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#42 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2013 - 06:18 PM

Показване на мнениетоmastersan55, в 13 August 2013 - 10:31 AM, написа:

Показване на мнениетоHuskypower, в 12 August 2013 - 09:14 PM, написа:

Хъскито не е куче за всеки. Дори и на двор, то може да направи много бели и ако има човек, който е против това, може да се стигне до там да му търсиш нови стопани. На кратко, не слушай хората, които ти казват, че няма проблеми. Мисли за другия случай, как ще се справяш ако има. Може да вие, да копае, това са големи дупки, може да мине под или над оградата, да убие на съседите животни, от кокошки до овца или коза. Никак не е е добра идея да седи вързано ... Ако ще го гледаш така, по-добре не си взимай. Най-добре е да има добре заграден кът и сигурна ограда. Прецени добре минусите, защото като чета написаното от теб, няма да е лесно. Трябва да имаш време за него, да се занимаваш, разхождаш, грижиш. Енергично куче е. Шило в торба не седи, трябва му време и място за изразходване на енергията, особено първите 2-3-4 години. Смяната на козината сигурно ще е най-малкия проблем, все пак ще живее на вън. Своенравни са, не слушат, бягат от къщи, за да се забавляват на вън. Най-лесното е да го вземеш. Имах преди години такъв случай с едно момче, което взе от мен кученце и след няколко дена ми го върна, защото не се разбраха с майка му ... Обаче не всеки ще си вземе кученцето обратно. Може да извадиш късмет с някое кротко хъски, но може и да е другояче. Успех!

Имам страшно много свободно време , така че разходките и игрите ще са в изобилие . Само когато почна училище ще седи повечко на едно място . Относно мястото му , смятам да му се направи някакво заграждение , за да не прави някакви произволни бягства . Няма да е вързано . Съседите ми нямат овце , кози , кокошки и каквото и да е било . Оградите на двора ни са високи по 2-3м. (бетонна стена) , само онзи участък ме притеснява , който е доста нисък , но ще го измисля . В нашета махала има страшно много деца и смятам , че ще падат големи игри с него :ab_041: Само не знам как ще спът съседите ако вие много... :ud_009: Да попитам как мога най-добре да охлаждам кучето през лятото ?

Хаха, повярвай ми 2 метра ограда няма да го спре, ако си науми да я прескача! Вкъщи мъжкият прескача зид 2,20м., катери се по дърветата, за да яде плодове и какви ли още не глупости, ако си науми. Когато се появи някоя котка на дърво, лежат по 2 дни под дървото... Добре ще направиш, ако му осигуриш заграждение, където да е свободно, а не вързано. Ние имаме 2 х 10м2 някъде, но кучетата се хранят само там и понякога спят, ако вали например. За охлаждане ние имаме следната схема - преди 4-5 месеца изхвърлихме ваната от банята и решихме да я оставим на двора пълна с вода, за да могат когато поискат да влизат вътре, отделно разпръсквачите за райграса са с таймери и се включват на всеки 2 часа за по 10-15мин. заради кучетата, Еди особено много обича да спи под единия разпръсквач :ab_041: За виенето - на мен лично ми е много трудно да ги отуча, последно време /да кажем 6-7 месеца/ стане ли 7 сутринта се започва с едно грамогласно прозяване, че чак вътре в къщата се чува. Отделно скрибуцат от време на време, докато не отидеш да им занесеш храната и да ги пуснеш от клетките, и това се случва само когато са затворени, иначе ако са останали за през нощта на двора, няма никакви проблеми сутрин. Някой, ако може да каже как да се отучат ще съм благодарна, защото на всички ни писна са се будим в 7 на Еди от прозяването и да излизаме през 10 мин по терасите да шъткаме :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#43 Потребителят е офлайн   Undercover__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 12:01 AM

Прекрасен е , гледай си го с здраве :) :ug_119:
User's Signature

УВАЖАВАЙТЕ ЖИВОТНИТЕ , КАКТО УВАЖАВАТЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА !! ТЕ СЪЩО НОСЯТ ДУША И ИМАТ ЖЕЛАНИЕ ЗА ЖИВОТ !!

#44 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 05:47 AM

Пожелавам много да те радва, но и аз се питам защо толкова малък - на тази възраст нормално започва дохранването на бебетата - то има нужда от майка си поне още 20 дни - отбиването на кученцата е около 40-тия ден и кърмата е най-добрата храна. Освен това към 21-25 ден кученцата се обезпаразитяват - най-добре се обърни към ветеринар.

А що не върнете кученцето да направи поне 40 дена и след това да го вземете?

#45 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2013 - 07:43 AM

Кученцето вчера го водих на лекар и вече си има вътрешно и външно обезпаразитяване , даже и паспорт . Лекаря каза след 2 седмица пак да го заведа . Човекът , който ми го даде , каза , че ако има някакви сериозни проблеми с кучето да го върна при майката . За сега се храни добре. Eдна жена ще ми носи някаква специална храна за бебета , която отбивала кърмата.. не го знам какво точно е. Но единственият проблем е , че много скимти или плаче през нощта . Днес едва спах :ud_009: В 3ч сутринта ходих да го преспивам , беше като полудяло . Имам чувството , че съм като майка :ab_041:

А да пипитам , кучето на такава възраст може ли да се пуска на двора , да се разхожда по 20-30 мин ? Понеже разбрах , че трябва да е на топло и да се пази от болести .
User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 07:58 AM

Показване на мнениетоmastersan55, в 15 August 2013 - 07:43 AM, написа:

Кученцето вчера го водих на лекар и вече си има вътрешно и външно обезпаразитяване , даже и паспорт . Лекаря каза след 2 седмица пак да го заведа . Човекът , който ми го даде , каза , че ако има някакви сериозни проблеми с кучето да го върна при майката . За сега се храни добре. Eдна жена ще ми носи някаква специална храна за бебета , която отбивала кърмата.. не го знам какво точно е. Но единственият проблем е , че много скимти или плаче през нощта . Днес едва спах :ud_009: В 3ч сутринта ходих да го преспивам , беше като полудяло . Имам чувството , че съм като майка :ab_041:

А да пипитам , кучето на такава възраст може ли да се пуска на двора , да се разхожда по 20-30 мин ? Понеже разбрах , че трябва да е на топло и да се пази от болести .

Нормално е да скимти. То трябва още да е при майка си.
И не, не е хубаво да се пуска на двора толкова малко.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#47 Потребителят е офлайн   maksaira Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2013 - 08:59 AM

и аз го взех на 30 дена ,защото нямах търпение,а и не мрънкаше може би защото бяхме вечно до него ,mastersan55 да ви е честит маника много е сладак

#48 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2013 - 09:07 AM

Показване на мнениетоmaksaira, в 15 August 2013 - 08:59 AM, написа:

и аз го взех на 30 дена ,защото нямах търпение,а и не мрънкаше може би защото бяхме вечно до него ,mastersan55 да ви е честит маника много е сладак

Благодаря ! :) Значи да не се притеснявам толкова много .
User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2013 - 09:26 AM

Хора проблем ли е ако акито на кучето е жълто на цвят ? На мен не ми мяза на разстройство , понеже е съвсем нормално акито , само дето е жълто. И по колко пъти на ден е нормално да се изхожда ? Храня го по 5 пъти на ден :smile:
Какво мислите и за бебешките пастети , който се продават ?
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2013 - 09:57 PM

Не е човешко на 25 дена да се отдели от майката!!! Но явно са бързали да се отърват от него ... горкото.
Нормално е да скимти и да има разстройство, то не получава майчина кърма, не се захранва постепенно и е нормално стомаха му да се разстрои. В момента то е един вид в стресова ситуация. То си има 1000000000 причини да е още при майката на тази възраст.
Иначе, излизане на вън, най-рано две седмици след втората ваксина.
Като храна, според мен - Starter на Royal Canin би била най-добре за него в момента.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2013 - 06:49 AM

Показване на мнениетоHuskypower, в 15 August 2013 - 09:57 PM, написа:

Не е човешко на 25 дена да се отдели от майката!!! Но явно са бързали да се отърват от него ... горкото.
Нормално е да скимти и да има разстройство, то не получава майчина кърма, не се захранва постепенно и е нормално стомаха му да се разстрои. В момента то е един вид в стресова ситуация. То си има 1000000000 причини да е още при майката на тази възраст.
Иначе, излизане на вън, най-рано две седмици след втората ваксина.
Като храна, според мен - Starter на Royal Canin би била най-добре за него в момента.

Кучето за един ден се промени коренно...
Започна да ака кафяво , без разстройство . Спря и да скимти , може би защото му сложих да спи с едно плюшено кученце... не знам . Да попитам полезно ли е да се храни през вечерта.. говоря за 2-3 часа през ноща ?
User's Signature

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2013 - 08:36 AM

Показване на мнениетоmastersan55, в 16 August 2013 - 06:49 AM, написа:

Кучето за един ден се промени коренно...
Започна да ака кафяво , без разстройство . Спря и да скимти , може би защото му сложих да спи с едно плюшено кученце... не знам . Да попитам полезно ли е да се храни през вечерта.. говоря за 2-3 часа през ноща ?

И все пак...защо не се сети да питаш кога се взима едно бебе?
Ако ти се става през нощта, не виждам защо да не се храни, при положение че бебета, които не се разкарат (точният глагол в случая) на 25 дни от майката все още цокат денонощно със събуждането си. Стартера на Роял Канин и аз я препоръчвам - разкисната за тази възраст. Аз в момента с двумесечно бебе разделям храната на 3-4 хранения, а какво остава за бебе под един месец.
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2013 - 01:00 PM

Благодаря за съветите ! :ba_025:
Малкият е много лаком.. яде като невидял , пък уж го храня по 5 пъти на ден :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   Undercover__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2013 - 10:15 AM

Колкото му даваш - толкова ще яде :ab_041: :ab_041: Не прекалявай с храната, защото започва да дебелее и като няма движение смисъл разходки не е много добре за него :ba_025: След като му даваш по 5 пъти на ден не бива да му даваш в голямо количество порциите :ae_085: Често, но по малко :) Моето и то е лакомо много даже и като беше по-малък го хранихме така ии.... После едно топчесто .. На пинчер не приличаше :ab_041: И след като можехме да го извеждаме започна едно мъчително ранно ставане за мен, за да мога да го разходя :sf_101: Но сега вече го храня само 2-3 пъти на ден и си е във форма .. долу-горе :ad_018: Не е като другите толкова слаби пинчери, но пак си отслабна :da_005: П.п. Моето вече е на 4 месеца скоро ще прави 5 :biggrin: И все пак твоето е бебче още, не го оставяй гладно в името на диетите :biggrin: За това, че е отделено рано от майката не мисля, че е голям проблем щом се грижи добре за животното :ba_025: За нормалното изхождане не знам, но моето мъниче ходи по голяма нужда 1 път на ден , май-много 2 :aa_002: За акито, че е жълто не знам, но имаше 1-2 дни в които и моето беше така, не беше разтройство съвсем нормално, но жълто и под моя гледна точка сякаш такова жълто все едно е прозрачно като желибон, но не беше прозрачно :aa_002: След тези 2 дни се оправи и всичко е наред да чукна на дърво :) Като изключим, че на скоро ни сполетя мъничко нещастие ... Беше повърнало вечерта и имаше бял червей - глисти.На другия ден веднага на ветеринар - сложи му антибиотик и още нещо знам, че бяха Shotapen и Injectavit даде ми едни витамини и хапче за вътрешно обезпаразитяване.Прибрахме се и го оставих да си почине, но той започна да се крие на тъмни места.И усетих, че се подува и че е алергичен отидох веднага отново сложи му противоалергично лекарство и се прибрахме .. На другия ден му дадох хапчето и по-другия ден му дадох витамина. Сега е едно прекрасно диво и джавкащо кученце :zz_207: :ac_007:
User's Signature

УВАЖАВАЙТЕ ЖИВОТНИТЕ , КАКТО УВАЖАВАТЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА !! ТЕ СЪЩО НОСЯТ ДУША И ИМАТ ЖЕЛАНИЕ ЗА ЖИВОТ !!

#55 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2013 - 01:42 PM

Показване на мнениетоUndercover__, в 17 August 2013 - 10:15 AM, написа:

Колкото му даваш - толкова ще яде :ab_041: :ab_041: Не прекалявай с храната, защото започва да дебелее и като няма движение смисъл разходки не е много добре за него :ba_025: След като му даваш по 5 пъти на ден не бива да му даваш в голямо количество порциите :ae_085: Често, но по малко :) Моето и то е лакомо много даже и като беше по-малък го хранихме така ии.... После едно топчесто .. На пинчер не приличаше :ab_041: И след като можехме да го извеждаме започна едно мъчително ранно ставане за мен, за да мога да го разходя :sf_101: Но сега вече го храня само 2-3 пъти на ден и си е във форма .. долу-горе :ad_018: Не е като другите толкова слаби пинчери, но пак си отслабна :da_005: П.п. Моето вече е на 4 месеца скоро ще прави 5 :biggrin: И все пак твоето е бебче още, не го оставяй гладно в името на диетите :biggrin: За това, че е отделено рано от майката не мисля, че е голям проблем щом се грижи добре за животното :ba_025: За нормалното изхождане не знам, но моето мъниче ходи по голяма нужда 1 път на ден , май-много 2 :aa_002: За акито, че е жълто не знам, но имаше 1-2 дни в които и моето беше така, не беше разтройство съвсем нормално, но жълто и под моя гледна точка сякаш такова жълто все едно е прозрачно като желибон, но не беше прозрачно :aa_002: След тези 2 дни се оправи и всичко е наред да чукна на дърво :) Като изключим, че на скоро ни сполетя мъничко нещастие ... Беше повърнало вечерта и имаше бял червей - глисти.На другия ден веднага на ветеринар - сложи му антибиотик и още нещо знам, че бяха Shotapen и Injectavit даде ми едни витамини и хапче за вътрешно обезпаразитяване.Прибрахме се и го оставих да си почине, но той започна да се крие на тъмни места.И усетих, че се подува и че е алергичен отидох веднага отново сложи му противоалергично лекарство и се прибрахме .. На другия ден му дадох хапчето и по-другия ден му дадох витамина. Сега е едно прекрасно диво и джавкащо кученце :zz_207: :ac_007:

Разбира се , че не го тъпча като прасе :ab_041: На порция около 15 грама храна :smile: С акитата вече нямам проблем :) Още от сега е много игрив и любопитен . Представям си какво ще е след няколко месеца.... :ud_009: :ab_041: Да попитам нормално ли е докато спи или след сън носът му да е сух , а не влажен ? Иначе през останалото време е влажен . Не изглежда да е болен , пълен е с енергия :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2013 - 03:08 PM

Не знам дали сте на ясно с факта, че едно кученце не е много по-различно от едно детенце. И то не само в акането, пишкането, плаченето и други подобни.
За мен е проблем взимането на бебе от прекалено ранна възраст. И проблемът не се изразява в това, че ще има някакви здравословни проблеми, а в правилната социализация на кученцето. В този ранен период то се учи на много неща и повечето от тях научава от майка си и от братчетата и сестричетата си. Правилната социализация на едно бебенце до голяма степен определя правилното развитие на самото поведение в кучето в зряла възраст. Характерът те първа се оформя и липсата на майката до поне 40-45 ден без съмнение ще изиграе своята роля в развитието на характера по-нататък.

Препоръчвам да се мине през няколко чуждоезични сайта на бързо и да се види какво и как се прави по света по отношение на бебетата кученца, а също и по легитимните развъдници у нас.
User's Signature

#57 Потребителят е офлайн   Undercover__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2013 - 08:05 PM

Мисля, че е нормално и на моя Чарли е така :ba_025: Но иначе през цялото време е влажен ;)
User's Signature

#58 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2013 - 02:19 AM

Здравейте хора ! Пиша толкова късно , понеже просто не мога да спя .... Доста се разболях :( Повръщам , температура :zz_020: зле е работата... Да попитам докато оздравея да ходя ли при кучето или да не го срещам , докато оздравея ? Понеже ми е първо куче и не знам дали вируса ще повлияе на кученцето ?
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2013 - 03:17 PM

Здравейте :db_046: ! Искам да попитам , дали гранулите могат да се ползват вместо тия бисквитки за награда при обучението на кучето ? Въобще има ли значение , дали ще е гранула или бисквита ? Питам , понеже след 1-2 седмици ще го почвам :) Да видим как ще се справя :ab_041:
Днес му е 44-тия ден и е в перфектно състояние :af_089:
Ето една скорошна снимка на Балто :
Прикачена снимка :ab_041:

Поздрави ! :)
User's Signature

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 September 2013 - 11:23 AM

Ако си яде гранулките с удоволствие и самия той ги приема като наградки, може да. Успех с обучението :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

• (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема