Dog.bg Форуми : Съвети за начинаещи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Съвети за начинаещи

#101 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 November 2013 - 09:37 AM

Показване на мнениетоmastersan55, в 03 November 2013 - 11:53 AM, написа:

Здравейте ! :db_046: Появиха ми се два странни проблема (поне за мен) ;д
И така започнахме с разходките , срещам го с кучета ... абе върви добре . Като го разхождам рядко се дърпа , върви до мен . Обаче когато се приближим до вкъщи започва невероятно теглене... Първият път исках да разбера какво ще стане и го пуснах . Еми... прибра се само . :ab_041:
2-рото нещо е :
От вчера го преместих в колибата му на двора , заградихме , добре му е :smile: Но се изака до колибата и си го изяде :dry: По принцип не си яде изпражненията , дори и на другите животни . Даже след като си го изяде го изкарах на разходка и се изака навънка , но не го изяде... Чувал съм , че там където спът някои кучета си почиствали , като изяждат изпражнението си . Как да се справя с това ? Не искам да си яде лайната ... :dry:

Относно първото: не смятам, че не е проблем. По-добре да се дърпа да се прибира, отколкото да се дърпа да не се прибира. Аз лично поущрявам това поведение при моите. Все пак знаят, че ще си отидат вкъщи и ще хапнат обилно. :ae_085:
Второто: Женско ли ти е хъскито, че не поня? Понякога си изяждат акото, за да почистят, защото виждат теб (неговия стопанин) да чистиш веднага, след като е свършило беля. Чувала съм, че е по-често срещано при женските.
Да не акат там, където спят е инстинкт. Възможно е да е отделен случай - просто да не е разбрал, че там ще трябва да спинка занапред, свършил си е работата. Ако се повтори, потрети, тогава се притеснявай. Понякога ядат изпражнения, защото им липсват витамини, но доколкото те разбирам навън не го прави (все още). Ако започне, има теми тук "Кучето ми яде изпражнения" или нещо подобно. Но засега не се шашкай.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#102 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2013 - 11:40 PM

Мъжко е . :smile: Вече го заварих няколко пъти да е акал до къщичката и бяха непокътнати :smile: Явно е било единичен случай :smile:
User's Signature

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2013 - 09:11 AM

Здравейте ! Имам чувството , че тези глисити са навсякъде... Преди един месец кучето ми се пречисти от тях . Вчера отново го обезпаразитих и пак изкара сумати и глисти :ud_009: Всеки път ли се заразяват тези животни... Доктора каза да отида за хапче чак на 6 Януари , но след като изхвърли глисти пак ли трябва да го закарам ?
User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 November 2013 - 09:58 AM

Ако след обезпаразитяване кучето изхвърли глисти, обезпаразитяване се прави отново след около 10-14 дни, така докато спрат да се появяват в изпражненията.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2013 - 11:53 AM

Показване на мнениетоmastersan55, в 07 November 2013 - 07:11 AM, написа:

Здравейте ! Имам чувството , че тези глисити са навсякъде... Преди един месец кучето ми се пречисти от тях . Вчера отново го обезпаразитих и пак изкара сумати и глисти :ud_009: Всеки път ли се заразяват тези животни... Доктора каза да отида за хапче чак на 6 Януари , но след като изхвърли глисти пак ли трябва да го закарам ?

Инкубационният период на глистите е 12-15 дни - т. е. новите глисти се излюпват тогава. Ако кучето ти изхвърли глисти след обезпаразитяване, това значи следващото обезпаразитяване да е след 12 дни, тъй като прапаратите, които даваме убиват големите глисти, а не ларвите. Добре е да се вземе и проба от фекалиите за да се останови какви точно са глистите и да се приложи необходимидомото лечение.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#106 Потребителят е офлайн   Демон Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 07 November 2013 - 06:07 PM

И в допълнение, вътрешно и външно обезпаразитяване задължително на един месец. Особено, когато кучето живее навън!

#107 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2013 - 04:24 PM

Здравейте ! Малкият расте и се развива . Сега в студените дни със сигурност му е по-приятно ! :smile: Но имам няколко въпроса ..
1-во : Вече е на малко повече от 4 месеца и започва да сменя козината . Нормално ли е ?
2-ро: Отново има разстройство ! Глистите ги убихме , игрив е . Не е болен... яде си от една и съща храна . От какво може да е :dry:
3-то: Май имаме проблем с обучението ! Когато реша да бръкна с ръката или кракът в къщичката му започва да се зъби и се спуска да ме захапе . Все едно защитава къщата си ! И друго което ме дразни е : когато си лежи или дъвче нещо все ръмжи , но не ме захапва . Например.. лапнал е някой боклук и му бъркам в устата да го извадя и той си ръмжи , но не ме хапе . Някакви идеи ?
User's Signature

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 06:16 PM

Здравей!
1. Нормално е. Време му е да махне бебешкия пух и да се "облече" подходящо за зимата.
2. Това може да е защото хъскитата са посерковци. :be_107: Всички хъскита които познавам (и моите) редовно се подрискват от какво ли не. От една страна свиквай, че докато е малък ще се разстройва от всяка нова храна, дори и в малки количества. Най-добре още от сега се консултирай с ветеринар. Аз винаги си имам хапчета за разстройство, защото ни се случва често. Имай в предвид, че повече от ден-два с разстройство си е сигнал за проблем.
3. "Проблем с обучението" е много силен термин за куче на 4 месеца. Спокойно, не е нужно все да ти козирува. Това специално за къщичката му, не знам колко е нормално, но аз не бих го тормозила, докато е там. Нали все пак затова сте му я взели - да си е неговото и само неговото място. Ако искаш да го изведеш от там, проблвай с пържола. :ae_085:
Говорили сме за ръмженето. Нормално е да ръмжи като не му е угодно, важното е да не му обръщаш внимание, би трябвало да разбере, че с ръмжене и без ръмжене, все ще става на твоето.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 29 November 2013 - 02:02 PM

Аз не мисля че такова поведение трябва да се толерира и игнорира :ea_103: По-скоро помислете за някакво решение и действайте докато е още малко кученцето. Агресия към стопанина не трябва да има. Аз на моите мога и в правото черво с извинение да им бръкна, но няма да ме захапят. И от къщичката си ги изтеглям за врата, лапата, опашката когато се опитват да се скрият от гребена за сресването. Може да мрънкат, но никога не ръмжат или да се зъбят на мен. В храната им бъркам от устата им вадя всичко. Нормано е да не му харесва и да се дърпа, но да ръмжи и да хапе не е! Имала съм куче което прояваваше агресия когато нещо не му харесваше, когато стоя близо до купичката с храната му и за това ви съветвам да се справите с това докато е малко животното. Четете из форума в темите за възпитание и за проява на агресия :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 08:33 AM

Напълно съм съгласна! Няколко поста преди това обяснявах същото. Не трябва да се толерира зъбене и ръмжене срещу стопанина, кучето трябва да свиква от малко с всичко. За къщичката не мога да говоря от опит. Нямаме и сме нямали къщички за кучета. Джак никокога не е имал желание да се смушва където и да било, даже напротив, колкото повече ни се вре - толкова по-щастлив е. Хес обожава да се вре под леглото и не излиза. Не ръмжи и не хапе, когато искаш да го измъкнеш, но недоволства. А когато приятеля ми го издърпа скимти (той си е симулант попринцип) и на мен не ми харесва. Предпочитам да му покажа лакомство (той е винаги гладен и това помага) и да излезне сам.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2013 - 02:10 PM

Здравейте отново ! Този път споделям за едно друго куче... не знам дали му е тука мястото !
От няколко месеца се скита бездомно хъски ! Не знам дали е чистокръвно , но много прилича на хъски ! С кафяви очи е ! Окраската му е бяло с черно! За сега никой не го е прибрал... Ребрата му се броят :ud_009: Имам приятел , който е навит да го прибере , но не знам как да го хванем . Страх го е , все бяга.. ! За съжаление нямам снимка да ви го покажа... почти не разбирам от кучета , но ми изглежда младо . Около 1-2 годишно :smile: Кучето е в гр. Аксаково област Варна :smile:
User's Signature

Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   Boogs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 06:45 PM

Ако знаеш къде обикаля 4 дни ходи да го храниш по 2 пъти на ден,а на 5тия дръж храната в теб и то ще дойде. Успех
User's Signature

Дръзки

Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2013 - 03:35 PM

Здравейте !
Може ли повръщането на лиги и боклуци , които е ял от земята да е някакъв знак за болест ? Или просто се е задавил с боклуците , които е лапнал :smile: Иначе е в супер добро състояние.. не виждам някакво болно състояние :smile: Това с повръщането се случи само веднъж !
Другото което искам да питам е ... понеже всички разправят , че на хъскито е много трудно да му се довериш и да го разхождаш без повод . Вярно ли е? Понеже ако при моето хъски реша да се отдалеча на повече от 20м идва само и без да го викам :smile: Пък съм момче без никакъв опит с кучешкото обучение и като цяло нищо не разбирам от кучетата :smile: Въобще как е възможно... :ud_009: Не знам как ще е в градска обстановка , понеже свикнах да го разхождам само в гората :ab_041: Пък и той сам се дърпа да ходим там . Явно повече му харесва в гората :dog: :db_046:

Още веднъж се извинявам за наглостта ми ! :smile: Просто не познавам хора , които да се занимават сериозно с кучетата си . Нямам кого да питам , освен вас ! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 December 2013 - 03:48 PM

Споко малко е още ще се научи и на тоя мурафет да ти бяга :ab_041:
Шегата настрана в градска среда освен на обособените места ако го пуснеш ще ти лепнат глоба,второ не е безопасно за кучето ако хукне срещу друго куче,което не е приятелско настроено или оживена улица с коли,ако се засили срещу деца като нищо да отнесе шут от някой ''мил'' татко и др.
Да контролираш кучето във всяка една ситуация без повод изисква страхотно много време,търпение и обучение.
Работи върху мотивацията на кутрето,концентрирай го навън върху теб ти да си интересния,защото навън дразнителите са в пъти повече отколкото вкъщи. :ba_025:
Откъде си та толкова няма хора с кучета около теб? :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2013 - 04:04 PM

От Аксаково съм :smile: Едно малко градче , което се намира до Варна :smile: Няма никакви кучкари.. Смисъл има , но никъде не се събират . Всеки си хваща кучето и на разходка ! Или пък им знам съветите на повечето... ''Като не слуша , бий го''. От вас знам , че това не е никак правилно :smile: С тоя съвет за боя ми идва на ума , че не трябва да ги питам нищо...
User's Signature

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 December 2013 - 04:07 PM

Имаш ли кола да слизаш към Морската?
ПС:Ако искаш пиши ми ЛС.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2013 - 04:13 PM

За съжаление съм на 17 години и все още нямам книжка :ab_041:
В момента как се озърта и се чуди какво става ! Не е виждал сняг никога :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   axelcharry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 05:18 PM

Стига беееееее...... Аз съм близо до Варна и няма сняяг :dh_188:

#119 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2013 - 10:34 AM

Здравейте ! Наскоро забелязах нещо странно :dry: Малкият го бях събрал с две кучета (доберман и стаф ) . Всичко си върви нормално.. бягат , гонят се ! Но когато решат да се боричкат моят започва да прави това : http://www.youtube.c...h?v=xJTY3dbUuMI За сега ми се е случвало само при тези две кучета . При други не :smile:
User's Signature

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2013 - 12:21 PM

На каква възраст са добрермана и стаф-а? Когато твоето им се озъби, те какво правят, как реагират?
Понякога това зъбене е на игра, но понякога е на бой. Трябва да разберете кое кога се прави, за да правите разлика занапред. Сега хайвана е малък и още се учи да общува с другите кучета, но като порасне ще разбере с кои свои действия какво може да покаже и предизвика. Мисля, че още е рано да се шашкате, защото е във възраст на свикване и учене. По-големите кучета не биха го нападнали за това, а по-малките няма да знаят какво точно значи.
Въпреки това не е за подценяване, защото когато порасне няма да е така. Около годинката започват да се перчат и да искат да видят с кой "противник" ще стигнат по-далеч. Но дотогава ще сте разбрали кое поведение, какво показва.
Огледайте се дали друго, по-голямо на години куче не прави същите гримаси. Често по-малките копират от по-големите. Вижте и как реагират другите кучета на зъбенето, дали се отдръпват или отвръщат на заигравката. Също така вижте дали нешо не го провокира да се зъби - по-силно хапане или натискане от другото куче, например.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни