mastersan55, в 03 November 2013 - 11:53 AM, написа:

И така започнахме с разходките , срещам го с кучета ... абе върви добре . Като го разхождам рядко се дърпа , върви до мен . Обаче когато се приближим до вкъщи започва невероятно теглене... Първият път исках да разбера какво ще стане и го пуснах . Еми... прибра се само .

2-рото нещо е :
От вчера го преместих в колибата му на двора , заградихме , добре му е

Относно първото: не смятам, че не е проблем. По-добре да се дърпа да се прибира, отколкото да се дърпа да не се прибира. Аз лично поущрявам това поведение при моите. Все пак знаят, че ще си отидат вкъщи и ще хапнат обилно.

Второто: Женско ли ти е хъскито, че не поня? Понякога си изяждат акото, за да почистят, защото виждат теб (неговия стопанин) да чистиш веднага, след като е свършило беля. Чувала съм, че е по-често срещано при женските.
Да не акат там, където спят е инстинкт. Възможно е да е отделен случай - просто да не е разбрал, че там ще трябва да спинка занапред, свършил си е работата. Ако се повтори, потрети, тогава се притеснявай. Понякога ядат изпражнения, защото им липсват витамини, но доколкото те разбирам навън не го прави (все още). Ако започне, има теми тук "Кучето ми яде изпражнения" или нещо подобно. Но засега не се шашкай.