Dog.bg Форуми : Странно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Странно поведение Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   ivangog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:скулптора , кучета , колоездене ,

Публикувано: 13 January 2014 - 06:40 AM

Показване на мнениетоisa, в 13 January 2014 - 12:04 AM, написа:

Благодаря, тricky! Нещо подобно се случваше и тук, но насочено към нас. Хлапето си тръгна днес. Кучето е сравнително спокойно, търсеше го известно време из апартамента и накрая му взе чехлите и си ги занесе в леглото. Реших да му ги взема, но кучето изглеждаше толкова тъжно от раздялата и отчаяно искаше тези пантофи, че накрая му оставих единия. В момента спи с него в леглото си. Не знам дали постъпих правилно.. или трябваше да ги скрия?

определено правилно
User's Signature

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !

#22 Потребителят е офлайн   isa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2014 - 11:03 AM

Здравей, ivangog! Когато е пълна с гранули, не. Може би когато има месо, но реално не зная каква би била реакцията, защото го излапва веднага щом му го дам. Просто се превъзбужда при вида му, много го харесва. Мога да пробвам тези дни ако желаеш? Играчките му ги взимаме без проблем иначе. Всъщност когато си играем го питаме "Къде е играчката! " и той сам ни я носи да му я хвърляме. Пиша това ако има значение. Сещам се и за още нещо сега да ви кажа. Обикновено го разхождаме без повод. Живеем в затворен комплекс и го пускаме свободно за кратките разходки. На Слънчев Бряг сме и лятото разбираемо е с повод извън комплекса, но сега не. Когато има улица за пресичане го взимаме на ръце, спира когато му кажем и идва нормално при нас. Не зная имаше ли нужда от тази информация. :))

#23 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2014 - 11:16 AM

Аз бих му взела чехъла - да гледа тъжно колкото иска. Колкото повече му вървите по акъла, толкова повече ще ви се качва на главата. Моето в какви депресии изпадаше в началото като някой от домакинството липсваше - цяла седмица лежи в колибата и не излиза - ако ще, оставям й храна и вода - да лежи. Какво - целият гардероб ли да й примъкна да не е тъжна? И колко време да й го мъкна? Като видя, че не й минава номера, спря да изпада в такива състояния. Сега като липсва някой, усеща че го няма, но не изпада в подобни състояния - само през деня ходи и души, на следващият ден всичко е нормално. Знае, че някой липсва, обаче не го раздава сърдито.

Да гледаш куче се искат топки, не мекушава душа.

Само да добавя, че и аз й вървях по акъла първия и втория път - месце, бисквитки, спи вътре, ала-бала. После вдянах, че ако не спра, така ще е цял живот.

#24 Потребителят е офлайн   isa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2014 - 03:14 PM

Ами всъщност днес вече не обръща такова внимание на чехъла. Взе да го забравя на разни места, по някое време сякаш се сеща и се позавърта около него, но за кратко. Мисля, че добре се получи. Без излишен стрес нито за мен, нито за кученце. :))

#25 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 January 2014 - 03:22 PM

Показване на мнениетоElenaA, в 13 January 2014 - 11:16 AM, написа:

Да гледаш куче се искат топки, не мекушава душа.

:ab_041:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#26 Потребителят е офлайн   ivangog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2014 - 07:08 PM

Показване на мнениетоisa, в 13 January 2014 - 11:03 AM, написа:

Здравей, ivangog! Когато е пълна с гранули, не. Може би когато има месо, но реално не зная каква би била реакцията, защото го излапва веднага щом му го дам. Просто се превъзбужда при вида му, много го харесва. Мога да пробвам тези дни ако желаеш? Играчките му ги взимаме без проблем иначе. Всъщност когато си играем го питаме "Къде е играчката! " и той сам ни я носи да му я хвърляме. Пиша това ако има значение. Сещам се и за още нещо сега да ви кажа. Обикновено го разхождаме без повод. Живеем в затворен комплекс и го пускаме свободно за кратките разходки. На Слънчев Бряг сме и лятото разбираемо е с повод извън комплекса, но сега не. Когато има улица за пресичане го взимаме на ръце, спира когато му кажем и идва нормално при нас. Не зная имаше ли нужда от тази информация. :))

Няма нужда да пробваш , имате си чудесни взаймоотношения . Не мога да вдяна защо точно с хората се държи така . Не съм специалист а стопанин , а и по форум може да се гадае само . За това написах че е по - добре при някой спец на живо , тук по форума може само да се объркате още повече .
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2014 - 09:43 AM

Методите на Сизърчо не трябва да се приемат като чиста монета. Все пак човека търси медийна изява и много от нещата са монтаж. Аз лично, откакто имам куче се убедих, че говори глупости и доста от интервенциите му са "зад кадър".
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#28 Потребителят е офлайн   ivangog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2014 - 03:06 PM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 14 January 2014 - 09:43 AM, написа:

Методите на Сизърчо не трябва да се приемат като чиста монета. Все пак човека търси медийна изява и много от нещата са монтаж. Аз лично, откакто имам куче се убедих, че говори глупости и доста от интервенциите му са "зад кадър".

Копелето ползва телетакт , няма какво да го обсъждаме повече !
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   violetkatana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2014 - 04:09 PM

Може ли да научи нещо полезно човек от него?

#30 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2014 - 04:22 PM

Показване на мнениетоvioletkatana, в 14 January 2014 - 04:09 PM, написа:

По мое мнение, как да не се държиш с кучето си.

Ако го гледаш и след това се пробваш, първото нещо, което забелязваш, че 10те минути, за които той оправя кучето, нещо не ти се отдават. Ако продължиш да пробваш, ще забележиш, че нито ден, нито два са достатъчни, а трябва доста повече работа. След това изведнъж те удря прозрението, че се държиш с кучето си като с войник - само дето не искаш да ти козирува, и ти става гадно, защото си го взел за приятелче, а не за цирков артист. И най-накрая установяваш, че има доста по-лесни и удобни начини да постигнеш същото без психически да се натоварваш толкова, като седиш като исполин (ако кучето е малко, направо те заболява кръстът от навеждане) и ръгаш кучето на всяко грешно завъртане на главата, бърчейки вежди и викайки Неееееее. :re_037:

#31 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 January 2014 - 05:20 PM

Показване на мнениетоvioletkatana, в 14 January 2014 - 02:09 PM, написа:

Не. Нищо полезно. Шоуто на Сизър си е само ТВ-шоу и нищо повече. Точно както в цирка от дресьорите не можете да научите нищо от реалния живот на лъвове и тигри, така и Сизър не може да ви научи на правилни взаимоотношения и партньорство с кучето. Дори да го оставите на страни електронашийника и обеските, елементарните жестове, на които обучава хората в предаванията си, могат да бъдат опасни.

По аналогия с храната - той е като макдоналдс, тоест за мързеливите и немислещи. И е също толкова вреден. Защото предаванията му са неграмотни и тъпо копи-пействани от неграмотни стопани, което се отрази зле и на стопаните и не кучетата им.

Това е ШОУ, хора. Взимат един миловиден мексиканец, избелват му зъбите, измислят му легенда за израстване на ферма и го пускат в ШОУ- Проект, като БигБрадър, и изрязват основното зад кадъра.

това е.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#32 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2014 - 05:24 PM

Едде, ча па нищо. Не толкоз самонадеяно.

#33 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 January 2014 - 05:32 PM

Ти пъ кво "нещо" си научил от там? Ае не толкоз неграмотно. Всяко едно нещо грам полезно, което той поне зрънце можеше да каже, по-разгърнато и по-обстойно може да ти го каже всеки един опитен кучкар, стига да си надигнеш задника и да се допиташ до хората на поляната, вместо да рупаш пуканки пред ТВ-то.
Въпрос на избор - или питаш в реала, като си извеждаш куч, или киснеш пред Тв-то. Ти си знаеш.

ПС: Същото мога да кажа и за банда новоизлюпелите се "зоопсихолози" - мътят главата на хората по същия начин, и будалите се водят.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#34 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 14 January 2014 - 06:33 PM

На всеки,който се възхищава на Сизар ще препоръчам да забрави за всичко,което е гледал в предаването.Това само ще го обърка,него и кучето му.Нещата са по-прости, просто човек трябва да е наблюдателен и да изучава известно време кучето си.Впоследствие нещата минават на друго ниво,нещата се получават от себе си.Човек се отпуска и се радва на истинско приятелство.

#35 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2014 - 09:50 AM

Както ви посъветвах, не толкоз самонадеяно, момчета и момичета.
И Фурия, а сопри се малко с тия сценарии. Ако ти е силно въображението и те не свърта, пиши книги. Кой знай, може нова Дж. Роулинг да излей от теб. Ако е друго - търси причината и се лекувай. Успех.

#36 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2014 - 10:21 AM

Показване на мнениетоmikivt, в 15 January 2014 - 09:50 AM, написа:

Както ви посъветвах, не толкоз самонадеяно, момчета и момичета.
И Фурия, а сопри се малко с тия сценарии. Ако ти е силно въображението и те не свърта, пиши книги. Кой знай, може нова Дж. Роулинг да излей от теб. Ако е друго - търси причината и се лекувай. Успех.

Според мен случаят е нелечим.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#37 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2014 - 01:57 PM

mikivt, аз му пробвах триковете - не работят. Нито един. Даже си купих негова книга като взех Ники - How to Raise the Perfect Dog: Through puppyhood and beyond. Стигнах, не знам, 30-40та страница. Той започва с това как да си изберем куче. Ми хубаво, като си избереш перфектното куче, което да е достатъчно самоуверено и достатъчно подчиняващо се - няма да ти е проблем да го обучиш и без да му четеш писанията. Колко обаче са тези кучета??? Само че Ники не беше перфектна, беше страхлива до посиняване. Пробвах с програмите му за страхливи кучета, нищо не работеше, нищичко. Той за 10-20 минути изкарва кучето от състоянието му, а аз изгубих няколко седмици да разбера, че полза няма. Разбира се, според него явно аз не съм добър водач на глутница.... само че аз успях и без него! И сега имам 2 кучета, и честно - не са никаква глутница. Даже не лаят заедно - едното отива да лае някой преминаващ заблуден куч, а другото му претърсва колибата му за съкровища. Затова мисля, че това с глутницата е простотия. :wb_052:

Но не това е темата, какво стана с куч и пантофа?

#38 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2014 - 02:10 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 15 January 2014 - 10:21 AM, написа:

Според мен случаят е нелечим.

така е !

#39 Потребителят е офлайн   isa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2014 - 10:47 AM

Здравейте отново! Куч тотално вече забрави за пантофа. :))) Първия ден си го пази, тъгуваше за детето сякаш. Сега заглади косъма (беше отслабнал за тези два дена) и всичко е повече от нормално. Почти нищо различно от преди не правим. Единствено ми хрумна, че децата понеже са си доста енергични и нашето бягаше напред-назад с кученцето на разходка, може би му липсва нещо такова. Започнах отново да му взимам по една играчка като излизаме навън или просто намирам пръчка, която да хвърлям. Скоро не бях го правила. Нещата изглеждат добре, кученцето изглежда много щастливо. Очакваме хлапето да дойде отново след седмица.. Малко ми е притеснено, но се надявам да е по-спокойно вкъщи. Ще пиша какво е станало при следващата среща, дано да са хубави новини! :)))
Поздрави!

#40 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2014 - 01:25 PM

Не знам как не съм се сетила досега да разкажа за това, а има лека връзка с проблемите на Иса.
Когато Джак беше на около 6м. вече имаше изградени хигиенни навици. По някакво стечение на обстоятелствата не ни бяха идвали гости дотогава. Не щеш ли, една вечер имахме гости (родителите ми). За Джак беше много странно, че някой друг е вкъщи. Държеше се като разглезено малко дете - да си покаже всичките магарии. Тогава за пръв път, от месец насам, се изпика демонстративно пред нашите. Скарах му се. После през ноща се изака под леглото им, но реших, че просто има разстройство и не е успял да стиска. Подминахме го. На другия ден нашите си тръгнаха.
След около месец дойде друга гостенка (моя приятелка) да нощува. По време на вечерята отново най демонстративно се изпика пред всички ни. От предното гостуване нито веднъж не беше правил така. След още един месец на послушание, дойде друга моя приятелка. Вече беше разбрал, че не може да пика и ака пред гостите и пробва да "ги изклати".... никога не не беше правил опити, а и след като се скарах, разбра, че и така не може.
Може би някой по-наясно с психиката на кучетата ще даде адекватен отговор, защо искат да си показват магариите. Сега вече е голям, не ми прави такива номера, а и знае, че ще му се караме и не бива. Но сега, с батко му Хес, правят други номера. Вече много по-често имаме гости. За двамата това значи: "Юхуу, гости! Сега ще просим от масата и ще се лигавим, че да сме по-сладки!" И двамата стават други кучета, пред чужди хора вкъщи. Всякаш играят роля... Гледат гостите и мрънкат, все едно казват: "Моооля те, виж колко съм сладък! Дай ми нещо от масата, никога не съм ял, моля тееее! Ето ти една лапа, ето ти и другата лапа, мога и да седна, да легна, всичко мога... Дай ми от масата!"
Донякъде си го обяснявам с "нови хора - нови правила, да видим кой номер ще ни мине"
:beer:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни