Dog.bg Форуми : Не се доверявайте на Централната Ветеринарна Клиника!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Не се доверявайте на Централната Ветеринарна Клиника! там работят неетични и некомпетентни хора

#61 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 April 2014 - 12:25 PM

Показване на мнениетоD-r Koko, в 05 April 2014 - 07:39 AM, написа:

Може ли да ми посочите с кой да разисква методите си на лечение ТУК в този форум! Разбирам, че има недоволни от лечението на даден колега, но само специалист поне с ниво над неговата квалификация може да каже дали е постъпил правилно или не. Не го защитавам или обвинявам, защото моята квалификация е като неговата, но съм ставал нееднократно свидетел как стопани изрично са искали да се направят всякакви процедури, а след това при негативен резултат са обвинявали лекарите за прекалена и излишна дейност. Има си начини за доказване на вина. Всичко останало е чиста клевета.

Здравейте

След като те четат , и форумът е публичен не намирам нищо нередно да изразят становище тук, включително и това че пациентът е настоявал за тези процедури.
Аз също не взимам страна макар че съм по склонен да бъда на страната на пациента след като не съм лекар.
Недоволни очевидно има, и предполагам няма да оспорите това че в не малката си част недоволството е основателно. Дори чисто статистически.
Но не намирам за правилно човек който се нарича лекар /по диплома/ да се обажда на пациенти със заплахи.
От моя личен опит знам че наличието на диплома не прави автоматично лекарят специалист , както и не го определя от чиста човешка гледна точка.
Аз съм склонен да вярвам че в случая има превес на търговския аспект в сравнение с медицинския.
Не следва да се обвинява пациента че понякога иска чудо от лекаря /ние сме некомпетентни/ но ролята на лекаря е компетентно и мотивирано да обясни че изискваните процедури няма да помогнат с нищо.
Да откаже ако изискваните процедури биха навредили на пациента повече отколкото помогнали.
И ако лекарят е специалист , и с име, то не виждам причина пациента да не се довери на лекаря.
Но не мога да приема лекар да се оправдава че пациента е настоявал за процедури и за това ги е направил.
Надявам се arolins да разясни този момент.

Поздрави
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   asensi_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 05 April 2014 - 06:22 PM

Аз отново се намесвам и заставам на страната на доктора. Извинявайте, но потребителят направи темата с твърдение, че е готов да изложи документите са показ. 3 пъти учтиво помолих да бъдат представени, но това така и не се случи. Целият този случай е толкова измислен, че не е истина просто. И категорично заставам зад становището на д-р Коко, че всичко написано без определените доказателства си е чиста клевета. Както виждате потребителят отдавна избяга, а единствените мнения са тук и в тази тема и ако някой има благоразумието да помисли трзво върху ситуацията ще прозре истината. Такова е моето мнение и не ангажирам никого с него.

#63 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2014 - 07:24 PM

Показване на мнениетоasensi_85, в 05 April 2014 - 04:22 PM, написа:

Аз отново се намесвам и заставам на страната на доктора. Извинявайте, но потребителят направи темата с твърдение, че е готов да изложи документите са показ. 3 пъти учтиво помолих да бъдат представени, но това така и не се случи. Целият този случай е толкова измислен, че не е истина просто. И категорично заставам зад становището на д-р Коко, че всичко написано без определените доказателства си е чиста клевета. Както виждате потребителят отдавна избяга, а единствените мнения са тук и в тази тема и ако някой има благоразумието да помисли трзво върху ситуацията ще прозре истината. Такова е моето мнение и не ангажирам никого с него.

Потребителят който "избяга" е писал днес сутринта
И друг път съм молил преди да пишете да четете, но и за това се иска интелект.
Кой в случая е представил доказателства че взимате страна ? д-р Коко има само мнение.
Вашето мнение ми прилича по скоро на опит за конформизъм.

Не може всяко едно мнение да се доказва, това не е съд , а форум, където се пишат мнения, а не присъди.

Това че вие не сте виждали документите не означава че не са били показвани. Можехте да допуснете че потребителя просто ви няма доверие, или няма доверие на някои от участниците във форума.
Простичко за разбиране ...
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   asensi_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 06 April 2014 - 12:03 AM

Определено не сте човекът, който ще оценява моя интелект. Позовавайки се на вашите съвети да четем, бих ви посъветвал същото, тъй като още на първа страница въпросният потребител е казал, че ще качи снимките за общ преглед именно тук, в темата. Но както казвате... то и четенето не е лесна работа. Виж заяждането е друго - по-лесно някак си :be_107:

#65 Потребителят е офлайн   vsokolova Икона

Публикувано: 19 April 2014 - 07:43 PM

Здравейте,

Напълно подкрепям автора на темата. Знам, че тук става въпрос за кучета и всичко свързано с тях, но моят случай е почти същият и на същото място, само че с декоративно зайче. Днес то почина и то само два дни след посещението ни в Централна ветеринарна клиника. Може би цялата история не ви интересува, затова няма да разказвам, но държа да кажа на автора на темата, че не само той и не само аз сме направили грешния избор, но и поне още шест човека със сигурност, тъй като днес цял ден се чувам с приятели и познати и така по веригата разбирам, че има и други хора, които образно казано са се "опарили" на това място. Истината е, че рано или късно всичко излиза наяве, независимо от различните мнения (доколкото виждам тук) по въпроса.

Весели празници на всички!

#66 Потребителят е офлайн   arolins Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 April 2014 - 01:01 AM

Много тъжна история.
Приемете моите съболезнования, напълно ви разбирам , защото ние със съпруга ми все още страдаме и не можем и не сме в състояние да забравим това, което ни се случи.

Aз дори не съм разказала подробно всичко, което ни принудиха да преживеем в Централната Ветеринална Клиника - не знам що за хора работят там.
Щом намеря сили в себе си ще продължа с разказа.

Тук е албумът на Чара - http://arabella16.sn...he-chara.706359

Чара беше напълно пълноправен член на нашето семейство. Не съм вярвала, че може да има лекари, които да са толкова алчни и зли.
През всичките тези 15 години се срещахме с лекари само за ваксини и имахме късмет - все попадахме на хора.
В началото дълги години лекар ни беше доктор Емил Георгиев, от клуба на немския дог.
Той се грижеше прекрасно за Чара и много я обичаше.
Ходили сме също и при доктор Попов, също прекрасен.
Чара беше здрава и навсякъде докторите сипеха само комплименти колко добре я гледаме и в каква страхотна форма е.
Като цяло имах добри впечетления от ветеринарните доктори и им вярвах, докато не възникна наистина проблема и попаднахме на тази бездушна машина - Централната Ветеринарна Клиника.
Там буквално ни сложиха на конвейр, сдъвкаха, изплюха, съсипаха, обидиха и ограбиха.
Причиниха огромна болка на мен и моето семейство.

Почнах тази тема и продължавам да пиша единствено с надеждата да помогна на хората, които имат подобен на нашия проблем и да бъда полезна.

Ако някой преди мен беше пуснал такава тема, надмогвайки болката и желанието да забрави, ние нямаше да отидем в ЦВК, любимото ни куче нямаше безотговорно да бъде подложено на мъчителни и както се разбра абсолютно излишни процедури - включително напълно излишната операция , само за пари.

Повтарям отново , че никога нямаше да се съглася на всичко това ако не ми беше оказван натиск от страна на Мирослав Генов, който ме убеждаваше че така животът на кучето ми ще бъде удължен.

Последните снимки в албума са на нашето оперирано и измъчено куче, малко преди да си отиде от света.

Затова пиша и ще продължа да пиша.

#67 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2014 - 07:49 PM

Показване на мнениетоarolins, в 22 April 2014 - 11:01 PM, написа:

Затова пиша и ще продължа да пиша.

Разбира се че ще пишете въпреки че някои форумни клакьори ще се опитат да ви спрат.
България има нужда от хора които не се примиряват , които не си затварят очите и са готови да се борят.
Ако всички бяха такива щяхме да сме много напред вече.
За съжаление повечето са само зрители и статисти. Те чакат "сеир". Реално няма да ви помогнат никога.

Повода да се включа този път е просто да подчертая че "конвейрната" медицина вече далече не е само във ветеринарните клиники. Подобно отношение има и към хората както вероятно сам/а/ знаете.
Вече не "вашата болест" е важна, а важното е какво тя ще донесе на лекуващите и на фармацевтичните корпорации.

Ето един пример:
Преди 5 години състоянието на едно от кученцата което гледах като "приемно семейство" внезапно се влоши.
По късно /при друг лекар/ се диагностицира бъбречна недостатъчност и диабет, и кученцето си отиде , но преди това го грабнах и по най бързия начин го заведох в най близката клиника.
Влизайки в клиниката откривам че двамата доктори бяха заети с една наконтена "кокошка" като и помагат да си избере храна от многобройните чували с храна разхвърляни из "клиниката".
Носих кученцето на ръце , телцето му бе отпуснато , и се виждаше че не е добре, но това не попречи на "докторите" да продължат с продажбата на храна.
В крайна сметка "кокошката" след 20-25 мин мислене под русата си фризура избра някаква храна , след което се започна едно теглене на храната и реплики от "лекарите" какъв добър избор е направила.Очевидно бе важна персона в квартала и държаха да направят добро впечатление.
Аз стисках зъби не заради себе си , а заради душата която носих на ръце и защото се опасявах че всяка моя реплика би навредила на кученцето. Всъщност не репликата а грешния ми избор бе решаващ.
След направената кръвна картина диагнозата бе Ерлихиоза , след което направихме и тест който пък за учудване на "лекарите" се оказа отрицателен.
Кученцето бе поставено на системи което не промени състоянието му. Изгубих 3 ценни дни да се занимавам с тези "лекари" които за тези 3 дни така и не разбраха какво точно се случва. Следващият лекар постави диагнозата бързо , но за съжаление се оказа късно.
Това се случва в гр. Бургас. Мога да споделя името на клиниката но се страхувам че след толкова време може да не е актуална.
От тогава реших да не водя животни повече в "клиника" в която се продава храна , намордници и играчки , на принципа че ако лекарят е кадърен то няма нужда да прави допълнителни приходи с продажба на аксесоари , а ще си гледа работата на лекар, а не на магазинер.
Между другото в клиниките извън България не се продават дрънкулки, храна в чували и пр.
Не знам дали това е уредено със закон /правилник/ или просто това не е практика в по напредналите държави.

Извинявам се че написаното не е свързано конкретно с ЦВК, но нямам опит с тази клиника, а по принцип свързан с опита ми като работещ за големи корпорации, и съм напълно наясно как алчността може да опорочи всичко

Поздрави, и не се предавайте.
User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   arolins Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2014 - 07:42 AM

В Централната Ветеринарна клиника се продават всякакви аксесоари и храни, през цялото време се опитаха и да ни продадат нещо - дреха за кучето ни, след като го оперираха, която дреха се оказа също абсолютно неподходяща, но ни я продадоха, храни, пастети на Аплауз и какво ли още не.
Доколкото разбирам клиниката е строена с евро фондове и евро средства.
Половината от площа за клиника обаче е превърната в магазин, зоо магазин и то такъв в който се продават животни (кучета, котки, птици) в клетки. по-точно аквариум.
Тези животинчета са от зооборси, това ми стана чак после ясно.
Тъй като половината от предвидената е направена на магазин, "кабинетите" са тесни клетки в които набутват
пациентите със собствениците им и набързо им обясняват какво трябва да стане.
Това което е стационар в малка стая в мазето на клиниката където на два етажа са поставени клетки и там са набутани животинчетата - там не допускат собственици, но с мен вече бяха толкова свикнали - ние седяхме там почти денонощно близо месец, че вече не им правеше впечетление къде ходя и какво гледам.
Там е забранено да сте с животинчето ви, взимат ви го и след това не ви допускат.
Въобще такъв ужас не съм вярвала , че може да съществува.
Така изглежда ЦВК. - на пръв поглед и отдалеч сравнително добре, попаднеш ли обаче там виждаш мърсотията.

#69 Потребителят е офлайн   Moni1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2014 - 04:00 PM

Много се радвам, че е пусната такава тема, макар че поводът, по който е пусната е изключително неприятен (моите най-искрени съболезнования за кученцето). Абсолютно съм съгласна със заглавието на темата и негативните коментари по отношение на клиниката. Ние имахме късмета още когато рошка беше бебе да попаднем на добра клиника с много добри професионалисти и ходим за всичко там. Обаче една вечер преди 2г. започна да повръща и при едно от повръщанията повърна кръв - тя по принцип има чувствителен стомах и често получава неразположения, но кръв не беше повръщала. Проблемът беше, че беше 11 часа, а нашата клиника работи до 7. Обадих се на нашия доктор и той ми каза, че ако искам мога да изчакам до сутринта, но за да ми е по-спокойно ако искам да отида в някоя денонощна клиника (не цитира конкретно ЦВК, но тя ни беше най-близо). Отидохме към 23:30. Първото изречение при влизането не беше "Какъв е проблема?" или нещо подобно, а "Да знаете, че нощната смяна е с 50% надценка". Не знам дали това предполагаше да ме откаже да им ползвам услугите или да се подготвя психически да ми съдерат кожата, обаче след като си водя кучето на лекар в 23:30 едва ли е за хубаво и е ясно, че няма да тръгна да се пазаря. Изчакваме си реда, понеже имаше други хора преди нас и когато идва нашия ред им описвам симптомите, казвам, че има чувствителен стомах и че и друг път е имала подобни симптоми и им казвам какво лечение са назначавали колегите им от нашата клиника при подобни случаи, при което получавам коментара "нас колегите не ни интересуват". Странно - аз пък си мислех, че тази информация е важна. Нали и на лекар като ходиш, ако те е лекувал друг преди това те питат с какво и как те е лекувал. Както и да е. Решават да направят рентгенова снимка, понеже можело да е изяла нещо, при което им обяснявам, че тя дори като бебе не е ръфала разни неща пък камо ли сега (тогава беше на 5г) и че аз лично не съм ставала свидетел на това да е изяждала нещо освен кучешка храна през съответния ден, обаче хората си знаят тяхното. ОК - склонявам на рентген (все пак са лекари, казвам си). Прави се първи рентген, при което идват да ми кажат, че снимката не е станала добре и трябвало да се направи втора, защото на първата не се виждало ясно има ли нещо в стомаха, няма ли. Не бях много съгласна, понеже това означава двойно облъчване за кучето ми, плюс допълнителен стрес, пък и съм сигурна, че нищо не е изяла, ама пак си викам - айде, може пък на втората снимка да се види нещо, което е важно. Прави се втора снимка (все се чудя как така първата не беше станала добре) и ми се показва на компютър. Аз обяснявам, че не виждам нищо, понеже не съм лекар все пак и питам какво трябва да видя, при което ми се изнася един урок по кучешка анатомия и когато в крайна сметка питам вижда ли се нещо необичайно на снимката ми казват "не, нищо не се вижда, вероятно е стомашен вирус". Чудничко, при положение, че още отначало казах, че няма нужда, ама двете снимки вече са ми записани на сметката. Стигаме до същинското лечение - слага се една инжекция антибиотик и една против повръщане. При което отиваме на рецепция да ми одерат кожата. Сметчицата ми е точно 100лв - по 40лв за всяка снимка (макар, че аз не съм виновна, че едната не е станала добре) и по 10лв за всяка инжекция. И понеже явно не съм се изръсила достатъчно ме уведомяват, че на другия ден трябва да сме на контролен преглед, който ще ни струва още 35лв и няколко дни подред трябва да се слага антибиотик, който ще е по 25лв на инжекция. в крайна сметка питам какво му е на кучето ми при което ми се казва, че за да се постави диагноза трябва да се направят още изследвания. Чудесно - значи кихнала съм 100лв за нищо, предстои да кихна още толкова и дори диагноза си нямаме. Както може да предположите никога повече не се върнахме там. А рентгеновите снимки не ни ги дадоха нито на снимки, нито на диск - останаха си им на екранчето на компютъра.

#70 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Pets, Nature, History and ect.

Публикувано: 27 April 2014 - 09:02 PM

И с мен се случиха подобни неща миналата година по големи празници. И аз си тръгнах зашеметена от там / и си се чудя на акъла/ без резултатите от изследвания,без написани някъде заключения за заболявания, само с една рецепта и няколко касови бележки.

Тази година като се влоши състоянието на кучето пак се наложи да отидем и се оказа,че са сбъркали дозата на лекарството и близо една година кучето е вземало тройна доза от него.
Явно и ние трябва да сме по- взискателни и преди да си тръгваме от там, преди да платим тлъстите сметки, да искаме някакво описание на това което се е случило и резултати от изследваниятя.

Аз лично ще избягвам да ходя там.

#71 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 April 2014 - 09:11 PM

Не плащайте, бе, хора. Как така ще плащаш снимка, която не е станала по тяхна вина?
Как така няма да си поискате снимките на диск?
В случая пропуска е ваш - те се възползват. И не са само те.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#72 Потребителят е офлайн   Moni1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2014 - 09:40 PM

Абсолютно си прав, че пропуска е мой и те са се възползвали. Оттогава ми е обеца на ухото това. Халал да са им 100 - те лева. Обаче аз оттогава не пропускам възможност да ги плюя навсякъде и да предупреждавам всичките ми познати, които имат кучета да бягат надалеч от тази "клиника". Колкото до това, че се възползват от болката на хорара да ги изнудват за пари вярвам, че в живота всичко се връща един ден.

#73 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Pets, Nature, History and ect.

Публикувано: 27 April 2014 - 11:11 PM

Пропуск имаме, но те трябва ли да се възползват в момент, когато сме притеснени, реве ни се и не мислим нормално. Нали са учили някъде, /което не се пропуска да се каже./ и се говори за професионализъм.

#74 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2014 - 05:18 PM

Честно казано не очаквах да прочета че ЦВК политиката е като на селска бакалия.
Да се продава храна и аксесоари в клиника/болница е изключително непрофесионално , и само това е достатъчно да приема че пишещите преди мен са напълно прави, когато описват търговския аспект на така наречената клиника.
Тогава съвсем в реда на нещата са и плачевните им резултати , и недоволните им клиенти/спонсори.
Не може да се очаква компетентност от търговци /магазинери/ и това е факт.

Бих приел малка клиника в населено място до 5-10 хиляди жители да съвместява търговията с медицината , но в столична клиника претендираща и рекламираща за професионализъм ясно показва че ни правят на глупаци.

Както вече казах в Европейските ветеринарни клиники /дори и в малките квартални такива/ НЕ се продава храна и аксесоари освен лечебна храна която е с предписание.
В магазините за храни и аксесоари не се предлага лечебна храна, както и лекарства.

Като човек гледащ и обичащ животни бих посъветвал ЦВК да избере една от двете си специалности - или търговия или медицина /аз бих им препоръчал търговията/ за да спрат да съсипват животните и техните стопани.
Ако имат морал разбира се ...
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   arolins Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2014 - 01:16 PM

Нека да обясня съвсем ясно какво точно бе направено на моето куче и защо аз продължавам и ще продължавам да обвинявам клиниката, понеже виждам, че вследствие на прекалената ми емоционалност в предишните ми постинги не е станало съвсем ясно.

На 28 септември 2013 заведох моято куче Чара за преглед в клиниката тъй като и бях напипала образование на млечната жлеза.
Заведох я буквално минути след като го напипах , защото бях много уплашена.
Направиха пълни изследвания, снимки, ехографи и т.н. на моето куче.
Казаха ми, че то може да бъде спасено и да живее още една или две години.
Ако и бъде направена операция на млечната жлеза и бъдат отстранени всички жлези, както и да бъде кастрирана
Това ми бе казано от Мирослав Генов.
Операцията ми се стори много жестока, и аз започнах да се колебая. Мирослав Генов ми звънна няколкократно и ми каза, че ако кучето ми не бъде оперирано точно в най-пълния вариант на операцията то ще умре, а ако бъде оперирано ще живее още една или две години.
През цялото това време аз обръщах внимание на МИрослав Генов, че има нещо в аналните жлези на кучето ми, което ме смущава - той я преглда и твърдеше пред мен , пред мъжа ми и пред други хора, че и няма нищо,
Така убедени, че кучето ни има проблем - тумор на млечната жлеза, който трябва да бъде отстранен ние с мъжа ми тръгнахме на борба.
И то на война като на война.
Съпругът ми си взе отпуска , това бе необходими, защото ние водихме нашето куче три пъти дневно в клиниката на системи и инжекции за да бъде подготвена за операцията.
Не и бе направена биопсия въпреки нашето желание, защото Генов каза, че не бивало, трябвало да е след операцията.
Избрахме вариант след операцията туморът да бъде пратен за изследване в Германия.
Операцията мина, кучето ми се влоши, спря да се храни, спря да пие вода, неимоверно отслабна, хранехме я насила със спринцовка , така и давах и вода пак със спринцовка, съпругът ми се научи да и прави системи и слагахме системи. Генов пак ни повтаряше , че има надежда, че кучето ни ще се оправи, само още едни изследвания, едни системи, едно кръвопреливане и т.н. и ние с мъжа ми вярвахме ли, не вярвахме ли, нямахме сили да спрем и да се осъзнаем, не знам дали ме разбирате за какво става дума, но вече бяхме толкова уморени...Майка ми и баща ми също взимаха участие и за тях цялото случващо се бе тежко преживяване - всички обичат Чара, и децата ни, и майка ми, и баща ми , и брат ми, и племенниците ни, просто тя беше част от нашето семейство.
Какво се оказа?
На доктор Гюдорова отново и показах това което ме безпокои на аналната жлеза на моето куче, оказа се че това е първичния злокачествен тумор, който Генов е видял много добре още първия път и е знаел през цялото време, че нашето куче е абсолютно безнадеждно и че то не е лекувано дори за това за което трябва да бъде лекувано.
НО понеже е знаел, че за този тумор няма лечение тъй като тези тумори са 99 процента злокачествени, Генов СКРИ от нас , че образованието на аналните жлези е неоплазия и е тумор. Той през цялото време твърдеше, че това там не било нещо съществено, докато не ни прегледа доктор Гюдорова.
След като пристигнаха изследванията от Германия се видя, че кучето ние е със злокачествен рак.
Никой в тази клиника нямаше достатъчно истинска доблест за да ни признае, че техен колега ни е излъгал, подвел, ограбил и измъчил кучето ни.
Опитаха се да замажат нещата.
Казаха ни два часа преди кучето ни да умре, че то умира. На 1 декември. Бяхме я завели с темперетура, слаба, измъчена, цялата нарязана с огромна гнойна рана на гърба от изгаряне с тяхния електрически нож или по-точно от катода му.
Искам да напиша малко повече и за тази рана.
Говорих с хирурзи и те казват, че такива рани са много опасни и могат да предизвикат сепсис.
Тази рана се е образувала също в следствие на лъжа и на алчност - такава рана нямаше да се образува ако кучето ми не беше подложено на най-пълния и най-дългия вариант на операцията - махане на тумор на млечната жлеза, махане на цялата редица жлези, кастрация.
Като припомням тази операция е била напълно безсмислена, тъй като кучето ми е имало всъщност първичен тумор на аналната жлеза - за които тумори се знае, че са 99 процента злокачествени , нелечими и не подлежат на операция. Ето затова Генов е скрил това от нас и на въпросите ни отговаряше, че това не било нещо значително и щяло да мине.

На 1 декември ни направиха изследвания и ни казаха, че умира.
Бяхме платили вече между 3000 и 5000 лв. за всичко. Нямаше повече какво да ни вземат, защото кучето ни вече явно умираше и решиха да ни приключат.
Все пак за "тяхна чест" трябва да кажа, че доктор Димитров искаше да праща отново материал до Германия с DHL от раната на гърба, но не остана време за това.
Кучето ни умря на дивана, давейки се в кръв пред очите на цялото ми семейство, което го обичаше.
Не пожелавам на никой това да му се случи.
То можеше да си отиде от света спокойно, а не нарязано, шито, с рана.
Може би щеше да живее още една година ако не бяха го рязали.
Изследванията му септември преди да го заведеме в Централната Ветеринарна Клиника бяха отлични.
Но не живя още една година и не си отиде спокойно, защото в Централната Ветеринарна Клиника работят алчни и безотговорни хора.

Четох днес някаква статия във фейсбук, че там в централната ветеринарна клиника обичали кучетата и правили операции на кучета от приюти, разбира се, ако някой плати за това.Четох и призиви и апели към добри граждани да дарят 1600 лв за операции на кучета от приюти, които да бъдат направени от ЦВК.

Искам да кажа:
В Централната Ветеринарна Клиника не обичат кучетата.
Ако обичаха кучетата те нямаше да позволят да се случи всичко това на Чара.
Щяха да ни кажат истината, че тя има злокачествено образование на аналните жлези, което е дало разсейки в млечна жлеза и че просто трябва да я оставим да си отиде спокойно като и осигуриме комфорт.
Вместо това този факт бе скрит от нас и ни бе казано, че има тумор на млечната жлеза , който може да бъде и доброкачествен, и че всичко това е , защото не е били кастрирана, и ни бе предложена много сложна операция с голяма кръвозагуба от която кучето ни наистина загуби сили и много отпадна.
Чара може би щеше да живее още една година , макар и с рак, тя бе в много добро състояние преди операцията въпреки тумора, но след операцията загуби сили и почина и то изживявайки голями мъки и страдания.
Причиниха ни всичко това , защото видяха, че имаме пари и че сме склонни да ги дадем.
Това е истината. Да не се лъжем.

Така че:
В Централната Ветеринарна клиника не обичат кучетата, добри хора , не се лъжете.
Там обичат само парите.

#76 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 08 May 2014 - 02:19 PM

" Причиниха ни всичко това , защото видяха, че имаме пари и че сме склонни да ги дадем.
Това е истината. Да не се лъжем.Така че:
В Централната Ветеринарна клиника не обичат кучетата, добри хора , не се лъжете.
Там обичат само парите."

Дубрутру... така е на всякъде вкл. и с хората пациенти .
Повечето стопани са централно неадекватни ,и се оставят да ги манипулират като малки деца .

Да допълня манипулации се правят още на ниво изследвания , влошават се изкуствено резултати , дздраво куче се изкарва болно , и след това " успешно " се излекува :af_089:.
Правят го и с хората и то в големи мащаби .Дздравната каса ги лови ,но няма интерес да раздухва истината и е принудена да им съучастничи .

Пример- моят Алехандро скоро му се възпали пръст - заведох го и ми поискаха 40 лв , без да дадат гаранция , че ще го оправят .
Изсмях им се ( манипулативно:md_064: ) , и им казах , че той чисто нов и здрав струваше 200лв , и има в здравната си касичка 10 лв .
След кратко колебание м/у 10 лв или 0 лв ми изписаха паста за 6 лв с която го намазах 3 пъти и му мина ,като на куче ... и кучето стана като ново . :af_089:

Вет .лекари не са виновни!
Те са в система/схема в която нямат избор .
Абс никакъв избор, и от тях нищо не зависи .

#77 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2014 - 09:28 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 08 May 2014 - 12:19 PM, написа:

" Причиниха ни всичко това , защото видяха, че имаме пари и че сме склонни да ги дадем.
Това е истината. Да не се лъжем.Така че:
Там обичат само парите."

Дубрутру... така е на всякъде вкл. и с хората пациенти .
Повечето стопани са централно неадекватни ,и се оставят да ги манипулират като малки деца .

Това съвсем не е навсякъде , но изглежда че доста хора са по глупави от любимците си щом толерират с незнанието си подобно отношение.
Търговския обект си личи отдалече , както и отношението на търговците към пациентите.
дори едно магаре може да отдели сено от плява , но човекът е доста изостанал ментално , и продължава да вярва на реклами , слухове, и пропаганда.

Това дали търговската практика ще надделява , професионализма ще намалява зависи от техните работодатели - т.е ние.
Ние им плащаме заплатите и от нас зависи дали ще им спрем кранчето на търговския им просперитет , за сметка на страдащите ни приятели..

Снощи четох че завели кученце за изваждане на кърлеж - 40 лв . Хората са ужасени от ценоразписа /на око/ и не смятат да ходят там отново.
Но това са умните хора. Глупавите продължават да вярват че лъскавата повърхност е по добра от грапавата , на принципа на индианците, които са давали злато срещу дрънкулки на колонизаторите.
И в резултат на това са станали роби - нещо което и на нас ни предстои.

Както е тръгнало скоро ще си лекуваме приятелите в супермаркетите и ефекта ще е плачевен отново и отново докато чакаме "някой да ни оправи"
Няма ! ще трябва да се оправяме ние.
Може да ви прозвучи малко грубо но ще го кажа - Шут отзад на подобни "лечебници" докато не започнат да уважават пациентите си и не "влязат в релсите" на нормалното здравеопазване.
И чак тогава могат да поискат по висока цена.
Това важи за всички видове лечебници-магазини , трябват и будни хора които да не се примиряват , без робски манталитет. Иначе ставаме бананова република , и ще живеем по клоните.
За тези които са вече там - слезте и станете истински граждани , а не статисти и зрители.

Поздрави
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip
  • Interests:Секретар на Български национален клуб Немски дог & Модератор на Клубния форум за породата немски дог.

Публикувано: 20 May 2014 - 11:11 PM

arolins, ужасно съжалявам за кучето Ви! Много ми е мъчно, моите съболезнования!
Подкрепям всички недоволни от ЦВК и отдавна се каня да пиша по темата.

Миналото лято, когато нашият вет лекар отсъстваше от София, ми се наложи да заведа женската си от породата немски дог в ЦВК за ултразвуково изследавне, тъй като забелязах кръв в урината. Кръвта беше много, със съпруга ми се притеснихме и попаднахме на нощната смяна.

Пое ни за ултразвук младо момче, което ме попита защо коремът на кучката ни е бръснат. Тук искам да изясня, че гледам немски догове от 1986 година, досега съм имала 6 такива кучета и съм Секретар на клуб Немски дог от 1999 година.Тоест виждала съм наистина МНОГО такива кучета. Обясних на момчето, че коремът на кучката ни не е бръснат и то пак попита защо тогава е олисял. Пак обясних, че договете, както и повечето късокосмести, нямат козина по коремите. Момчето обаче си остана недоверчиво!!! Направи доста обидната забалежка "Горкото кученце..." Тоест какви невежи стопани сме. Сега вече ми е смешно, когато разказвам. Не знам това момче как и какво е зъвършило, дали и колко кучета е виждало. Трябваше да направи ултразвук - предполага се добра подготовка, нали?

Отложихме прегледа за сутринта, защото кучката беше неспокойна, а нямали достатъчно хора, за да я държат да не мърда.

На сутринта заявиха, че ще й сложат "успокоително", иначе не може да се направи ултразвук и ние се съгласихме - искахме да се постави диагноза и да почнем лечение. Установиха камъни в пикочния мехур. После се оказа, че на кучето ни е сложено не "успокоително", а доста силна упойка. Нямаше да се съглася, ако знаех, че е упойка.

При всяко ходене в ЦВК, първото което винаги ме предупреждаваха, е че ще бъде "МНОГО СКЪПО", това ни повтаряха непрекъснато, тоест акцентира се на парите, а не на лечението и спасяването на кучето при спешен случай. Звучеше като, ако нямате пари, не идвайте тук!

Започнахме лечение на камъни, според тяхната диагноза. В друга клиника.
След известно време пак се наложи да ползваме нощната им смяна, защото състоянието на кучката една вечер се влоши. Чакахме около час и половина, без някой да ни обърне внимание. После казаха, че не сме спешен случай и е по-добре да дойдем сутринта. Не отказаха да ни приемат, но трябвало мнооооого да чакаме.

Тръгнахме си естествено. Оказа се, че диагнозата поставена от тях, не е камъни в бъбреците, а анаплазмоза. Понякога като симптом на това заболяване има кръв в урината - паразитът атакува червените кръвни клетки, убива ги и те се изхвърлят с урината /това го научих от чуждестранни сайтове в интернет много по-късно./

Кучката почина скоро след това от усложнения на анаплазмозата.

Не обвинявам клиниката за смъртта на кучето си. Сама съм си виновна, че се доверих на тяхното мнение и продължих да ходя там, въпреки че от самото начало беше ясно, че моделът там не е в полза на пациентите - "първо паричките, после може и да ви лекуваме". Но ако тяхната неправилна диагноза не ни беше заблудила, кучката можеше още да е жива.

Не съм убедена в професионализма на персонала там, защото поставят печалбата преди лечението. Възмутена съм от обидното отношенение към хората, които им ПЛАЩАТ доста солидни суми. Обидена съм от мутренското отношение. Жалко е, защото там сигурно работят и добри лекари.

По отношение на конкуренцията - тези са неконкурентоспособни - НЕ СТАВАТ, докато не си обърнат модела!

Поздрави! :rc_036:

#79 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2014 - 08:28 AM

Показване на мнениетоarolins, в 08 May 2014 - 01:16 PM, написа:

Така че:
Там обичат само парите.

Е добър ден, само защо чак сега тези прозрения ... по темата се дискутира откакто ги има тези ... Качена снимка
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#80 Потребителят е офлайн   Moni1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2014 - 01:41 PM

Вет .лекари не са виновни!
Те са в система/схема в която нямат избор .
Абс никакъв избор, и от тях нищо не зависи .
[/quote]

Абсолютно не съм съгласна с това! Всеки сам си прави избора. Познавам ветеринарни лекари, които са избрали да не са търгаши и касапи и наистина им пука за животинките.

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни