Dog.bg Форуми : Кучето налита на всичко

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето налита на всичко Оцени темата: -----

#21 Guest_Priton_*

• Група: Гости

Публикувано: 26 February 2014 - 04:42 PM

Показване на мнениетоEv.Mink, в 26 February 2014 - 04:27 PM, написа:

Привет!

Вече го написах - "вълшебния триъгълник". В конкретна ситуация - конкретна реакция - конкретна индивидуалност куче/кучета. В зависимост от влиянието на средата генетичните безусловни реакции динамично се променят в едни или други условни такива.

п.с. А вие сте Priton - Николай Атанасов? Ще се радвам да прочета ваши образователни съвети за разбиване на невежеството и/или съмненията ми в познанието, както желаете го разбирайте. :smile:

Единственото, което разбрах от вашия коментар е, че няма нищо общо с темата по-горе.

#22 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 February 2014 - 07:03 PM

Показване на мнениетоPriton, в 26 February 2014 - 02:03 PM, написа:

Показване на мнениетоElenaA, в 26 February 2014 - 10:25 AM, написа:

Priton: попрочетете каква е функцията на тестисите - тя не е само отделяне на сперматозоиди, следователно това не е единственият ефект на кастрацията.

Много добре зная каква е функцията на тестисите.

Ще задам един въпрос, вие отговорете и после приказвайте пак за тестиси и агресивност.

В харемите пазачите са били кастрирани мъже. Наричали са ги евнуси. Причината, за да бъдат кастрирани е да не могат да "налитат" и евентуално да "заскачат" ханъмите в харема. До тук ясно.
Сега възниква въпроса, след като тези кастрирани мъже не са в състояние да водят полов живот, защото в същото време са били достатъчно свирепи и са отбранявали до смърт поверените им ханъми. Хем нямат тестиси, хем агресивни ?!

Ха сега, оставете настрани тестисите и тестостерона, научете кои хормони и от кои жлези предизвикват агресивното поведение и после може пак да разменим някоя и друга дума.

Относно коментара на написалата, че кастрирания й котарак не гонел котки, не скитал и т.н. Е, аз имам кастриран котарак. И най-важното - умишлено съм го кастрирал на 5 месечна възраст, преди започване на пубертета. Вярно е - котки не гони, но скита, с изключителна стръв ловува на мишки и врабчета, много по-темпераментен е от майка си (която също е кастрирана), много по-буен и непредсказуем в поведението си.
И интересно, защо ли е така, след като няма тестиси ?!

А, и едно вметване, което пропуснах по-горе.

Тестисите НЕ ОТДЕЛЯТ сперматозоиди. В тестисите се образуват сперматозоидите, а "узряването" им и отделянето е от надсемениците, област (и орган) над самите тестиси.

Глупости на търкалета, евнусите никога не са били СТРАЖИ. Евнусите са наблюдавали и обучавали жените в харема, имали функции на надзираващи за да няма конфликти, в превод от гръцки - "пазещ леглото". А с оръжие свирепи тинтири-минтири са били точно обучените стражи, на които им е било забранено да влизат в харем без разрешение, айде моля ви се, без свободни съченения.

Че кастрация НЕ влияе драстично на характера на вече възрастно куче - с това съм съгласна. Но сравнението с хората и то с евнусите, на които им се приписват функции на стражите е повече от некоректно. И не бъркайте кучета с хората.

Сега към автора на темата - преди колко време се завърнахте в България и от колко време горе долу се занимавате упорито с кучето? На лице е пълна липса на социализация, аз бих ви препоръчала да се обърнете към инструктор, ако имате такава възможност.

ПС: Атанасов, ако пак сте вие с вече не помня коя своя регистрация - засрамете се, не ви отива на годините да се натрапвате под нови никове там, където сте нежелан.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#23 Потребителят е офлайн   rejo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 February 2014 - 07:39 PM

Върнах се в България някъде в края на лятото и от тогава се занимавам с кучето.За начало тъй като беше доста агресивен сме се разхождали сами,а и имахме проблеми както казах с идването по команда.С повечко упоритост сега нещата там са на ниво,но искам и да го социализирам,да не се плаши от хората.
Някъде имаше въпрос как кучето напада непознати.Нарочва ги отдалеч и ако не му обърна внимание(в смисъл да спрем и да се заплесне по нещо да души) и човекът вече е до нас Реджи с ръмжене се хвърля на височина,не към краката.Когато е пуснат лае хората на разстояние,ако решат да мръднат например се засилва и налита на краката им с оголени зъби,но не сме имали инциденти.Не ме разбирайте погрешно,не го пускам нарочно да се звери на хората.
Имаше и въпрос аз какво правя когато скочи да клати на някой приятел крака.Ами казвам му съответно "не!" не че има полза,и го откопчвам ако все пак е успял вече да хване крака му.В този случай признавам си,нямам си и на идея как да постъпя,но определено трябва да го разкарам бързо от крака на човека,защото клатенето в един момент преминава в агресия към съответния човек.
Не мисля,че влияе върху поведението му(нали до определени месеци кученцата се водят в "несъзнателна възраст") ,но Реджи е с неизвестно минало.Неизвестно в смисъл,че в началото е живял точно като улично куче,след това беше на хора,които го бяха вързали за една колона,на дебела къса верига,лежащ на цимента в студа,все още доста малък за верига.Там е бит с цел възпитание,но от както е при нас бой не е ял,та едва ли помни тия моменти.

#24 Guest_Priton_*

Публикувано: 26 February 2014 - 07:43 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 26 February 2014 - 07:03 PM, написа:

Глупости на търкалета, евнусите никога не са били СТРАЖИ.

Ev.Mink,

Ще се уверите ли сега, че според вашите думи за „разбиване на невежеството” е абсолютно безсмислено да се водят такива битки.

Невежият не може да бъде оборен с аргументи

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 February 2014 - 07:55 PM

Атанасов, с над 300 регистрации, престани да разсмиваш хората. Пазач на харем и легло, но това не значи СТРАЖ. Та в харемите е било забранено всякакво оръжие, хеле пък за евнуси, да не го предадат на някоя отчаялата се жена да не се самоубие. За това евнусите са били видни администратори, довереници, но никога - войници. И са били ТРИ различни категории, според видове кастрация. Ц-ц-ц-ц...
Охххххххх, възраста какво прави с хората, не е истина просто. Приключих с вас, специалист по евнусите. Учете история и не плямпайте глупости.

rejo
Събираме анамнезата: куч с неизвестен произход, с тежко минало, живяло на верига, сега вие се опитвате да го рехабилитирате и да му подпомогнете да стане адекватно нормално управляемо животно. От лятото насам все още малко време е минало, обърнете се към инструктор, имате ли такава възможност? От кой град сте? Може би близо до вас ще успеем през форума да намерим читав инструктор, който да ви помогне на вас и на куч наживо? Това определено не е работа за форумни съвети, нужен ви е специалист, така мисля. Но не и жесток човек да ви вземе кучето за училище, където да ви го върне все едно бито с лопата, или да ви учи да го обучавате с шутове. Имате нужда от педагог, който ще обучава вас и ще ви обяснява на вас, а вече вие ще работете с кучето. Успех ви желая!
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 26 February 2014 - 08:00 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 26 February 2014 - 07:03 PM, написа:

Сега към автора на темата - преди колко време се завърнахте в България и от колко време горе долу се занимавате упорито с кучето? На лице е пълна липса на социализация .

Какво означава сериозно занимаване ? Това да не е уред ,който човек може да човърка ако не му харесва как работи ?
Не виждаш ли ,че кучето ( дано съм прочел вярно ) е живяло на верига цял живот . Какъв опит да натрупа , дори да е пускано в двора и тук-там извеждано на къс повод навън ?
И rejo в момента прави възможно най- грешното : извежда го сред други кучета и хора ,вместо да го остави да се успокои , а после внимателно да го въвежда в средата . Та то не знае как да общува , не познава и не признава комуникацията като начин на живот в група . Дори и да го среща с кучета преминали изпит BH , никое от тях няма да го изтрае .
Докато не стане ясно,че това куче се нуждае от внимание , здрава и сигурна социална среда ,от човек ,който гледа на него като на приятел , темата като нищо ще стигне десетина страници .
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#27 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2014 - 08:05 PM

Краси, ти предлагаш да го върне на веригата ли? Трябва му инструктор на човека. Какви изпити на ВН ви гонят тук, хора? Инструктор на живо, а не плямпане за евнуси, от това има нужда човека. Дай да го чуем къде е той в кой град и да помогнем да го свържем с адекватен преподовател наживо, така в пъти повече ще му помогнем.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   rejo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 February 2014 - 08:16 PM

Не е живяло цял живот на метър синджир.Преди да замина си беше пуснат,като ме е нямало се е научил да копае под оградата и да излиза,което е опасно за него и когато му е скучно и няма никой да се занимава с него.Двора е доста голям.Родителите ми са го вързвали единствено за неговата безопасност,но е бил разхождан.Точно,че споменах,че искам да го пускам вместо да го душа на повод,бил той и 5 метра.Никъде не оприличавам кучето като уред и нямам претенции що аджеба не мога да го настроя за 2 мин както аз реша.Сега както казах е в заграждение,и пак единствено за неговата безопасност,сега трудно ще излезе под оградата,но има и хора,които не му мислят доброто,не искам някакви хлапета да го замерват с камъни,а той да им се зъби докато ме няма.По добре да си дреме на спокойствие в заграждението.Все пак трябва да се ходи на работа,не цял ден да вися на главата на кучето,на което му е скучно само и вече трябва да ме изгорят на клада,че проявявам безотговорност към животното.Та нали трябват пари да яде това куче.В къща няма желание да стои особено дълго.
Ясно,че ще ни трябва инструктор,но се чудех поне как да му покажа,че има по интересни неща от това да налита на крака и ако не го удовлетвори насрещният да се озвери.Поне за начало мисля,че мога да се справя,стига да приложа правилен метод,какъвто общо взето никакъв не прилагам.

#29 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2014 - 08:21 PM

Показване на мнениетоrejo, в 26 February 2014 - 06:16 PM, написа:

Не е живяло цял живот на метър синджир.Преди да замина си беше пуснат,като ме е нямало се е научил да копае под оградата и да излиза,което е опасно за него и когато му е скучно и няма никой да се занимава с него.Двора е доста голям.Родителите ми са го вързвали единствено за неговата безопасност,но е бил разхождан.Точно,че споменах,че искам да го пускам вместо да го душа на повод,бил той и 5 метра.Никъде не оприличавам кучето като уред и нямам претенции що аджеба не мога да го настроя за 2 мин както аз реша.Сега както казах е в заграждение,и пак единствено за неговата безопасност,сега трудно ще излезе под оградата,но има и хора,които не му мислят доброто,не искам някакви хлапета да го замерват с камъни,а той да им се зъби докато ме няма.По добре да си дреме на спокойствие в заграждението.Все пак трябва да се ходи на работа,не цял ден да вися на главата на кучето,на което му е скучно само и вече трябва да ме изгорят на клада,че проявявам безотговорност към животното.Та нали трябват пари да яде това куче.В къща няма желание да стои особено дълго.
Ясно,че ще ни трябва инструктор,но се чудех поне как да му покажа,че има по интересни неща от това да налита на крака и ако не го удовлетвори насрещният да се озвери.Поне за начало мисля,че мога да се справя,стига да приложа правилен метод,какъвто общо взето никакъв не прилагам.

Скучае момчето, разбирам, за това копа, бяга, налита и т.н. Дайте наистина да ви намерим инструктор, който да ви наблюдава животното заедно с вас наживо, инак тук можем да гадаем. Това е моят съвет. Успех.
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2014 - 08:26 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 26 February 2014 - 08:05 PM, написа:

Краси, ти предлагаш да го върне на веригата ли? Трябва му инструктор на човека. Какви изпити на ВН ви гонят тук, хора? Инструктор на живо, а не плямпане за евнуси, от това има нужда човека. Дай да го чуем къде е той в кой град и да помогнем да го свържем с адекватен преподовател наживо, така в пъти повече ще му помогнем.

Наистина не четеш внимателно .
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2014 - 08:37 PM

О, разбира се, човек иска съвет, а му дават през долната бърна нагло грухтене колко не е чел внимателно и тук-таме неграмотна лекция за евнуси.

Аре, твоя кумир барем да прочете, от мен да мине: евнусите се деляха на три категории, четете история. Най-скъпите евнуси: пълно отсичане на пениса и тестеси, в ранната възраст. Тези евнуси са били допускани във харема и са били индивидуални наставници и служители на любимите хънъми. Втори сорт вървяха тези с отсечени топки. И вече определени от възрастните роби, най-евтени и понякога използвани за стражи са били възрастни мъже с вазектомия - пресичане на семенни канали, така наречено усукване на топките.

А по темата - повтарям - на автора му трябва помощ на живо от страна на опитен преподовател, работещ без насилие.
User's Signature

#32 Guest_Priton_*

Публикувано: 26 February 2014 - 08:40 PM

От цялото ми обръщение към ElenaA

Фурия се е хванала единствено за безполовостта (евнусите), което явно е прочела в общодостъпните теми на гугъл, незапозната а и нямаща да разбере теми от рода „По-добри бойци ли са евнусите”, теми по които са работили доста научни институции, най-близката от тях до нас, намираща се в Братислава.

В питанията на rejo е заложен много сериозен проблем. Този проблем е свързан с ювенилни изменения в психиката на кучето, които са продиктувани от неправилен подход към него от бебешка възраст.

Единствено коментара на щаркопф има стойност и логическа издържаност (цитирам): «И rejo в момента прави възможно най-грешното: извежда го сред други кучета и хора, вместо да го остави да се успокои, а после внимателно да го въвежда в средата. Та то не знае как да общува, не познава и не признава комуникацията като начин на живот в група.»

Така че rejo не хуквайте да търсите препускащи по полянките „треньори”, а се опитайте много добре да проанализирате поведението на кучето си – в домашна среда, само във ваше присъствие, в присъствие на други хора, животни, оставено (но наблюдавано тайно от вас) само и т.н.

След като в рамките на няколкодневно наблюдение успеете да изградите „образ” на поведението на кучето (нарича се етограма), потърсете специалист. Споделете с него вашите наблюдения, вслушайте се какви съвети би ви дал и тогава ако искате ги напишете във форума. Прочетете какво ще ви отговорят и имайте едно на ум, че по-голямата част от написаното ще е абсолютна безсмислица, с която пишещите ще опитат да докажат някаква информираност, но не и знания.

От философстванията до момента обърнете внимание на това, което щаркопф ви е написал и опитайте да изкопчите повече информация от него, която определено ще ви бъде полезна.

#33 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2014 - 10:48 PM

Атанасов, кастрация - не е безполовост. Евнусите са си оставали мъже. Както и мъжкари при кучета след стерилизация или кастрация не стават женски.
Мъкаааааааааааааааа, мъка.
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 27 February 2014 - 12:37 AM

е,па за него е :ab_041:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#35 Потребителят е офлайн   ivangog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:скулптора , кучета , колоездене ,

Публикувано: 27 February 2014 - 08:30 AM

Редно е и да питате кученцето какво мисли по въпроса за кастрацията.
Ако иска да го кастрират режете , ако не иска не .
User's Signature

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !

#36 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2014 - 08:36 AM

Показване на мнениетоPriton, в 26 February 2014 - 08:40 PM, написа:

От цялото ми обръщение към ElenaA

От философстванията до момента обърнете внимание на това, което ...

О! Полуделият за внимание и изява Атанасов отново тук при нас! Възкръснал из пепелта!

Не му обръщайте внимание на този човек. Но ако, то поне го насочете към добър психиатър.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#37 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2014 - 04:40 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 27 February 2014 - 08:36 AM, написа:

О! Полуделият за внимание и изява Атанасов отново тук при нас! Възкръснал из пепелта!

Не му обръщайте внимание на този човек. Но ако, то поне го насочете към добър психиатър.

Е ,ами така е ще е ... ,макар и да не проумявам : хем никой не го иска ,хем всички го поздравяват ?!?
Как няма да възкръсне ? Много теми и още повече добри препоръки ...
User's Signature

#38 Guest_Priton_*

Публикувано: 27 February 2014 - 08:08 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 27 February 2014 - 04:40 PM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 27 February 2014 - 08:36 AM, написа:

Е ,ами така е ще е ... ,макар и да не проумявам : хем никой не го иска ,хем всички го поздравяват ?!?
Как няма да възкръсне ? Много теми и още повече добри препоръки ...

Е-е-е, нищо де!

Човек да е прост не е престъпление. Но човек да афишира простотията си определено е много прост.

И когато умственият му багаж не достига да опонира по същество, започва да избива комплекси чрез личностни нападки.

#39 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2014 - 02:53 PM

Показване на мнениетоPriton, в 27 February 2014 - 08:08 PM, написа:

Е-е-е, нищо де! Човек да е прост не е престъпление. Но човек да афишира простотията си определено е много прост. И когато умственият му багаж не достига да опонира по същество, започва да избива комплекси чрез личностни нападки.

Една Каменлитова подлога си остава завинаги Каменлитова подлога. В случаи като твоят, една простичка шизофрения не може да обхване сложните личностно-психологични проблеми, навъдени в главата ти след толкова години зооинженерстване, попуване, бабуване и менторстване.

И не, това не са личностни нападки. Това са състрадателни /по отношение на незапознатите с особата ти потребители на форума/ опити да бъдат спасени от един класически самозалюбен със себе си трол.

@Priton ... интересно интернет - превъплъщение, г-н богослов Атанасов. За 8000-ден път нали. Е сега вече трябва да ти върже! Е сега вече все някой ще ТЕ разбере! Е СЕГА ВЕЧЕ НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАМЕРИ ПОНЕ ЕДИН УМЕН И НА ТВОЕТО НИВО ПОЛУИДИОТ, КОЙТО ДА ИСКА ДА ТРЪГНЕ ПО ПЪТЯ НА ИСТИНАТА - ТВОЯТ ПЪТ!

Познавайки извратеното ти желание да се надсмееш над всички "по-долустоящи в ментално отношение", както и желанието ти да си единствен и остроумен на всяка цена, взех, че цъкнах в гугъл да видя що е то ПРИТОН...и какво да видя:

Цитат

Прито́н (устар. вертеп; блатн. хаза) — место, где регулярно собираются люди с преступными или другими неблаговидными целями. Обычно притонами становятся квартиры членов организованной преступной группировки, заброшенные стройки, заводы и склады. Притоны являются местом распространения наркотиков, занятий проституцией.

Также притоны выполняют функции укрытия или тайника, служат местом сборов (сходок) членов или главарей организованной преступной группы. :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Типы притонов
  • Блатная малина — воровской притон.
  • Бордель (публичный дом) — притон для занятия проституцией (он же притон разврата).
  • Игорный притон — притон для участия в азартных играх.
  • Наркопритон — притон для употребления наркотических средств или психотропных веществ,пристанище для наркоманов и наркозависимых.
  • Алкопритон — притон для распития спиртных напитков,пристанище для алкоголиков и алкозависимых.
  • Блатхата — притон в квартире/доме, преимущественно обеспеченного хозяина с криминальными связями.

Колко си остроумен, просто ме съкрушаваш... :tb_195:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#40 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2014 - 04:59 PM

Осрахте темата на човека. :eg_033:

Иначе той сам си казва, че с кучето не са се занимавали много - значи не е възпитано :) със занимания ще стане

успех :)

П.П. на тролове, дето се хващат за запетаята, отказвам да отговарям :db_046:

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни