Персийска котка
Публикувано: 05 December 2008 - 03:03 PM
Animat ,ние всеки ден го решим,че майка му така не са я решили една седмица и се е наложило да и острижат цялата козинка :(
на нас ни е болна тема ходенето до тоалетна в саксиите,купихме му тоалетна водим го там ,и той пак в саксиите
голям инат! ;D
Публикувано: 07 December 2008 - 10:07 PM
Публикувано: 08 December 2008 - 01:39 AM
Може би не е мястото тук,но ме интересува каква е цената на едно истинско персийче?Не съм се интересувала въобще от котета до сега и не съм наясно.Прочетох в сайта на фелиноложкото дружество,че цените вавират от 300 до към 1000лв според това какъв клас е мацинката и какъв цвят.
И веднага минавам към по конкретния въпрос колко горе долу би струвало едно елитно чисто черно персийче което до към годинка две да речем би изглеждало така?!
Благодаря предварително :blink:

Публикувано: 08 December 2008 - 02:20 AM
Публикувано: 08 December 2008 - 09:25 AM
Цитат
Както каза Радо, такова коте никой няма да продаде на любител. ;D То е резултат на дълга селекция.
Обикновено котетата се продават с договор, в който има куп изисквания към бъдещия собственик, включително и за участие в изложби и с кои котки може да се запложда.
За да изглежда котето като това на снимката трябват много грижи и специални знания. Никой развъдник не би желал след месеци котето, носещо неговото име да изглежда жалко подобие на изложбено коте.
И ако отговаряш на всички тези условия, могат да ти го продадат за около... 2000 евро. (лично мнение). Ако някой има закупено такова коте, да ме коригира
;)
Публикувано: 08 December 2008 - 03:31 PM
Цитат
Цитат
Както каза Радо, такова коте никой няма да продаде на любител. ;D То е резултат на дълга селекция.
Обикновено котетата се продават с договор, в който има куп изисквания към бъдещия собственик, включително и за участие в изложби и с кои котки може да се запложда.
За да изглежда котето като това на снимката трябват много грижи и специални знания. Никой развъдник не би желал след месеци котето, носещо неговото име да изглежда жалко подобие на изложбено коте.
И ако отговаряш на всички тези условия, могат да ти го продадат за около... 2000 евро. (лично мнение). Ако някой има закупено такова коте, да ме коригира
;)
Може и над 2000 евро.... :blink:
Публикувано: 08 December 2008 - 03:53 PM
Цитат
Може би не е мястото тук,но ме интересува каква е цената на едно истинско персийче?Не съм се интересувала въобще от котета до сега и не съм наясно.Прочетох в сайта на фелиноложкото дружество,че цените вавират от 300 до към 1000лв според това какъв клас е мацинката и какъв цвят.
И веднага минавам към по конкретния въпрос колко горе долу би струвало едно елитно чисто черно персийче което до към годинка две да речем би изглеждало така?!
виж обявите в интернет ;)
Публикувано: 08 December 2008 - 07:46 PM
[quote author=**БИЖУ** link=topic=5961.msg540336#msg540336 date=1228693186]
Идвам ви на гости малко в спретнатата темичка да ви попитам туй-онуй ;D ;) ...
[/quote]ако все пак не държиш на чистокръвно коте с родословие и т.н.
виж обявите в интернет ;)
Както пишат в обявите : Продавам "персийчета" от главест татко! ;D ;D ;D Върха на помиярите ! ;D
Публикувано: 08 December 2008 - 08:10 PM
Наистина желая да се сдобия с такава котка и всъщност би ми било по приятно да бъде от български развъдник вместо от чужбина. :blink: Видях много качествени котета тук във форума както и във всички бг развъдници които прегледах от сайта на фелиноложкото дружество.
Натали,благодаря,но не мисля да си търся котка по обява в интернет.Предпочитам преди това да се запозная обстойно с породата която съм избрала и след това да се свържа с някой развъдник от бг или чужбина.Както казах и по напред за чужбина не съм мислила тъй като искам котката за приятел вкъщи,естествено това не ми пречи да посещавам изложби с нея и да участвам за напред в развъдните планове на развъдника от който ще я купя.
Относно грижите,няма да се изхвърлям,но бих се постарала да дам най-доброто от себе си.Привлича ме най-вече аристократичното излъчване на персийката и огромната и козина която за нищо на света не бих допуснала да съсипя (все пак и гледам две чау-чау) поддръжката на такъв тип козина независимо при коте или куче за мен е огромно удоволствие,а не грижа.

Публикувано: 08 December 2008 - 08:58 PM
Цитат
Наистина желая да се сдобия с такава котка и всъщност би ми било по приятно да бъде от български развъдник вместо от чужбина. :blink: Видях много качествени котета тук във форума както и във всички бг развъдници които прегледах от сайта на фелиноложкото дружество.
Натали,благодаря,но не мисля да си търся котка по обява в интернет.Предпочитам преди това да се запозная обстойно с породата която съм избрала и след това да се свържа с някой развъдник от бг или чужбина.Както казах и по напред за чужбина не съм мислила тъй като искам котката за приятел вкъщи,естествено това не ми пречи да посещавам изложби с нея и да участвам за напред в развъдните планове на развъдника от който ще я купя.
Относно грижите,няма да се изхвърлям,но бих се постарала да дам най-доброто от себе си.Привлича ме най-вече аристократичното излъчване на персийката и огромната и козина която за нищо на света не бих допуснала да съсипя (все пак и гледам две чау-чау) поддръжката на такъв тип козина независимо при коте или куче за мен е огромно удоволствие,а не грижа.
Правилно ,само така. :blink:
Публикувано: 08 December 2008 - 09:57 PM
Може би беше малко прибързано първото нещо което да запитам е каква е цената на едно такова коте,но съгласете се,че все пак трябва да имам някаква нагласа преди въобще да се кандидатирам за стопанин на едно такова съкровище.Определено си нямах и най-малка представа от това как вървят цените,направи ми впечатление пак повтарям,че освен качеството и класа на котето играе роля и цвета .... При котетата кой е най-скъпия цвят?! Обяснете ми малко повече за цветовете при тази порода,интересно ми е.
Иска ми се да знам и повече за чисто черните персийки рядко срещан цвят ли е? ... Въпросите може би са ми леко глупави,но нали от някъде се започва :blink:

Публикувано: 08 December 2008 - 11:58 PM
Публикувано: 09 December 2008 - 02:09 PM
Цитат
ми ние пръскахме с един препарат,с който уж не трябвало да ходи там където си напръскал-но нямаше ефект и сега ще пробваме варианта с камъните,койот ти предложи :blink:
мерси много :blink:
Публикувано: 09 December 2008 - 09:41 PM
ето и снимки на моя юнак :wub:
Публикувано: 09 December 2008 - 10:22 PM