Персийска котка
Публикувано: 10 December 2008 - 12:33 AM
Радвам се ,че ви намерих ;) Само след час ще пристигне и моето персийско коте :yahoo:
Нямам търпение да си го гушна. Мъжа ми го купи от развъдник Хелиос .Момиченце е и е на три месеца.
Има само едно нещо което ме притеснява.Всъщност май са няколко :( Госпожата която ни го продаде не ни даде родословие.Когато и се обадих да попитам за него ми обясни ,че няма такова защото не е ваксинирано и чипирано.Попитах защо и отговора беше ,че много му се вдигала цената така защото това били допълнителни разходи.
Аз и казах че няма да си оставя котето неваксинирано и ще го чипирам и дали може след това да ми се издаде родословие.Тя отговори да.
След това обаче и звънях няколко пъти с други въпроси ,но не си вдига тел.
Моля обяснете ми ще мога ли да си получа родословието или не става така :rolleyes:
Искам да питам и още нещо ,но току що ми се обадиха че пристигаааааааааааат :yahoo:

Ако живота ти поднесе лимон , направи си лимонада !
Публикувано: 10 December 2008 - 11:35 AM
Публикувано: 10 December 2008 - 02:55 PM
Публикувано: 10 December 2008 - 03:13 PM
Публикувано: 10 December 2008 - 04:53 PM
Публикувано: 10 December 2008 - 06:12 PM
Публикувано: 11 December 2008 - 12:52 PM
Не искам да кажа нищо лошо за никой.Най малкото за развъдник Хелиос .Котето което ни продаде г-жа Г. е една малка невероятна и красива принцеса.Вчера бяхме на вет.Направихме вътрешно обезпаразитяване и паспорт .В събота сме на ваксина.Днес се къпахме с специален шампоан от вет.
Другото за което щях да ви питам го уточнихме с д-р Тодоров ,а то беше един списък ,който ми беше написала г-жа Г. и изпратила с котето .Смятам да ви го побликувам.Без да променям нищо.
1.За очите - Торбин
2.Ушите -Берлицетин
3.Козината- през 4 дни къпане с шампоан Низорал един месец(нанасяте шампоана и чакате десетина минути , след това изплаквате)
6.Профилактика - 1/6 хапче Орунгал дневно за десетина -петнадесет дни
3.сеп.08
Роял Канин Китен 3-6
Този списък пристигна котето.Вечерта преди да отидем на вет. дадох на котето Орунгала.След посещението при вет не го давам ,защото както той ми обясни това е лекарство за микроспория и натоварва черния дроб ,а дозата е много голяма за толкова малко коте.Светнахме котето с лампа на Вуд(не занам дали се пише така)и го пегледа обстойно .Нямаме микроспория.За очите ми каза да не слагам капките защото отново са антибиотични.Това съвсем слабо сълзене е заради по късия сълзен канал и е обусловено от породата на котето не се лекува а очите просто трчбва да се почистват всеки ден ,за което ми даде Pro Cere Augen pflege.
Док взе секрет за изследване от ушите на котето ,които бяха пълни с нещо кафяво ,което беше в обилни количества.Обадиха ми се да ми кажат ,че пробата е положителна и ще се наложи лечение с антибиотик.След малко ще ходя до клиниката и ще ви пиша по подробно точно какъв е проблема и с какво ще го лекуваме.
Това е за сега положението при нас .Много сме щастливи с новия член на нашето семейство .Вече я обичаме много и ще се грижим за нея с желание и любов.
Относно родословието като сме готови с ваксината и чипирането ще позвъня на г-жа Г. и ще я помоля да оправим това.
МОД. Много Ви моля, да не споменавате имена, напълно достатъчно е да ползвате просто инициали! Също Ви напомням, че това е темата "Персийска котка" и тук се обсъжда породата, а относно здравословните проблеми, ако има такива, има отделна част от форума посветена на това ЛИНК
Иначе ще ни е приятно да видим снимки на вашето коте.

Публикувано: 11 December 2008 - 01:05 PM
Публикувано: 11 December 2008 - 01:23 PM
http://www.snimka.bg...amp;pid=9339325

Публикувано: 11 December 2008 - 02:26 PM
Цитат
Не можеш да си толкова категорична, след като имаме само мнението на потребителката, която не знае всъщност за какво й е даден този списък, доколкото виждам там е Роял канин китен.
И къде прочете за гъбички - "Светнахме котето с лампа на Вуд(не занам дали се пише така)и го пегледа обстойно .Нямаме микроспория".
Имам и съмнение за ушната инфекция - персийките рядко си почистват сами ушите и често са мръснички и докато не видя под микроскоп акарите - не вярвам.
Ана merlinspi - Честито коте! Сладур е.
Публикувано: 11 December 2008 - 03:07 PM
Лично аз списъка ,който ми е пратен го тълкувам като препоръка за гледане и обгрижване на котето.Затова обсъдих всичко с вет .
Благодаря на всички които ми харесаха котето .На живо е много по-красиво.
Купихме си и специалните шампоанчета с масло от норка .Също така и балсамчето.Малко ме изненадаха цените ,но вероятно са много хубави. ;)

Публикувано: 11 December 2008 - 03:48 PM
Тук на снимката в развъдника е по-хубава .Някак в къщи не мога да я снимам добре.

Публикувано: 11 December 2008 - 03:51 PM
Цитат
http://www.snimka.bg...amp;pid=9339325
Публикувано: 11 December 2008 - 04:21 PM
В този форум НИКОЙ, уверявам Ви, НИКОЙ (освен т. нар. четящи гости) не се интересува от личното Ви мнение, особено поднесено по подобен начин, и затова ще Ви помоля да се съобразявате занапред с:
- всички правила за общуване в интернет пространството - без изключение, които в частност са в сила и за този форум;
- незабавно да се откажете от възприетия начин на общуване, с който едва ли ще постигнете нещо друго освен съжаление за "страхотния правопис". Е, с някои бисери наистина ме развеселихте, по-конкретно тези за фенилогията и фенилозите... Трудни думи, какво да се прави.
- не се толерира т. нар. разчистване на лични проблеми, което трябва да става с използване на функцията ЛС!
Горното е особено пожелателно, ако имате интерес и занапред да пишете тук. Защото тук НЯМА ДА СЕ ТОЛЕРИРАТ подобни грубости.
Благодаря, че ще вземете предвид горното и ще се съобразявате с него.
Мод
Публикувано: 11 December 2008 - 04:33 PM