Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#1341 Потребителят е офлайн   merlinspi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 December 2008 - 12:33 AM

Здравейте  :namigam: :izcherven:
Радвам се ,че ви намерих ;) Само след час ще пристигне и моето персийско коте  :yahoo:
Нямам търпение да си го гушна. Мъжа ми го купи от развъдник Хелиос .Момиченце е и е на три месеца.
Има само едно нещо което ме притеснява.Всъщност май са няколко :( Госпожата която ни го продаде не ни даде родословие.Когато и се обадих да попитам за него ми обясни ,че няма такова защото не е ваксинирано и чипирано.Попитах защо и отговора беше ,че много му се вдигала цената така защото това били допълнителни разходи.
Аз и казах че няма да си оставя котето неваксинирано и ще го чипирам и дали може след това да ми се издаде родословие.Тя отговори да.
След това обаче и звънях няколко пъти с други въпроси ,но не си вдига тел.
Моля обяснете ми ще мога ли да си получа родословието или не става така :rolleyes:
Искам да питам и още нещо ,но току що ми се обадиха че пристигаааааааааааат :yahoo:
User's Signature

Ако живота ти поднесе лимон , направи си лимонада !

#1342 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 11:35 AM

Ние ли да отговорим на въпросите вместо г-жа Г.? ;D Сигурен съм че ще си получите родословието, най-малкото защото това са правила на ФИФе, а както всички знаем г-жа Г. е председател на клуб към ФИФе. Късмет!  ;)
User's Signature

"Success is dependent on effort." ~ Sophocles
www.radocats.com

#1343 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 12:01 PM

Малена,благодаря за отговора :blink: определено неговата козина е финна и май ще трябва да потърся шампоан за финна козина  :blink: а и още нещо на колко време може да се къпе котето?

#1344 Потребителят е офлайн   anabel10 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 02:55 PM

Много се надявам това за равдъник Хелиос да е просто жалък опит на някой да се пошегува!? обаче ако е вярно ... еми госпожо, много съжалявам, че там сте попаднала

#1345 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 03:13 PM

Стига бе, Г-мова е точен човек и след като котето бъде чипирано и й се заплати родословието ще бъде издадено. Хайде и закачете малко снимки да се порадваме на маймунката  ;D :blink:
User's Signature

"Success is dependent on effort." ~ Sophocles
www.radocats.com

#1346 Потребителят е офлайн   British-Knights Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 04:45 PM

Развъдник регистриран във ФИФе продава котета неваксинирани, без чип и без родословия??? :o ... и то заради допълнителните разходи :rolleyes:

#1347 Потребителят е офлайн   anabel10 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 04:53 PM

на мен ми звучи като едно предизвикателство тука да оплюваме НФФЕ и членовете му - ми няма да стане, на нас изоообщо не ни пука за тях

#1348 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 06:12 PM

Много ви моля да прекратите тази дискусия тук. Това са отношения, които се уреждат между заинтересованите страни.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#1349 Потребителят е офлайн   vagabogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2008 - 11:54 PM

Искам да ви покажа едно страхотно коте. Надявам се скоро и в БГ да започнат да се появяват такива красиви черни персийци - made in BG  ;)
User's Signature

Качена снимка

#1350 Потребителят е офлайн   merlinspi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 12:52 PM

Здравейте отново :wub:
Не искам да кажа нищо лошо за никой.Най малкото за развъдник Хелиос .Котето което ни продаде г-жа Г. е една малка невероятна и красива принцеса.Вчера бяхме на вет.Направихме вътрешно обезпаразитяване и паспорт .В събота сме на ваксина.Днес се къпахме с специален шампоан от вет.
Другото за което щях да ви питам го уточнихме с д-р Тодоров ,а то беше един списък ,който ми беше написала г-жа Г. и изпратила с котето .Смятам да ви го побликувам.Без да променям нищо.
1.За очите - Торбин
2.Ушите -Берлицетин
3.Козината- през 4 дни къпане с шампоан Низорал един месец(нанасяте шампоана и чакате десетина минути , след това изплаквате)
6.Профилактика - 1/6 хапче Орунгал дневно за десетина -петнадесет дни
3.сеп.08
Роял Канин Китен 3-6
Този списък пристигна  котето.Вечерта преди да отидем на вет. дадох на котето Орунгала.След посещението при вет не го давам ,защото както той ми обясни това е лекарство за микроспория и натоварва черния дроб ,а дозата е много голяма за толкова малко коте.Светнахме котето с лампа на Вуд(не занам дали се пише така)и го пегледа обстойно .Нямаме микроспория.За очите ми каза да не слагам капките защото отново са антибиотични.Това съвсем слабо сълзене е заради по късия сълзен канал и е обусловено от породата на котето не се лекува а очите просто трчбва да се почистват всеки ден ,за което ми даде Pro Cere Augen pflege.
Док взе секрет за изследване от ушите на котето ,които бяха пълни с нещо кафяво ,което беше в обилни количества.Обадиха ми се да ми кажат ,че пробата е положителна и ще се наложи лечение с антибиотик.След малко ще ходя до клиниката и ще ви пиша по подробно точно какъв е проблема и с какво ще го лекуваме.
Това е за сега положението при нас .Много сме щастливи с новия член на нашето семейство .Вече я обичаме много и ще се грижим за нея с желание и любов.
Относно родословието като сме готови с ваксината и чипирането ще позвъня на г-жа Г. и ще я помоля да оправим това.

МОД. Много Ви моля, да не споменавате имена, напълно достатъчно е да ползвате просто инициали! Също Ви напомням, че това е темата "Персийска котка" и тук се обсъжда породата, а относно здравословните проблеми, ако има такива, има отделна част от форума посветена на това ЛИНК
Иначе ще ни е приятно да видим снимки на вашето коте.

User's Signature

#1351 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 11 December 2008 - 01:05 PM

Извинявам се, но се потресох! Коте от развъдник с гъбички, ушна инфекция и т.н.  :- Къде ги развъжда, в мазата? Само не я защитавайте. Това не трябва да се толерира!

#1352 Потребителят е офлайн   merlinspi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 01:23 PM

Ето малко снмки от нас .Малко сме позаспали ,но май през повечето време сме така ;)
http://www.snimka.bg...amp;pid=9339325
User's Signature

#1353 Потребителят е офлайн   vagabogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2008 - 01:39 PM

Голям сладур е!
Съветвам Ви да прочетете внимателно тази част от темата, в която обстойно се коментира грижата за козината, за да се радвате на едно страхотно пухкаво бижу.
User's Signature

Качена снимка

#1354 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 02:26 PM

Цитат

Извинявам се, но се потресох! Коте от развъдник с гъбички, ушна инфекция и т.н.  :- Къде ги развъжда, в мазата? Само не я защитавайте. Това не трябва да се толерира!

Не можеш да си толкова категорична, след като имаме само мнението на потребителката, която не знае всъщност за какво й е даден този списък, доколкото виждам там е Роял канин китен.
И къде прочете за гъбички - "Светнахме котето с лампа на Вуд(не занам дали се пише така)и го пегледа обстойно .Нямаме микроспория".
Имам и съмнение за ушната инфекция - персийките рядко си почистват сами ушите и често са мръснички и докато не видя под микроскоп акарите - не вярвам.

Ана merlinspi - Честито коте! Сладур е.
User's Signature

New concept in the dog world http://www.doginfo.info

#1355 Потребителят е офлайн   merlinspi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 03:07 PM

До Весела_5 .Защо сте толкова крайна в изказванията си .Негативните ви изказвания не ми харесват.В крайна сметка и  вашето коте може да се разболее от нещо. :huh:

Лично аз списъка ,който ми е пратен го тълкувам като препоръка за гледане и обгрижване на котето.Затова обсъдих всичко с вет .
Благодаря на всички които ми харесаха котето .На живо е много по-красиво.
Купихме си и специалните шампоанчета с масло от норка .Също така и балсамчето.Малко ме изненадаха цените ,но вероятно са много хубави. ;)
User's Signature

#1356 Потребителят е офлайн   merlinspi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 03:48 PM

http://www.helios-ca....php?m=2&lang=1
Тук на снимката в развъдника е по-хубава .Някак в къщи не мога да я снимам добре.
User's Signature

#1357 Потребителят е офлайн   4apaev Икона

Публикувано: 11 December 2008 - 03:51 PM

Цитат

Ето малко снмки от нас .Малко сме позаспали ,но май през повечето време сме така ;)
http://www.snimka.bg...amp;pid=9339325
за толкова пари 150-200,би казала голямата вече и видна финеложка Светамопс,който не може да си позволи от нейните уникати за по 1200-1300,е така!

#1358 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2008 - 03:52 PM

Mного е сладка малката принцеса  :wub:, доно да не е нищо сериозно това с ушетата
User's Signature

Качена снимка

#1359 Потребителят е офлайн   4apaev Икона

Публикувано: 11 December 2008 - 04:21 PM

МОД: уважаеми потребителю 4apaev, само трето по ред съобщение в този форум, а колко низки чувства и жалка завист изляхте с него, чак до мен стигна... Да не говорим, че изобщо не е свързано с въпросите, които се обсъждат в предходните!
В този форум НИКОЙ, уверявам Ви, НИКОЙ (освен т. нар. четящи гости) не се интересува от личното Ви мнение, особено поднесено по подобен начин, и затова ще Ви помоля да се съобразявате занапред с:
- всички правила за общуване в интернет пространството - без изключение, които в частност са в сила и за този форум;
- незабавно да се откажете от възприетия начин на общуване, с който едва ли ще постигнете нещо друго освен съжаление за "страхотния правопис". Е, с някои бисери наистина ме развеселихте, по-конкретно тези за фенилогията и фенилозите... Трудни думи, какво да се прави.
- не се толерира т. нар. разчистване на лични проблеми, което трябва да става с използване на функцията ЛС!

Горното е особено пожелателно, ако имате интерес и занапред да пишете тук. Защото тук НЯМА ДА СЕ ТОЛЕРИРАТ подобни грубости.

Благодаря, че ще вземете предвид горното и ще се съобразявате с него.

Мод

#1360 Потребителят е офлайн   4apaev Икона

Публикувано: 11 December 2008 - 04:33 PM

интереса ми към новата персийска и екзотична кралица ,са постоянните злобни коментари,то не бяха към деца които си мечтаят ,но нямат възможност за истински персийки,то към зоомагазини,направете отделна тема само за новата господстваща велика фермерка,ще има много "фенове"

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни