Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#172 Guest_netcat_*

• Група: Гости

Публикувано: 11 June 2005 - 11:30 PM

Jadi, Лео е станал прекрасен! Помня това коте, много е порастнал - да ти е жив и здрав, но един съвет - дръж го далеч от папагалите (точно от този род папагали). И един въпрос: оправи ли му се челюстта? Съвсем наскоро и аз си взех момченце, и сега забелязвам, че и неговата челюст не е идеална - долната е неправилно поставена - от вътрешната страна. Няма голяма разлика засега, а и той е още малък, но се чудя дали ще се оправи или още по-зле ще стане. А като бях при родителите му забелязах, че майката се плези (навярно и нейната е така). И факта, че е прекалено екстремален (средата на очите) ме кара да си мисля, че ще стане още по-зле, а не по-добре... надявам се да греша де. Та...въпроса ми, при вас как се получи?

#173 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 12 June 2005 - 09:36 AM

Здравей Неткат,

Опитвам се да държа Лео далеч от папагалите, но той само ме дебне да се промъкне при тях. Обича да се закача с моето жако и да си играе с обелките от фъстъци и орехи с които Жади го замерва.

За захапката на Лео, тя за щастие се оправи, при растежа долните му резци настигнаха горните и сега захапката му е клещовидна доколкото мога да преценя, долните и горните му резци са на една линия. Не знам дали това е идеалната захапка за една персийка или се предпочита ножицовидната, но определено е по-добре от преди. За захапката на твоето коте, не знам дали ще се оправи, но от собствени наблюдениа мога да ти кажа че долната челюст расте винаги по-бързо от горната и при папагалска захапка, когато разминаването е няколко милиметра има голям шанс това да се оправи при растежа (виждала съм няколко такива случая и при кучета и при котки), докато обратна захапка няма как да стане нормална, даже съм имала случай нормална ножицовидна захапка при смяната на зъбите да стане обратна s)

#174 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 June 2005 - 01:10 PM

Драги любители на персийската котка,
темата за захапката, която дискутирате е отдавна останала в историята.
Днес клещовидна и ножицовидна, а и обратна захапка при тази порода не се смята за недостатък и ако някой ви говори за това, можете с ирония да подминете обяснеията му. Проблем е наличието на лицева асиметрия и разминаването на кучешките зъби, както и силно развитата долна челюст, която не позволява на устата да стои затворени и по този начин езикът стои извън устната кухина. Последният проблем е особено актуален за България, защото този белег е силно закрепен при повечето от котките, от които произлизат развъдните животни. Такива животни не трябва да се използват за развъждане и са БРАК. Едно не мога да разбера, защо при положение, че хората, които имат животни с този проблем продължават да бълват дефектни създания и да заблуждават, че продават котета шоу клас, а от друга страна ме изумяват такива, които знаят проблемите, занимават се с котки от години и си купуват такива дефектни животни. Явно нещата в България никога няма да се оправят.
Цвети, ако си решила да се купуваш елитна котка и да я носиш тук, обмисли още веднъж нещата. Тук никой не може да отсее зърното от плявата и ще си наблечеш само проблеми и неприятности. Ти просто не знаеш с какво се захващаш!!!!
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#175 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 03:32 PM

Фантик, съгласен съм за едно с тебе. че е недопустимо котка с очевидни проблеми в захапката да участват и печелят изложби, и да се ползат за разплот, като покалението им също да се представя за шоу клас, като понякога имаочевидни дефекти. за това обаче че захапката не е важна обаче не мога да се съглася. може да е вярно че напоследък съдиите не обръщат такова внимание на това при оценяването, и е изключителна рядкост да се види на изложба сидията да отвори устата на котката, но според мен това е по-скоро морално задължение на развъдчика. все пак не се развъжда само по стандарт, но и за здраве. може да имам определни изкривавания по темата, но за мене здравето е непълно когато има отклонения в захапката. дори без видимо това да пречи на животното това е отклонение от нормата и е редно да се изкорени от генофонда (или поне намали до възможния минимум) както всеки друг дефект.

#176 Потребителят е офлайн   netcat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 04:30 PM

Fantik, доста нерви хвърляш за чуждите котки? r)
И още нещо - персийка с идеална захапка също може да се плези, а родителите определено нямат никаква силно равита долна челюст, защото това се вижда, дори е очевадно, нали? А въпросната майка (която евентуално има папагалска захапка, а не обратното, както навярно си мислиш), е котка на Хелиос кетс, ако мислиш, че в този развъдник биха могли да имат този проблем в кръвните линии...сподели без да се горещиш. Колкото за бащата - проблем оттам няма и си личи, че е много по-висока класа от БГ котките...

#177 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 05:06 PM

Неткат, аз не се горещя за чуждите котки, а всички, които пишат тук и тези, които само гледат, а те са много, защото числото на виделите темата нараства лавинообразно се интересуват от породата. Е добре, когато говорим за персийска котка няма български, европейски, класически или каквито и да е, има ЕДНА порода и на мен ми идва до гуша да слушам глупости относно нея или изкривените разбирания на хората в България. Не визирам думите на никого в този форум, просто причина за постинга ми беше нещо, което научих днес и ми стана доста неприятно, но сега не смятам за необходимо да го обсъждам. Вече се убеждавам, че в тази държава всичко се прави за пари и никой не се интересува от качество, така че май думите са излишни.
Манус, не си прав, защото захапката на котката, тоест това, което вие обсъждахте като проблем - недокус и перекус, не е проблем на котката да се храни, нито е здравословен проблем. Съдиите проверяват захапката на котките, ако има лицева асиметрия, която води до изкривяване на челюстите. Когато това е така, те проверяват захапката и ако установят разместване на зъбите или прекалено развита долна челюст с невъзможност на котката да събере езика в устата си правят забележка или класират котката по-назад, ако не я дисквалифицират. Но какво става тук???? Ако съдията сподели мнение като развъдчик, а не като съдия и препоръча кастрация и недопускане до разплод, той става некомпетентен, лош и какво ли още не, но на тъпия българин не му увира главата, че тази котка не е за развъждане и си продължава с бълването на миндили. Това е трагедията тук и както става ясно тя ще продължава още дълго, защото никой не го е еня за породата, а само за бизнеса!!!
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#178 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 05:54 PM

ЗДР,Фантик---6те ти кажа ниаколко не6та и ги приеми като 4иста монета,о.к.!?
1.много добре знам с какво се захва6там и именно поради това 6те се опитам да внеса не едно,а две котета-мажко и женско,като на4ало(все от ниакаде триабва да се запо4не)!
2.6том те е(ни е)грижа за тази порода--и ти,и аз,и вси4ки ние триабва да направим не6то...Да се говори пове4е на и с хората за това какво е редно и какво не,кои котки-да и кои-не...И ето,4е 4рез този Форум ти се(ни се)отдава именно такава прекрасна вазможност---не се отказваи и аз ниама да се откажа...ако обединим усилииата и волиата си-един ден в БГ 6те има пове4е show котета---но ниакои триабва "да работи"по вапроса,нали?!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#179 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 06:03 PM

ЗДР,netcat!!!Радвам се,4е има о6те едно ново попалнение в групата на persians cats!!!Знам то4но откаде и как да се сдобииа с наи-доброто коте(котета),не се притесниаваи-6те види6 след време изклиу4ително USA-коте-на живо,в БГ...като тези,които сега Фантик показва само на снимка!6те баде прекрасно...Нуждаиа се просто от малко време и да ми стискате палтси-това е достата4но!
Имам една молба-може6 ли да ми покаже6 тук твоиата принтсеса?!
Аз ве4е си имам една кандидат-снаха и сас сигурност тиа 6те е парва...убедена сам,4е изборат ми за неиа е правилен,за6тото е изклиу4ителна котка!
User's Signature

#180 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 06:17 PM

Навярно си права, това е единственото нещо, което ми е давало сили да не се откажа, а и котките ми не са виновни затова, че са попаднали в тази скапана държава, вината е изцяло моя и аз трябва да си сърбам попарата, НОооо ежедневните спънки ме докарват до полуда. Тук никой не върши нещата, както му е редът. Всеки си прави каквото си поиска и това кумулира само напрежение и негатив, които те изкарват от равновесие. c) Просто е обидно, когато хора, които се занимават с развъждане от години използват понятието екстремал. Няма класици, има само едни персийски котки и част от тях се постарах да постна във форума, за да добият хората по-точна представа. Всички котки с нос или лицева асиметрия са PET CLASS и подлежат на кастрация, тоест не се използват за развъждане, това се отнася и за белите котки със сини, оранжеви или различни очи, които са глухи и за тези с пречупени опашки и за тези с дефектно оцветяване. Направо полудявам, когато чета темите, които се дискутират тук и проблемите на българските фелинолози, по света хората работят, за да закрепят определени признаци,а тук сякаш хората правят всичко възможно, за да ги развалят. Има толкова по-сериозни проблеми от 1-2 мм разминаване на челюстите, като PKD и други наследствени заболявания, а ние тук пишем за зъбите.
User's Signature

#181 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 06:23 PM

Ето пак--ами нали това ти казвам...ти пак не пи6и за забите,пи6и и обиасни за по-важните не6та,но без да показва6 негативизам...Нали идеиата е да се пе4елиат приварженитси и хората да ни разберат,ако ги отбласкbаме-какво пе4елим???
п.с.6те ми отговори6 ли на вапроса ми от 11странитса?
User's Signature

#182 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 06:32 PM

Манус,сагласна сам отново абсолиутно с теб---наи-важно е здравето на котката и неинииа палнотсенен на4ин на живот!Имала сам познати с коте с обратна захапка и то не може6е да се храни самостоиателно---жална картинка бе6е...не,4е е ло6о да си храни6 котето от рака,оба4е...ми бе6е жал да гледам как животното се ма4и...
User's Signature

#183 Потребителят е офлайн   netcat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 07:14 PM

Цитат

ЗДР,netcat!!!Радвам се,4е има о6те едно ново попалнение в групата на persians cats!!!Знам то4но откаде и как да се сдобииа с наи-доброто коте(котета),не се притесниаваи-6те види6 след време изклиу4ително USA-коте-на живо,в БГ...като тези,които сега Фантик показва само на снимка!6те баде прекрасно...Нуждаиа се просто от малко време и да ми стискате палтси-това е достата4но!
Имам една молба-може6 ли да ми покаже6 тук твоиата принтсеса?!
Аз ве4е си имам една кандидат-снаха и сас сигурност тиа 6те е парва...убедена сам,4е изборат ми за неиа е правилен,за6тото е изклиу4ителна котка!

Tя е още мъничка за снимки, но ще ти изпратя - само посочи имейл (и тя е изключителна, както и сестра й;)). Кой е набелязания развъдник/ци, от който ще взимаш ванчетата?

#184 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 07:21 PM

Какво да ти отговоря?
Понякога ме стряскаш с въпросите си. Всеки цвят козина се подготвя по различен начин. Фирмите, които ти изпратих предлагат различни продукти за различните цветове космена покривка. В България се внася само Биогрум и то определени продукти, но и те вършат работа за да се подготвят по-голямата част от цветовете котки, които се представят на българските изложби. Ако конкретизираш малко въпроса си ще се опитам да ти отговоря. Цялостнатата подготовка изисква доста време, строго индеведуална е, защото всяка котка има различни проблеми, които трябва да се замаскират. Най-добър съвет, който мога да ти дам е да се регистрираш в www.pandecats.com, там има всичко от а-я за подготовката и е нагледно обяснено с примери. За теб няма да е трудно да станеш член, защото си в САЩ. При всички случаи всяка котка трябва да е перфектно изкъпана и сресана преди да започне подготовката, затова и започнах с къпането.
User's Signature

#185 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 08:14 PM

Добре,Фантик-ниама да те стриаскам пове4е b) b) b) Имах си аз-да вземе заради мен един от БГ-развад4итсите ни да остане "стреснат"--6те внимавам с вапросите!
А за регистратсииата-6те го направиа!Просто ми стана интересно ,заради думата "трикове" и исках да сподели6 ниакои танкости при подготовката на котето за изложба...това е!Кoгато си взема котета(ВАН и биколор)-тогава 6те те питам конкретно.
С кои тсветове 6те продалжим сега-какво предлага6?
User's Signature

#186 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 08:19 PM

Netcat,може6 да изпрати6 снимките и тук-вав Форума,нека пове4е хора да им се порадват!А за е-mail-а ми...никакав проблем-има го тук ,при ли4нитe саоб6тенииа!
За развадника...ами...оставете ме да Ви изненадам-нали триабва да има и малко загадка!Поне гарантирам,4е изненадата 6те е прииатна!
User's Signature

#187 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 08:23 PM

Фантик, не искам да споря за тези работи. ти имаш повече опит от мене несъмнено, но и аз имам право на убеждения. а в случая дори не противоречат на стандарта, напротив-доста по критичен съм. една неправилна захапка може да е причина за много проблеми на котката, дори да изглежда че не й пречи. имаш и образованието да разбереш това, че ако не беше важно захапката да е такава (правилна) нямаше да се закрепи от еволюцията. достатъчно сме се намесили в определянето на черепната конструкция на персийката че да променяме и захапката й. за мен тя е изключително важна, и ти ще се съгласиш с мен че ако една котка има перфектен екстериор ако има неправилна захапка доста ще си помислиш дали да я включиш в програмата си. може наистина да се ползва, но като изключение докато не се получи коте със същите предимства но без този недостатък. след това такава котка за мен трябва да се кастрира и извади от програмата на уважаващия се развъдчик, претендиращ за професионализъм.

#188 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 10:22 PM

Манус, разбери, че в тази порода няма нищо естествено. Тези котки често не могат да се хранят и развъдчиците са принудени да ги хранят със сонди, не могат да се поддържат чисти сами и трябва да се къпят редовно, ако очите им не се почистват редовно страдат от конюнктивити много по-често от всички други породи и мн.др. Аз лично също предпочитам котката да има нормална захапка, но за мен това е коректна захапка, тоест сцеплението и подреждането на зъбите да бъде правилно, като визирам кучешките. Дали котката има перекус или недокус не е толкова важно, стига да не си плези езика, защото това не е характерно за породата. С тези котки никога няма гаранция за качество, ако 50% от едно котило са шоу качество си е постижение, говаря за истински шоу котки, затова и цената им е висока. Типичен пример за това са котките от Шугарспън. Има перфектни животни, но има и такива, които не са нищо особено, така е и с повечето развъдници, но те не живеят с илюзии и правят сериозен подбор.
User's Signature

#189 Потребителят е офлайн   netcat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2005 - 06:13 PM

Още снощи мислих дали да не я покажа, но е много е малка още за снимки, да й се радват и да я урочасат;)
Ето малко снимки Обади се като ги видиш да ги махна.

П.П. Имейла ти не се вижда на профила, и може да се изпраща само текст, а не снимки...

#190 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 13 June 2005 - 10:08 PM

И като стана въпрос за снимки, ето няколко нови снимки на Лео, които направих днес след второто му къпане. Мисля че има голяма промяна в козината му с всеки изминал ден r)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2005 - 10:34 PM

Благодариа за снимките...но наистина ли виарва6,Netcat, на тииа не6та-за уро4асване и тем.под.?!!Не знам-според мен това са "бабини деветини"...не се обиждаи,направи това,което смиата6 за редно!
Може6 ли да разкаже6 за неиа-от какви родители е,за родословието...родителите имат ли PKD- тест ,напр.?!
User's Signature

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни