Персийска котка
#172 Guest_netcat_*
Публикувано: 11 June 2005 - 11:30 PM
Публикувано: 12 June 2005 - 09:36 AM
Опитвам се да държа Лео далеч от папагалите, но той само ме дебне да се промъкне при тях. Обича да се закача с моето жако и да си играе с обелките от фъстъци и орехи с които Жади го замерва.
За захапката на Лео, тя за щастие се оправи, при растежа долните му резци настигнаха горните и сега захапката му е клещовидна доколкото мога да преценя, долните и горните му резци са на една линия. Не знам дали това е идеалната захапка за една персийка или се предпочита ножицовидната, но определено е по-добре от преди. За захапката на твоето коте, не знам дали ще се оправи, но от собствени наблюдениа мога да ти кажа че долната челюст расте винаги по-бързо от горната и при папагалска захапка, когато разминаването е няколко милиметра има голям шанс това да се оправи при растежа (виждала съм няколко такива случая и при кучета и при котки), докато обратна захапка няма как да стане нормална, даже съм имала случай нормална ножицовидна захапка при смяната на зъбите да стане обратна s)
Публикувано: 12 June 2005 - 01:10 PM
темата за захапката, която дискутирате е отдавна останала в историята.
Днес клещовидна и ножицовидна, а и обратна захапка при тази порода не се смята за недостатък и ако някой ви говори за това, можете с ирония да подминете обяснеията му. Проблем е наличието на лицева асиметрия и разминаването на кучешките зъби, както и силно развитата долна челюст, която не позволява на устата да стои затворени и по този начин езикът стои извън устната кухина. Последният проблем е особено актуален за България, защото този белег е силно закрепен при повечето от котките, от които произлизат развъдните животни. Такива животни не трябва да се използват за развъждане и са БРАК. Едно не мога да разбера, защо при положение, че хората, които имат животни с този проблем продължават да бълват дефектни създания и да заблуждават, че продават котета шоу клас, а от друга страна ме изумяват такива, които знаят проблемите, занимават се с котки от години и си купуват такива дефектни животни. Явно нещата в България никога няма да се оправят.
Цвети, ако си решила да се купуваш елитна котка и да я носиш тук, обмисли още веднъж нещата. Тук никой не може да отсее зърното от плявата и ще си наблечеш само проблеми и неприятности. Ти просто не знаеш с какво се захващаш!!!!
Публикувано: 12 June 2005 - 03:32 PM
Публикувано: 12 June 2005 - 04:30 PM
И още нещо - персийка с идеална захапка също може да се плези, а родителите определено нямат никаква силно равита долна челюст, защото това се вижда, дори е очевадно, нали? А въпросната майка (която евентуално има папагалска захапка, а не обратното, както навярно си мислиш), е котка на Хелиос кетс, ако мислиш, че в този развъдник биха могли да имат този проблем в кръвните линии...сподели без да се горещиш. Колкото за бащата - проблем оттам няма и си личи, че е много по-висока класа от БГ котките...
Публикувано: 12 June 2005 - 05:06 PM
Манус, не си прав, защото захапката на котката, тоест това, което вие обсъждахте като проблем - недокус и перекус, не е проблем на котката да се храни, нито е здравословен проблем. Съдиите проверяват захапката на котките, ако има лицева асиметрия, която води до изкривяване на челюстите. Когато това е така, те проверяват захапката и ако установят разместване на зъбите или прекалено развита долна челюст с невъзможност на котката да събере езика в устата си правят забележка или класират котката по-назад, ако не я дисквалифицират. Но какво става тук???? Ако съдията сподели мнение като развъдчик, а не като съдия и препоръча кастрация и недопускане до разплод, той става некомпетентен, лош и какво ли още не, но на тъпия българин не му увира главата, че тази котка не е за развъждане и си продължава с бълването на миндили. Това е трагедията тук и както става ясно тя ще продължава още дълго, защото никой не го е еня за породата, а само за бизнеса!!!
Публикувано: 12 June 2005 - 05:54 PM
1.много добре знам с какво се захва6там и именно поради това 6те се опитам да внеса не едно,а две котета-мажко и женско,като на4ало(все от ниакаде триабва да се запо4не)!
2.6том те е(ни е)грижа за тази порода--и ти,и аз,и вси4ки ние триабва да направим не6то...Да се говори пове4е на и с хората за това какво е редно и какво не,кои котки-да и кои-не...И ето,4е 4рез този Форум ти се(ни се)отдава именно такава прекрасна вазможност---не се отказваи и аз ниама да се откажа...ако обединим усилииата и волиата си-един ден в БГ 6те има пове4е show котета---но ниакои триабва "да работи"по вапроса,нали?!

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)
Публикувано: 12 June 2005 - 06:03 PM
Имам една молба-може6 ли да ми покаже6 тук твоиата принтсеса?!
Аз ве4е си имам една кандидат-снаха и сас сигурност тиа 6те е парва...убедена сам,4е изборат ми за неиа е правилен,за6тото е изклиу4ителна котка!

Публикувано: 12 June 2005 - 06:17 PM
Публикувано: 12 June 2005 - 06:23 PM
п.с.6те ми отговори6 ли на вапроса ми от 11странитса?

Публикувано: 12 June 2005 - 06:32 PM

Публикувано: 12 June 2005 - 07:14 PM
Цитат
Имам една молба-може6 ли да ми покаже6 тук твоиата принтсеса?!
Аз ве4е си имам една кандидат-снаха и сас сигурност тиа 6те е парва...убедена сам,4е изборат ми за неиа е правилен,за6тото е изклиу4ителна котка!
Tя е още мъничка за снимки, но ще ти изпратя - само посочи имейл (и тя е изключителна, както и сестра й;)). Кой е набелязания развъдник/ци, от който ще взимаш ванчетата?
Публикувано: 12 June 2005 - 07:21 PM
Понякога ме стряскаш с въпросите си. Всеки цвят козина се подготвя по различен начин. Фирмите, които ти изпратих предлагат различни продукти за различните цветове космена покривка. В България се внася само Биогрум и то определени продукти, но и те вършат работа за да се подготвят по-голямата част от цветовете котки, които се представят на българските изложби. Ако конкретизираш малко въпроса си ще се опитам да ти отговоря. Цялостнатата подготовка изисква доста време, строго индеведуална е, защото всяка котка има различни проблеми, които трябва да се замаскират. Най-добър съвет, който мога да ти дам е да се регистрираш в www.pandecats.com, там има всичко от а-я за подготовката и е нагледно обяснено с примери. За теб няма да е трудно да станеш член, защото си в САЩ. При всички случаи всяка котка трябва да е перфектно изкъпана и сресана преди да започне подготовката, затова и започнах с къпането.
Публикувано: 12 June 2005 - 08:14 PM
А за регистратсииата-6те го направиа!Просто ми стана интересно ,заради думата "трикове" и исках да сподели6 ниакои танкости при подготовката на котето за изложба...това е!Кoгато си взема котета(ВАН и биколор)-тогава 6те те питам конкретно.
С кои тсветове 6те продалжим сега-какво предлага6?

Публикувано: 12 June 2005 - 08:19 PM
За развадника...ами...оставете ме да Ви изненадам-нали триабва да има и малко загадка!Поне гарантирам,4е изненадата 6те е прииатна!

Публикувано: 12 June 2005 - 08:23 PM
Публикувано: 12 June 2005 - 10:22 PM
Публикувано: 13 June 2005 - 06:13 PM
Ето малко снимки Обади се като ги видиш да ги махна.
П.П. Имейла ти не се вижда на профила, и може да се изпраща само текст, а не снимки...
Публикувано: 13 June 2005 - 10:08 PM

Публикувано: 13 June 2005 - 10:34 PM
Може6 ли да разкаже6 за неиа-от какви родители е,за родословието...родителите имат ли PKD- тест ,напр.?!