Публикувано: 09 June 2005 - 01:34 AM
"Ани, нямам нищо против , че се налага, но това са прави, за да скрият някои неща, които съдиите не трябва да забелязват, а те са възникнали, защото ние не можем да се занимаваме по цял ден с нашите любимци. Когато написах това имах предвид, че сухото къпане е противопоказно при персийските котки. Дори да се наложи повреме на изложба, котката трябва да се изкъпе веднага след това"
Fantik,
На мен ми е пределно ясно кога, как и защо се използват пудрите...- знаеш това... b) ,
но като си се захванал да обучаваш желаещите, наблегни и за пудрите, защото е доста
важна и тази точка/така мисля поне!/.
Понякога от незнанието, вместо да се"изпишат вежди, се вадят очи", което води до много разочаровани собственици, на които е много трудно да се обясни, че точно това не се прави така при неговата котка/ напр. на не добре изкъпан черен мъжки котарак, обилно е посипан НЯКАКЪВ талк, който полепва по всяко косъмче и ... резултатът е - смачкана, като посипана с грис, почти сива персийка". Иди обяснявай после, защо е дисквалифицирана или с много ниска оценка котката../
... и не всички пудри се използват само за т.нар. "сухо къпане"...има пудри, които просто подобряват качеството на козината, ако тя не е добра генетично, дори това подобряване да е само от къпане до къпане... /предимно се използват преди изложби/
В крайна сметка, никой не може да е сигурен 100%, с каква козина ще бъде котето, което е купил, след като стане полово зряла котка- и тогава на помощ идва козметиката r), но основното правило при използването й е, че тя трябва да е съобразена с цвета на котката!
Наистина, съжалявам, че нямам достатъчно време, за да съм по-активна тук ...w)