Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#152 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 June 2005 - 11:27 PM

Цитат

Тогава идва на помощ козметиката, ако говорим за изложби, а когато е вкъщи може да кара и с петното. Вече има всякакви козметични средства за интензифициране на цвета.

Thank's!No pak 6te pitam---ti kakva kozmetika prepora4va6 v tozi slu4ai,za da ia pora4am!?
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#153 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2005 - 06:57 AM

Добра е козметиката на Biogroom, # All Systems и Ring 5. Те имат много продукти за всякакви цветове котки, кучета, коне и каквото се сетиш.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#154 Потребителят е офлайн   trankfilina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 01:34 AM

"Ани, нямам нищо против , че се налага, но това са прави, за да скрият някои неща, които съдиите не трябва да забелязват, а те са възникнали, защото ние не можем да се занимаваме по цял ден с нашите любимци. Когато написах това имах предвид, че сухото къпане е противопоказно при персийските котки. Дори да се наложи повреме на изложба, котката трябва да се изкъпе веднага след това"

Fantik,
На мен ми е пределно ясно кога, как и защо се използват пудрите...- знаеш това... b) ,
но като си се захванал да обучаваш желаещите, наблегни и за пудрите, защото е доста
важна и тази точка/така мисля поне!/.
Понякога от незнанието, вместо да се"изпишат вежди, се вадят очи", което води до много разочаровани собственици, на които е много трудно да се обясни, че точно това не се прави така при неговата котка/ напр. на не добре изкъпан черен мъжки котарак, обилно е посипан НЯКАКЪВ талк, който полепва по всяко косъмче и ... резултатът е - смачкана, като посипана с грис, почти сива персийка". Иди обяснявай после, защо е дисквалифицирана или с много ниска оценка котката../
... и не всички пудри се използват само за т.нар. "сухо къпане"...има пудри, които просто подобряват качеството на козината, ако тя не е добра генетично, дори това подобряване да е само от къпане до къпане... /предимно се използват преди изложби/
В крайна сметка, никой не може да е сигурен 100%, с каква козина ще бъде котето, което е купил, след като стане полово зряла котка- и тогава на помощ идва козметиката r), но основното правило при използването й е, че тя трябва да е съобразена с цвета на котката!

Наистина, съжалявам, че нямам достатъчно време, за да съм по-активна тук ...w)

#155 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 08:02 AM

fantik
Моля, използвай ник-овете на събеседниците, не е нужно да разкриваш самоличността им. Благодаря. n)

Добре дошла, trankfilina
Нека чуя и твоето мнение: използването на пудра преди и по време на изложба, невъзможността между двата дни са изкъпеш котето, води ли до поява на пърхут? Какво става когато с пудра е "замаскирана" мазна опашка и пудрата остане там 2-3 или повече дни. Относно втория случай, аз преди близо година имах страхотен проблем с опашката на Бенджи, от който едва се отървахме с много процедури, мъки при вет-овете, противоалергични инжекции и сълзи в очите ми...
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#156 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 10:56 AM

Извинявам се, че се обърнах лично към Транкфилина по име, не съм съобразил, че ще засегна личното пространство на когото и да е от форума с разкриване на самоличността му. Аз не се притеснявам от това, някой да се обръща към мен по име, но това няма значение.
Когато писах по темата за къпането, ставаше въпрос за рутинно ежеседмично къпане, а не за подготовка на котката за изложба. Когато иде реч за това, пудрите воъбще не са приложими при персийските котки. Ако дискутираме темата за подготовка и представяне на изложба ще стане въпрос за използване на дегизировъчни пудри и други трикове при различните цветове котки, но дори и тогава използването на пудри трябва да става доста внимателно и да се обработват само определени участъци, защото ако става въпрос за сериозно съдийство и пренапудрена котка, съдията може да отсъди във вреда на котката.
Относно обема и мекотата на козината най-добре е да се използват спрейове или кондиционери с антистатично действие.
И ако ми позволите, "Мазната опашка" е проблем, който се решава лесно и не е актуален, ако животното се къпе редовно.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#157 Guest_Jadi_*

• Група: Гости

Публикувано: 09 June 2005 - 03:51 PM

Zdraveite,

Uspiah nai-nakraia da nameria vreme da napravia aktualni snimki na Leo. Sega poveche prilicha na ekzotichna kotka otkolkoto na persiec, no se nadiavam kozinata mu da se opravi.
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 05:10 PM

Здравей Jadi,
мисля, че сте се отървали от излишната козина и ако животното се храни добре след 2-3 месеца ще бъде във върхова форма, стига да се къпете редовно b) Ако споделиш откъде е котката, може и да разплетем случая и ако е възможно да ти съдействаме за родословие. Виждам, че у вас сте голяма компания. Поздравление за прекрасните папагали. Какадуто алба ли е или така ми се струва?
User's Signature

#159 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 05:42 PM

Jadi
Моля, Jadi да се регистрира... и да ползва кирилица, ако обича c)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#160 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 06:35 PM

Jadi---mnogo e sladak!!!Natseluvai go ot men w) I napravi vsi4ko vazmojno da mu izvadi6 rodoslovie!!!Sled vreme 6te razbere6 kolko e vajno da go ima!
User's Signature

#161 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 06:40 PM

Fantik,neka naistina da diskutirame temata za podgotovka za i predstaviane na izlojba!!!Interesno mi e da razbera pove4e za tova i za t.nar. "trikove",za da izglejda kozinata v nai-varhovna forma!
User's Signature

#162 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 09 June 2005 - 07:17 PM

Здравей Фантик,

За козината, още сме в процес на отърваване, и днес като го ресах свалих топка косми. За документите, за съжаление не знам нищо за родителите на Лео, купих го по обява и не попитах за родословие, нито за имената на майката и бащата. В последствие загубих телефона на хората от които го купих, така че сега и да искам да науча нещо повече за родословието му, няма как да се свържа с тях. Това не е толкова важно, и предишната ми персийка беше без родословие, но пак беше много красива и даже веднъж стана първа на изложба в клас без родословие. Надявам се че и сега на изложбите да могат да участват котки без документи, но дори и да не може ще го преживея.

За папагалите, тези двата не са мои, само ги продавам. Какадуто е портокалово качулато и е доста по-дребно от алба-та. Моя папагал е кралско жако, Жади се казва. Гледам я от 3 месеца и вече се опитва да проговори w) За мен жакото е номер 1 и го предпочитам пред какадуто и амазоната.

#163 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 07:37 PM

Здравей Цвети,

Радвам се че Лео ти е харесал r) И аз като го видях за първи път много си го харесах, когато го купувах имах клиент за него и идеята ми беше да го продам, тогава нямах никакво намерение да си взимам отново пресийка, още по малко мъжки биколор.. Но нещо ме впечатли в него, главата му, сладурското му изражение и това че беше много игрив. И реших да си го оставя за мен. После забелязах че захапката му не е наред (горните му резци бяха малко по-напред от долните) питах няколко човека занимаващи се с персийки за това и те започнаха да ме убеждават да го продам.. Аз обаче не ги послушах и Леонид си остана при мен. Оказа се че те не са били прави, при растежа долните му резци се доближиха до горните и сега той си има съвсем нормална захапка.
За родословието, повярвай ми, знам колко е важно то, преди време имах развъдник за немски овчарки и се бях вманиачила в това, но сега целта ми не е да се занимавам с развъждане или да ходя по изложби, ако имах такива идеи нямаше да взема Лео, а щях да избера по-качествено и по-елитно коте.

#164 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 09:50 PM

fantik
не съм съгласна с това, че мазната опашка не е актуален проблем... вероятно да, би могло да се приеме така, ако съдиш от позицията на персийките, но иначе за полудългокосмести и късокосмести си е проблем и то какъв!!! За тях, особено за последните не се препоръчва често къпане, какво остава пък веднъж седмично.
User's Signature

#165 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 10:42 PM

Jadi,razbiram te prekrasno---i az taka kupih siniata si persiika....i znae6 li,ne samo,4e nikoga ne sam sajaliavala za izbora si(tia e pet klas),no dori se pritesniavam,4e nikoga pove4e niama da moga da obi4am drugo kote tolkova silno,kolkoto OBI4AM neia!!! w)
I ote ne6to---sega iskam da kupia kote ot USA,nai-perfektnoto po vazmojnost,samo poradi edna-edinstvena pri4ina---nadiavam se,4e kolkoto e po-perfektno,tolkova po-goliama e veroiatnostta da si pretapia makata i nostalgiiata po moeto sinio momi4e,koeto koi-znae koga 6te vidia pak...Koito ne go e izjivial---toi ne znae kakvo e! s)
User's Signature

#166 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 11:03 PM

Модераторът не допуска некоректни забележки, които го засягат лично.
Всякакви такива ще бъдат изтривани без предупреждение.
Същото се отнася и до некоректни забележки, адресирани към други участници във форума. Това ще важи с пълна сила и за анонимните постинги, особено тези, които се публикуват по искане на цвети.
Модераторът за ПОСЛЕДЕН ПЪТ се обръща специално към цвети с молба да спазва добрия тон и всички правила за етичност, обективност и комуникативност, без изключение!!

Аз ще се постарая да проявявам огромно търпение, но ... то има граници.
Модераторът ще трие без предупреждение всички постинги, които представляват лични нападки и ще премества тези, които не касаят темата.
Моля, съобразявайте се с горното, тъй както и всички ние се съобразяваме... и разбира се, спазвайте добрия тон.
Благодаря.
User's Signature

#167 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2005 - 01:15 AM

Манус,благодариа ти--ти отново бе6е 4овекат,които ми помогна...даже в твоиа 4ест може следва6тото ми коте да го крастиа МАНУС...как ти зву4и!!!???
User's Signature

#168 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2005 - 09:54 AM

Цвети, и моята първа персийка беше синя. Казваше се Мери, разкошно животно беше. Гледах я 3 години и когато ми се наложи да замина извън страната за няколко месеца я оставих при една приятелка. Когато се върнах се оказа че тя не е могла да се справи и я е дала на други хора, които са я пуснали на двора и тя се е отровила и е починала. Още не мога да си простя че постъпих така с моята Мери, но тогава нямаше на кой друг да я оставя, нито можех да я взема с мен. s) Сега когато отново ми се наложи да пътувам оставих Лео на майка ми и почти всеки ден се обаждах да питам как е той и да и давам напътствия относно отглеждането му. Слава Богу този път нямаше проблеми и когато се върнах намерих Лео в добра форма, само козината му е пострадала, но това се оправя, важното е че е жив и здрав r)

#169 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2005 - 01:15 PM

3.и сега,когато и кирилитсата ми ниама да е проблемат---се 4удиа с какво друго 6те ме заиаде6?!
За модератора триабва да важат са6тите правила,които тои настоиава да се спазват и от другите--1.да не допуска и тои некоректни забележки,които са ли4на нападка кам други форумнитси,пак били те и на ли4на по6та!
2.и когато е о4евадно,4е се води нормален и прииатен диалог между ниаколко от форумнитсите,да не се намесва,за да опоро4ава и измениа темата в посока и изван това,за което става вапрос!
User's Signature

#170 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2005 - 06:33 PM

Jadi,дано не ти се налага пове4е да прави6 труден избор!!!Cажалиавам за синиата ти котка!Успех с ЛЕО!
User's Signature

#171 Guest_netcat_*

• Група: Гости

Публикувано: 11 June 2005 - 11:17 PM

Здравей Цвети,
благородно ти завиждам за избора да си вземеш ванчета:) Точно за такова коте се молих и аз като си заплодих биколорката (с арлекин - и то само с 2 точки(дори не може да се каже и петна)), но котенцето с най-много бяло, което получихме се оказа калико (а на другите две - още по-малко - биколорче и синьо-кремавко), но...надеждата умира последна, както се казва и догодина пак ще опитаме при същия татко. Желая ти успех с новите котета - наистина гледай за каквото са те съветвали по-горе другите, това което мога аз да допълня е - вземи си спотлесс ванчета (без петна по телцата). А окраските - калико ван и червен ван за мен са най-красивите, но това вече си е въпрос на личен избор.
И... не видях някой да говори за стоп? Гледай и за това. От моите едното котенце (каликото) още от 3-та седмица, се оказа с много силно очертан стоп, не я знам оттук-нататък каква ще става (но определено ще е хубава:)).
Колкото за Шугърспън - котките им са невероятни!!! Аз не разбрах (не изчетох всичко), откъде ще взимаш ванчетата? Отсега да знаеш, че ще имаш една бъдеща принцеса кандидатка за момченцето ;)

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни