Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#232 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 November 2006 - 04:22 PM

Здравей,

Темата за персийската котка е тук. Просто по нея не е писано от април месец т.г. ... Моля, проверявайте пълния списък с теми.
Благодаря!
Освен това има още 2-3 подобни теми...

Надявам се дискусията да продъбжи там c)
User's Signature

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com

#233 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 06:20 PM

Тази малка сладурана живее на село при майка ми много сладко и послушно c) Не знам дали точно отговаря на породата с много дълга и пухкава козинка и сплескана муцунка е w) Децата лятото като си играли и тя отишла при тях като я видяли колко е слабичка и сладка я взели и занесли при майка ми .На другия ден като я видях колко са и мръсни ушенцата я окъпах такава черна вода пусна че направо се уплаших за благодарност получих 10 котешки нокътчета в моята ръка .Сега е много щастлива при майка ми стои само в къщи решат я всяка вечер а такова коремче има като малко буренце е станала b) Мислех да я взема у нас но пинчерката ми много я лае и не я харесва w) страх ме е да не се избият двете като d) и c) затова ще си е селянче МУКА w)

Прикачени файлове

#234 Потребителят е офлайн   Cyxap Икона

Публикувано: 08 January 2007 - 07:47 AM

Търся партньор от Варна за кремавата персийка на снимката

Прикачени файлове

#235 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2007 - 08:42 AM

За бога, моля Ви, тази котка е по-скоро полудългокосместа отколкото персийска. Казвайки това нямам предвид не само дължината на козината й, защото тя може да не е във форма, а също така и анатомията на черепа й. Може ли да ми обясните защо искате да я развъждате. Моля да разберете постинга ми правилно, това не е заяждане, а само интерес и въпрос, на който сам не мога да си дам отговор.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#236 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 02:42 PM

Здравейте,
след малка фотосесия и няколко къде успешни снимки, къде не, искам да ви покажа моето малко "грозно патенце" Star Night's Nicol Kidman. Надявам се, че ще продължи да се развива и един ден да се превърне в красив лебед :)Качена снимка това е любимата й поза - тип Майк Тайсън и Качена снимка
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#237 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 06:44 PM

Ето нашата пораснала вече красавица .До каква възраст c) трябва да са си сменили бебешките зъбки .Горния и кучешки зъб е отвътрешната страна на челюста ще трябва да я водим на лекар сигурно

Прикачени файлове

#238 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 10:32 PM

Смяната на зъбите започва на около 5 месечна възраст и на 6-7 всички постоянни зъби вече трябва да са излезли. Ако котето има силно променена зъбна оклузия е добре да го заведете на ветеринарен лекар и ако той прецени, че се налага, да отстрани някой от постоянните зъби. Дано не Ви се наложи :)
User's Signature

#239 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 11:40 PM

Не мога да преценя точно но ми се струва че това е бебешки зъб понеже е по малък от другия кучешки зъб .На пинчерката ми ходихме и извадихме бебешки зъбчета които не паднаха сами сега ще мине и котето по този път .Лошото е че не знаем на каква възраст е беше малка топка като я намериха децата а аз не съм имала коте и не мога да преценя лекарката ще каже според нея колко е голяма b)

#240 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 12:12 AM

Цитат

Ако котето има силно променена зъбна оклузия е добре да го заведете на ветеринарен лекар и ако той прецени, че се налага, да отстрани някой от постоянните зъби.

Често ли се срещат аномалии при смяната на зъбите при персийците и кои са най-честите. bl)
User's Signature

New concept in the dog world http://www.doginfo.info

#241 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 08:51 AM

Да, за съжаление се срещат често s) Тези котки имат различно устройство на черепа, за разлика от другите породи котки. Понякога се случва така, че челюстите се разминават, които прави правилното израстване на зъбите невъзможно, в други случаи горната челюст е много тясна и не може да осигури достатъчно площ за правилно наместване на зъбите. Аз смятам, че когато тези изменения са в границите на нормалното, тоест не се забелязва лицева асиметрия, животното може да се използва за развъждане. Понякога само 2 от зъбите са с неправилна позиция. В някои организации съдиите не обръщат внимание на това, защото за тях е важна хармоничността и изражението на котката, в други част от съдиите отдават голямо значение на това, но по този начин не си дават сметка, че лишават от изложбена кариера животни, които са невероятни представители на породата. Като потвърждение ще дам пример с котарак, който според мен е изключително животно и фактът, че можеше да е тук в България, но се разминахме с него за броени дни, ми дава право да потвърдя тезата си с пример. Това животно е произведено от Ранди Пример - развъдник www.boberan.com и в момента доставя радост и гордост на новия си собственик Елена Чумакова - развъдник www.ltch-cattery.com При него имаше малък проблем с подреждането на зъбите в зъбните редици, но това не може да направи котката по-малко изключителна. Вярвам, че ще й се насладите и вие!
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

#242 Потребителят е офлайн   chain_gang^diva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2007 - 05:26 PM

По принцип много обичам животните w)
имам 4 кучета , котка , папагали , заек ....
ест. не ги гледам всичките на 1 място
ето ви малко снимчици на мойту сладулче
Силвестър super best

Прикачени файлове

• Прикачен файл  susoo.gif (187.35K)
    Брой сваляния: 329

#243 Потребителят е офлайн   chain_gang^diva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2007 - 05:31 PM

ето още ... дано ви хареса c)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  suskin.gif (200.93K)
    Брой сваляния: 334

#244 Потребителят е офлайн   kiki77 Икона

Публикувано: 07 February 2007 - 11:08 PM

здравейте, тъй като искам да купя коте на дъщеря си прегледах доста обяви и се спрях на персийско коте. Имам следните въпроси- каква е горе долу цената на малко персийче, без родословие и как да позная дали е чистокръвна или не/това от гледна точка на цената която искат за нея, за да не ми искат цена като за чистокръвна/ , за мен е без значение. Какво ще кажете за тази

Качена снимка

#245 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 10:14 AM

kiki77,

уви, няма как да вземете коте без родословие и да искате да знаете дали е чистокръвно или не! именно родословието ви дава гаранция за произход и чистокръвност...
User's Signature

#246 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 10:19 AM

chain_gang^diva,

много сте сладки, но котето ви е по-скоро от породата "Балканска горска котка" l) Е, то няма такава порода, но сега я измислих, за да подхожда на вашта красота r) Имате белези и на норвежка горска, и на мейн куун, и на сибирска горска..., но трудно намирам прилика с персийската...
надявам се да не ми се сърдите за коментара - все пак наистина Силвестър много ми харесва! w) да ви е жив и здрав и да ви радва дълги години cheers
User's Signature

#247 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 11:54 AM

А как постигате този копринен блясък на козината? Ние се решим всеки ден, къпем се на около 2-3 седмици, а резултатите никак не са окуражаващи. Използвам шампоана и балсама на Армони, но явно трябва още нещо, но какво?. ouu В момента сме на 5 месеца, ако това изобщо има значение за козината.
Качена снимка
User's Signature

New concept in the dog world http://www.doginfo.info

#248 Потребителят е офлайн   kiki77 Икона

Публикувано: 08 February 2007 - 12:52 PM

в интерес на истината не настоявам да е чистокръвно котето, но ако няма родословие, това означава ли че не чистокръвна и при всички видове ли пресийската котка има такава тъпа муцуна и цвета на козината има ли значение, какъв ще е цвета на очите. И относно цената -колко струва една 2 месечно персийче

#249 Потребителят е офлайн   chain_gang^diva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 12:53 PM

skogkatt_bg ... emi nqma kakvo da se surdq za6toto porodata e turski persiec

#250 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 01:50 PM

Цитат

turski persiec

l) Тази порода ми хареса! А има ли родословие bl) ?

И моля пиши на кирилица (ПРАВИЛАТА са такива)!

#251 Потребителят е офлайн   chain_gang^diva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 02:11 PM

ще питам баща ми той е по - запознат

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14