Персийска котка
Публикувано: 22 May 2008 - 08:05 PM
Добре дошъл/шла от мен! Моля, представи котарака
Публикувано: 25 May 2008 - 10:30 AM
Благодаря, radocats. Незнам как точно се представя котарак. Възрастта и физиономията му се виждат на аватара и в подписа ми. За моето семейство Джони е котето "най" във всяко едно отношение. При нас е от година и седем месеца и всеки ден е малък празник покрай него. Само козината му не е толкова внушителна, както на вашите котки например. Но аз досега само го къпех, а тук в темата разбрах, че персийските се "перат". Джони има вече две пранета и ще видим дали ще го направя още по-красив. Съжалявам, че нямам подходяща техника за снимане, защото на снимките, които имам, не се вижда колко невероятно бял е...
Публикувано: 25 May 2008 - 01:37 PM
Здравейте, Джони и Мади!
Манус, котето е от моя развъдник и е брат на Джазман и ДжейЛо, а родителите са Фантик и Джуси. Изключително се радвам, че Джони живее при Мади и нейното семейство, това е най-добрият възможен дом за него и аз се радвам, че той попадна при тях. :yahoo: А сега ви оставям, защото някои форумници имат абитуриенти вкъщи и трябва да ги почетем. ;)
Манус, котето е от моя развъдник и е брат на Джазман и ДжейЛо, а родителите са Фантик и Джуси. Изключително се радвам, че Джони живее при Мади и нейното семейство, това е най-добрият възможен дом за него и аз се радвам, че той попадна при тях. :yahoo: А сега ви оставям, защото някои форумници имат абитуриенти вкъщи и трябва да ги почетем. ;)
Публикувано: 25 May 2008 - 02:47 PM
Красавец! ;)
И на стопани е попаднал. Моля те, сложи и други снимки. Нищо, че не изглежда невероятно бял. Вярвам, че наистина е такъв. ;)
Аз не харесвам бели котки, но Джони изглежда перфектно. При този произход не може да бъде другояче. И без "пране" си личи класата.
И на стопани е попаднал. Моля те, сложи и други снимки. Нищо, че не изглежда невероятно бял. Вярвам, че наистина е такъв. ;)
Аз не харесвам бели котки, но Джони изглежда перфектно. При този произход не може да бъде другояче. И без "пране" си личи класата.
Публикувано: 31 May 2008 - 01:44 AM
виж ти какви мечоци имало?! :wub:
Публикувано: 01 June 2008 - 06:07 PM
Много хубави пухчовци :wub:
Ровейки се по разни форуми, прочетох, че много хора си подстригват персийците за лятото. Дори тук, в нашата тема, някой беше споменал, че котките се чувстват много комфортно без козината си. На мен ми звучи шокиращо това упражнение, но бих искала да разбера вашето мнение по въпроса.
Фантик, радвам се да те "видя".
Ofika, скоро ще пусна още снимки на Джон, но са от мобилен телефон и не са много качествени.
Ровейки се по разни форуми, прочетох, че много хора си подстригват персийците за лятото. Дори тук, в нашата тема, някой беше споменал, че котките се чувстват много комфортно без козината си. На мен ми звучи шокиращо това упражнение, но бих искала да разбера вашето мнение по въпроса.
Фантик, радвам се да те "видя".
Ofika, скоро ще пусна още снимки на Джон, но са от мобилен телефон и не са много качествени.
Публикувано: 03 June 2008 - 07:08 AM
Здравейте...исках да питам...възможно ли е да се изкара родословие на котка БЕЗ родословие?
Бях чула,че котенцето/кученцето се води на експертна оценка(ако греша в името-поправете ме моля :)),след което ако оценката му е отличен може да му се изкара бяло родословие,при положение,че ПАК неможе да се запложда!?
Не съм сигурна какво говоря,но ако греша,извинявам се много :blink:
Бях чула,че котенцето/кученцето се води на експертна оценка(ако греша в името-поправете ме моля :)),след което ако оценката му е отличен може да му се изкара бяло родословие,при положение,че ПАК неможе да се запложда!?
Не съм сигурна какво говоря,но ако греша,извинявам се много :blink:
Публикувано: 03 June 2008 - 08:14 PM
след оценка от международен съдия е възможно получаването на право за развъждане, като котетата от тази котка ще получат празни родословия (ако единият родител е с родословие-наполовина само ще е празно). за повече подробности около това на сайта на НФФе
Публикувано: 03 June 2008 - 08:28 PM
мерси много за инфото...всъщност,моите котки не са чистокръвни персийки,а смесица м/у ангорка и персийка...но понеже майка ми решила да взема персийка и затова толкова се интересувам...не заради друго ;)
мерси още веднъж ;)
мерси още веднъж ;)