Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#892 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 May 2008 - 10:59 AM

това е кевин

#893 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 07:57 PM

Добре дошла Veronika! Дано да можем да ти бъдем полезни с нашите писания  ;D Кевин е фурия!
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#894 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 11:34 PM

Добре дошли и от мен! Страхотно е да имаш коте на тази възраст и сигурно много Ви радва?! ;)
User's Signature

"Success is dependent on effort." ~ Sophocles
www.radocats.com

#895 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2008 - 02:46 PM

да наистина много ни забавлява особено като го гледаш как расте и измисля все ново и нови неща ;D

#896 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 07:26 PM

искам да питам котето ми има от два-три дена разтроиство аз си мисля че мове да е от това че от няколко дена пие вода а не мляко(преди това му давахме да пие само мляко)възможно ли е да е от това :(

#897 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 07:47 PM

Възможно е да има разстройство, ако сте сменили храна, към която са привикнали червата му. Не ви препоръчвам да му давате мляко. Ако е отпаднало ви съветвам да го заведете при ветеринар.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#898 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 08:13 PM

не не е отпаднало само дето дриска ама то и ние спряхме да му даваме мляко

#899 Потребителят е офлайн   British-Knights Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 09:07 PM

не знам на колко месеца е котето, но само royal canin babycat 34 (до 4 мес) или kitten 34 (4-12 мес) + прясна водичка (никакво мляко) :palec:

това че пие повече вода е нормално, след като има само разстройство то се обезводнява :( ако не се оправи с тази храна след 3-4 дни, то или трябва да се стабилизира със специялна храна (която продават ветеринарите) или има някаква бактерия, която да причинява това ... най-добре се консултирайте с вет (може да се занесе от изходния материал ;D за изследване) ;)

#900 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 09:42 PM

ми аз точно такава храна му давам ама премесена с консерва(на роял канин)защото не иска да яде само гранули и то разтройството му почна откакто почнахме да му даваме вода!!и на 31 става на 2 мес

#901 Потребителят е офлайн   British-Knights Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 10:32 PM

предполагам от магазин е взето ... как може толкова малко да го дават :-, то трябва още да е при майка си :( моя съвет е да махнете консервите (аз дори не знаех че РК имат консерви :o ?) ... вижте дали ще яде алтернативните baby храни на пурина или хилс, консултирайте се с вет по телефона, не е добре да го разнасяте толкова малко... то още дори няма първа ваксинация :(

не знам дали има смисъл и дали го предлагат тук, но РК имат и мляко за бебета ...

#902 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 May 2008 - 04:13 AM

Аз знам за консервите на РК,но те не са ли само лечебни,за котки,които не искат да ядът гранулите? :o

#903 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2008 - 08:29 AM

не аз със на whiskas пауча го мешкам и той приятеля ми го купи и тои беше още на 33 дена и се развива напълно нормално много е жизнено храни се редовно обаче до преди няколко дена му давахме да пие мляко защото не искаше вода обаче сега вече си пие водичка и го хвана разтройството

#904 Потребителят е офлайн   vagabogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2008 - 10:35 AM

veronika, можеш ли да ни кажеш от къде точно сте си взели котето?
Да отделиш бебе на 33 дни от майката е абсолютно безобразие!
User's Signature

Качена снимка

#905 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2008 - 08:40 PM

има ли значение от каде сме го взели в краина сметка котето вече е при нас отдавна и е много добре даже днеска като се прибрах и забелязах че акото му се втвърдява така че всичко е ок :blink:!знам че вашите принципи по отношение на котките са малко по различни защото вие сте специалисти в тази област но не всички са така и поради това се получава така както в нащия случай но това не значи че се грижим за котето по-зле от всеки др осигурява му се абсолютно всичко необходимо и то  си расте напълно нормално като всички др котета на неговата възраст + това смятам че вече мина по-трудния и рискован период за него пък и аз съм човек който би зарязал всичко за животните все пак съм на почти 18г и имам куче голдън което издържам сама и то е в отлично здраве и състояние така че имам право да претендирам за отговорен човек който би се справил с едно разтрйство на малко коте(е то вече мина ДЕ)

#906 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 07:57 PM

вчера заведахме малкия кевин на вет и се оказа че е от смяната на храната и каза да не му даваме консерви и разни меки храни а само гранулки после ни даде някаква спец медицинска храна нз точно коя марка за запичане и вече кевчо е 6т. :yahoo:(и няма омазано ако навсякаде :rolleyes:)

#907 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 09:41 PM

Честно да ви призная (на вс посещаващи тази и други теми из форум "Фелинология") когато чуя/прочета нещо от рода на "нз - разбирай *не знам* каква точно храна, не знам какво точно лекарство, не знам какво точно му имаше/му направиха на ... котето/котката/кучето/папагала..." и т.н и т.н. започвам да си мисля, че въпросното животно изобщо не е попаднало там, където трябва! Как така не знаете, защо не питате, нима не ви интересува, нима сляпо вярвате... от подобна липса на елементарна заинтересованост направо ме втриса...

Лично мое мнение и не ангажирам никого с него, нито очаквам някой да изрази съгласие с мен.
Просто споделих, коментари защо (не) реагирам така или иначе - просто са излишни!
B)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#908 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 09:44 PM

Цитат

има ли значение от кЪде сме го взели в краина сметка...

да, има мн голямо значение... ако не за вас самата, veronika, то поне за самото коте или поради други причини.

както и да е, пожелавам на кевин да порасне здрав и обичан  ;)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#909 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 10:20 PM

сажелявам ако ви изглеждам незаитересована от моето коте(това ест си е ваше мнение)но твърдо мога да ви уверя че не съм от хората които гледат на животните като на плюшени играчки дори и да не си спомням името на храната все пак котето е заведено на лекар и си получило нужната грижа!аз за първи път имам котка(досега само кучета)и сама се учудвам колко много се различават грижите за 2-те животни и смятам че се справям отлично(сресвам го всеки ден постоянно му чистя тоалетната и т.н.)и тъй като аз ходя и на училище и на работа последното нещо което ми се налага да помня е храната за 2-дена на котката(специалната въпросна)иначе си му купав на Роял канин за котета до 4-ри месеца!но сега ест това са само приказки от моя страна но ако следите историята на Кевин ще видите че изобщо не съм лоша и той е на най-доброто място където може да попадне :blink:

#910 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 07:41 AM

Целта на последните ми постинги изобщо не е била да кажа, че сте - цитирам - лоша.
Пожелавам ви дълго да се радвате на съвместен живот заедно с Кевин, но пък и да не пренебрегвате тези подробности (каква храна се дава при еди-какъв-си случай и др.). Това може да ви бъде само от евентуална полза в бъдеще.  ;)
User's Signature

#911 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 08:05 AM

да наистина за това съм съгласна!обещавам че вече ще помня името на храната :palec:

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни