Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#481 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 November 2007 - 06:33 PM

Цитат

Бога ми, как да изкъпя 7 кг дзвер, който не харесва особено водата?!?!!?!?

Двама човека, единия здраво държи с всяка ръка по две лапи (но не чак толкова силно, че да му изкара акъла и да реши, че става нещо наистина страшно), в леген или ако понесе слабо течаща вода от ръчен душ.
Не се трогвайте от жалните, оплакващи се звуци.
И дано не реши да хапе... :-
;D
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#482 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 November 2007 - 06:48 PM

Оооох! Пробвала съм, страшно е! Битката е жестока. У дома сме 2-ма вета и всеки се старае да не го нарани или уплаши, но... :mazohist: :mazohist: :gnqv:
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#483 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 November 2007 - 07:01 PM

моята практика (а и наблюденията ми от прочетеното по форуми) показва че повечето котки най-лесно понасят къпането когато не са притиснати по никакъв начин. взимате котката и се затваряте в банята, където всичко ви е приготвено на дна ръка разстояние. без да го държите изобщо! просто с подвижния душ го мокрите хубаво, след което го поливате и сапунисвате с каквото сте решили (шампоани, веро и тн), изплаквате хубаво и край. точно 10 минути отнема. котката си обикаля (моята вече дори не обикаля а си седи кротко и чака да свършим), а вие след нея с душа.
виж със сушенето е малко по сериозен проблема... ама двама ветеринарни лекари с един мощен сешоар мисля че ще се справят и с това.

#484 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 08:04 PM

;D Много ми е позната тази картинка. Добре, че Марвин отслабна. Ние с душа нямаме проблем. Кисненето в лигиена е малко по-трудно, но се справяме. Обаче сушоара е най-страшното нещо. Наистина 2-ма държат, а рязането на нокти е достойно за снимка. ;D
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#485 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 November 2007 - 08:47 PM

Мдобрем, нека го кажа така.
Кой се наема да приведе котката ми в изряден вид?
На този етап сме си за подстригване, но ако някой се заеме да ми го обработва редовно срещу заплащане - навита съм. Само едно условие - съжалявам, но номерът с верото не ми е присърце и категорично отказвам веро.
П.П. Позволявам и публикуване на снимки тип "преди и след" за реклама, защото Пуньо си е предизвикателство.
User's Signature

Качена снимка

#486 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 08:51 PM

ако можете да си го сушите след къпането няма проблеми :) ще идвам два пъти в месеца. ;D

#487 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 09:20 PM

manusр, може и по-чесо, ще помагам. ;D

П.С. Странно ми е, как не можете да къпете котето си? Те дават на стопаните си винаги.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#488 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 November 2007 - 11:23 PM

Значи моят е извънземен. Радвам се, че е дошъл с мир. Поне на тоя етап.
User's Signature

Качена снимка

#489 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 11:37 PM

Цитат

Значи моят е извънземен. Радвам се, че е дошъл с мир. Поне на тоя етап.
Качена снимка
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#490 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2007 - 11:02 PM

има зоо магазини и кабинети които извършват тази услуга както и други като изложбен груминг срещу съответно заплащане. чудя се какво ли удоволствие Ви носи обаче да се грижите за персийска котка ако не си я къпете и сресвате сами?! успех
User's Signature

"Success is dependent on effort." ~ Sophocles
www.radocats.com

#491 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 November 2007 - 11:38 PM

Какво удоволствие? Обичта която му давам, любовта която той ми дава. А грижите за козината не могат да ми носят удоволствие, щом той така лошо реагира на всичките ми опити. И още нещо. Не съм взела персийска котка, за да го реша и къпя, тогава щях да си взема кукла барби. И последно - котката дойде у дома ми на 2,5 години, защото старите собственици искаха да го изхвърлят, щото "не се гушка". Поисках съвет, а не укори. Укорите си ги задръжте за вас. Имаше хора, които се отзоваха да ми помогнат, на тях благодаря. Ще се обърна към тях, няма да последвам съвета Ви, защото не беше даден, за да ми се помогне, а за да ме изядете с парцалите и да ме укорите, че не искам собственоръчно да малтретирам котката си. Поисках съвет от хората тук, защото ги смятам за далеч по-вещи от мен, т.е. че мога да извлека полза, за да оправя козината му както би ме посъветвал специалист, всяко начинание си има тънкости, тях търся. Щото е лесно отсрани да се размахва пръст, но вие не бяхте тук, когато при един от опитите, в момента в който видя гребена и получи колапс на трахеята. Или и Вие сте от хората, които биха ми препоръчали да извадя онзи зъб (здрав, който не му прави и рани), защото ще развали екстериорната му оценка? Ако е така ми кажете, за да мога да доизградя мнението си за Вас. За мен той първо е любов, после коафьорска страст.
User's Signature

Качена снимка

#492 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2007 - 12:44 AM

Никой не говори за "коафьорска страст" драга. Къпането на персийската котка е неизменна част от грижата за здравословното й състояние и разбира се проблем за котки които не са свикнали с тази процедура. Съжалявам, но не съм запознат с предисторията на животното и се извинявам ако сте приели думите ми за укор. След като не Ви пука дали котарака ще има козина защо не го острижете. Това е най хуманно във Вашия случай вместо да докарвате животното до истерия и припадъци. Някой от моите котки са обръснати и да Ви кажа честно са много щастливи ;)
User's Signature

www.radocats.com

#493 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 November 2007 - 01:11 AM

Не става въпрос дали ми пука за козината му или не, а ми пука за него. До сега сме се подстригвали.  Надявах се на вариант за подръжка. За да не се стига до стригане.
Нормално е да се засегна, след като вече във втори пост ми се прави забележка как може и как всички винаги дават. Винаги, никога, няма и ако са много силни думи, аз лично внимавам с тях.
User's Signature

Качена снимка

#494 Потребителят е офлайн   ABART Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2007 - 07:08 AM

Преди ден или два, изсуших козината на Шаная с печка /тип вентилатор/ и явно липсата на шум както при сешоара, си оказа благотворното влияние за спокойствието й /относително, разбира се/. За първи път ми се случва да се грижа за козината на котка, но....успя-а-а-а-ах  :yahoo: :->)..... ;D..Смесени емоции нахлуват в мен....и има защо  ;)

Прикачени файлове

User's Signature

"Ако не можеш да победиш - бъди смел в опита си!"

#495 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 November 2007 - 08:25 AM

ЕЕей,много е пухкав.И ние със Съни открихме номера с печката,но много ток докато се изсуши цялата тази козина... :rolleyes: и става по-бавно.

#496 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 November 2007 - 08:46 AM

Цитат

Преди ден или два, изсуших козината на Шаная с печка /тип вентилатор/ и явно липсата на шум както при сешоара, си оказа благотворното влияние за спокойствието й /относително, разбира се/. За първи път ми се случва да се грижа за козината на котка, но....успя-а-а-а-ах  :yahoo: :->)..... ;D..Смесени емоции нахлуват в мен....и има защо  ;)

Не съм сама! Благодаря!
User's Signature

Качена снимка

#497 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2007 - 11:24 AM

Има вариант да поставите животинката в транспортен контейнер и да насочите сешоара на топла струя, като от време на време го изваждате и сресвате. Ако животното не е било сресано добре преди къпане и не е изкъпано и кондиционирано добре по време на самото ще видите голям зор с разресването. Едно от най-важните неща е изплакването от продуктите - то трябва да бъде обилно след всеки продукт и да не остава никаква пяна. Когато сте готови с последното изплакване смесете две супени лъжици оцет с половин литър вода примерно и облейте козината. След това изплакнете отново

Аз малко отзад напред, но Вие ще ме разберете B) :blink:

Късмет
User's Signature

www.radocats.com

#498 Потребителят е офлайн   sanq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2007 - 04:51 PM

Здравейте аз пак ще Ви помоля за съвет.Преди 10 дни изкъпах Лео със противопаразитен шампоан изсуших го и го разресах като и по време на самото изушаване също го ресах.След няколко дни видях че има заплетена козинка под мишниците отитах да я отстраня,но явно го скубя защото започна да мялка и да се дърпа.Сега тези топчици козинка са много по големи.Исках да му ги подстрижа но мой познат не ми позволи защото можело да му стане нещо на потните жлизи.Какво ще ме посъветвате?Искам да уточня че е свикнал на рясане но когато стигна до мишниците започва да се дърпа и мялка и колкото и да го тормозя нищо не се получава.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  6.jpg (117.32K)
    Брой сваляния: 182
  • Прикачен файл  6.jpg_thumb (71.42K)
    Брой сваляния: 177

#499 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2007 - 04:55 PM

Цитат

...можело да му стане нещо на потните жлизи...

...каквито кучетата и котките нямат.
User's Signature

#500 Потребителят е офлайн   sanq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2007 - 05:24 PM

Незнам дали имат за това искам съвет.Мислите ли че е добре да ги подстрижа тези заплетени косъмчета.И трябва ли да сменя шампоана?

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни