Персийска котка
Публикувано: 31 July 2008 - 04:18 PM
Публикувано: 31 July 2008 - 04:35 PM

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 31 July 2008 - 08:09 PM
PS: Вероятно намекваш за новата котка на СветаМопс? О, да, тя наистина е достойна за хвалби, защото е много, много красива котка, която заслужава да й бъде обърнато внимание!!
Публикувано: 31 July 2008 - 08:44 PM
Цитат
и отговорът, който питащият получи го препраща точно там, където (сигурна съм) ще могат да удовлетворят молбата му.
На въпроса на stefo_ бе отговорено!

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 31 July 2008 - 09:32 PM
но както alekian_yona и radocats могат да пишат каквото и както сметнат за нужно, така мисля имам право и аз. като държа да се забележи, че никога не съм обидил никого с мое изказване. просто това е моето мнение, това е моят начин да го кажа. казвам го не само тук, а и, както сам си отбелязал, навсякъде където имам желание да пиша (дори и в цитирания по-горе форум). всеки може да си направи извод какво съм искал да кажа, да го изтълкува според себе си и да си извади извод за мен, и за написаното от мен. нямам претенции за нищо, още по-малко адвокат на някого.
alekian_yona, въпросът както е в цитата е
Цитат
не видях да осигурявате каквито и да е котенца, пък персийски още по-малко.
Публикувано: 31 July 2008 - 09:43 PM
ако търсиш подтекст, непременно ще си го намериш маус
Публикувано: 31 July 2008 - 10:19 PM
Цитат
Цитат
не видях да осигурявате каквито и да е котенца, пък персийски още по-малко.
ами правилно, значи. Не му осигурявам (говоря от свое име), но му давам идея къде да потърси, и то персианци (нали, тъй де, персийски котенца) ;D
бтв, маус е манус и не е адвокат (все още, иначе има мн да учи)
B)
radocats, ние кого обидихме? ;)

Публикувано: 31 July 2008 - 11:16 PM
Цитат
Предполагам никого, обиди не видях, само заяждане.
И съзнателно подлъгахте потребителя... Не ви прави чест.
Да, такива котета могат да се намерят, но не там където го насочихте, а на друго място.
Дори намаление за пътуване с влак могат да му направят или да му продадат храна с отстъпка (ако предлагат все още тази екстра) :blink:
Публикувано: 31 July 2008 - 11:39 PM
Какво е чест?
Сега схващам, че ти визираш пловдивско-пазарджишкия РЕГИОН!!!! ;D ;D ;D Е-е-е, честно, не се бях сетила за този вариант! :blink: Не знаех, че цените са такива там! Напълно съзнателно го насочихме на правилното място!

Публикувано: 01 August 2008 - 01:16 AM
Публикувано: 01 August 2008 - 07:11 AM
Публикувано: 01 August 2008 - 08:31 AM
А на останалите наистина не Ви прави чест да препращате човека из "разни дружества" и т.н без явна цел да му помогнете. Наистина съжалявам подобно поведение и именно такова за малко не ме отказа от фелинологията.
Публикувано: 01 August 2008 - 09:32 AM
- преждеизказалите се най-добре си знаят какви са причините, които ги подтикват непрекъснато да търсят задни мисли в изказванията на другите, пишещи в този форум.
- коте от PET клас, каквото е желанието на питащия ВИНАГИ е коте от PET клас и цената му би трябвало (нормално е) да е приблизително еднаква навсякъде. Където има мн развъдници на представители от тази порода, натам един от пишещите тук си позволи да насочи питащия. Аз подкрепих мнението му, защото съм съгласна с направеното предложение. Не виждам какво лошо има в това и не търся обяснение защо някои от вас настръхнаха и тръгнаха да гонят привидения. Задните мисли са лошо нещо, както недвусмислено и открито доказват това постингите на манус, офика и рагдол.
- къде черно на бяло прочетохте имена на организации (докато не ги цитирахте имплицитно или експлицитно - точно вие, манус и рагдол)?
- манус, би трябвало да си наясно, че котета клас PET се предлагат задължително със здравни и регистрационни документи (разбирай родословие). Никой развъдчик не е освободен от задължението да се грижи за здравето и да осигури документи на коте от такъв клас.
- откритото изтъкване на намек за разчистване на лични сметки може само да бъде плод на манипулации. Наистина е жалко да нямаш собствено мнение или да се оставяш безволево да ти бъде насаждано чуждо. Личните сметки, ако има такива, се решават на други места, не из форуми.
- рагдол, развесели ме с предложението си на фелинолог, предполагам за такава се считаш, в което принципно няма нищо лошо, да дадеш "умния съвет" на питащия да търси любимец по обяви в зоомагазини. Явно съм заблудена, че подобен "вреден" навик не се толерира от фелинолозите. Чудесно е, че ме опроверга. Да разбираме, че визираните от теб "разни дружества" подкрепят тази търговийка?... Не съм учудена. Странно е, че в последните постинги (моя и на radocats) не ставаше изобщо дума за "разни дружества".
Предложението ми като модератор към преждеизказалите е следното: щом този форум не удовлетворява вашите високи очаквания за общуване, имате ли разумна причина да го посещавате, освен да ни правите свидетели на "блестящи" умозаключения и да търсите отчаяно задни мисли, срещу които да организирате поредната си форумна война? Не мисля, че дълго ще проявявам търпение...

Публикувано: 01 August 2008 - 09:38 AM
Цитат
Относно разчистването на лични сметки мисля, че правилното място за експертно мнение е НФФе. Те са царе в това отношение, две мнения за това няма.
Приятен чат на всички, аз тръгвам за Париж и ще имам удоволствето да прочета отговорите чак в неделя вечер.

Публикувано: 01 August 2008 - 10:17 AM
Цитат
Каква е цената на домашния любимец според теб? Не се ли изчерпва със стойността на кастрацията и разходите по регистрацията на котето?
Цитат
това не го разбрах
Цитат
браво! да пратиш човека в зоомагазин. в нффе не се ли раждат котета от пет клас?
манус аз не членувам в нито едно фелиноложко сдружение в бг и мислех че е най-разумно да препратя човека именно към такова. жалко че останах неразбран, но ще го преживея :'( :blink:
Публикувано: 01 August 2008 - 01:26 PM
Цитат
за уточнение на "многознайковците" в Благоевград няма зоомагазин които да предлага или излага животни за продан, знам това защото и аз съм от Благоевград. И без да се притесявам от никого ще Ви призная, че и аз си купувам храна за мойте котки от именно такъв магазин. ;D
Много ми е инересно кой от вас /притежаващ развъник/ е продал коте пет клас, за посочената от човека сума? :(