Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#1701 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 July 2009 - 11:27 PM

Показване на мнениетоRoyal UniCats, в Jul 9 2009, 02:41 PM, написа:

Мила, Natali-Ger,
котаракът Ви е прекрасен и си личи, че Вие много го обичате. Аз няма да спра да се възхищавам на хора като Вас, които милеят за животните и полагат грижи за тях. Надявам се следващото ни посещение в Германия да е свързано с изложба на нашите ''деца''. Много сте любезна и искрена в изказа си, за което Ви благодаря.

Поздрави : ''Royal UniCats''

Наистина ги обичаме от все сърце, вярно е. Те са нашите две слънца. И целият ни дом е подчинен на идеята за двата принца, които го обитават. Катерушки, огради, за да не излязат на улицата, сега монтираме портал с функ, за да бъде вратата винаги затворена, постоихме им стълбички, паралелни на нашите, за да слизат спокойно в двора, дори им купихме и специално пречиствателно ручейче за водата. Не че го уважават последното, защото най обичат да пият мръсна дъждовна вода. Ужас!

Но откакто ни напусна любовта на нашия живот, нашата прекрасна Габриела (1979-1999), едно ъгълче в сърцата ни винаги остава заето от нея. На 13 години се появи първият й фибросарком, може би като реакция на имунизацията. Седем години се борихме срещу рака и все го побеждавахме, но накрая той си взе своето. Тя беше на 20 години и повече не можеше да живее, нито можеше да умре, защото не я пускахме. Когато вече нямаше нито един незасегнат от болестта орган, опитахме с една нова терапия. Беше страшно скъпа, защото само една лаборатория в Германия синтезираше тогава глутацион. Туморите омекнаха и намаляха, но нямахме време, ракът беше вече в белия дроб. Може би все пак щеше да помогне, ако ангелът ни не беше толкова стар и тъканите му се обновяваха по-бързо.

Е, сега има глутацион навсякъде, но я няма най-обичаната на света вече.

Приспахме я и после години наред ни преследваше ужасът, че може би не опитахме всичко и може би имаше още нещо, което не направихме. Знам, че ще помислите, че сме прекалили, ала когато обичаш така силно, нищо не е прекалено. Но тя ни научи да се борим, и ни научи и как. Когато Габриел наскоро направи подобен тумор, за една седмица се справихме с него, и то без операция. Сигурна съм, че нашият ангел с меките лапи ни помагаше от небето.

Та така е, знам всичко за любовта към тези ангелчета с бодлички. :smile:

Да сме наистина живи и здрави, и да се видим някой ден!

Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1702 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 July 2009 - 12:32 AM

Показване на мнениетоNatali-Ger, в Jul 10 2009, 12:27 AM, написа:

Е, сега има глутацион навсякъде

Може ли да ми кажете малко повече за него?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1703 Потребителят е офлайн   Royal UniCats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 July 2009 - 10:53 AM

Скъпа Natali-Ger, аз просто се разплаках четейки последният Ви постинг. Толкова хубави думи, написани с толкова много любов. Света е малък и вярвам, че един ден ще се срещнем.
Поздрави: "Royal UniCats"
User's Signature

Развъдник за персийски котки Royal UniCats (FFE registered)

Качена снимка

#1704 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2009 - 12:23 PM

Показване на мнениетоbushkata, в Jul 10 2009, 12:32 AM, написа:

Показване на мнениетоNatali-Ger, в Jul 10 2009, 12:27 AM, написа:

Е, сега има глутацион навсякъде

Може ли да ми кажете малко повече за него?

Разбира се, ще споделя всичко, което знам по темата.

Glutathion-ът е една аминокиселина, която има силно антитоксично и антираково действие. Това е основната съставка на Recancostat-а. Той струваше около 1000 марки една опаковка преди десет години, днес чувам, че бил 450 евро. Моят съвет е да купите отделно съставките и сами да си направите Recancostat, другото е финансово самоубийство. Съставките са:

200 mg стабилизиран Gluthation,
40 mg L-Cystein
300 mg Anthocyane

Днес на пазара има вече навсякъде стабилен и концентриран Gluthation, но навремето той се синтезираше тук само от една лаборатория. Най-важна от трите съставки е Gluthation-ът. Проблемът е с дозирането му. Той не е отровен дори в огромни коичества, но никой не може да каже колко точно е дозата, която разбива тумора. Действа се по усет. Ако имате време и заболяването не е прекалено напреднало, увеличавате постепенно дозата, ако не, започвате направо с ударна. Не знам каква ще е ударната доза за вашия случай, всеки тумор е различен. При нас навремето туморите се помръднаха от местата си чак при 12 капсули на ден.

До разбиването на тумора се поддържа много висока доза, после тя постепенно се намалява, докато стигнете до една капсула на ден. Тя се дава през целия оставащ живот на котката, може и с малки паузи. Не знам дали при хора това би помогнало, според мен не, защото никой не може да купи токова много Gluthation. Обаче има случаи, когато при деца е помогнало, известни са в пресата.
Но вече има и по-напреднала алтернативна терапия, при която Gluthation-ът е само поддържащо вещество. Ayurveda ни препоръчва една много добра билка от Изток, името й е Murdannia loriformis. В България сте късметлии, защото още няма толкова строг контрол на вносните лекарствени препарати, затова можете да поръчате билката в капсули за 3-5 евро направо от Тайланд. Тук една опаковка струва 100 евро.
Най-добре е обаче да си осигурите растението и да си направите по всички възможни прозорци и други светли местенца една малка ферма. Пресният сок е по-добър от праха. Растението расте бързо като нашата коприва и малко сок от листата му се смесва с храната на котката - както лечебно, така и профилактично срещу рак. Хората и децата могат да ядат направо листата като предпазно средство, приятни са на вкус.

Като имам повече време, ще извадя записките си от преди месец за оздравяването на моя красавец. Може да помогне като пример някому.

.........................

Royal UniCats, поздрави и от мен до теб! Всъщност най-хубавата история за коте, която съм чела досега, не е написана от мен, а от една германка в един немски форум. Дано някога намеря време да я преведа, потресаваща е. И страшно талантливо написана, но е много дълга и изисква време, каквото напоследък нямам, уви. :ab_041:

Сега е по-важно да разкажем за терапията, за да дадем надежда на приятели с болни котета и кучета. Да им внушим вяра да се борят и да търсят алтернативни методи, които помагат. Ще гледам да намеря време за това. Обещано! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1705 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2009 - 12:27 PM

Много благодаря за информацията.

Интерсно ми е какво мислят лекарите по този повод. Поне тези, които имат опит с това.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#1706 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2009 - 01:39 PM

Показване на мнениетоbushkata, в Jul 10 2009, 12:27 PM, написа:

Много благодаря за информацията.

Интерсно ми е какво мислят лекарите по този повод. Поне тези, които имат опит с това.

Съмнявам се, че много лекари имат подобен опит. При рака действа един неписан закон: всичко, което помага, е позволено. Но ако прочетете из пресата, ще видите, че вече в много клиники терапията с билката и/или с аминокиселината се ползва, поне като придружаваща терапия. А глутационът се купува свободно от всяка една аптека. За билката има много студии, прилага се от множество клиники по света и действието й е научно доказано. И тук тя не е забранена, а само вносът й във вид на лекарство от Изток. Въпрос на печалба е, защо хората да купуват лекарството за 5 евро, като може да им го продават в Германия за 100? Да добавя само, че растението си го купих от един градинарски магазин тук и вече успешно си го развъждам на задната тераса през лятото и на предната остъклена през зимата.

Аз не се интересувам от медицинската страна. Видях, че помага, това е всичко. Като публикувам дневника с нашата история с Габи, ще прочетете и детайли. Всеки носи отговорност за собственото си зверче, нали от Библията още те са ни поверени на нас - да ги обичаме и да се грижим за тях. Толкова засега. :if_147:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1707 Потребителят е офлайн   Royal UniCats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 July 2009 - 08:24 PM

Natali-Ger, можете да ми пратите историята на е-мейл: plamena77@yahoo.de Както Ви казах, аз много харесвам немският език и имам малки познания. За мен ще бъде предизвикателство да ми го пратите на немски и аз да си го прочета в оригинал с цялата му красота.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Royal UniCats (FFE registered)

Качена снимка

#1708 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2009 - 10:54 PM

Показване на мнениетоRoyal UniCats, в Jul 10 2009, 08:24 PM, написа:

Natali-Ger, можете да ми пратите историята на е-мейл: plamena77@yahoo.de Както Ви казах, аз много харесвам немският език и имам малки познания. За мен ще бъде предизвикателство да ми го пратите на немски и аз да си го прочета в оригинал с цялата му красота.

С най-голямо удоволствие, драга ми съгражданке, само не знам колко време ще ми трябва, за да го открия из безкрайния нет. (Хайде вече на "ти", нали имаме почти еднакви котаци. :ab_041: )

Написано е със страст, с каквато пишат само големите писатели. Но авторката му не може да излъже окото на професионалиста, а именно, че текстът е писан от друг професионалист. Понякога се изкушавам да я попитам коя е, предполагам, че от от най-добрите немски писателки, но не знам дали ще пожелае да напусне инкогнитото си. :ph34r:

А ако срещнеш затруднения с четенето, питай, ще помагам. Все пак си изкарвам голяма част от хляба с този език, поне да има и тук полза от това. :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1709 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 11 July 2009 - 09:03 PM

Даването на съвети за борба с рака е мнооооого деликатен въпрос. Хората битово наричат рак много различни заболявания. Разбирам, че искате да помогнете, лечението с глутацион е разрешено само в Русия, експериментира се в Германия върху животни. Това е метален хелатор, който има аналог като действие във фармацевтиката - алфалипоевата лиселина, с търговско наименование Тиоктацид, в БГ се отпуска само по лекарска рецепта и съветвам само и единствено под лекарски контрол. Изписва се и при диабетна полиневропатия като единствено действащ достатъчно препарат. Аз вземах в продължение на години Тиоктацид и прекратих вземането му, защото има много странични действия - повръщане, липса на апетит, киселини в стомаха, жлъчни колики и т.н., отслабнах 10 кг за 3 месеца.
Не съветвам даването му на животни без консултация и назначение от ветеринар. Туморите при животните и хората се лекуват ефективно хирургически, с химиотерапевтици, с лъчетерапия, третират се с препарати на базата на китови продукти, с нанотехнологии и фунготерапия. Всяко нехирургическо лечение има тежки странични ефекти, за които имам личен опит и ако някой се интересува лично бих могла да споделя на ЛС нещичко. И пак се появяват! Някои организми образуват тумори, други не. Има много теории защо точно тумори и какво е това образувание ...
Да не спамим темата.
Един красив персийски пух!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#1710 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2009 - 11:20 PM

прекрасна чинчила, Папи!!! винаги показваш хубави котки :) от къде е този красавец?

#1711 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 11 July 2009 - 11:52 PM

Това е кастрат от канадски развъдник. Крипторхид :rf_011: :ud_009: ... Най-красивият от всички котки...Собствениците са ми познати. Котките им са старички и вече нямат котенца. След някоя и друга година, като се обновят мацинките...Ще постна и други техни снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#1712 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 11 July 2009 - 11:57 PM

Тази ми е любима маца. И Шератон на фантик като хималаец. Но и други негови роднини са красиви...
Прикачена снимка
User's Signature

#1713 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2009 - 11:59 PM

Показване на мнениетоpapyy, в Jul 11 2009, 09:03 PM, написа:

лечението с глутацион е разрешено само в Русия, експериментира се в Германия върху животни.

Позволявам си да Ви поправя. Глутационът се продава свободно във всяка немска аптека, така че за "разрешение" и дума не може да става. Това е нещо, което всеки може да си купи в неограничени количества и да пие, което значи, че е приет за напълно безопасен. Не знам дали помага във всички случаи, при моите помогна на два пъти: при фибросарком и при мамакарцином. Говоря за случаи, когато имаше твърдо хистологично заключение от Мюнхен, съмнение не може да има. За пръв път видях, как тумори се топят пред очите ми, знам какво говоря. Третият път е сега с моя котарак. Но не дадох да го изследват и да бъркат в тумора, така че можете да имате право в този с.учай - нямаме точна диагноза. Но нещото се стопи отново пред очите ми, каквото и да беше то. И не се стопи от антибиотика.

Все пак благодаря за компетентната намеса, приемам я от сърце. Но няма да оперирам животното си до изнемога повече, нито ще го подложа на хемотерапия с разни съмнителни отрови, когато мога да стопя злите клетки по друг начин. Толкова, много съм уморена днес, за да водя повече дискусии.

Имам и една молба. Ако знаете, може ли да ни дадете и съвет за тайландската билка Murdannia Loriformis. Има много студии за нея, но не разбирам от тънкостите на медицинския занаят. При какви тумори е много ефикасна, и при кои само помага? И какво означава malignen/ benignen Tumoren (звучи като малигни и бенигни тумори, каквото и да е то). Какви групи тумори обозначават тези понятия?

Благодаря предварително.

Бъдете живи и здрави!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1714 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2009 - 12:06 AM

Продава се като хранителна добавка! В Германия лекарствата са с рецепта. Сведения на ЛС, това е форум за персийски котки.
User's Signature

#1715 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2009 - 12:12 AM

Показване на мнениетоpapyy, в Jul 11 2009, 09:52 PM, написа:

Това е кастрат от канадски развъдник. Крипторхид :rf_011: :ud_009: ... Най-красивият от всички котки...Собствениците са ми познати. Котките им са старички и вече нямат котенца. След някоя и друга година, като се обновят мацинките...Ще постна и други техни снимки.

наистина е впечатляващ. а лично аз много уважавам принципни развъдчици, които не правят компровиси с котките си. а и най-важното... личи си че гледат котките в невероятни условия, и са щастливи. като си вземат нови котки и имат бебета задължително пак да пуснеш снимки. хубаво е да има от кого да взимаме пример и у нас!

#1716 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2009 - 12:17 AM

Показване на мнениетоpapyy, в Jul 12 2009, 12:06 AM, написа:

Продава се като хранителна добавка! В Германия лекарствата са с рецепта. Сведения на ЛС, това е форум за персийски котки.

Отново грешите. Продава се в аптеките, също и като хранителна добавка извън аптеките. Но пречистен и силно концентриран го има само в аптеките. Без рецепта. Аминокиселините са без рецепта.

Колкото до форума, ако е толкова строго, нека изтрият или преместят постингите ми. За другото нещо загубих желание да питам. Лека нощ и всичко добро занапред.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1717 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2009 - 12:26 AM

Показване на мнениетоNatali-Ger, в Jul 12 2009, 01:17 AM, написа:

или преместят постингите ми.

Да, може да се премести тази дискусия в нова тема, примерно в С котка в леглото. За мен е полезна.
User's Signature

#1718 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 12 July 2009 - 12:58 PM

Ако можеш премести я Буши, за да обсъждаме възможности. Нещо форумът на фелинелогията е останал на самотек.
Бенигнен тумор - доброкачествен, малигнен тумор - злокачествен. И двата вида имат атипичен строеж на клетката. Имат безконтролно нарастване, но доброкачествените са единични, имат тъканен атипизъм и експанзивен растеж. Заради този начин на растеж се оформя капсула (понякога) не метастазират и нямат рецидиви. Злокачествените малигненеи тумори имат силен клетъчен атипизъм, бърз и инвазивен (деструктивен и инфилтративен) растеж. Заради този начин на растеж той няма капсула, границите му с околната тъкан са неясни и дава близки и далечни метастази. Освен това може и да рецидивира. Нека преместят темата и ще си обсъждаме.
User's Signature

#1719 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 July 2009 - 07:23 PM

Показване на мнениетоNatali-Ger, в Jul 11 2009, 09:59 PM, написа:

И какво означава malignen/ benignen Tumoren (звучи като малигни и бенигни тумори, каквото и да е то). Какви групи тумори обозначават тези понятия?

злокачествен/доброкачествен - това означава

#1720 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2009 - 11:05 PM

Сърдечно благодаря за отговорите ви. Ако преместят темата, може да попитам и още нещо, ако не ставам досадна. Но ще почакам. Ако не я преместят, значи нямат нищо против да пишем и тук. Или пък посочете вие къде да продължим. Ще се съобразя с това.

Знам много за туморите, но повечето от моя опит е натрупан от преки негативни преживявания с тях, уви. Странно е обаче при фибросаркома, че отговаря на неправилността на формата, но лъже по отношение на непринадлежността си към определени тъкани. Просто "виси" в пространството между кожата и мускула, без да може да се причисли към нито едно от тях. Едва когато извадихме тъкан, разбрахме, че е нещо много лошо и изтръпнахме. След това се появяваше многократно на различни места, играеше си на криеница с нас.

Когато напипах нещото при Габриел наскоро, просто ми се подкосиха краката. Имаше същата форма и по същия начин се правеше на непринадлежно към нищо. Когато и лекарката го напипа, лицето й придоби също твърде угрижен вид и предложи бързо да режем. Но аз вече знаех, че режем ли, веднага тръгва по кръвен и лимфен път. И реших да опитам другото.

Тук е прието да се води дневник в такива случаи, за да помогнат опитът и мислите ни на други хора и животинки. И аз спазвам това правило. Като имам време, ще извадя нещо от моя за преживяването с Габриел, може да помогне някому. Все пак мисля да изследвам животинчето си и да го претърся основно: кръв, урина, рентген и всичко друго, което се предлага в такива случаи. Само да реша, че се е закрепило вече малко.

Но все пак съм длъжна да кажа, че медицината, както и алтернативните терапии ни подариха преди време седем щастливи години съвместен живот. За което им благодарим и на двете от все сърце и съжаляваме само, че не бяха малко повече. :he_001:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема