Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#1061 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 03 November 2009 - 03:04 PM

Едва ли ще му стане нещо (лично мнение),но по принцип не е полезно да се дава пържено.

#1062 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2009 - 07:44 PM

Като махнем сладкото и подправките , давам на кучето каквото ми скимне. Тая гад ми изеде 10 чушки от чувала. ab_041.gif Замислете се , че помияра на улицата не е ваксиниран и не яде маркови храни , и живее в такива условия , каквито нашите любимци не си и представят. А що се отнася до свинете , и те вече не ядат помия а фураж. Но , по - вкусна свиня от хранената с помия нема ab_041.gif .

#1063 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2009 - 09:13 PM

Цитат(neznainata @ Nov 2 2009, 11:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Добре, ясно е че има 2 страни на монетата. Нека обаче не превръщаме темата в "спорилня" :)
Май трябва да се направи такава тема, там да си се спори на воля.
Давате ли яйца на ваште любимци, защо, как приготвени и какво количество? Благодаря ;)

2-3 яйца максимум на седмица и то сварени.В суровите яйца и мисля по точно в белтъка се съдържа съединението Авидин което действа като анти вит.Н или наречен Биотин.Термичната обработка елиминира това действие.А и понякога суров белтък може да предизвика алергии.Става въпрос за големи количества де.Защо само по 2до3 яйца на седмица?Защото са богати на протеини и предозирането на организма с такива не влияе много благоприятно. Ако нещо греша може някой да ме поправи,това съм го чел преди доста време в една статия. От собствен опит знам,че 2-3 сварени яйчица седмично се отразяват доста добре на кучовците md_064.gif Ако на някой 3 яйца му се виждат много да дава по 2 re_037.gif
User's Signature

Качена снимка

#1064 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2009 - 10:34 PM

Не знам. Нашия има доста смрадливи газове и без да е ял яйца. ud_009.gif Не ми се мисли какво ще стане с яйчицата. ab_041.gif

#1065 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2009 - 04:14 PM

Ами както пишеш, че му даваш каквото ти скимне ...

Цитат
Като махнем сладкото и подправките , давам на кучето каквото ми скимне. Тая гад ми изеде 10 чушки от чувала. ab_041.gif Замислете се , че помияра на улицата не е ваксиниран и не яде маркови храни , и живее в такива условия , каквито нашите любимци не си и представят. А що се отнася до свинете , и те вече не ядат помия а фураж. Но , по - вкусна свиня от хранената с помия нема

Замислям се и за помияра на улицата, който не е ваксиниран и не яде маркови храни.
Животът на този помияре много тежък. Утре може и да го няма. И когато се разболее, няма кой да му помогне. няма койНяма кой да го спаси. Той живее живота на изританите, тези без дом и покрив над главата си, тези без топла храна, тези които мръзнат, биват гонени, ритани, малтретирани и осакатявани, тези с които се гаврят, тези, по които стрелят и тровят. Не искам никое куче да "си представя" такива условия и не разбирам сравнението, което правиш.

User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1066 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2009 - 06:01 PM

Куче се взима след като прочетеш всичко за породата! Вярно е , че изникват непредвидени ситуации, но съм съгласна с excalibur !!!
И аз давам яйце, но по едно веднъж седмицата, не съм давала от известно време, но все пак . . .
User's Signature

Качена снимка

#1067 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2009 - 08:36 PM

Ок. Исках да кажа , че на кучето му давам всичко за което не съм чувал че е вредно. А що се отнася до помиярите , просто ги дадох като сравнение , че ядат каквото им падне и пак живеят ( не че ми харесва ). И в този ред на мисли смятам , че цялата трагедия на бездомните кучета идва от нас хората , но за съжаление хората от които зависи това да не се случва , явно не се справят.
Съжалявам , че с този отговор излязох от контекста на темата.

#1068 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2009 - 09:00 PM

Връщайки се към храненето - само ще кажа - това, че кучетата не се хранят добре и така живеят, показва единствено колко устойчиви и приспособими са организмите им и евентуално колко ще издържат без да се разболеят от нещо. Има и домашни кучета, които живеят на хляб вода и някой подхвърлен кокал. И доста време изкарват. И човек може да яде само попара ... въпроса е колко ще изкара така и как ще се чуства. А когато човек си взима куче според мен, не би трябвало да го взима с такава цел и такъв подход - квото има и колкото изкара. Отговорността за тях е наша и за това поне е редно да им бъдат осигурени максимално добри грижи или - въобще да не се поема такава отговорност. За това постоянно пишем в този форум, че преди да се вземе куче трябва да се прочетат много неща относно породата, грижите, храненето, възпитанието, потребностите на кучето и не на последно място от къде да се вземе кученце и т.н. и т.н. и чак тогава да се взима решението.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#1069 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2009 - 10:21 PM

Ще си позволя да не се съглася на 100% с теб.

1. Липсата на средства означава ли , че не бива да гледаш домашен любимец?
2. Мисля , че няма никакво значение от къде и какво куче взимаш ( дали е мелез или прибрано от улицата )
3. Означава ли , че един пенсионер не може да си вземе куче защото е зле финансово?
4. Ако закъсаш финансово ( НЕ ТИ ГО ПОЖЕЛАВАМ ) smile.gif би ли набил шута на кучето си?
5. Не мислиш ли , че кучето се радва предимно на вниманието на стопанина си а не на това каква манджа яде?

Относно ангажимента към кучето , съм напълно съгласен с теб. smile.gif

#1070 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 04 November 2009 - 11:06 PM

Ще си позволя да ти отговоря, въпреки че се занимавам с друга порода...

Цитат(bugsbunni @ Nov 4 2009, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да, липсата на средства означава, че нямаш възможност да се грижиш пълноценно за домашния любимец! Не дай си боже да се наложи някоя по-сериозна намеса от страна на ветеринаря, нещата стават катастрофални!

2. Мисля , че няма никакво значение от къде и какво куче взимаш ( дали е мелез или прибрано от улицата )
Писано е хиляди пъти по този въпрос. Но българите са с много странно съзнание и е важно всичко да е марково, в случая "породно", колкото и тъпо да звучи това определение! И ти си си взел хъски, а не палето пред входа...

3. Означава ли , че един пенсионер не може да си вземе куче защото е зле финансово?
Да, освен ако финансовите грижи не се поемат от някой друг от семейството.

4. Ако закъсаш финансово ( НЕ ТИ ГО ПОЖЕЛАВАМ ) smile.gif би ли набил шута на кучето си?
Никога. Преди да си вземеш кучето, трябва да прецениш възможностите си и то много внимателно!

5. Не мислиш ли , че кучето се радва предимно на вниманието на стопанина си а не на това каква манджа яде?
Да, кучето живее, за да радва стопанина си, радва се на всеки миг с него! Но, стопанина е длъжен да се отблагодари за безграничната обич на своя приятел с качествена храна и добри грижи!

И така, за хиляден път - Преди да се вземе домашния любимец, трябва много внимателно да се осъзнаят грижите от всякакво естество за него, най-вече финансовите, за да живее щастливо дълги години с новия си собственик! Иначе неминуемо се стига до момент на безизходица... Не ме разбирайте погрешно, не целя да създавам конфликти, но ми писна от хора, които не знаят как се отглежда куче и хранят с плодове, зеленчуци, тестени изделия и какво ли още не, без ясна представа как това се отразява на кучето... ea_103.gif

User's Signature

Качена снимка

#1071 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2009 - 11:22 PM

Вече наистина изместихме темата, но въпреки това ще си позволя да отговоря отново тук.

Ако говорим конкретно за куче - според мен да, означава. Ако нямам достатъчно пари за себе си и нуждите ми, плюс в повече за извънредни случаи, твърде егоистично е да взема нещо, за което не мога да си позволя като минимум просто добри грижи. Да искам да купя евтино, или да ми подарят ... пък за гледане уж ще имам пари ... не ми се връзват така нещата.

Да, в този смисъл, в който го казваш няма значение, но има много голямо значение дали искаш мопс или хъски, защото нуждите на тези кучета са много различни. Също така има значение, ако наистина искаш породисто куче. Има значение ако решиш да го развъждаш, в един момент значение могат да имат много неща. Ако ще го гледаш единствено за домашен любимец, без да имаш намерения да "съвместяваш" и други дейости, тогава да - няма значение дали кучето има порода или не. Жабите трябва да си знаят гьола. Хем е логично, хем е редно. Понякога има значение ако те излъжат при продажбата на куче, има значение ако вземеш куче, което се окаже болно или болнаво или в последствие разбереш, че цял живот ще страда, и този живот няма да е много дълъг ... така ще страдаш с него и ти; та разни ей такива неща имат значение.

Познавам доста пенсионери, които гледат кучета. В интерес на истината на повечето от тях им помагат синове/дъщери, не само за кучето, но изобщо в живота, защото с едната пенсия нещата са до никъде и без куче. Повечето от тях гледат дребни породи, по разбираеми причини. Въпреки това, кучетата също остаряват, в един момент се налага да се ходи често на лекар, налага се да се купуват специални храни, медикаменти, а те са доста скъпи. Не са по джоба на един пенсионер. Този въпрос също е много обширен, но определено смятам, че ако си пенсионер, който няма възможност да покрива собствените си нужди и няма кой да му помага, по добре за него самия е да не взима куче.

"Шута не бих набила". В зависимост от това, колко тежка е ситуацията и какви са изгледите за решаване на проблема, по-скоро бих помислила да намеря добър дом за него, където да му осигурят необходимите грижи. Това е един твърде деликатен и сантиментален за повечето хора въпрос и не бих се заела да гадая повече. (но говорихме не за това какво може да ни се случи, а за преценката преди за се вземе куче у дома)

Да, в известен смисъл и аз така мисля, което обаче по никакъв начин не поставя на второ място качеството на храната, от която то има нужда така или иначе. При всяко положение бих се радвала човек да може да осигурява и двете, защото с едната радост и внимание, то просто не е животно, което да се храни с боб. Като се замислиш обаче, кучетата се радват и на различните храни, които обичат да ядат. Ако един картоф не го вълнува, то съвсем различно ще е ако опиташ с пилешки дробчета ... примерно.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#1072 Потребителят е офлайн   ivetkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2009 - 09:11 AM

ще си позволя и аз да се включа в спора ви. ние от скоро имаме кученце в къщи и оше преди да го вземеме изчетах доста за живота на кучетата за потребностите на породата от която бяхме си харесали куче а именно хъскито. само че това което четах и това което моето куче харесва в много случай се разминават.Специално за храната пробвахме всички видиве гранули и не иска да ги яде и това си е, на него му е вкусно и яде с кеф от нашите манджи .и сега и въпроса ми, дали е по правилно да го даржа гладен и недохранен или да го храня с това което му харесва и да е доволен и сит?и понже се спомена че преди да си вземеш куче трябва да се запознаеш с потребностите му съм съгласна но в повечето случаи това което иска моето и това което иска твоето куче са съвсем различни неща. такаче каквото и да е чел човек в много от случайте се учим от какво има нужда нашето куче как да го храним и с какво,точно от момента в което започнем да живеем заедно,защото всяко живо същество носи савсем различен характер и в доста от случиите има различни потребности. точно както е и при нас хората.
User's Signature

Качена снимка

#1073 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2009 - 06:53 AM

Huskypower! ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif
User's Signature

Качена снимка

#1074 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2009 - 08:18 PM

Хора кучето си е куче относно храната. Имам Хъски и Кавказка овчарка също така съм имал Коли и Пинчер ( него не го броя защото бях доста малък ).
Тъй като не гледам куче за да го мъкна по изложби и и честно казано хич не ми дреме влиза ли в някакви стандарти или не и дали като пръдне мирише по - лошо от това на другите. Кучето е приятел на човека а не средство за изява и показ. Обичам си кучето и го храня с разнообразна храна. Щом му се ядат марули ще му давам. Ако имам само един хляб ще го поделя с животното , ако имам богата трапеза ще блажиме заедно.
Да, липсата на средства означава, че нямаш възможност да се грижиш пълноценно за домашния любимец! Не дай си боже да се наложи някоя по-сериозна намеса от страна на ветеринаря, нещата стават катастрофални!

Когато човека и кучето са започнали да живеят заедно парите изобщо не са били измислени.
Писано е хиляди пъти по този въпрос. Но българите са с много странно съзнание и е важно всичко да е марково, в случая "породно", колкото и тъпо да звучи това определение! И ти си си взел хъски, а не палето пред входа...

Имал съм мелез между Коли и още нещо и си живяхме дълги години заедно.
Да, освен ако финансовите грижи не се поемат от някой друг от семейството.

Винаги ще се намери още една порция от това което ям.
Никога. Преди да си вземеш кучето, трябва да прецениш възможностите си и то много внимателно

Съжалявам , но не съм гадател и не мога да знам дали няма да получа инсулт , да ме съкратят , да ме блъсне кола и в следствие от тези случки да не мога да работя.
Да, кучето живее, за да радва стопанина си, радва се на всеки миг с него! Но, стопанина е длъжен да се отблагодари за безграничната обич на своя приятел с качествена храна и добри грижи!

Познавам хора които си хранеха кучето с цели пилета. Твоето по - нещастно ли е ако го храниш с гранули например?

Иначе съм съгласен с вас- КУЧЕТО ИСКА ВНИМАНИЕ , ЛЮБОВ И ХРАНА.

#1075 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2009 - 08:52 AM

Всяко куче си е индивидуално , пример: много хора дават на кучетата си ябълки , даже има един НОК , който цяло лято имам чуството , че беше на ябълкова диета и ядеше ябълките паднали на поляната от дърветата... НО аз на Чара не и давам ябълки , защото от 1/4 се просирва доста жестоко... представям си кво ще е ако и дам цяла....

п.с. аз малко смених храната , вече я храня с nutra nuggets с агнешко и ориз.
User's Signature

Качена снимка

#1076 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 November 2009 - 09:27 AM

hwarang,като каза ябълки ... Примо много ги обича и до сега е изял 3 такива - по една на седмица.Само че бяха червени.Преди два дни му дадох (малка) зелена ябълка и малко поразредихме "щастието".Сигурна съм ,че е от ябълката.

#1077 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2009 - 10:22 AM

Не му я давай цялата , чисти я от семките.. в тях имаше някакво вещ-во дето не беше полезно за тях.
User's Signature

Качена снимка

#1078 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 November 2009 - 11:13 AM

Това не го знаех,мерси smile.gif
Трябва да измисля нещо,с което да я почиствам без да я режа.Нещо на принципа за вадене на костилките на маслините.Че много и се радва като я търкаля - напада я,върти опашка,гони си я и си я гризка ab_041.gif

#1079 Потребителят е офлайн   huskeylover4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 November 2009 - 01:51 AM

Аз на моя му варя пилешки шийки, дробя му хляб и понякога му слагам и малко гранулирана или консервирана храна, но така го храня по 2 пъти на ден, а другите 2 пъти го храня с различни неща. 0бича да яде и орехи (полезно ли е или не :? ) smile.gif надявам се да е правилно, ако трябва още нещо моля някой да каже, защото искам само най-доброто за моя Майко smile.gif wub.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1080 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2009 - 01:59 AM

За мен най-полезната храна за едно подрастващо куче е висок клас гранулирана храна. Иначе му трябва балансирана диета с всички полезни в-ва, която ти едва ли му осигуряваш с "пилешки шийки и попара от хляб". Консервите абсолютно ги изключи, освен ако и те не са висок клас. Кучетата са поддатливи на ракови заболявания, а консервантите в тея консерви са ужас, още повече че в самите консерви няма грам месо. Няма проблем да яде по няколко ореха на ден, Бела също ги обича и ги гризе с удоволствие.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема