С какво храните хъскито си?
Публикувано: 17 January 2008 - 04:29 PM
Публикувано: 18 January 2008 - 02:12 AM
Това съм го писала и преди по темите ...
Причината да почна да готвя е, че имаше случай с отровни съставки в кучешките храни. Започна масова паника и обратно изкупуване на всичката стока от магазините. Ходи разбери кое е нова партида, кое стара. Лара свикна много бързо на новата храна :)
Това, което ме разочарова и разколеба доверието ми в гранулите бе, че ВСИЧКИ марки използват една и съща добавка, без значение Роял Канин или Педигри, реномирани или тотално неизвестни, те всички бяха с отровен гултамат, внесен от Китай. Мисля, че е наивно да се смята, че на някой му пука за животните. Всичко в индустрията се прави за печалба, а пеалбата се максимализира като се намаляват разходите и себестойността на продукта. Това е нагледен пример, кофти суровина, но евтина. Ако някой се интересува може да види какви са им печалбите и колко други индустрии могат да покажат подобни цифри.
Ако някой пита какво е станало с отровната кучешка храна, ми дали са я в птицефермите, какво е станало с пилетата ли? Отровили са се. А после? Станали са на кучешка храна....
Та така. Ако се замислите с какви антибиотици инжектират прасетата например, може да станете вегетарианци. макар че какво ли знаем за изкуствените торове.....
Всеки избира в какво да вярва, това са моите мисли по темата.
А относно северните кучета и техните коремчета... Понеже все се ровя, чета и зяпам филми за живота на север, направи ми впечатление с какво хранят кучетата си в един развъдник за работни животни. Хранят ги със сьомга и говеждо, замразени. Всеки ден им варят в един казан риба или месо, после им го раздават много бързо, кучетата лапат още по-бързо, защото е възможно манджата им да замръзне преди да са я излапали на фона на тези -55 навън. хахахахаха
Публикувано: 21 January 2008 - 01:16 PM
Публикувано: 24 January 2008 - 10:39 AM
Публикувано: 27 January 2008 - 11:01 AM
Публикувано: 27 January 2008 - 11:16 PM
Публикувано: 27 January 2008 - 11:27 PM
Ние от почти всичко сме пробвали, защото нейното злоядие много ме мъчи. Ядеше Ройал Канин Стартер до два месеца, защото с нея беше захранвана /джуниър хич не я харесва/. После минахме на Хил`с и с нея се хранихме до сега, освен като спечелим на изложба пакетчета Пурина Про План и нея ядем. Сега минахме на Профилум, но и нея спира да яде. Пробвала съм я и на Вирбак доста отдавна. Надеждата ми беше в Профилум, уж ядеше с удоволствие, а сега храната в купата седи неядена. Четох, че именно за хъскита са много доволни от храната Еукануба /и не само за хъскита/.. някой да знае дистрибутор в България?
п.п. Тя Хил`с на моменти я е отказвала.. гладува два дни максимум и после пак на линия, но сега я отказва напълно, за това търся нещо, което да и се ослади.
Публикувано: 28 January 2008 - 03:18 PM
Цитат
Надеждата ми беше в Профилум, уж ядеше с удоволствие, а сега храната в купата седи неядена. Четох, че именно за хъскита са много доволни от храната Еукануба /и не само за хъскита/.. някой да знае дистрибутор в България?
п.п. Тя Хил`с на моменти я е отказвала.. гладува два дни максимум и после пак на линия, но сега я отказва напълно, за това търся нещо, което да и се ослади.
Моят съвет е да пробваш нещо с агнешко и ориз. Мойта Тайра не искаше да яде нито Роял, нито Про План, нищо... искаше си гадно Педигрий :) Обаче се оказа, че просто искала да опита не само пилешко :) Като човек, омръзва и едно и също. В момента яде с неустоим апетит Карокрок Ламб&Райс.... до сега не я е отказала, затова не съм пробвал друга : :yahoo:
Публикувано: 28 January 2008 - 03:50 PM
Публикувано: 28 January 2008 - 04:10 PM

JulyVell Siberians