Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#1921 Потребителят е офлайн   tarja Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 January 2012 - 07:18 PM

и аз искам да пробвам с тези бомбички, но сурово ли се дава всичко това :)

#1922 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2012 - 11:36 PM

Аз ще го правя тези дни, доколкото разбрах се дават сурови, обаче аз мисля да ги попаря с вряла вода....
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#1923 Потребителят е офлайн   sshinne Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 03:17 PM

Аз си мислех да купя 20 фенера които да сваря и да обезкостя не излиза скъпо но е много занимавка :mg_062: че от 2 дена неиска да види гранула

#1924 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 06:07 PM

''Месото на кубчета в тенжерата със много малко вода. Моркова и чесъна на ренде при месото. След 10-15 минути прибавям яйцето и бъркам. Накрая зехтина и сервирам изстудено :).''
Аз пък по това обяснение заключих, че се запарват малко и варих хахах Както и да е, тя изяде манджата с кеф :mg_062:
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#1925 Потребителят е офлайн   Pumpal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 10:21 PM

От месец и малко отказахме всякакви гранули. Заместихме ги с ... лешници... :ud_009: Обожава ги и три глезения/ /поне/ в седмицата, като междинни хрупания, изяжда по една шепа лешници. Едно междинно глезене за седмица - давам сварени яйца. Яде само жълтъка по собствена чревоугодническа преценка /може и да има друго обяснение, но не го знам/. Три хранения в седмицата сме на дробчета /пилешки дроб, свински, с какъвто разполагаме :ab_041: /. През останалото време - свински крачета, свински уши, варена кайма с морков /морковът остава прилежно избутан в чинията :dry: /, варена цаца с ориз /оризът го сполетява същото което моркова :dry: /. Обожава сутрините, в които изяжда моите и на децата филийки с пастет или кашкавал, но накъсани залче по залче, подадени от ръка.... Някъде, по дяволите, сбърках! Такъв чревоугодник и аз не съм... Пробвах тези дни, докато бях плътно в къщи да опитам отново с гранули - е, не! По-скоро ще загине от глад, отколкото да ги вкуси. Трябва да снимам някой път смръщеният му нос... В резултат - взех калций, за да добавям в храната. Имам чувството, че възпитах най-злоядото куче на планетата. А ако не е ял до обяд от каприз, изпадам в депресия, а на него не му пука - все същата горда и непукистка осанка. да го оставя ли гладен ден, ден и нещо, за да видим дали ще прояде отново гранулки? Знам, че са му нужни, заради балансираният им състав - все пак вчера навърши едва девет месеца... HELP!

пп: тежим 31 кг., високи сме 52 см.

#1926 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 10:46 PM

''А ако не е ял до обяд от каприз, изпадам в депресия, а на него не му пука - все същата горда и непукистка осанка.''
Ами как да яде гранули като му се предлагат толкова много други неща, то даже не знам кое куче не би отказало, при такова разнообразие и глезене :smile:
Пък и щом е станал 31 кг. на 9 месеца, значи прекалено много му угаждате!
Моето куче е стояло повече дни гладно, за да започне да яде гранулите, а ти се притесняваш за 1 ден. Може да опиташ да смениш гранулите!Според мен голяма грешка правите, че му давате от масата и то,когато ядете! :ea_103: :ea_103: Така ще се научи,че вие делите храната си с него и ако днес вие сте стопанина , утре може да ви се качи на главите. Не е най-злоядото куче на планетата, просто сте му дали ясен знам, че той доминира! Това може да се отрази и на други аспекти от възпитанието!
Като за начало аз бих спряла да давам храна от масата веднага! :ea_103:
Поне това е моето мнение! :smile: :smile: :smile: :smile:
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#1927 Потребителят е офлайн   Pumpal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 10:52 PM

Показване на мнениетоSaika, в 13 January 2012 - 10:46 PM, написа:

''А ако не е ял до обяд от каприз, изпадам в депресия, а на него не му пука - все същата горда и непукистка осанка.''
Ами как да яде гранули като му се предлагат толкова много други неща, то даже не знам кое куче не би отказало, при такова разнообразие и глезене :smile:
Пък и щом е станал 31 кг. на 9 месеца, значи прекалено много му угаждате!
Моето куче е стояло повече дни гладно, за да започне да яде гранулите, а ти се притесняваш за 1 ден. Може да опиташ да смениш гранулите!Според мен голяма грешка правите, че му давате от масата и то,когато ядете! :ea_103: :ea_103: Така ще се научи,че вие делите храната си с него и ако днес вие сте стопанина , утре може да ви се качи на главите. Не е най-злоядото куче на планетата, просто сте му дали ясен знам, че той доминира! Това може да се отрази и на други аспекти от възпитанието!
Като за начало аз бих спряла да давам храна от масата веднага! :ea_103:
Поне това е моето мнение! :smile: :smile: :smile: :smile:

Не му даваме, докато ядем. Даваме му след като се нахраним /що се касае до филийки/, но през цялото време ни е гледал сърцераздирателно от под масата. :smile: Ще пробвам с един гладен ден, но се съмнявам в резултата, познавайки вече гордия му характер, който по никакъв начин не мога да оприлича с доминантност, обаче. Това са две различни неща. :smile:

#1928 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 11:06 PM

,Ами не знам какво да кажа и аз, но 1 ден със сигурност няма да е достатъчен! :dh_188: Ако толкова държиш на гранули, остави го повече дни!
Не знам , но по принцип дори и с остатъци от масата не бива да се хранят, защото те усещат миризмите какво е ядено, какво им се дава! За мен,а и за кучето по закона на глутницата точно това се е получило, защото той определено се налага с отказите си, защото знае, че ще му бъде дадена и друга храна :) Но вие си знаете най-добре! :smile:
Опитайте кой гранули ще хареса! Нo нека попитам -
Кой се храни пръв вие или той?
Когато ядете той лае ли по вас за нещо за ядене?
Хапе ли ви или ви ближе?
Спи ли на леглото на някой от вас?
Моето куче, например, беше с подобно поведение в началото! Отказа гранулите, давахме му по малко месце или наденичка от масата, качваше се на леглата, въпреки че знаех колко е глешно, исках да ме заобича! :dry: Търпях я около месец, месец и нещо и то когато беше малка!Е, да,ама после не искаш да яде, лаеше по мен, докато се храня, сипваше се първо на нея! Един ден си казах -край, и сега за всички ,които ще кажат, че е грешно, държала съм я с дни, предлагала съм гранули(различни), докато не ги прояде!Сега не ме лае, дори понякога и не поглежда, докато не приключим с храненето, не спи на леглото вече, дори не и давам да се качи и за кратка дрямка, а когато се нахраня аз започва да ме ближе по ръцете или още докато се храня, защото по законите в глутницата, така кучетата , които са по-надолу в йерархията си буквално казано 'просят' ядене!
Сега се сетих, че и тя преди избутваш морковите или чушката, ама сега и малко парченце пресен морков или чушка съм и давала и тя го изяжда на момента!
Храня я смесено, готвено и гранули, но от както ние се храним преди нея, не и се дава нищо от масата и вижда, че каквото предложа това ще се яде!
Това направих аз и много съм доволна от себе си! Сега нямаме проблеми с храненето! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#1929 Потребителят е офлайн   tarja Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 11:19 PM

Рецепта за eнергийни бомбички - кюфтета
Много удобна на път, или когато има слабо куче за захранване. Дават се допълнително към храната или само те.

5кг кайма
1 голям пакет корн флейкс
1 голям пакет пшеничен зародиш
1,5 чаша зехтин
1,5 чаша меласа или мед
10 сурови яйца със смлените черупки ако може
10 пакетчета желатин без аромат

правиш на гнусна каша и лепиш кюфтенца според размера на устището
това са 10 порции

аз днеска направих тази рецепта... тука е написано какво ви трябва а аз ще напиша как я приготвих
сега е 17 килограма и е много слабичка след 10 дена ще пиша резултата :)

значи.. първо, този пшеничен зародиш се намира много трудно, в кауфланд единствено го намерих и чаках за него, зареждат го само в сряда и се изкупува за половината ден.

Умесих каймата с начупените яйца, сложих 2 литра вода на котлона, завря и сложих каймата с яйцата умесени, само за 5 минути да се запари, ако има микроби да подейства, яйцата с черупките, преди да ги разбия измих яйцата с топла вода.
Извадих каймата с яйцата изсипах останалите неща, плюс настъргани три моркова, пак се умесва хубаво, след това в водата където е кипнала каймата изсипвам желатина, но котлона е изключен и водата не ври, използвах водата от каймата, защото не можеш да извадиш всичката кайма от тенджерата когато се кипва, защото се раздроби. След това оставих водата малко да поизтине и изсипах водата с желатина върху сместа и пак месене и водата си попи в каймата почти цялата, а гледам сега като съвсем изтина, че вече всичко е желирано :)
успех ...

#1930 Потребителят е офлайн   Pumpal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 11:29 PM

Показване на мнениетоSaika, в 13 January 2012 - 11:06 PM, написа:

Ами не знам какво да кажа и аз, но 1 ден със сигурност няма да е достатъчен! :dh_188: Ако толкова държиш на гранули, остави го повече дни!
Не знам , но по принцип дори и с остатъци от масата не бива да се хранят, защото те усещат миризмите какво е ядено, какво им се дава! За мен,а и за кучето по закона на глутницата точно това се е получило, защото той определено се налага с отказите си, защото знае, че ще му бъде дадена и друга храна :) Но вие си знаете най-добре! :smile:
Опитайте кой гранули ще хареса! Нo нека попитам -
Когато ядете той лае ли по вас за нещо за ядене?
Хапе ли ви или ви ближе?
Моето куче, например, беше с подобно поведение в началото! Отказа гранулите, давахме му по малко месце или наденичка от масата, качваше се на леглата, въпреки че знаех колко е глешно, исках да ме заобича! :dry: Търпях я около месец, месец и нещо и то когато беше малка!Е, да,ама после не искаш да яде, лаеше по мен, докато се храня, сипваше се първо на нея! Един ден си казах -край, и сега за всички ,които ще кажат, че е грешно, държала съм я с дни, предлагала съм гранули(различни), докато не ги прояде!Сега не ме лае, дори понякога и не поглежда, докато не приключим с храненето, не спи на леглото вече, дори не и давам да се качи и за кратка дрямка, а когато се нахраня аз започва да ме ближе по ръцете или още докато се храня, защото по законите в глутницата, така кучетата , които са по-надолу в йерархията си буквално казано 'просят' ядене!
Това направих аз и много съм доволна от себе си! Сега нямаме проблеми с храненето! :ae_085:

Той яде в различно от нашето време. Сутрин пръв /нашите филийки дояжда час след неговото хранене/, вечер последен.
Когато ядете той лае ли по вас за нещо за ядене? - лежи под масата и следи всеки залък с поглед, но никога не се нахвърля върху храната ни. Давам му после по своя воля. По този начин компенсирам /за себе си/ часовете, в които няма да ме има, докато съм на работа. Грешка.
Хапе ли ви или ви ближе? - хапеше в периода на растене на зъбките. Сега по-рядко, но никога силно. Ближе, когато приключим игра или когато току-що съм ке върнала след отсъствие повече от два часа. Хапе по време на игра.
катери се по всички възможни легла, докато не дойде сънчо при него - има си място, което си е избрал за спане още от бебе - диванчето в кухнята. Там спи.
Благодаря ти за споделеното мнение. Ще го оставя гладен първо ден, после ще видим.. :ab_041:

#1931 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 11:45 PM

Абе няма да заслабне той, спокойно :) , че и без друго е натрупал килца :) А иначе за хапането питах, когато ядете, но очевидно той само гледа, което е по-добрият вариант от хапане, докато се храним ... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#1932 Потребителят е офлайн   Pumpal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 11:47 PM

Показване на мнениетоSaika, в 13 January 2012 - 11:45 PM, написа:

Абе няма да заслабне той, спокойно :) , че и без друго е натрупал килца :) А иначе за хапането питах, когато ядете, но очевидно той само гледа, което е по-добрият вариант от хапане, докато се храним ... :ab_041:

Честно казано, не изглежда пълен. Но килата са факт. :dry:

#1933 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 January 2012 - 12:49 AM

Pumpal, режим! Знам, че е трудно, но това е решението за общото благо. Слагате купата с гранули 10 минути ако се двоуми дигате. Вечерта пак и така докат не ги прояде. Друго решение няма! Повярвай ми!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1934 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2012 - 01:08 AM

Извинявам се, но нещо не схванах . . .чий кила са проблемни и защо искате да давате на Щирлиц само гранули, ако това е въпросът . . .
User's Signature

Качена снимка

#1935 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2012 - 01:33 AM

И да предлагаш храната по едно и също време, а не да го молиш и да тичаш с купата подир него или да го 'питаш' по 20 пъти на ден :ab_041:
Стискам палци :ba_025: да устоиш на миличките my гладни очички, ама после пък ще си много доволна от постигнатият успех :dog: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1936 Потребителят е офлайн   Pumpal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2012 - 11:18 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 14 January 2012 - 01:08 AM, написа:

Извинявам се, но нещо не схванах . . .чий кила са проблемни и защо искате да давате на Щирлиц само гранули, ако това е въпросът . . .

Не, не само гранули. Проблемът е, че тотално ги отказа от месец и нещо, а мисля, че е още малък да премине само на готвена храна. Няма как да му я балансирам добре още повече. Другият проблем е, че когато пътуваме насам-натам няма как да мъкна тенджери с манджа за Щирлиц. Доста време се хранеше смесено - едното ядене за деня бяха гранулки, през останалото време готвено. Изведнъж пренебрегна тотално гранулите. Това ми е проблемът - отново да ги прояде. Не искам само на тях да минава. :smile:

#1937 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2012 - 12:13 PM

Pumpal, Сигурна ли си,че не бъркаш мерките 31кг. и 52см,струва ми се,че бъркаш.Изобщо не изглежда толкова дебел...
User's Signature

Качена снимка

#1938 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2012 - 01:29 PM

"Имам чувството, че възпитах най-злоядото куче на планетата."И това при положение,че пича си хапва:лешници,яйца,дробчета-различни видове,уши,крачета,цаца,филийки с пастет и кашкавалче..Пропуснах ли нещоКачена снимка Иначе това с отказването на гранулите е масово явление,повечето кучета в определен момент го правят. Ей го на,и всеядния до преди няколко дни Алтай се изкелеферчи и гледа на гранулите с елегантно пренебрежение и недоволство,а и отказва не малко от другите неща,които преди е поглъщал с апетит.Нормално е,расте,вече не е наивното и любопитно момченце,на което му се иска всичко да опита...Същата история сме с ядките,но сме на орехи,само при думата "орехче" и му светват очичките,сяда,дава лапа,върти се,тупа с крачета,а бе въобще целият си репертуар от трикове,на които съм го учил вкарва,само до си получи заветните ядки..Качена снимка Има няколко варианта за решение на проблема. Първият,да го наречем условно твърд,за теб дори драстичен,е предложеният от Мето.Въоръжаваш се с търпение,и рано или късно ще ги прояде гранулите,не е балама да умре от глад,а и има мегдан да отслабва с неговите 31 кг.Вторият вариант-овкусяване.Аз използвам него и мога да се похваля с някакъв успех.Дали ще добавиш към гранулите малко бульон с месце,варени яйца,настърган кашкавал,домашно приготвена майонеза-въпрос на избор и предпочитания.Трети вариант-сменяш гранулите,взимаш по малко от няколко вида,разбира се качественни,пробваш,все някой от тях може да прояде... Това са скромните ми съвети. И да,между другото,аз пак ще се усъмня в точността на уредите,с които го мериш . Или метъра лъже,или кантара,или не мериш както трябва. Знам че по снимка не бива да се съди,но никак не ми изглежда толко дребен,че да е 52 см,нито пък толкова дебел,че да е на тези 52 см цели 31 кг. Алтай е 62 см,и мисля,че меря както трябва...Килограмите са около 31-2 по груба преценка.Хайде,успех,и не се притеснявай толкова,всеки проблем си има решение,в случая ти с твоите грешки си част от проблема,но спокойно можеш да се превърнеш и в част от решениетоКачена снимкаКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1939 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2012 - 07:14 PM

Pumpal, Еди на тази възраст беше 19 кг.
Направи така, както ти каза Мето. Еди е седял 2 дни и половина гладен по този начин и ги прояде отново. Успех и не го съжалявай :db_046:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#1940 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 January 2012 - 01:05 AM

Аз съм прекарал 5 безсънни нощи :) докато Ози хапна гранулки:), нооо накрая се разбрахме, че аз съм зодия козирог :). Сега пак правим "диети" пропускаме едно ядене или целия ден :), но до екстремни 5 дена не сме стигнали отново :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни