Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#501 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 July 2008 - 04:44 PM

Цитат

Напълно съм съгласен за опаковките. Онзи ден докато си говорех с една продавачка в магазин (иначе мила жена), тя галеше бездомното кученце, което с върти около магазина с лопатката, с която сипва храна от чувалите. И да не спекулира с отворените чували е много рядко да се пази добра хигиена.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#502 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 July 2008 - 09:15 PM

Цитат

Аз също купувам почти и само суха храна на моята лакумница и то насипна. Спрял съм се на RoyalCanin. За момента не ми се случвало в насипните пликчета да намирам подобни твари. Именно поради тази причина и не купувам храната в цели човали, тъй като цялото количество би се изразходило за около 2 месеца и ме притеснява, че в този период мога да завъдя хранителни молци и каквиди.

:o :o :o защо пък реши така? Аз винаги взимам цели чували. тя храната току така червеи не хваща...  :samoubiec:

А за киселото мляко... нямам думи.  :rolleyes:
Много е полезно даже, пак някой се е правил на специалист. Заливайки храната с вода, бульон или мляко, тя не става по-питателна  ;) това което е като рецепта е съдържание в нея е достатъчно. Това, което ти правиш е нещо като овкусяване.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#503 Потребителят е офлайн   SIcNeSS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 05:53 PM

Цитат

Аз също купувам почти и само суха храна на моята лакумница и то насипна. Спрял съм се на RoyalCanin. За момента не ми се случвало в насипните пликчета да намирам подобни твари. Именно поради тази причина и не купувам храната в цели човали, тъй като цялото количество би се изразходило за около 2 месеца и ме притеснява, че в този период мога да завъдя хранителни молци и каквиди.

Не знам при другите храни как е, но на Хилл'с чувала има отгоре нещо като цип, който запечатва храната. Много е удобно и няма нужда да се хваща със щипки или да се навива.
User's Signature

Качена снимка

#504 Потребителят е офлайн   katerinke Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 07:19 AM

Здравейте!
Извинявайте че нахълтвам така в темичката... вярно, че нямам много време да чета и да пиша... sorry
Кучо го пробвахме с HILL'S - по моя селекция взехме говеждо,  но нещо не го хареса и сега се чудя как да го продавам, че не ми се хвърля (обявите в сайта нещо не работят) ...та, ако някой случайно се интересува от хубава храна на добра цена, нека драсне едно лично моля...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#505 Потребителят е офлайн   krisi_to_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 07:49 AM

Hills

#506 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 August 2008 - 10:17 AM

Katerinke моят съвете вместо да търсиш на кого да я продадеш, да си я изядете лека по лека. поне има голям срок на годност и е хубава храна. Ако му угаждте на капризите и го храните и с други неща, ще е трудно. Не мисли за кучето като за човек, давай му това което е наистина добро като съдържание и баланс на храната, а не това което просто му мирише добре. Кучетата нямат такава диференциация на вкусовете като нас.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#507 Потребителят е офлайн   katerinke Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2008 - 09:52 AM

Еми не я иска... и като награди пробвахме да я дадем и като смесена с друга храна... само като я подуши и я познава. Инак, хапва само гранули. От време на време му взимаме наградки (кучешки бисквити, солети, шоколад) - но тях ги даваме много ограничено и само когато е заслужил  ;) Но определено нито домашни гозби хапва, нито от бебешките пюрета, които много харесва (е, като капне малко на пода и го почиства, но той си знае че това е извънредно) Само гранулирана кучешка храна. Но този HILL'S не ! :'(
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#508 Потребителят е офлайн   Nihilum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2008 - 03:25 PM

Дам така е когато моето куче беше на гранули от типа Ройал Канин не стига че бяха ужасно скъпи ма и кучето не ги ядеше както трябва и беше слабо гърчаво да не казвам грозно. След това реших да взема нещата в свой ръце и започнах да приготвям пилешки крака кайма кучешка с хляб да дробя манджи и ттн . Кучето определено изглеждаше наядено и доволно . Козината се избистри и лъсна стана по едро и здраво сега няма грешка това с ройал кенина не го удобрявам 1вокачествена храна ГЛУПОСТИ мен хич не ми харесва. Очаквам упреци но ... това е моето мнение кучетата си обичат истинската храна не някви гранулирани боклуци !!!!  :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
User's Signature

Кучето е най-добрият приятел на човека. А човека ДАЛИ е най-добрия на кучето ???

#509 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2008 - 09:51 PM

Пилешки крака... кайма за кучета ... ужас!  :o Това да не би да е храна?  :o Прощавай ама пилешките крака са крайно противопоказани за ядене!!! Да не говорим, че това са просто "рога и копита", в които няма нищо хранително.
Преди да казваш, че висококачествените храни, които се приготвят по рецепти специално за кучета били ГЛУПОСТИ и боклуци, е редно поне да се запознаеш с храненето на кучета. Щом така окачествяваш нещата явно изобщо не си запознат с тази материя. :- 
В случай, че храненето с гранула лично на теб не ти допада по някаква причина, тогава се запознай с тази тема хранене интересна е и ще ти бъде от полза в домашното приготвяне на ХРАНА.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#510 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2008 - 07:15 AM

Моето яде предимно подкови, малко трудно се справя ама за 3-4 дена ги омита особено ако към тях има някакви уши :)

#511 Потребителят е офлайн   Nihilum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2008 - 09:03 AM

Имах предвид че просто не обича много да яде гранулираната храна и предпочита домашно приготвената ... И когато беше с гранулирана храна видимо кучето не беше както трябва имам предвид ... Нямаше енергия желание за игра и ттн ...

Хм добре де извинявам се за упрека към качествените храни но явно моето куче не ги понася и не ги харесва а когато някои не харесва определено нещо Логично няма да и го даваме ... В следствие на което търся оптимален начин да приготвям храна на кучето след като прочетах темата не можах да разбера кой знае колко видях някви кюфтенца и под дях пишеше че трябва да се предлага на слабо отслабнало куче трениращо и куче което дърпа или работи. Моето куче иска обикновенна хубава храна просто да си похапва имам предвид че е още малка ... Ще може ли да ми кажеш някоя бърза и лесна рецепта на храна която мога да редувам и давам на кучето .!?
User's Signature

Кучето е най-добрият приятел на човека. А човека ДАЛИ е най-добрия на кучето ???

#512 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2008 - 09:24 AM

А точно защото е малка трябва да и набавяш всички необходими витамини за едно малко куче. Иначе и аз съм се засилила като Джек порасне поне 2 пъти в седмицата да е на натурална храна, защото имам лош опит с гранули и то с висок клас, макар да не е бил с куче, а с коте. Но за момента ме устройва повече гранулираната храна.
Преди имах записани разни рецепти за храни, торти и всякакви кучешки вкусотии, но се наложи да преинсталирам уиндолс и ги затрих безвъзвратно. Ако намеря по стари дискове или из нета ще ти ги пратя.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#513 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2008 - 09:51 AM

Цитат

Ще може ли да ми кажеш някоя бърза и лесна рецепта на храна която мога да редувам и давам на кучето .!?

Просто отдели малко време да прочетеш цялата тема, към която дадох линк.
Аз храня кучетата си вече около 9-10 години основно с качествена гранула, която съставя приблизително 80 процента от храната им. За това моите рецепти за овкусяване не ти вършат работа.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#514 Потребителят е офлайн   b2d Икона

Публикувано: 21 August 2008 - 01:43 AM

Здравейте и от мен :) Понеже чета от няколко дни само, та да попитам сега, че нещо не успях да разбера пък и никъде няма сравнителна таблица на храните, коя какво съдържа. Роял Кънин и Про план са от един клас? Ако да коя е по-добра? Знам, че Роял-а е по мазна... Иначе мисля, че Хилс е ветеринарната храна за нашите любимци, но пък тя не е допълнително овкусена и при някои кучета не се "харчи" :)

П.П. Колкото до моят малчуган търсих го в продължение на месец и нещо, намерих надявам се добър дом и на братчето му (тъкмо като стане време да излиза навън ще играят заедно поне веднъж в седмицата, в тоя ред на мисли дали случайно имат някаква кърмична връзка и дали ще се познаят или?)

#515 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2008 - 10:01 AM

И аз не знам за сравнителни таблици. Иначе на всяка храна си пише.
За храните които са от един клас е трудно да се каже коя е по-добра.
Какво разбираш под ветеринарна храна? И какво под "допълнително овкусена"?

кърмична връзка от кърмене ли идва? ако се срещат често ще се помнят и познават. ако не се срещат често, пак ще се познават и помнят, но няма да са "си близки" така да се каже. Всеки си има индивидуално развитие и характер.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#516 Потребителят е офлайн   b2d Икона

Публикувано: 21 August 2008 - 08:07 PM

Под допълнително овкусена разбирам, че има някаква добавка за да им е по-вкусна храната, до като за Хилс сум чул, че е по-скоро натурална без тези добавки... Относно това дали ще се познаят ами една кръв са знам ли  :(

Иначе полезни съвети (линкче да ми дадете) за това как да го науча на основните команди, макар, че си купих и книга специално за него, но някой може да е открил втори път топлата вода с нещо различно от заученото :) Искам за назало да се научи да поздравява (като дава лапа) и да сяда като му кажа, ако естественно няма нещо, което да му пречи да направи това :) Мерсаж предварително  ;)

#517 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2008 - 09:45 AM

Няма добавки за овкусяване. Не знам кой ти го е казал това.
Иначе, вкусовите рецептори не са така развити при кучетата, както при нас хората. За тях е важно как мирише храната.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#518 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2008 - 10:02 AM

Може ли тези, които готвят на кучетата си, да напишат какво точно и колко (като грамаж) изяждат ?
Пък най-доволна ще съм, ако ми кажете колко трябва да яде подрастващо куче ...
Ще ми се да почна да готвя по-често на Парис. Сега и замествам 1 хранене (гранулите си ги яде на 3 пъти) с нещо готвено, и то не всеки ден. Но не съм сигурна дали така накрая не и става по-малко или повече за деня...
Уж са и качествени гранулите (може пък на нея да не и понасят добре), но за 1 седмица я гледаха приятели с предимно натурално хранене, и когато си я взехме изглеждаше доста по-добре. ( През деня е стояла вън, вечер вътре - както и у нас; движението може би е било по-малко и може затова да е загладила косъм)
И три дена след като я прибрахме майка ми мърмори, че пак съм спряла да я храня, станала е кльощава и т.н. Та вчера ходих за свинско, варих го, "препенвах го" ...  ;D  B)
Въпросните хора си хранят кучетата (голямо и бебе НОК) със свинско и телешко, дават им и кокалите. Първите пъти като ходихме Парис уж да огледа новия дом и да свикне беше като луда - из целия двор кокали (ама огризани, дебели, явно техните кучета като са свикнали си ги изгризват и малкото ги разнася из двора), а нашата глезанка не е виждала кокали само захапваше някои и след една крачка го изплюе, види друг ...
Та изрично предопредих да ги почистят и да не и дават. Сутрин са и давали по една паничка бульон с "късчета" .. и след това котките и изяждали гранулите за деня (мерителна чашка оставих ...) ;D
Та засега съм и давала пилешко/свинско/телешко, за въглехидрат - хляб/ориз/овесени ядки и за зеленчук краставица и морков ...
Тук покрай нас нещо не мога да намеря (не знам къде да търся) някакви такива уж по-кучешки фенери/кожи/крака/шийки, пък и те уж не са желателни де. Виждала съм патешки трътки замразени (ама големи ми изглеждат, сигурно ще са мазни ... ) ...
Вместо хляб/ориз има ли смисъл да варя грис/елда/жито .. ?
Ако реша да и дам кокали от прасе - какви е по добре - някакви по дебели, които уж да не може да счупи, а само да гризка, или някакви по-дребни ( от ребра/врат .. )?
Ето и я днешната паничка(свинско,хляб,моркови). Не беше толкова богата на моркови, те са предимно отгоре (сложих ги накрая след като бях разбъркала)

#519 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 10:16 AM

Ето ти за натуралното хранене

цък
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#520 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 10:24 AM

Незнам дали си попадала на тази тема,но има доста неща разяснени в нея дано са ти от полза ;)тук
User's Signature

Качена снимка

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема