Цитат
С какво храните хъскито си?
Публикувано: 27 July 2008 - 04:44 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 July 2008 - 09:15 PM
Цитат
:o :o :o защо пък реши така? Аз винаги взимам цели чували. тя храната току така червеи не хваща... :samoubiec:
А за киселото мляко... нямам думи. :rolleyes:
Много е полезно даже, пак някой се е правил на специалист. Заливайки храната с вода, бульон или мляко, тя не става по-питателна ;) това което е като рецепта е съдържание в нея е достатъчно. Това, което ти правиш е нещо като овкусяване.

JulyVell Siberians
Публикувано: 03 August 2008 - 05:53 PM
Цитат
Не знам при другите храни как е, но на Хилл'с чувала има отгоре нещо като цип, който запечатва храната. Много е удобно и няма нужда да се хваща със щипки или да се навива.
Публикувано: 06 August 2008 - 07:19 AM
Извинявайте че нахълтвам така в темичката... вярно, че нямам много време да чета и да пиша... sorry
Кучо го пробвахме с HILL'S - по моя селекция взехме говеждо, но нещо не го хареса и сега се чудя как да го продавам, че не ми се хвърля (обявите в сайта нещо не работят) ...та, ако някой случайно се интересува от хубава храна на добра цена, нека драсне едно лично моля...
Публикувано: 06 August 2008 - 10:17 AM

JulyVell Siberians
Публикувано: 07 August 2008 - 09:52 AM
Публикувано: 19 August 2008 - 03:25 PM

Кучето е най-добрият приятел на човека. А човека ДАЛИ е най-добрия на кучето ???
Публикувано: 19 August 2008 - 09:51 PM
Преди да казваш, че висококачествените храни, които се приготвят по рецепти специално за кучета били ГЛУПОСТИ и боклуци, е редно поне да се запознаеш с храненето на кучета. Щом така окачествяваш нещата явно изобщо не си запознат с тази материя. :-
В случай, че храненето с гранула лично на теб не ти допада по някаква причина, тогава се запознай с тази тема хранене интересна е и ще ти бъде от полза в домашното приготвяне на ХРАНА.

JulyVell Siberians
Публикувано: 20 August 2008 - 09:03 AM
Хм добре де извинявам се за упрека към качествените храни но явно моето куче не ги понася и не ги харесва а когато някои не харесва определено нещо Логично няма да и го даваме ... В следствие на което търся оптимален начин да приготвям храна на кучето след като прочетах темата не можах да разбера кой знае колко видях някви кюфтенца и под дях пишеше че трябва да се предлага на слабо отслабнало куче трениращо и куче което дърпа или работи. Моето куче иска обикновенна хубава храна просто да си похапва имам предвид че е още малка ... Ще може ли да ми кажеш някоя бърза и лесна рецепта на храна която мога да редувам и давам на кучето .!?

Кучето е най-добрият приятел на човека. А човека ДАЛИ е най-добрия на кучето ???
Публикувано: 20 August 2008 - 09:24 AM
Преди имах записани разни рецепти за храни, торти и всякакви кучешки вкусотии, но се наложи да преинсталирам уиндолс и ги затрих безвъзвратно. Ако намеря по стари дискове или из нета ще ти ги пратя.
Публикувано: 20 August 2008 - 09:51 AM
Цитат
Просто отдели малко време да прочетеш цялата тема, към която дадох линк.
Аз храня кучетата си вече около 9-10 години основно с качествена гранула, която съставя приблизително 80 процента от храната им. За това моите рецепти за овкусяване не ти вършат работа.

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 August 2008 - 01:43 AM
П.П. Колкото до моят малчуган търсих го в продължение на месец и нещо, намерих надявам се добър дом и на братчето му (тъкмо като стане време да излиза навън ще играят заедно поне веднъж в седмицата, в тоя ред на мисли дали случайно имат някаква кърмична връзка и дали ще се познаят или?)
Публикувано: 21 August 2008 - 10:01 AM
За храните които са от един клас е трудно да се каже коя е по-добра.
Какво разбираш под ветеринарна храна? И какво под "допълнително овкусена"?
кърмична връзка от кърмене ли идва? ако се срещат често ще се помнят и познават. ако не се срещат често, пак ще се познават и помнят, но няма да са "си близки" така да се каже. Всеки си има индивидуално развитие и характер.

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 August 2008 - 08:07 PM
Иначе полезни съвети (линкче да ми дадете) за това как да го науча на основните команди, макар, че си купих и книга специално за него, но някой може да е открил втори път топлата вода с нещо различно от заученото :) Искам за назало да се научи да поздравява (като дава лапа) и да сяда като му кажа, ако естественно няма нещо, което да му пречи да направи това :) Мерсаж предварително ;)
Публикувано: 22 August 2008 - 09:45 AM
Иначе, вкусовите рецептори не са така развити при кучетата, както при нас хората. За тях е важно как мирише храната.

JulyVell Siberians
Публикувано: 28 August 2008 - 10:02 AM
Пък най-доволна ще съм, ако ми кажете колко трябва да яде подрастващо куче ...
Ще ми се да почна да готвя по-често на Парис. Сега и замествам 1 хранене (гранулите си ги яде на 3 пъти) с нещо готвено, и то не всеки ден. Но не съм сигурна дали така накрая не и става по-малко или повече за деня...
Уж са и качествени гранулите (може пък на нея да не и понасят добре), но за 1 седмица я гледаха приятели с предимно натурално хранене, и когато си я взехме изглеждаше доста по-добре. ( През деня е стояла вън, вечер вътре - както и у нас; движението може би е било по-малко и може затова да е загладила косъм)
И три дена след като я прибрахме майка ми мърмори, че пак съм спряла да я храня, станала е кльощава и т.н. Та вчера ходих за свинско, варих го, "препенвах го" ... ;D B)
Въпросните хора си хранят кучетата (голямо и бебе НОК) със свинско и телешко, дават им и кокалите. Първите пъти като ходихме Парис уж да огледа новия дом и да свикне беше като луда - из целия двор кокали (ама огризани, дебели, явно техните кучета като са свикнали си ги изгризват и малкото ги разнася из двора), а нашата глезанка не е виждала кокали само захапваше някои и след една крачка го изплюе, види друг ...
Та изрично предопредих да ги почистят и да не и дават. Сутрин са и давали по една паничка бульон с "късчета" .. и след това котките и изяждали гранулите за деня (мерителна чашка оставих ...) ;D
Та засега съм и давала пилешко/свинско/телешко, за въглехидрат - хляб/ориз/овесени ядки и за зеленчук краставица и морков ...
Тук покрай нас нещо не мога да намеря (не знам къде да търся) някакви такива уж по-кучешки фенери/кожи/крака/шийки, пък и те уж не са желателни де. Виждала съм патешки трътки замразени (ама големи ми изглеждат, сигурно ще са мазни ... ) ...
Вместо хляб/ориз има ли смисъл да варя грис/елда/жито .. ?
Ако реша да и дам кокали от прасе - какви е по добре - някакви по дебели, които уж да не може да счупи, а само да гризка, или някакви по-дребни ( от ребра/врат .. )?
Ето и я днешната паничка(свинско,хляб,моркови). Не беше толкова богата на моркови, те са предимно отгоре (сложих ги накрая след като бях разбъркала)
Публикувано: 28 August 2008 - 10:16 AM