С какво храните хъскито си?
Публикувано: 18 December 2007 - 01:35 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 18 December 2007 - 06:47 PM
захар ... :Абе, ти чуваш ли ме?!:

JulyVell Siberians
Публикувано: 18 December 2007 - 06:49 PM
Изводите - всеки сам, на мен ми се струва прекалено.Но като цяло май извода е, че вредят на бъбреците (аз не разбрах защо) и проблема е в количеството.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 December 2007 - 07:03 PM
I had heard somewhere about raisins AND grapes causing acute Renal
failure but hadn't seen any formal paper on the subject.
А и тук не говорим нито за количество, нито за системно хранене с грозде. то гроздето може да е токсично и ако е пръскано с нещо... може някое куче да се задави като го глътне цяло... всичко може. А за стафидите не знам, аз май не съм давала такова нещо ;D
както и да е

JulyVell Siberians
Публикувано: 19 December 2007 - 01:29 PM
Но който не желае, нека не дава на кучето си грозде.
Публикувано: 01 January 2008 - 11:08 PM
Разбрах,че трябва да го храня 4 пъти на ден но забелязах,че като му сложа сутринта през деня яде много малко,а вечер изяжда всичко,затова му слагам дневната дажба наведнъж.Нормално ли е?
Публикувано: 01 January 2008 - 11:10 PM
Публикувано: 02 January 2008 - 12:01 AM
А ето как изглежда въпросния звяр http://img143.images...dsc00685jm6.jpg
Публикувано: 02 January 2008 - 01:13 PM
Хубаво е да изчакаш до третата ваксина за по-сигурно, но ако имате двор може да го пускаш да тича седмица след втората. :blink:
Публикувано: 02 January 2008 - 02:37 PM

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 10 January 2008 - 12:19 AM
Не съм сигурен, дали от снимката, но ми се струва малко дребничко за възрастта си, съдейки по моята Тайра... Колко килограма е в момента, теглено ли е ?
Относно храните, гледам че се заформи темата за цената и качеството... Относно цената, най-скъпи от клас СуперПремиум са Бош и Карокрок Пупи.
От моя опит с малко женско хъски мога да споделя, че кучето яде в зависимост от наследствената си памет, средата в която живее и това коя храна как му действа. Хъскитета никак не са глупави кучета и проявяват сериозен траен неприязъм към храна, която първоначално им е донесла стомашни неразположения. Съгласен съм с мненията, че Педигрии не е достатъчно качествена храна, но в никакъв случай не е лоша за парите си, както е и при повечето храни от среден клас.
Моят съвет към стопаните на капризни кучета и такив придирчиви към храни, които самите те смятат за "невкусни", да пробват нещо с агнешко.
Имаше въпрос, относно това "как да науча кучето да яде моркови...". По принцип кучето много добре разбира, че всичко сложено в купичката му е за чдене, но като всички живи същества си има предпочитания :) ;D Надали ще хареса моркова, ако му мирише още на гранулки или на филенца...
Лично моето куче, още от 30 дневна възраст яде абсолютно всичко без изключения!
Храните, които съм и давал и харесва са : Ройал Канин (след 2я ден реши, че става за ядене), Пурина Про План, Карокрок Ламб&Райс и Карокрок Чъкън&Райс.
Ще пусна скоро снимки да видите на 40дни каква голяма зверкиня е :)
Публикувано: 10 January 2008 - 03:28 PM
Цитат
може ли това да го поясниш - какво искаш да кажеш, че ми стана интересно, особено за т.нар. наследствена или генетична памет?

JulyVell Siberians
Публикувано: 10 January 2008 - 08:22 PM
Забелязал съм, че кучето родени на улицата биват уникално всеядни/лакоми, дори взети първите 2-3 седмици, докато чисто домашни кучета(2-3 поколения) могат да причинят невероятни главоболия с капризите си, относно храната.
Моето куче е през 3 поколения работно във впряг. Изчетох доста форуми, разпитах доста съседи и приятели с хъскита и се оказва, че имат проблеми с храните и режима на хранене, както и с растежа на кучето. Съвсем случайно проверих какво се случва с братчетата и сестричетата на Тайра и се оказа, че и те като нея са "прасенца" и растат неимоверно бързо и качествено.
Ако някой има информация по темата съм много заинтересуван! Все пак е теория.
Публикувано: 10 January 2008 - 08:27 PM
Цитат
Не е точно така ;) Може би има нещо, но е 100%, защото иначе, щеше да се окаже, че всички лабрадори са расли на улицата. По-лакоми от тях май няма ;D

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com