Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#321 Потребителят е офлайн   FaNt0m Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 April 2008 - 02:49 PM

Незнам аз от Роял Канин съм доволен! Арес също! По принцип гледам много много да не я сменям, тъй като сме с чувствителен стомах! Е и други неща му давам, но това е основното  :blink:

#322 Потребителят е офлайн   papy20 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2008 - 03:50 PM

Какво ви е мнението за кучешките пастети?И давате ли от тях на своите любимци

#323 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 04:15 PM

Не съм давала кучешки пастет, но зная, че нашия пастет "Апетит" много се харесва от Тара. Когато не е гладна обаче го олизва от намазаната хилийка и обира само пастета хитрушата  ;D
User's Signature

Качена снимка

#324 Потребителят е офлайн   sheme7a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 09:11 AM

Цитат

Здравейте,моя го храня само с гранули ,защото от всичко друго получава разстройство.Не знам вашите как са ,но Ники е постоянно гладен .Това нормално ли е ?Съжалявам го и му давам повече ,но се страхувам да не му навредя.

Не трябва да прекаляваш с това дето му даваш защото гранулирана храна се раздува в корема но кучето и ако му дадеш повечко изведнъж и то не е свикнало ще почне да повръща.Аз затова я храня 2 пъти наден и така и разделям дневната дажба на 2  и и е по леко на стомаха(поне според мен) ;D
User's Signature

Качена снимка

#325 Потребителят е офлайн   Ludo pod Prikritie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 April 2008 - 06:29 PM

Нашата госпожица яде по три пъти на ден - на 5 месеца е(без малко).Сутрин и вечер яде гранулки (на Роял Канин) а на обяд - месце.
User's Signature

Качена снимка

#326 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 06:29 PM

Храним се с Роял Канин, но напоследък забелязвам че се мръщи и не го яде много, явно и е писнало! :(
сега редуваме храните!
Но забелязах нещо кучето яде сух хляб, даже мога да кажа че много го харесва, яде зелени чушки, домат, краставица.. Странна работа е..
какво полезно може да се измисли за Хъски, което да е различно от гранули че май не ги обича много

#327 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 06:34 PM

http://dog.bg/forum/...ic,11271.0.html
Чети.

#328 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 07:00 AM

Моето диване неще да яде. Ама НИЩО!!  Ама и аз съм инат и не и давам нищо друго освен гранулирана храна. Постъпвам ли правилно?? За съжаление отново сме на педигри смесено с роял канин, но ефектът е почти нулев :huh: Чудя се да започваме ли на мека? В момента имам чувството че е е гладна, а купата и е пълна с гранули :-
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#329 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 08:37 AM

Все едно слушам за разлигавения ми котарак като говорите за инатестите си кучета, които не искат да ядат, ами намокри малко гранулите, как и сменяш храната, с постепенно смесване на старата и новата ли. И аз незнам ,вашите кучета са много капризни, Марк никак, много рядко прави такива магарий.

#330 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 09:32 AM

Ако не бях пробвала всичко, нямаше да питам тук ;) Не искам да е капризна, но....не аз определям какво иска и какво не.
Не може всички кучета да са еднакви, едни са капризни други не. Моето явно е от капризните.
Мокрите гранули не ги и поглежда. Гранулите с месо...същата работа. Имаше един период само от ръката ми ядеше, сега и това неще, обръща си главата на една страна, или почва да скача, да ме хапе по ръцете и т.н. :rolleyes: Меката храна също не я поглежда. Не я знам какво иска, аз и се чудя на акъла :- Какви ли не ястия съм и правила, е.... от меката храна ядеше съвсем малко, от гранулите никак. Какво да я направя като е такава? Иначе зеленчуци и плодове си хапва.
User's Signature

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#331 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 09:44 AM

Да, за съжалиние си права Rositoo, не всички кучета са еднакви и има и доста капризни.И моята Тара ми правеше тези номера цял месец като беше разгонена, не ядеше почти нищо, каквото и да й сложа, въртеше главата.Понякога като видеше, че й вземам купичката, за да й сложа храна, демостративно се скриваше под дивана и оттам не наблюдаваше без никакъв интерес. ;D Тогава и доста отслабна, но това й се отрази добре на общата форма, нали беше малко дебелка. ;)
Сега си хапва нормално, но гранулите ги яде след като е много гладна, иначе не ги поглежда.
След като й дадох една доза витамини с калций-прояде, след разгонването беше това.Ако искаш пробвай и това.  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#332 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 09:50 AM

Благодаря много monenci  ;) Но тя вече от доста време не е разгонена :- С калции, отдавна не съм и давала. Давах и до 6 месечна възраст и после спряхме (вета така ни каза). Ще пробваме, мерси отново.

Ако някой друг може да помогне, чакам с нетърпение, защото кучето ми се "стопява" малко по малко  :(
User's Signature

#333 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 April 2008 - 01:46 PM

някои пробвал ли е от вас ,,Вобра,, - карокрок, холандска е , на нивото на рояла е но е по евтина. моите са много добре от нея.
User's Signature

господ да ни пази от приятели, от враговете се пазим сами.0888183312-anna
www. newagrotec.com www.balkanav.com www.karakachan.org

#334 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 02:06 PM

Rositoo, аз имах много проблеми целия март месец, Чери отказваше да яде каквото и да било с изключение на месо :rolleyes: Един ден сварих 2 кренвирша в малко вода, полях гранулите, изчаках да изстине и й го дадох - много старателно облиза паничката си след това :yahoo: Пробвай, може и да стане :blink:

#335 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 April 2008 - 04:57 PM

Rositoo,
а събираш ли и паничката като нще да яде или си я оствят дежурна, ако и пригладнее?

Аз спярх да оставям на Анук паницата пълна ако е гладна да яде ако ли не слагам ч за 15мин не я ли погледне я прибирам и чак на вечерат пак я пробвам дали ще яде.

Иначе като зацили да не яде с дни ама нищо не я съблазнява даже и месео само върти главата.
И аз и набутвам на сила в устата малко от ядененто и да видиш как след 2 мин отива и си го изяжда

Представа нямам защо ми ги прави тези номера.

#336 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 07:31 PM

killaruna87  предложението с кренвишите е добро, ще го пробваме ;) Благодаря много ;) ;)

Anuk - да оставям и ги, имаше един период в който не ги оставях, но като и давах тя пак нещеше и нещеше. Сега като и ги оставя виждам че за един ден отиват, ама те не са и много- 100гр роял канин+ педигри :o Много е малко, но какво да я направя :rolleyes: Преди малко и дадох мека храна, месце със супичка и гранули, изяде половината :yahoo: Не знам, не искам много да свиква на мека храна.  :- Но все пак не щом само това яде...... :sos:
User's Signature

#337 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 09:35 PM

имам един въпрос, аз питах в някоя от другите теми, ама не ми отговориха..
чета на опаковките, пък питах и лекар, по колко да давам на кучето да яде, че да не се прехрани / това е малко вероятно/ щото и кофа да и дам тя си хапва колкото и е нужно и повече не търси докато не огладнее пак но тук ме тормози да не я оставя недохранена като се старая да давам точното количество.. затова и давам в повече..
на опаковката пише, разни килограми ала бала..
Тара е на 2 месеца тежи 6 кг, вече може да е и 7..
на опаковката пише дневна дажба 170 грама..
което според мен е абсурдно?

#338 Потребителят е офлайн   petar_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 08:19 AM

anew, толкова се дава, колкото пише. Ако видиш, че слабее може да увеличиш малко. Ако видиш, че дебелее пък трябва да намалиш ;)

Но иначе Тото е на 4 месеца и половина и яде Про план по 225 гр на ден.
Разбира се като расте и по таблицата там леко увеличаваш.

#339 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 08:26 AM

anew като гледам никак не сте недохранени: ако на 2 м. е 6-7 кг. това никак не е малко, според мен.Ще ти кажа, че аз като взех моята Тара на 54 дни, тя тежеше 3.400 кг. и беше една мека, пухкава топчица.Когато ми я дадоха стопаните  на майката, тогава я премерихме...мисля че сте добре. :blink:
След това Тара доста наддаваше и сега е закръгленка-на 11 м., не е слаба, като я сравнявам с Арес. ;)около 20-21 кг.се движим.
User's Signature

Качена снимка

#340 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 April 2008 - 08:29 AM

Райа не поглежда гранули откакто открихме мляното пилешко и шийките. Яде гранули само когато се награждаваме, иначе като и остава в купичката не ги поглежда. А гранулите са; Energy + бебешки гранулки. Смесваме и ги двата вида. А иначе много обича "солетките"   ;)

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни